Ställ För Hemmet (57 Bilder): öppna Ställningar Med Hyllor För Rum, Stegar Utan Bakvägg Och Andra Möbelställ

Innehållsförteckning:

Video: Ställ För Hemmet (57 Bilder): öppna Ställningar Med Hyllor För Rum, Stegar Utan Bakvägg Och Andra Möbelställ

Video: Ställ För Hemmet (57 Bilder): öppna Ställningar Med Hyllor För Rum, Stegar Utan Bakvägg Och Andra Möbelställ
Video: DIY HYLLOR, INREDNING x TVÄTTSTUGA 2024, April
Ställ För Hemmet (57 Bilder): öppna Ställningar Med Hyllor För Rum, Stegar Utan Bakvägg Och Andra Möbelställ
Ställ För Hemmet (57 Bilder): öppna Ställningar Med Hyllor För Rum, Stegar Utan Bakvägg Och Andra Möbelställ
Anonim

Varianter av hyllor låter dig välja en kopia för alla interiörer och i olika rum. En mängd olika material, storlekar och mönster hjälper dig att göra ett val, med fokus på dina egna preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Hemhyllor är populära, det är svårt att föreställa sig ett rum där de inte används. Racket är en struktur med hyllor, dörrar eller lådor. Denna möbel är bekväm för att lagra många saker, placera dekorativa element. Hyllor kan ha olika dimensioner, färger, ändamål. De finns i en mängd olika rum:

  • i vardagsrummet;
  • på köket;
  • i sovrummet;
  • i barnkammaren;
  • på balkongen;
  • i korridoren;
  • i skafferiet;
  • på verandan;
  • i garaget.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Hyllorna är gjorda av olika material. Beroende på platsen där stället ska placeras, väljs materialet.

Trä . Det mest populära alternativet. Trähyllor kan ha olika nyanser, storlekar och konfigurationer. Därför finns det inga svårigheter att välja önskad modell, och det finns alltid en möjlighet att göra en produkt på beställning. Trähyllor används ofta i sovrum och vardagsrum, i barnrum och i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas . Sådana alternativ är inte så vanliga i butiker, eftersom de inte är lika praktiska som till exempel trä. Men i vissa interiörer ser de ganska lämpliga ut. Ofta används dessa modeller för att lagra och visa alla dekorativa föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast . Dessa typer väljs oftast för rum med hög luftfuktighet - ett badrum, ett kök. I plantskolan kommer sådana modeller också att slå sig väl på grund av en mängd olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall . För det mesta kan sådana mönster hittas i lager, tillverkningsanläggningar. Men de används också i lägenheten, allt beror på deras utseende. Sådana ställningar kommer att se lämpliga ut, till exempel i loftstil. Dessutom installeras de ofta i garage och förråd.

Bild
Bild

Listan över material som racken är gjorda slutar inte där . De ursprungliga alternativen kan vara bambuställ, korg. De kommer att hitta sin ansökan i ekostil, japansk, afrikansk eller Provence-stil. Sådana alternativ är bra för en sommarterrass.

Ibland kan du hitta en kombinerad version på rea, där till exempel trä och glas eller trä och metall kombineras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns många typer av hyllor idag. Därför, gå till en möbelaffär, du måste föreställa dig vilken typ av rack du behöver - kvadratisk, triangulär eller rund, väggmonterad eller genomgående, stationär eller hängande, med korgar eller celler, lådor eller hyllor, eller kanske en kaskad eller lutande version behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvstående

Sådana möbler är lämpliga i alla rum. I en rymlig hall kan detta vara ett ställ av valfri storlek och form . Till exempel kan ett öppet dubbelsidigt alternativ indikera zonindelning. Ett sådant ställ utan bakvägg är vanligtvis avsett för alla dekorativa element; det rymmer figurer, fotografier, små blommor i krukor och böcker.

Ofta finns en så kallad bild i vardagsrummet . Den kan vara horisontell eller stegad. Vanligtvis är den centrala platsen upptagen av en TV, ljud- och videoutrustning, små hyllor upptas av små föremål - inramade foton, bilder och annan inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest använda ensidiga möbeln, den kan ha hyllor - med eller utan dörrar, lådor.

Sektionsställ är populära, som har ett antal små hyllor på ändsidan, utformade för små nackdelar eller blommor.

Bild
Bild

Ett ställställ kan användas för att visa utställningar, utmärkelser, koppar, böcker eller fotografier . Ramalternativ är perfekta för blommor. Ett hopfällbart rack kommer att vara användbart för ett barnrum under spel, på vilka undervisnings- och bildmaterial kommer att placeras. En intressant stationär vy kan vara en stegehylla, som samtidigt har lådor, hyllor och korgar, så att du kan placera alla leksaker och andra saker. Inbyggda modeller är lämpliga för omklädningsrum, skafferi eller sovrum.

Bild
Bild

Upphängd

Denna typ av hyllor används aktivt i små rum, där varje centimeter yta spelar roll. Hängande hyllor kommer att ske på väggarna, men lämna ledigt utrymme längst ner. De används vanligtvis för att placera böcker eller dokument . Dessa modeller används ofta i kök och badrum. De kan placeras bekvämt för porslin, badrumsartiklar eller kosmetika.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn

Lämplig modell för alla rum och korridorer. Ett sådant ställ kan vara antingen lågt eller högt . Den kan placeras var som helst i rummet. Den breda och låga versionen kommer att vara kompakt placerad vid fönstret, den höga och smala kan installeras mot den motsatta väggen.

Sådana möbler passar framgångsrikt in i barnrummet och vardagsrummet; en mängd saker kan placeras på hyllor och i lådor . I korridoren används sådana ställningar ganska ofta, de rymmer ett stort antal skor, såväl som väskor, paraplyer och andra bagateller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggt

Sådana modeller placeras ofta i hela väggen, ett stort rack upp till taket låter dig rymma en avsevärd mängd saker. På hyllor bakom dörrar och i lådor kan det finnas föremål som inte ska synas. Dekorelement kommer att se bra ut på öppna hyllor.

Bild
Bild

Inbyggda alternativ finns ofta i sovrum, plantskolor, omklädningsrum, garderober, kök och badrum.

Bild
Bild

Dimensioner

Hyllor väljs uteslutande för måtten på deras rum eller för de föremål som ska placeras där. Den grunda hyllan är 20 cm djup. Den bredare versionen kan vara 40 cm och till och med 60 cm i storlek . Allt beror på vilka funktioner racket kommer att utföra. Små och korta används ofta för små saker och små dekorativa element. Ett lågt minirack är lämpligt för att installera en TV och tillhörande tillbehör på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smalt och långt kan designas för växter. Högt och som täcker hela väggytan används ofta i bibliotek eller stora vardagsrum.

Bild
Bild

Design

En viktig roll spelas inte bara av de funktionella funktionerna i möblerna, utan också av designen. Ofta blir racket, om inte en accent i rummet, så spelar det en viktig roll i det . Därför är dess dekorativa egenskaper lika viktiga.

Till exempel, det är bättre att välja vackra alternativ för vardagsrummet . Så, i ett rum med en ljus finish, både vitt och svart, samt en grå eller beige version, kommer att se lika bra ut. Allt beror på de omgivande föremålen. Kanske överlappar hyllorna med andra komponenter, eller omvänt blir det en ljus accent.

Bild
Bild
Bild
Bild

En diskret kompakt version är lämplig för ett sovrum, troligtvis kommer böcker att placeras där som är trevliga att läsa innan du lägger dig på en helg . Eller kanske blir det möbler utformade för förvaring av sängkläder och andra textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild

I korridoren är det bäst att placera modeller med belysning och en spegel . Det är där som båda är extremt nödvändiga, liksom en plats att förvara olika småsaker, liksom skor och hattar.

Bild
Bild

Olika alternativ är lämpliga för skafferiet - trä, metall, plast . Allt beror på vad som planeras lagras där. För verktyg kommer metallställningar med lådor och hyllor att vara bra. Alla typer av burkar med pickles och konserver kommer perfekt att ta sin plats på hyllorna i träkonstruktioner. Dessutom kan korgar för förvaring av färska grönsaker placeras på den nedre nivån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men för att närmare överväga den harmoniska kombinationen av hyllorna med den omgivande interiören i olika rum är det bättre att vända sig till färdiga exempel

Trä och metall visar den perfekta kombinationen i denna hylla . Det är i sig en dekoration av rummet, eftersom det inte är rörigt med några föremål, utan snarare fungerar som en plats för placering av små dekorativa element.

Bild
Bild

Hängställ med hyllor av olika höjder och konfigurationer kommer att vara ett bra element i interiören i alla rum eftersom du kan placera vad som helst här - från kolumner till växter.

Bild
Bild

Det ursprungliga stället med en ovanlig form är en intressant väggdekoration och samtidigt kan du placera alla nödvändiga föremål på hyllorna.

Bild
Bild

En helväggshylla ser perfekt ut . Allt är i sin ordning här, och varje bok har sin egen plats. Det är mycket bekvämt att använda ett sådant ställ.

Bild
Bild

En mycket original hylla med lutande hyllor . En sådan kopia passar in i ett loft och i minimalism och till och med blir en underbar accent i inredningen.

Bild
Bild

Ett annat loftalternativ perfekt i harmoni med dekorationen och omgivningen.

Bild
Bild

Underbar hylla med släta linjer ser felfritt ut mot bakgrunden av samma vägg och skapar som helhet en övergripande helhetsbild tillsammans med andra möbler i rummet.

Bild
Bild

Vita hyllor ser ut som en nästan viktlös design mot bakgrunden av samma ljusa vägg och glansiga golv.

Bild
Bild

Långa smala hyllor tar inte mycket plats, men innehåller de mest nödvändiga sakerna.

Bild
Bild

Tvåfärgad blå och vit version är en ljus accent och ekar väggdekorationen. I allmänhet ett mycket originellt alternativ som passar alla rum.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper ett ställ måste du ta hänsyn till många nyanser. Låt oss överväga de parametrar som är de viktigaste.

Ändamål . Den viktigaste punkten att tänka på är i vilket syfte denna möbel är avsedd. För en stor lägenhet för zonindelning i hallen kan du plocka upp ett högt och brett stativ, på vilket dekorativa element eller blommor hittar sin plats. För ett barnrum är en färgversion av en ovanlig form lämplig. I sovrummet för förvaring av kosmetika kommer ett kompakt utseende att se harmoniskt ut. En låg modell med lådor och dörrar kommer att placeras under trappan, där hushållsartiklar kommer att förvaras.

Bild
Bild
Bild
Bild

För köket och badrummet är det bättre att välja alternativ som inte påverkas av fukt och höga temperaturer. För ett skafferi eller garage är huvudsaken bekvämlighet och rymlighet, och inte dekorativa parametrar.

Mått . De beror på rummets yta. I stora utrymmen ser ett stort rack eller flera medelstora ut perfekt, och i små rum vore det klokare att ordna väggmonterade kopior eller smala höga som inte äter mycket plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material . Denna parameter beror på rummets stil, dess inredning och de omgivande möblerna. Både metallkonstruktioner och metall med trä passar bra in i ett loft och minimalism. I modern stil kan alternativ från dyrt trä med glaselement användas. Bambu- eller rottingprodukter är idealiska för Provence- och medelhavsstil. I rysk stil är stugor bättre att använda trästrukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg . Inomhushyllor kan kombineras med väggdekoration eller tvärtom vara en ljus accent. Till exempel, i ett ljust rum kan du också placera ett vitt stativ, vilket kommer att märkas tack vare de ljusa dekorativa elementen. Men svart i sig kommer att vara bra som en accent. Färgade modeller bör väljas så att de ekar med något i rummet - möbler, dekoration, textilier. I barnrummet är det också bättre att föredra ljusare eller ljusare färger, men inte dyster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plats . Beror på vilken funktion racket kommer att utföra. Lågt och kompakt passar bra under fönstret, smalt och långt kommer att se perfekt ut i hörnet. Den gångjärniga kan bli en väggdekoration, hörnet kan rymma ett stort antal saker. Ett stort, bekvämt ställ behövs i omklädningsrummet för skor och förvaring av små föremål som måste läggas ut på hyllor och lådor. I badrummet är det mer logiskt att placera en gångjärnshörnversion eller ett långt smalt golvställ. I det första fallet är det bekvämt att förvara tillbehör för bad och dusch, i det andra - handdukar och tvättmedel.

Rekommenderad: