Väggställ (44 Bilder): Hängande Metall- Och Träalternativ På Väggen, Trapphyllor För Huset, Vita Prefabricerade Modeller För Verktyget

Innehållsförteckning:

Video: Väggställ (44 Bilder): Hängande Metall- Och Träalternativ På Väggen, Trapphyllor För Huset, Vita Prefabricerade Modeller För Verktyget

Video: Väggställ (44 Bilder): Hängande Metall- Och Träalternativ På Väggen, Trapphyllor För Huset, Vita Prefabricerade Modeller För Verktyget
Video: 50 Modern corner wall shelves design - Home wall decoration ideas 2019 2024, April
Väggställ (44 Bilder): Hängande Metall- Och Träalternativ På Väggen, Trapphyllor För Huset, Vita Prefabricerade Modeller För Verktyget
Väggställ (44 Bilder): Hängande Metall- Och Träalternativ På Väggen, Trapphyllor För Huset, Vita Prefabricerade Modeller För Verktyget
Anonim

Det är omöjligt att ge all information om stationära hyllor i en publikation. Idag är det inte bara förvaringshyllor placerade på väggen för att spara golvyta. Detta är en trendig trend inom styling i funktionella och bostadslokaler, en snygg lösning på problemet med att sakna utrymme i små rum och kök, en bekväm sak i källare, källare och garage. Många erbjudanden från tillverkare förklaras enkelt av efterfrågan från konsumenten. Men det finns också varierande mönster, uppfunna och tillverkade av folkhantverkare.

Bild
Bild

Särdrag

Vägghyllor har varit en trendig trend inom inredning i flera år nu. Det är placerat som en fabrik eller hemgjord design som utför flera uppgifter samtidigt. Här är de obestridliga fördelarna med denna typ av ovanliga möbler.

  1. Brett prisklass av produkter . Den demokratiska kostnaden gör att du kan köpa ett enkelt rack även för en person med begränsade ekonomiska resurser, det finns en genomsnittlig priskategori, liksom sofistikerade alternativ för dem som inte är begränsade i medel.
  2. Fler variationer av lösningar . Denna kategori innehåller både en hylla och en original designlösning - en flerskiktad struktur för styling.
  3. Ett brett sortiment gör att du kan lösa alla problem: klassikerna placeras längs väggarna, och hörnen tar vanligtvis tomt utrymme. Det mest originella alternativet - upphängda strukturer kan framgångsrikt utföra ytterligare funktioner - för att zonera utrymmet och samtidigt ge det originalitet och originalitet.
  4. Otvivelaktig dekorativitet kan lösas med hjälp av fästelement, färger, tjocklek på hyllorna (ett oumbärligt konstruktionselement), materialen från vilka de är gjorda. Förutom trä, metall, glas, laminerad spånskiva och MDF används plast och färgade polymerer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterfrågan på trenden har inte bara lett till att ett mångsidigt sortiment har uppstått . Du kan hitta tips om hur du väljer tillverkningsmaterial, ordnar föremål på hyllorna för funktionella och dekorativa ändamål, matchar rumets allmänna stil och gör det själv. Det finns också förslag på skräddarsydda, installation, skapande av originalprojekt i en individuell version.

Bild
Bild

Typer och design

Jaga inte utbytbara mode. Men vägghyllor är först och främst bekvämlighet, platsbesparande och rumsdekorationsstil . Detta är en bekväm design som uppfanns länge, som först blev efterfrågad i små rum och först sedan blev en modetrend med sina många typer och lösningar. Skillnadskriterierna bestäms nu inte bara av designfunktioner (även om detta fortfarande är det huvudsakliga sättet att differentiera produkter), utan också av färgomfång och stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tillverkare erbjuder varierande typer från golv till hängande och väggmonterade (den senare kategorin kallas oftare som väggmonterade hyllor)

Väggstället kan vara en bokhylla, rutschkana, vitrinskåp. Den används till både böcker och kläder

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett öppet eller stängt rack . Öppet finns oftare i garaget eller köket, i badrummet för att underlätta för ägarna fri tillgång till innehållet i hyllorna. Stängt - med en bakvägg eller med skjutdörrar kan de också vanligtvis öppnas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en uppdelning i prefabricerade och fasta . Prefabricerad - modulär, som består av flera separata modulsegment som varierar i ordning eller placering. Solid - när den hängs upp förblir strukturen oförändrad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan söka efter plats . Smal kommer att spara utrymme i korridoren och i ett litet badrum. Med ett takfäste är hyllplanet motiverat i vardagsrummet och alla rymliga rum - det kan utföra ytterligare funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en hemdesigner kan huvudkriteriet vara färgschemat . Vit, bevarar den naturliga konsistensen av trä eller sten, guld, silvermetallic, Art Deco- eller Provence-stil, kombinerad (två- eller flerfärgad).

Bild
Bild
Bild
Bild

Det avgörande villkoret för att installera ett väggställ kan vara monteringsmetoden: i ett nytt eller gammalt hus, med betong- eller tegelväggar. I det sekundära bostadsbeståndet, där väggbeklädnaden redan är mindre hållbar, kan du använda olika alternativ för fastsättning. Men huvudargumentet i alla lösningar på ett alternativ är fortfarande tillverkningsmaterialet.

Bild
Bild

Det är trots allt på honom som produktens huvudkvaliteter beror på - strukturens lätthet och styrka, dess dekorativa egenskaper, hållbarhet, enkel installation och fastsättning på det valda stället.

Material (redigera)

Det är inte svårt att utrusta ett gångjärnsställ på väggen med egna händer när det gäller bekanta byggmaterial - trä, spånskiva eller till och med laminerad plywood. Det är svårare för en hantverkare att hantera metall, plast eller stötsäkert glas . Sådana produkter är lättare att köpa i en möbelaffär, även om det finns hantverkare som inte stoppas av materialets komplexitet för vägghyllorna. Experter påminner om att en plasthylla, trots sin lätthet och billighet, lätt kan deformeras i en upphängd eller gångjärnsstruktur, och dess utseende är inte alltid presentabel. På rea finns det kombinerade variationer av polymerer och trä, glas och metall, men valet bör alltid göras medvetet.

Bild
Bild

Metallisk

Traditionellt erbjuds två typer på rea - svetsade och hopfällbara. Svetsade metallkonstruktioner demonteras inte i sina beståndsdelar . Beroende på vilken typ av metall som används har de olika indikatorer på svårighetsgrad, hållbarhetsgrad (metallen kan korrodera eller innehålla tillsatser som förhindrar den destruktiva processen).

Den vanligaste användningen av metall i väggmöbler är i enskilda delar . Detta kan vara ett stödstativ - en ram på vilken hela strukturen stöds, ben eller hyllhållare. Aluminium och rostfritt stål har lämpliga egenskaper och används ofta för ytterligare dekorativ effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet används metall sällan för hemtillverkning. Men sådana ställningar är efterfrågade i badrummet (särskilt de som är täckta med vattentät färg eller förkromad), som en integrerad del av kommersiell utrustning i butiker och utställningspaviljonger.

Trä

Trä är ett utmärkt byggmaterial, lätt att ge efter för hantverkare, som känner till mentaliteten i ett tempererat klimat, och dessutom är det miljövänligt och varmt. Det är lätt att färga, men bevarandet av den naturliga konsistensen ger också ett ganska gynnsamt intryck av den färdiga produkten . Även om de inte är gjorda av en massiv bräda, utan av spånskiva, spånskiva eller plywood, tål de en betydande belastning på hyllorna, ser vackra och snygga ut, kan vara i olika färger och hålla länge på grund av mångfalden av färg och lackkompositioner.

Bild
Bild

Plast

Det mest kostnadseffektiva tillverkningsalternativet, oftast köpt i butiker. Designens lätthet och alla slags färgvariationer är fängslande . De kan dock deformeras om du överdriver det med belastningen på hyllorna. Och de är inte helt harmoniska i en snygg och dyr inredning i förhållande till andra möbler, konstföremål. En underbar och nästan säker föremål för att dekorera ett barns rum eller balkong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen är oväntade byggmaterial i en speciell trend - gips, laminerad plywood och stötsäkert glas . De används dock främst inte för funktionella utan för dekorativa strukturer. Kombinerade ställningar på väggarna är populära och kombinerar framgångsrikt styrkan och stabiliteten hos enskilda metalldelar med spektakulär visualisering och egenskaper hos trä, lätthet och hållbarhet av plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Vägghyllor har ett avundsvärt brett användningsområde. Det kan tyckas att de bara behövs för att dekorera väggarna och frigöra utrymme, men det finns också olika alternativ för hemmet:

  • i garaget eller miniverkstaden på balkongen - för verktyg;
  • i ett hörn för handarbete, för tråd med spolar, stickningstillbehör eller macrame;
  • trä och metall i köket - för förvaring av ämnen, kryddor, köksredskap;
  • i vardagsrummet och kontoret kan de rymma en platt-TV, konstföremål, samlingar, böcker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har fantasi förvandlas ett självtillverkat väggställ till ett element av stildesign, ett förvaringsutrymme för små eller ömtåliga föremål i vardagsrummet. Det finns i utrustningen i butiker och butiker, i produktlager, i verkstäder, ateljéer och apotek.

Vackra exempel

Intressanta idéer kan ses i vårt fotogalleri, där du kan få mycket värdefull information:

hyllor på väggen som en inredningsdetalj;

Bild
Bild

för kontoret och barnkammaren

Bild
Bild
Bild
Bild

som en väggpanel

Bild
Bild
Bild
Bild

för ett hemväxthus

Bild
Bild
Bild
Bild

för en bokhylla

Bild
Bild
Bild
Bild

för böcker och kläder

Bild
Bild
Bild
Bild

för konstföremål

Bild
Bild

Uppfinning och fantasi är oumbärliga följeslagare för heminredare och kreativa formgivare. Även om du inte ägnar dig åt att skapa möbler med egna händer, kan sådana saker lätt hittas i hushållsartiklar eller bland fashionabla inredningstillbehör.

Rekommenderad: