Hörnstativ Med öppna Hyllor: Metall, Vit Smal Och Andra Modeller, Urvalsregler

Innehållsförteckning:

Video: Hörnstativ Med öppna Hyllor: Metall, Vit Smal Och Andra Modeller, Urvalsregler

Video: Hörnstativ Med öppna Hyllor: Metall, Vit Smal Och Andra Modeller, Urvalsregler
Video: GSYX 5-Shelf Metal Shelving Unit Rack Review 2024, April
Hörnstativ Med öppna Hyllor: Metall, Vit Smal Och Andra Modeller, Urvalsregler
Hörnstativ Med öppna Hyllor: Metall, Vit Smal Och Andra Modeller, Urvalsregler
Anonim

När du möblerar en lägenhet med möbler uppstår frågan om att köpa hyllor. Det är viktigt att välja rätt alternativ klokt, vilket inte bara passar in i interiören, utan också kommer att vara bekvämt ur praktisk synvinkel. I artikeln kommer vi att prata om funktionerna och fördelarna med hörnhyllor med öppna hyllor, ge användbara råd om val och överväga intressanta exempel på produkter i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Hörnstativ med öppna hyllor blir det bästa köpet för ett litet rum. De passar perfekt in i utrymmet och öppna hyllor gör att du kan expandera det visuellt och inte överbelasta interiören . Denna möbel kommer att bidra till att ge ett lust till designen av rummet, eftersom böcker med ljusa taggar, vackra vaser med blommor, fotografier i originalramar och intressanta figurer kan placeras på nivåerna. Med rätt urval kan du dekorera interiören och göra hörnhyllorna till en central plats.

En hörnhylla med öppna hyllor passar in i ett stort vardagsrum, vilket ger den en original form . Här kan du placera större hyllor som rymmer skrymmande föremål. De nedre hyllorna kan förses med dörrar eller lådor för extra förvaringsutrymme.

Hörnstrukturer har en enkel struktur, de är lätta att installera, de är praktiska att använda och underhålla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig fördel med öppna hyllor med hyllor är deras mångsidighet. Möbler kan användas i vilken inredning som helst, vare sig det är modernt, högteknologiskt eller loft . Bäst av allt passar dessa mönster in i den minimalistiska stilen. Du kan placera produkter i alla rum. I vardagsrummet placeras intressanta inredningselement på hyllor, i sovrummet - böcker, i barnkammaren - mjuka leksaker och i köket (vid installation av små metallstavar) används möbler för att lagra mat, burkar med pickles och kryddor.

Av nackdelarna med hörnstativ med öppna hyllor bör man belysa besväret ur praktisk synvinkel . Öppna nivåer måste alltid hållas i perfekt ordning så att det är trevligt att titta på möblerna. Det blir omöjligt att lagra säsongsartiklar här, som vanligtvis är dolda för gästernas ögon. Designen är endast lämplig för dekorativ användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Hörnhyllor utmärks på flera punkter.

Efter installationsmetod

I det här fallet finns det tre typer av hörnställ: vertikal, horisontell och upphängd. Det första alternativet är en smal golvstruktur som sträcker sig till taket. Horisontella hyllor är ett system med flera nivåer som håller varandra . Detta kan avsevärt spara utrymme, vilket särskilt gäller för ett litet rum. Väggstället med öppna hyllor är en ganska intressant struktur som fästs direkt på väggen, inte på golvet.

I det här fallet bör man komma ihåg att hyllor bara kan hängas på bärande väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter tillverkningsmaterial

Hörnhyllor med öppna hyllor kan tillverkas av olika material, som alla har sina egna fördelar och nackdelar

Plast . Detta lagringssystem är lätt och kostnadseffektivt. Plastmöbler är mobila och lätta att transportera. Men det är inte miljövänligt och opraktiskt när det gäller hållbarhet och möjligheten att lägga stora föremål på det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä . Vita trästrukturer är de mest populära bland köpare. Det finns en billigare analog av spånskiva. Sådana möbler har lång livslängd, attraktivt utseende och bra kvalitet. Av nackdelarna kan endast en stor mängd damm urskiljas, som ackumuleras exakt på träytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallisk . Originalstativ gjorda av balkar passar perfekt in i högteknologisk eller loftstil. De kommer att tillföra inredningen den nödvändiga glädje som skiljer dessa två riktningar från alla andra. Hängande öppna metallkonstruktioner används ofta i badrum för att lagra schampon, balsam och annan kosmetika.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas . Som regel är sådana möbler gjorda av plexiglas. Det ser bra ut i alla rum, är lätt att använda och på grund av speciell bearbetning har det ökat hållbarheten. Av nackdelarna med glasystem bör svårigheten att lämna lyftas fram.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du köper öppna hörnhyllor rekommenderas att du fokuserar på de viktiga punkterna.

Ändamål

Det första steget är att bestämma vad exakt det öppna lagringssystemet köps för. För att skapa ett vackert blommigt hörn i vardagsrummet eller på balkongen är en metall- eller plasthängd modell perfekt . En sådan produkt kommer att ge rummet mysighet. Om ditt mål är att dekorera ett rum, rekommenderas det, beroende på interiörets stil, att ta en trä- eller metallstruktur och placera vackra figurer, souvenirer och vaser på hyllorna. I vissa fall kan du också placera en TV med tillhörande utrustning på hörnställets mitthylla.

Ett golvställ i trä kan användas för att skapa ditt eget biblioteksställ . Detta är en klassisk användning för denna typ av möbler och hjälper dig att ordna ett stort antal böcker. Du kan köpa speciella stativ och hållare för tryckt material, vilket kommer att ge smak. Hörnhyllor med öppna hyllor i korridoren går vanligtvis som ett tillägg till skåpet och fortsätter sin kropp.

Användningen av en sådan design i en förskola kommer att vara den optimala lösningen för många rum, eftersom ett stort antal böcker, mjuka leksaker och andra barns tillbehör kan placeras här, och viktigast av allt, det är inte nödvändigt att köpa skrymmande skåp för dessa syften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Se

Hörnstativ med öppna hyllor kan vara helt öppna eller kombinerade. Det första alternativet är ett klassiskt exempel på denna design, där innehållet i alla hyllor är synligt. Det andra alternativet är mer praktiskt och bekvämt. Vanligtvis är de övre och nedre nivåerna tomma när de är öppna . För att inte förlora möjligheten utrustar många dessa hyllor med dörrar eller lådor och förvarar olika saker inuti.

Bild
Bild

Exempel i interiören

Ett bra alternativ för en vertikal hörnhylla i vardagsrummets inre. Den svarta ramen med trähyllor passar bra med gråa väggar och svartvita fotografier på väggen . Böcker, fågelfigurer, en flaska vin på ett originalställ, vaser med futuristisk design och foton i svarta ramar används som inredning. För att späda ut de lite dystra tonerna placerades en vit kruka med gröna blommor på den nedre hyllan.

Bild
Bild

En horisontell hylla i ett tonåringsrum ligger ovanför arbetsbordet . Vita trähyllor är dekorerade med krukväxter, transparenta blommavaser, intressanta fotografier och böcker i ljusa omslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllorna i kombination av vitt trä är idealiska för köket . De övre öppna hyllorna är kantade med burkar med intressant innehåll och fotografier. På de nedre hyllorna, stängda med dörrar, lagras köksredskap, som alltid ska finnas till hands hos värdinnan, men samtidigt dolda för nyfikna ögon.

Rekommenderad: