Smörgåsrostare: Hur Skiljer Det Sig Från En Brödrost Och Vilken är Bättre? Funktioner I Små 2 I 1 -modeller För Att Göra Varma Smörgåsar

Innehållsförteckning:

Video: Smörgåsrostare: Hur Skiljer Det Sig Från En Brödrost Och Vilken är Bättre? Funktioner I Små 2 I 1 -modeller För Att Göra Varma Smörgåsar

Video: Smörgåsrostare: Hur Skiljer Det Sig Från En Brödrost Och Vilken är Bättre? Funktioner I Små 2 I 1 -modeller För Att Göra Varma Smörgåsar
Video: Stig Helmer - Toastmaster 2024, April
Smörgåsrostare: Hur Skiljer Det Sig Från En Brödrost Och Vilken är Bättre? Funktioner I Små 2 I 1 -modeller För Att Göra Varma Smörgåsar
Smörgåsrostare: Hur Skiljer Det Sig Från En Brödrost Och Vilken är Bättre? Funktioner I Små 2 I 1 -modeller För Att Göra Varma Smörgåsar
Anonim

Inte varje kök glädjer sina ägare med ett stort område. Och om varje millimeter utrymme räknas är det mycket viktigt att välja och placera hushållsapparater korrekt. Köksassistenter ska inte bara tillgodose ägarens önskemål och behov utan också ta så lite plats som möjligt.

En smörgåsrost är precis det som kommer att göra att flytta i ett litet kök så bekvämt och effektivt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Enhetens utseende för tillverkning av varma godisar skiljer sig praktiskt taget inte från en mikrovågsugn. Samma rektangulära form och transparent glasdörr. Men om du tittar inuti kan du hitta likheter redan med en annan hushållsapparat - en brödrost, som har en grill där en maträtt som ännu inte har lagats placeras.

När det gäller teknisk prestanda är rostfacket dock fortfarande annorlunda än brödrosten och liknar mer ugnen. Den har flera värmeelement - värmeelement, men mikrovågor (som en mikrovågsugn) saknas . Vissa tillverkare kallar detta en liten ugn, en 2-i-1-apparat eller en brödrostugn. Ändå är listan en självförsörjande mekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnader mellan olika modeller

Anordningen för att rosta bröd är inte så enkel som det kan tyckas vid första anblicken. Olika företag som specialiserar sig på tillverkning av hushållsapparater producerar olika modeller av rostare med olika funktioner.

De största skillnaderna mellan modellerna ligger i följande egenskaper

  • Funktionalitet . Till exempel finns det alternativ till försäljning med en grillmekanism, med fläktar etc.
  • Volym . Rostare finns tillgängliga från 5 till 20 liter.
  • Kraft . För en liten familj är en medelstor 10 liters apparat idealisk. Om antalet familjemedlemmar är mer än tre personer är det värt att överväga en enhet med mer kraft och mer volym.
Bild
Bild
Bild
Bild

Multifunktionella två-i-ett-modeller kan ersätta en fullvärdig ugn eller mikrovågsugn: i dem kan du värma mat, baka läckra bageriprodukter och skämma bort dig själv och nära och kära med en maträtt med kött eller skaldjur.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet och köpet av hushållsapparater kräver särskild uppmärksamhet och förberedelse. Du måste studera all information om önskad enhet och bestämma vilka parametrar och funktioner du vill se i ditt kök. Det vill säga när du letar efter den perfekta listan är det viktigt att ta hänsyn till sådana punkter.

Mängden förbrukad energi

Antalet funktioner som kan utföras med enheten beror på detta kriterium. Om du bara behöver det för att värma mat och baka smörgåsar, räcker det med en enhet med en effekt på 650-800 watt.

Om du vill att grillen ska ha grill- eller konvektionsfunktioner (vilket är nödvändigt för bakning) måste du välja mellan modeller med en effekt på 2500 watt eller mer

Men i det här fallet bör du i förväg ta reda på om elnätet tål en så stor belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Volym

Elektriska apparater för 5-6 liter anses vara de minsta. Sådana modeller används för att rosta bröd, liksom för att värma blygsamma portioner mat. Enheter med en volym på 35 liter anses vara de största, men det bör förstås att du kan glömma att spara utrymme i köket - dimensionerna på sådana mekanismer är för stora.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innerväggsbeläggning

Det finns flera alternativ för den inre beläggningen av kamrarna. Dessa är metall (rostfritt stål) och biokeramik. Båda alternativen är ganska enkla att städa. Trots det behåller keramiken sitt oklanderliga utseende längre, och fläckar och repor uppträder snabbt på rostfritt stål. Priset för biokeramik är säkert mycket högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Timer

I enkla modeller tillverkade för uppvärmning av smörgåsar är en timer inbyggd i högst 15-20 minuter. I apparater med mer komplexa funktioner kan tillagningstiden vara upp till 120 minuter.

Ur säkerhetssynpunkt, du måste välja rostare med en timer, som ger en självavstängningsfunktion och en ljudsignal . Annars, med bara några minuters distraktion, kan du sluta med brända nuggets istället för gyllene toast.

Bild
Bild

Ytterligare funktioner

Vissa stekar har en avfrostningsfunktion, öppen grill. Andra använder konvektion (perfekt för dem som älskar hemlagade bakverk). Sådana maskiner kallas 2 i 1.

Booster -funktionen, tack vare den snabba (nästan omedelbara) uppvärmningen av värmeelementen, gör att du kan värma upp eller steka små bitar mat på några minuter men slutresultatet av tillagningen försämras något - en alltför krispig skorpa kan dyka upp.

Elförbrukningen ökar också avsevärt.

Bild
Bild

Komplettering och designegenskaper

Stekpannan kanske har en kastrull för att samla fett och ströbröd. I vissa modeller finns det ytterligare ett bakplåt, en grillspett, en form för lasagne och brödbakning, en pizzaplatta.

Sådana ytterligare enheter gör det enklare att arbeta med listan, eftersom de utökar dess kapacitet, men å andra sidan måste du tänka innan du köper om dessa attribut behövs, eftersom deras närvaro påverkar prissättningen av enheter, vilket gör det senare dyrare. Dessutom måste du tilldela en speciell plats för att lagra några ytterligare föremål.

För att minska inköpskostnaden kan du köpa alla nödvändiga tillbehör senare.

Bild
Bild

Pris

Den ekonomiska sidan av frågan beror direkt på listans makt, dess volym, funktioner och varumärke. Enkla små modeller från tillverkare som Scarlett, Vitek kostar $ 40-60. Deras kapacitet är mycket begränsad, paketpaketet skiljer sig inte från en mängd andra tillbehör och designen ger inte mycket glädje. Men det är dessa tillverkare som villigt glädjer kunderna med listor i olika färger och nyanser.

Det är bättre att vända sig till kända företag för en utökad komplett uppsättning och en spektakulär design . För allt detta måste du naturligtvis betala ett betydande belopp, vanligtvis $ 100 eller mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Garanti

Värmeelementen i rostare är inte alltid av hög kvalitet, därför kan de snabbt misslyckas. Vanligtvis är garantikortet ett år, men vissa tillverkare ger en garanti för sina produkter upp till två år.

Ovan är de viktigaste punkterna att tänka på när du köper en lista. Men du måste uppmärksamma enhetens hjälpegenskaper, vilket ger en bekvämare användning av den:

  • självrengörande program;
  • automatisk avstängning;
  • skydd från barn;
  • kall dörr (dubbelglas för att förhindra personskada);
  • ytterligare tillbehör (bakfat, spett, bakplåt, trådställ).

Rekommenderad: