Fronthållare: Pallställ För Ett Lager (lager) Och Andra, Deras Installation. Vad är Det Här? Framstativets Mått

Innehållsförteckning:

Video: Fronthållare: Pallställ För Ett Lager (lager) Och Andra, Deras Installation. Vad är Det Här? Framstativets Mått

Video: Fronthållare: Pallställ För Ett Lager (lager) Och Andra, Deras Installation. Vad är Det Här? Framstativets Mått
Video: Pallet Racking Systems Design Ideas 2024, April
Fronthållare: Pallställ För Ett Lager (lager) Och Andra, Deras Installation. Vad är Det Här? Framstativets Mått
Fronthållare: Pallställ För Ett Lager (lager) Och Andra, Deras Installation. Vad är Det Här? Framstativets Mått
Anonim

Framställningar är användbara och funktionella mönster. Högkvalitativa kopior är praktiska att använda, och det är inget oöverkomligt svårt att montera och demontera dem. I den här artikeln kommer vi att lära oss om funktionerna i främre hyllor, samt ta reda på hur man monterar dem på rätt sätt.

Bild
Bild

Vad det är?

För närvarande modern framställningar.

Dessa är de mest rymliga och praktiska förvaringssystem som oftast finns i stora lager och lagringsanläggningar.

På de främre ställen av olika typer finns det ett stort antal produkter / varor "spridda" i separata celler. De senare är alltid fritt tillgängliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

I de flesta fall är frontstativ placerade i fängelsehålorna i moderna stora lager och lastterminaler . Det är dessa system som efterfrågas särskilt hos företag där det är en enorm omsättning. Frontkonstruktioner installeras ofta i mycket stora utrymmen, varav många upptar flera fotbollsplaner.

Bild
Bild

Moderna front-end-rack har distinkta egenskaper, tack vare vilka de inte tappar sin relevans

  • Sådana mönster är snabbt avtagbara. Tack vare detta kan lagerområdet revideras om det behövs. Det tar bara några timmar. Det blir mycket snabbt och enkelt att lägga till eller ta bort vissa lagringsutrymmen.
  • De flesta moderna hyllplan fram är tillverkade av praktisk och robust metall. Strukturerna har en sådan anordning, tack vare vilken det är möjligt att göra ändringar i deras konfiguration utan användning av svetsning. Du behöver inte heller många hjälpverktyg för detta.
  • Installation och borttagning av de mest massiva och tunga lasterna utförs med en speciell lastare. Dessa manipulationer med en sådan teknik tar bara några minuter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Efter att ha föreställt dig hur moderna framställningar ser ut och hur de används kan du fortsätta bekanta dig med deras olika underarter. Var och en av typerna av sådana strukturer har sina egna särdrag och egenskaper hos enheten, som är mest kända innan de behandlas med dem. Låt oss titta närmare på de mest populära och efterfrågade typerna av främre hyllor.

Bild
Bild

Palett

Moderna frontpallställ är särskilt populära idag . Sådana strukturer anses vara en av de starkaste. Strukturer gjorda av högkvalitativa och praktiska material klarar imponerande belastningar utan att utsättas för deformation eller förstörelse. De största och tyngsta lasterna läggs oftast på pallställ.

Bild
Bild

Namnet på sådana ställningar säger mycket, eftersom de främst är utformade för att lagra föremål / gods som transporteras på en pallcontainer.

Detta är en av huvudkomponenterna och verktygen som är utformade för godssäkerhet i förhållande till stora transiteringsterminaler.

Bild
Bild

Liten storlek

Det finns också små framställningar av främre typ. Dessa är inte mindre populära och funktionella mönster som också används på många lager . I grund och botten används små strukturer på platser för lagerackumulering av varor av den slutliga mottagaren. Som regel talar vi om lager för grossister, bygg- och livsmedelsbutiker, olika handelsbaser och kedjebutiker.

Bild
Bild

Med specialformade förvaringsutrymmen

En separat kategori bör innehålla frontrack, där separata förvaringsutrymmen finns i en speciell form … Vi pratar om strukturer där det finns dedikerade zoner som är utformade för att rymma till exempel hjul, fat, olika behållare och tankar, cylindrar. För sådana föremål är vanliga plana hyllor och standard bärande balkar inte lämpliga, därför utvecklas speciella förvaringsytor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper hos ett typiskt rack

En gemensam främre del av konstruktionen i fråga är vanligtvis gjord för en last som inte väger mer än 25 kg . Detta är inte den minsta siffran, särskilt med tanke på att bredden bara är 5 m. Den nedre stöddelen av karmbasen skruvas direkt på betonggolvet med hjälp av ankare. Enkelt uttryckt är det möjligt att lossa innehållet i en lastbil per sektion.

Bild
Bild

För att ramfoten på det främre stället ska vara tillräckligt stark och pålitlig görs vertikala ställningar enligt en speciell profil . På sidoytan med en stigning på 25 mm är perforering speciellt gjord, på grund av vilken fixeringshöjden för tvärstängerna kan justeras vid rätt tidpunkt.

Bild
Bild

Baserat på arten av den belastning som läggs på strukturen kan hyllmodeller av olika typ och struktur installeras på tvärgående tvärdelar, nämligen:

  • mesh - perfekt för grupplast av små dimensioner, liksom för varor som skiljer sig i icke -standardkonfiguration;
  • släta hyllor av metall - utformade för att placera plåtlast på dem;
  • brandsäkra och pallgolv.
Bild
Bild

För att undvika onödig förvirring under montering av strukturen målas var och en av elementen i en specifik färg. Till exempel kan tvärstänger vara gula, vertikala stolpar blåa och så vidare.

Tack vare sådana markeringar orienteras lastoperatörer och kranar mer exakt i rymden när de placerar eller hämtar vissa varor på lagret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Låt oss ta reda på vad vi ska leta efter när vi väljer den optimala designen för främre hyllor

För det första det är nödvändigt att bestämma för vad exakt och under vilka förutsättningar en sådan struktur väljs , trots allt kommer samma lagringsutrymmen inte att vara lämpliga för olika varor och olika områden.

Bild
Bild

Du bör utgå från torget i det territorium som det främre stället ska monteras på. Dess storlek måste motsvara måtten på lagret / lagret .

Bild
Bild
Bild
Bild

Själva rackets enhet måste motsvara de laster och varor som kommer att placeras på den .… Ovan har vi redan pratat om olika typer av ställ - pall, små och strukturer med dedikerade förvaringsutrymmen. Det är nödvändigt att välja en ändring som är mest lämplig och bekväm under specifika förhållanden.

Bild
Bild

Det främre stället måste vara uteslutande tillverkat av robusta och pålitliga material . De mest hållbara och praktiska bitarna är gjorda av metall. Materialet måste vara fritt från spår av rost, böjda delar och andra möjliga skador. En hållbar och robust struktur som tål tung belastning fungerar inte av metall av låg kvalitet.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att besluta om utformningen av traversen … Det måste nödvändigtvis sömlöst stödja vikten av en viss cell, tillsammans med en pall, låda och hyllor, baserat på den specifika typen av rack själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag tillverkas framställningar av olika slag av många stora tillverkare .… Det rekommenderas att välja mönster gjorda av samvetsgranna företag som ger en garanti för sina produkter. Överdrivna besparingar i denna fråga kan leda till mycket dåliga konsekvenser.

Bild
Bild

Montering

Installation av ett främre rack består av flera steg. Låt oss överväga var och en av dem i detalj.

Det första steget är att lägga ut alla ställ och diagonala delar av den framtida designen. Detta bör göras i enlighet med deras monteringsschema

Bild
Bild

Du måste också förbereda alla bultar och burar

Bild
Bild

Därefter monteras ramdelarna med hjälp av speciella nycklar (som betyder skiftnycklar)

Bild
Bild

Nu är det nödvändigt att vika ut ramen i enlighet med diagrammet över den framtida strukturen, parallellt med riktningen för raden mellan hälarna, ungefär lika med parametern för strålens längd. Enkelt uttryckt ska den övre halvan av sidostolpen staplas på den nedre halvan av sidostolpen som är "bredvid". Ramarna måste placeras korrekt i förhållande till varandra

Bild
Bild

Nu måste du lägga ut balkarna i omedelbar närhet av sidostolparna. Detta bör göras i gapet mellan hälarna på intilliggande sidorack i den mängd som krävs för en specifik del av det främre stället (vanligtvis minst 2)

Bild
Bild

Därefter måste du höja det första sidostödet vertikalt. Detta görs manuellt. I det här fallet kommer det att vara nödvändigt att försiktigt stödja den nedre halvan av stödet. Detta kommer att kräva cirka 3-4 personer. Det är nödvändigt att hålla den angivna delen i upprätt läge

Bild
Bild

På exakt samma sätt kommer det att vara nödvändigt att höja den andra sidoposten vertikalt och sedan fortsätta att hålla den i denna position

Bild
Bild

Nästa steg är att installera strålen. Detta måste göras med hjälp av fästena direkt i det perforerade hålet på sidostolpen och vid en viss önskad höjd. Detta måste också göras i enlighet med konstruktionsschemat

Bild
Bild

Därefter måste du installera en speciell fixeringsdel. Det är hon som kommer att behövas så att kontakterna inte kan komma ut ur hålen på den perforerade basen. Det är väldigt viktigt

Bild
Bild

På samma sätt måste en andra i längdriktningen riktad balk placeras mittemot. En struktur som består av två ramar och två strålar bör så småningom få initiala stabilitetsindikatorer. Detta kommer att vara en slags bas för sammanfogning av alla efterföljande element i frontstrukturen

Bild
Bild

Efter att ha avslutat monteringen av absolut alla rader i det främre stället är det mycket viktigt att kontrollera passagernas omedelbara avstånd. Du måste jämna ut raderna och fästa stödunderlagen ordentligt på golvet i rummet där installationsarbetet utförs

Bild
Bild

Som du kan se, montering av det främre stället ger inte mycket komplicerade och invecklade manipulationer.

Det viktigaste är att agera i etapper, strikt enligt schemat och försöka att inte förväxla detaljerna i designen. Om allt görs korrekt kommer racket att visa sig vara starkt och tål tung belastning.

Bild
Bild

Praktiska tips och råd

Om du behöver välja och självständigt montera den granskade hyllstrukturen bör du lyssna på några användbara tips och tricks om detta ämne

Vid montering av det främre stället Det är viktigt att fästa delarna ordentligt på varandra . I detta fall är det förbjudet att använda en metallhammare (slägga), liksom att påföra kraftiga slag, vilket kan leda till deformation och skador på färg- och lackbeläggningar på metallytor.

Bild
Bild

Genom att borra de nödvändiga hålen för ankare, det är nödvändigt att preliminärt samordna områdena för borrning med kunden eller dennes representant för dolda elektriska ledningar och annan viktig kommunikation . Det rekommenderas att borra med speciella gummihandskar, samt för att undvika kontakt med metallkonstruktionen med andra medlemmar i teamet och obehöriga.

Bild
Bild

Det finns fall där det är nödvändigt att inte placera en, utan flera laster samtidigt i en sektion av det främre stället. Om detta är en klassisk design, kommer det att vara omöjligt att göra detta. För sådan förvaring är ställningar med dubbla hyllor idealiska . I sådana strukturer görs bredden på skiktet bredare.

Bild
Bild

Om lagret inte innehåller betong, utan vanliga asfaltgolv, måste specialplattor först installeras under ställen, så att golven under strukturen inte kommer att deformeras . Lasten från ställen kommer att fördelas jämnt.

Bild
Bild

Det finns sådana ändringar av främre hyllor, som ger rymliga golv … De är gjorda av trä eller praktisk metall. Sådana strukturer är idealiska för situationer där lasten kan placeras inte bara på ytan av pallar och pallar, utan också i bulk.

Bild
Bild

För att göra det möjligt för föraren av den automatiska gaffeltrucken att arbeta i en bekvämare miljö, och ramen på det främre stället var väl skyddad från eventuella skador (kollisioner, stötar av hjul), är det lämpligt att installera speciella stötfångare eller stötfångare i dess nedre delar. Detta är en mycket praktisk lösning om du vill förlänga hyllans livslängd och tillförlitlighet.

Bild
Bild

Om det främre hyllstället är tillverkat med en smal gång, ökar lagringstätheten under driften också avsevärt. På grund av detta kommer det att bli fler ställ och det blir svårt att komma åt lasten. Specialutrustning för smala gångar är mycket dyr - detta måste beaktas … Om strukturer med dubbla hyllor används blir det också svårare att komma åt de bakre raderna. I det här fallet måste du ta bort den första raden.

Rekommenderad: