Vadderade Ställningar: Djupa Och Andra Förvaringsställ. Vad är De Och Hur Man Väljer Dem?

Innehållsförteckning:

Video: Vadderade Ställningar: Djupa Och Andra Förvaringsställ. Vad är De Och Hur Man Väljer Dem?

Video: Vadderade Ställningar: Djupa Och Andra Förvaringsställ. Vad är De Och Hur Man Väljer Dem?
Video: Hur man gör en skärm under ett bad 2024, April
Vadderade Ställningar: Djupa Och Andra Förvaringsställ. Vad är De Och Hur Man Väljer Dem?
Vadderade Ställningar: Djupa Och Andra Förvaringsställ. Vad är De Och Hur Man Väljer Dem?
Anonim

I lager där man tänker sig förskjutning av last av samma typ med lång hållbarhet är det särskilt rationellt att använda rackhållare. Detta system gör det möjligt att maximalt sprida produkter på pallar eller pallar och därför använda lagerutrymmet med större effektivitet. Lönsamheten att använda lagerutrymme vid installation av strukturer av denna typ når 80%. Kapaciteten, i jämförelse med vanliga hyllplan, är 30-40% högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Tryckta ställningar är en typ av lagerutrustning som har blivit mer och mer populär den senaste tiden . Detta förklaras av det faktum att den här typen av enheter gör det möjligt att fullt ut utnyttja lagerets lediga utrymme, vilket i regel gynnar imponerande besparingar.

Bild
Bild

Ändå kan du inte bara sticka fingret på ett prov från den katalog du gillar och slå dig till ro med det. Till exempel finns det olika typer av ställställ, därför är det nödvändigt att göra ett val av vilken typ som är särskilt optimal för ett visst förråd. Och de flesta andra parametrarna i valet av design måste också beaktas. Låt oss därför ordna saker och ting i ordning.

I huvudsak visas funktionerna hos hyllkonstruktionerna i deras namn. Till exempel är frontsystemet utformat för att lagra produkter framifrån, medan tyngdkraftssystemet använder tyngdkraften för att flytta lasten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ändå kan du hitta sådana namn från vilka det är svårt att förstå syftet med strukturen (djupt, ramat, rakt igenom) . Någon tror att ovanstående är en och samma sak. Ack, detta missförstånd bildas på grund av bristen på ett tydligt definitionssystem.

Det vadderade stället är en modifiering av pallkonstruktioner för kompakt förvaring . Pallarna placeras efter varandra i rackdjupet i en rad. Detta arrangemang uppnår en kompakt rackstruktur.

Bild
Bild

Sådana strukturer är en ramstabil struktur av ramar som bildar "tunnlar" upp till 1450 meter breda. Inuti, på horisontellt orienterade guider, placeras pallar med produkter.

Lagerområdet på grund av sådana strukturer drivs med maximal effektivitet . I stort sett är detta lagringssystem ett förbättrat sätt att stapla varor, bara med bättre tillgänglighet, säkerhet och kontroll.

Bild
Bild

Design egenskaper. Den bärande ramen på de tryckta ställen innehåller följande element:

  • vertikala ramar;
  • övre horisontella balkar;
  • stabiliserande avjämningar;
  • Ramade balkar är pallbärare som fästs på ramen med hjälp av fästen.
Bild
Bild

Förutom de element som nämns ovan är det lämpligt att installera staket som skyddar ändstolparna och styrvinkeln för lastutrustning. Designen är hopfällbar. Det kan enkelt omvandlas baserat på varans storlek och principerna för lagret.

Ett annat namn för inkörningsstället … På engelska betyder denna kombination av ord "laddning inuti" eller "fyllning". Många tror emellertid av misstag att ordet "driv" avser utrustning med rörliga eller gravitationella egenskaper. Som regel tycker människor som inte har något att göra med logistik och lager. Som ett resultat används det engelska namnet främst av specialister, och för övrigt praktiseras den ryskspråkiga versionen.

Bild
Bild

Värdighet … Som nämnts tidigare sparar denna ändring av lagringsställ betydligt lagerutrymme (upp till 80% av det totala lagringsutrymmet används).

Tryckta rackstrukturer inser sina möjligheter när de används för:

  • lagring av varor av samma typ;
  • lagring av ömtåliga varor där pallar inte ska staplas ovanpå varandra.
Bild
Bild

Bland andra positiva egenskaper hos denna typ av lagerutrustning:

  • enkelhet och effektivitet vid montering (det är ganska enkelt att demontera och flytta en tom struktur);
  • variation i storleken på lastens återanvändbara lastpallar för lagring;
  • möjligheten att stapla i block;
  • möjligheten att mer effektivt hantera stora volymer varor av samma typ.
Bild
Bild

Beskrivning av arter

Efter typ av lossning är ramade system:

djup

Bild
Bild

kontrollpunkter

Bild
Bild

Djupa modifieringar . Detta är den vanligaste typen av ramad konstruktion - de lagrade föremålen laddas / lossas från ena sidan av lagret (den första pallen som skickas för lagring lossas senast).

Bild
Bild

En sådan modell är ett skelett av upprättstående ställningar och horisontella styrningar. Strukturen blir stel på grund av högkvalitativa material som används vid tillverkning av komponenter och skruvförband, med hjälp av vilka delarna fixeras mellan varandra . Racken har perforeringar med en liten stigning, vilket gör det möjligt att välja ett acceptabelt monteringsalternativ, med hänsyn till storleken på den lagrade produkten.

Racken kan demonteras och monteras om behovet uppstår för att ombygga lagret. Pallar fyllda med varor ordnas med långsidan inåt.

Bild
Bild

Genomgående vadderad konstruktion . Dess viktigaste skillnad från ovanstående organisationsmetod är möjligheten att ladda och lossa det lagrade samtidigt från två motsatta ändar av lagringssystemet. Sådan behandling gör det möjligt att utöka sortimentet av lagrade produkter, samtidigt som det förenklar åtkomsten till det. Det första objektet som skickas för lagring från ena änden av racket laddas först från den motsatta änden.

Bild
Bild

Denna metod ger den högsta hastigheten för lasthantering jämfört med djupt liggande analoger, och lastning och lossning kan utföras samtidigt . Genomgångsstrukturer övas för att lagra varor av samma typ med begränsad hållbarhet. Det måste dock beaktas att ett sådant ställ använder mer användbart utrymme, med hänsyn till behovet av utrymme för manövrering av lastare från 2 sidor.

Dessa ställ kan dessutom utrustas med:

  • skyddsmasker av olika utföranden;
  • begränsare för installation av den första pallen i lastriktningen;
  • barriärstaket (stötfångare).
Bild
Bild

Valbara kriterier

Innan du beställer denna design för ett lager måste du noggrant lära dig alla dess viktigaste egenskaper. De liknar i stort sett resten av hyllorna.

  1. En typ … Du vet redan att om lastning / lossning av pallar utförs å ena sidan, då är dessa rammade djupa strukturer, och om lastning / lossning sker i olika ändar, så är dessa genomkörda genomströmningssystem som gör det möjligt att öka logistikhastigheten, men ta bort en del av det användbara området.
  2. Storleken … Ett brett utbud av rackbredder, -höjder och -djup är tillgängliga från välrenommerade tillverkare, så att du kan välja dem för ett specifikt rum och vilken typ av pallar som används (europallar, finska, etc.). Utvärder dessutom perforeringsavståndet mellan hyllorna för omläggning av pallagerelementen - ju mindre avstånd, desto bättre.
  3. Ladda … För att inte betala mer för överdriven förstärkning av strukturen bör man bestämma - lasten med vilken vikt som ska lagras på lagret. Då är det verkligen möjligt att en struktur som tål upp till 4 ton per nivå, eller upp till 40 ton för hela ramen, blir helt onödig för dig och du bör köpa en enklare modifiering och till ett billigare pris.
  4. hopsättning … Även om mutterbultanslutningen på ställningsdelarna är den överlägset billigaste, är det bättre att betala extra för ändringar med krokfästen. Eftersom konstruktionen med samma styvhet och styrka är montering av stället mycket enklare och snabbare, inklusive i processen att omvandla det till en annan typ av last.
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande urvalskriterier

  • Anledning till ansökan … Tillverkare producerar flera dussin modifieringar som skiljer sig åt i syfte: medicinsk, utställning, kontor, lager och så vidare.
  • Villkor … Rummets detaljer är också tänkta - med hög luftfuktighet bör du vara uppmärksam på system med en korrosionsskyddande beläggning.
  • Lastkapacitet varierar från flera kilo till ton, men egenskaperna bör kontrolleras noggrant - den största belastningen anges på nivå, hylla, sektion och så vidare.
  • Varornas art . Baserat på egenskaperna hos de lagrade varorna, deras storlek, med hänsyn till behållaren.
  • Pris … Det är inte utan anledning att detta objekt listas i slutet av listan. Kom ihåg att bra saker inte kan vara billiga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom, glöm inte att utvärdera hylltillverkaren fullt ut .… Hur länge har han tillverkat sådana produkter för lager, kan han bevisa dess kvalitet med en solid märkesgaranti och certifikat. I vilken utsträckning är det konkurrenskraftiga produkter? Med svaren på dessa frågor är det mer troligt att du avgör om ditt företag och de rack det producerar är pålitliga.

Rekommenderad: