Klädhängare: Modeller Av Metall Och Trä Med Skivstång, öppna Tyghängare För Förvaring Av Kläder I Sovrummet

Innehållsförteckning:

Video: Klädhängare: Modeller Av Metall Och Trä Med Skivstång, öppna Tyghängare För Förvaring Av Kläder I Sovrummet

Video: Klädhängare: Modeller Av Metall Och Trä Med Skivstång, öppna Tyghängare För Förvaring Av Kläder I Sovrummet
Video: INREDNING: Smart förvaring i sovrum, Före och Efter, Garderober 2024, Maj
Klädhängare: Modeller Av Metall Och Trä Med Skivstång, öppna Tyghängare För Förvaring Av Kläder I Sovrummet
Klädhängare: Modeller Av Metall Och Trä Med Skivstång, öppna Tyghängare För Förvaring Av Kläder I Sovrummet
Anonim

I små lägenheter bör ledigt utrymme användas så effektivt som möjligt. Numera finns det en mängd olika praktiska och praktiska förvaringssystem. Hyllor anses vara det vanligaste alternativet. Dessa multifunktionella mönster gör att du kan spara utrymme och samtidigt placera alla saker. Idag kommer vi att prata om funktionerna hos sådana möbler för kläder, samt vilka typer det kan vara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Klädförvaringsställen ser ut som en solid, stabil möbelstruktur, som består av flera fack för förvaring av saker.

Jämfört med konventionella skåp är dessa produkter mycket mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor kan köpas färdiga i nästan alla möbelaffärer , men du kan göra det själv hemma från gamla onödiga träskivor eller metalldelar.

Bild
Bild

Dessa lagringssystem kan ha olika storlekar . För rum med ett litet område kan du plocka upp fler miniatyrmodeller som rymmer många saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana strukturer fixeras med vanliga självgängande skruvar . Men tyngre modeller kräver fixering med ankare och speciella krokar.

Bild
Bild

Racken kan ha olika höjder . Det finns modeller upp till taket. De kan hålla maximalt med saker. I detta fall tillhandahålls åtkomst till de övre hyllorna genom utdragbara steg i den nedre delen av strukturen.

Bild
Bild

Visningar

Förvaringsställ för kläder kan tillverkas i olika utföranden. Låt oss markera de mest populära variationerna.

  • Öppen typ . Dessa system är en öppen produkt som inte är utrustad med stängande dörrar, vilket gör att du kan spara ännu mer ledigt utrymme. Samtidigt är tillgång till saker alltid gratis. Det är bättre att placera sådana möbler i sovrum eller i speciella omklädningsrum. Ofta är sådana ställningar gjorda med ovanlig fyllning (hyllor i form av korgar). Men det bör komma ihåg att insidan snabbt täcks av damm, eftersom den inte är skyddad. Öppna modeller används ofta för zonindelning av ett stort rum. När allt kommer omkring tillåter de dig att separera en del av rummet, men samtidigt skapar de inte effekten av ett slutet utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd typ . Dessa ställ är system vars insida är stängd. Dessa modeller är mycket vanligare, de är utrustade med dörrar - som regel används sväng- eller skjutdörrar. Stängda ställningar ger mer skonsam förvaring av kläder. En stor mängd damm och annat skräp samlas inte inuti produkten. Dessutom är ett sådant ställ mycket lättare att välja för en specifik inredning. Men samtidigt får vi inte glömma att utrymmet kommer att spenderas mindre ekonomiskt jämfört med den tidigare versionen. Och även dessa strukturer kommer att vara mindre rörliga i samma rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utomhus . Dessa ställ kan vara antingen öppna eller stängda. De ser ut som en struktur som är stabilt placerad på golvbeläggningen på grund av sin egen vikt. Om modellen kommer att ha betydande dimensioner och vikt, fixeras den dessutom i taket med hjälp av speciella stag. Som regel har sådana produkter ingen bakvägg. De är ofta utrustade med små hjul för enklare rörelse. De finns med proppar. Sådana strukturer kan enkelt flyttas och fixeras på plats om det behövs. Istället för dem används ibland enkla ben, det borde finnas minst 4 stycken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggmonterad . Sådana sektioner kan också vara både stängda och öppna. De ser ut som en möbelstruktur som sitter fast på väggbeklädnaden med hjälp av speciella ställ. Sådana alternativ kan avsevärt spara användbart utrymme runt golvbeläggningen. Efter installationen ser dessa lagringssystem visuellt ganska lätta ut, de kommer inte att överbelasta den övergripande utformningen av rummet. Ofta fungerar sådana möbler som en rackhängare för att placera ytterkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Landslag . Dessa lagringssystem är övervägande tillverkade av en mängd olika metaller. De består av robusta stöd och styrningar. Prefabricerade ställningar klarar betydande viktbelastningar. Dessutom kan dessa modeller ha en mängd olika konfigurationer. Dessa produkter kan vid behov enkelt monteras och demonteras utan att behöva söka professionell hjälp. Ofta är prefabricerade strukturer utrustade med en stång för bekvämare placering av kläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Dessa lagringssystem kan tillverkas av en mängd olika material

  • Metall . Produkter tillverkade av detta material kännetecknas av en speciell styrka. Metallmodeller kan skapas i olika utföranden. De kan placeras i rum inredda i klassiska, moderna stilar. Materialet måste förbeläggas med skyddande föreningar, vilket kan öka livslängden avsevärt. Dessa möbler kan enkelt bära tung vikt. De är övervägande gjorda av lätta metaller, så att de enkelt kan flyttas till en annan plats. Och dessutom är de ganska lätta att använda och reparera. Metallagringssystem kräver lite underhåll. De har ett estetiskt utseende. För närvarande produceras ett stort antal av dessa ställ, belagda med specialfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä . Sådant material anses vara det vanligaste alternativet. Många träslag har utmärkt styrka, hårdhet, densitet och hållbarhet. Och även några av dem har ett vackert utseende (lönn, tall, ek). Det bör noteras att trä är ett miljövänligt material. Under drift kommer det inte att avge ämnen som är skadliga för människor. Produkten i tillverkningsprocessen genomgår nödvändigtvis särskild bearbetning, under vilken den är täckt med skyddande ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glas . Detta material för tillverkning av hyllor genomgår särskild bearbetning och härdning, vilket ger det en indikator för högre hållfasthet och gör att du också kan öka livslängden avsevärt. Men glasmodeller blir i alla fall mycket mer ömtåliga jämfört med de tidigare versionerna. De kräver ständig omsorg och daglig rengöring, eftersom materialet blir smutsigt ganska snabbt. Glasmodeller kan perfekt passa in i interiörer inredda i modern design. För att rymma saker används ofta hållbara strukturer som bara har separata delar av glas, medan ramen kan vara gjord av trä, metall eller speciell hållbar plast (ett sådant alternativ kallas kombinerat), men det finns också helt glasstrukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta kommer ett klädställ med ett speciellt skyddsomslag för förvaring . Det kan också tillverkas av en mängd olika mjuka material. Det bästa alternativet är en tygprodukt. Det finns modeller gjorda av nylon, polyester, neopren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

I möbelaffärer kan besökare se en stor variation av sådana ställningar. Innan du köper dem är det värt att överväga för vilket särskilt rum och för vilken stil sådana möbler väljs.

Så för sovrum och vardagsrum inredda i klassiska riktningar kan standardförvaringssystem av ljusa träslag med en vanlig form vara lämpliga.

I detta fall kan en modell i form av en trappa, skapad av flera sammankopplade moduler, vara lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild

För rum i loftstil är det bättre att välja ställ i mörka färger med metall- och träelement, alternativ med glasinsatser är också lämpliga . De kan dock ha ovanliga asymmetriska former.

Bild
Bild
Bild
Bild

För olika stilar kan smala modeller av hyllor, gjorda i en horisontell eller vertikal enkel design, vara lämpliga . Dessutom kan de vara gjorda av en homogen träslag eller glas. Dessa produkter i minimalistisk design kan komplettera nästan vilken inredning som helst.

Bild
Bild

Vackra exempel

Ett intressant alternativ skulle vara ett sådant lagringssystem med en ram gjord av ett tunt metallrör, målat i en mörk färg och med träinsatser av ljust trä. Dessa modeller kan vara lämpliga för separata omklädningsrum eller sovrum . Samtidigt kan de också utrustas med ytterligare små hyllor för förvaring av skor och olika tillbehör.

Bild
Bild

För att rymma ett stort antal saker är en öppen trädel med stora dimensioner perfekt . Den kan ha små lådor och hyllor för förvaring av olika små föremål. Sådana mönster är utrustade med en eller flera bekväma förkromade stavar och metallhängare.

Bakväggen på dessa modeller kan också vara av trä, men i en annan nyans.

Rekommenderad: