Bänkar Med Rygg (60 Bilder): Trädgårdbänkar Och Bänkar I Korridoren. Hur Gör Man Dem Själv Enligt Ritningarna? Lutningsvinkeln På Baksidan Av En Gatubänk

Innehållsförteckning:

Video: Bänkar Med Rygg (60 Bilder): Trädgårdbänkar Och Bänkar I Korridoren. Hur Gör Man Dem Själv Enligt Ritningarna? Lutningsvinkeln På Baksidan Av En Gatubänk

Video: Bänkar Med Rygg (60 Bilder): Trädgårdbänkar Och Bänkar I Korridoren. Hur Gör Man Dem Själv Enligt Ritningarna? Lutningsvinkeln På Baksidan Av En Gatubänk
Video: Garden Design Ideas From Old Pallets - Build Bench Tree Benches Provide Beautiful Outdoor Seating 2024, April
Bänkar Med Rygg (60 Bilder): Trädgårdbänkar Och Bänkar I Korridoren. Hur Gör Man Dem Själv Enligt Ritningarna? Lutningsvinkeln På Baksidan Av En Gatubänk
Bänkar Med Rygg (60 Bilder): Trädgårdbänkar Och Bänkar I Korridoren. Hur Gör Man Dem Själv Enligt Ritningarna? Lutningsvinkeln På Baksidan Av En Gatubänk
Anonim

En vacker och bekväm bänk är en oumbärlig detalj, inte bara på dacha, utan också omgiven av många heminredningar. Sådana mönster skiljer sig åt i sin design. Bänkar finns med eller utan armstöd, med eller utan ryggstöd. I denna artikel kommer vi att prata om olika typer av bänkar som har ett ryggstöd i sin design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Primära krav

Bänkar med rygg anses vara en av de mest bekväma. De är mycket bekväma att sitta på, eftersom det alltid finns pålitligt stöd under ryggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många DIYare föredrar att designa sådana saker på egen hand.

Innan du påbörjar sådant arbete är det lämpligt att bekanta dig med alla krav på högkvalitativa bänkar med rygg

  • Hög komfort . Ett av de viktigaste kraven. Bänken måste vara bekväm. Enheten måste vara ergonomisk, genomtänkt - både längden och djupet av strukturen måste vara idealisk. Endast om denna enkla regel följs kan man från en bänk förvänta sig att en person kommer att kunna slappna av och vila på den ordentligt. Du kan luta dig på ryggen och koppla av. En optimal lutningsvinkel för ryggstödet bör också tillhandahållas.
  • Säkerhetsnivå . Ett annat av de viktigaste kraven. En trädgårdsbänk med rygg måste vara av hög hållfasthet och tillförlitlighet. Den måste sömlöst motstå de imponerande belastningarna som kan appliceras på den. För att strukturen ska uppfylla detta krav måste endast högkvalitativa och praktiska material användas för tillverkningen.
  • Motstånd mot förändringar i fuktnivå . Möbler avsedda för placering i trädgården eller på landet får inte utsättas för mekaniska skador, ruttna eller torka ut. Om bänken inte uppfyller detta krav börjar den snabbt ruttna, smula och bli möglig, för på gatan kommer det inte att vara möjligt att undvika kontakt med fukt, vindar och aggressivt solljus.

Varje bänk ska harmoniskt passa in i omgivningarna i det lokala området. Om designen uppfyller detta krav kommer trädgården eller innergården där bänken ligger att se estetiskt tilltalande och attraktiv ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Trädgårdsbänkar av hög kvalitet är olika. De är indelade enligt flera kriterier. Kan skilja sig direkt med deras enhet. I trädgården eller nära huset kan du placera bekväma bänkar med en rygg som har en sådan struktur.

Med armstöd . Några av de mest praktiska alternativen. På en sådan bänk kan en person sitta så bekvämt och avslappnat som möjligt och lägga händerna på armstöden. Ofta installeras sådana strukturer, kompletterade med mjuk klädsel, inte i en trädgård eller gård, utan i ett heminredning. Ofta visas möblerna i fråga på en balkong eller loggia.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med fällbart säte . I sådana utföranden tillhandahålls som regel ett rymligt lagringssystem. I den kan ägarna behålla allt de vill ha. Bänkar med fällbart säte tillverkas eller köps ofta för att sedan placera dem i korridoren eller korridoren, men liknande modeller kan också installeras i andra rum / områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hetero . Raka bänkar med ryggstöd är den vanligaste standarden. De är så lätta att tillverka som möjligt. I grund och botten är dessa bänkar placerade längs fria väggar, om det är en heminredning. Raka modeller kräver mer utrymme för placering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn . Mycket praktiska mönster som inte verkar besvärliga visuellt och inte tar upp mycket ledigt utrymme. Sittande på en hörnbänk kan du vila mycket bra i ett vänligt sällskap. Dessutom ser sådana modeller attraktiva och originella ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med ytterligare element . Trädgårdsbänkar kan skryta med hög funktionalitet, vars design kompletteras med hjälpelement. Modeller med sidournor, baldakin i form av en massiv båge eller ett litet hopfällbart bord är mycket populära och praktiska att använda. Dessa trädgårdsmöbler visar sig vara svårare att tillverka, men de har ingen motsvarighet i användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Både i sommarstugor och i heminredning kan du se många fler olika modeller av bänkar med rygg . Till exempel är mönster med högt eller lågt ryggstöd, liksom exemplar med justerbar höjd, mycket efterfrågade - det finns väldigt många alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkar med rygg är indelade inte bara i enlighet med deras struktur utan också med tillverkningsmaterialet. Låt oss i detalj analysera beskrivningen av egenskaperna hos olika modeller.

Plast

Lätta och attraktiva bänkar av plast är ganska populära idag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana trädgårdsmöbler produceras i enlighet med alla nödvändiga GOSTs, presenteras i ett brett sortiment och har ofta en demokratisk kostnad.

Dessutom har plastprodukter ett antal andra fördelar:

  • eftersom plastmodeller är lätta kan de fritt transporteras eller flyttas till en annan plats, om det behövs;
  • sådana strukturer kan ha en mycket olika designprestanda - det kommer att vara möjligt att välja rätt alternativ för alla inställningar och för varje kunds smak;
  • många plastprodukter är mycket billiga, men samtidigt är de av mycket bra kvalitet;
  • plaststrukturer försämras inte från kontakt med fukt, fukt eller nederbörd;
  • riktigt högkvalitativa plastbänkar utsätts inte för mekaniska skador.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sparar du pengar på att köpa en plastbänk kan du stöta på en sårbar struktur . Sådana modeller skadas lätt, spricker och spricker under yttre påverkan. Dessutom ser många av de billiga plastbutikerna för enkla och enhetliga ut. Om du vill komplettera en trädgård eller innergård vackert, fungerar det här alternativet inte.

Bänkar av plast kan förlora sin tidigare ljusstyrka under påverkan av aggressivt solljus. Trädgårdsmöbler av plast bleknar ofta mycket snabbt, vilket påverkar deras utseende negativt.

Trä

Naturligt trä är ett massivt, miljövänligt och vackert material som oftast används vid tillverkning av högkvalitativa trädgårdsbänkar. Resultatet är estetiska mönster med en naturlig färg och tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är sant att trä också har vissa nackdelar. Detta material tål inte kontakt med fukt, varför det sedan börjar ruttna och försämras.

För aggressiv sol torkar ofta ut trädgårdsmöbler i trä . Trä kan också attackeras av olika skadedjur, vilket kan vara mycket svårt att bli av med.

För att skydda träbänken från de listade problemen måste ägarna regelbundet behandla den med speciella antiseptiska lösningar. Endast de kan skydda trädgårdsmöbler från tidiga skador, mögel, ruttnande . Vissa användare vägrar träbänkar på grund av de listade nackdelarna. Men om du tar hand om trädet kommer det att hålla i många år och kommer att glädja dig med sitt presentabla utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träbänkar är också bra eftersom de lätt passar in i nästan vilken landskapsdesign som helst . Sådana trädgårdsmöbler sticker inte ut från naturlandskapet. Dessutom finns det många både billiga och dyra alternativ bland träalternativen. Så bänkar av rotting, tall, lärk, valnöt, ek och många andra arter är vackra och av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallisk

Om du vill sätta på plats den mest hållbara, slitstarka bänken som inte kräver regelbundet underhåll, är det lämpligt att titta närmare på metallmodellerna. Sådana konstruktioner är ganska vanliga eftersom de har många fördelar, nämligen:

  • ser snygg och modern ut, kan ha beläggningar som imiterar dyrare material;
  • sådana strukturer är inte rädda för temperaturfall, liksom mekaniska skador - det är mycket svårt att bryta eller deformera en metallbänk;
  • metallbänkar är hållbara och starka, de kommer definitivt inte att falla sönder efter den första säsongen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är sant att metallbänkar ofta är ganska tunga och massiva, så det kan vara svårt att ordna om dem från plats till plats . Metallbänkar måste fortfarande behandlas med speciella korrosionsskyddande föreningar. Men i allmänhet är sådana trädgårdsmöbler mer motståndskraftiga mot fukt än trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Det är fullt möjligt att designa en bekväm och högkvalitativ bänk med egna händer. Ofta är hemlagade modeller väldigt pålitliga och vackra.

Huvudsaken är att hantverkaren tänker ut både formen och alla storlekar på den framtida hemlagade produkten.

Du måste först rita upp detaljerade diagram och ritningar, som visar alla nyanser, funktioner och dimensionella parametrar för trädgårdsmöbler.

Att ha ett detaljerat projekt till hands gör det mycket lättare att bygga en bra bänk utan att göra allvarliga misstag . Om ritningen av den framtida designen är klar kan du gå vidare till nästa steg för att göra en bänk av hög kvalitet.

Bild
Bild

Materialval

Hemhantverkaren måste ta ett ansvarsfullt förhållningssätt till materialvalet från vilket han ska göra en bänk till sin sommarstuga eller hem. Låt oss ta en titt på några av nyanserna som bör beaktas när du gör rätt val.

  • Det är sällsynt att endast ett material används för tillverkning av bänkar . De mest pålitliga och hållbara strukturerna erhålls exakt från en kombination av material. En win -win tandem - trä och metall. I stället för metall kan du använda betongplattor, sten, tegel. Sätet och ryggen är i de flesta fall gjorda av laminat, naturskivor och trälister, men ramen och stöddelarna är gjorda av starkare material.
  • De bästa stöden för sådana produkter är konstruerade av praktiskt och slitstarkt stål . En ordentligt gjord bänk av metall och trä kan tjäna i mer än ett dussin år utan att förlora sin attraktivitet.
  • Metallbänkar är mindre populära, även om de är de mest hållbara . Inte alla hemhantverkare åtar sig att göra sådana trädgårdsmöbler, eftersom det inte är lika lätt att arbeta med metall som med samma trä. För att bygga en bra bänk av materialet i fråga måste hantverkaren vara insatt i svetsmaskinen och andra verktyg för att arbeta med metall.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om befälhavaren har liten erfarenhet av tillverkning av trädgårdsmöbler, är det bättre att inte utföra komplext arbete och börja "bekanta sig" med den oberoende konstruktionen av en rent träbänk . Det är lätt att arbeta med detta naturmaterial, eftersom det är formbart och inte kräver användning av en svetsmaskin.

Nödvändiga verktyg

Efter att ha bestämt vilket material bänken kommer att göras kommer det att vara möjligt att välja lämplig verktygssats. Om du bestämmer dig för att bygga en träbänk av hög kvalitet måste du förbereda följande verktyg:

  • elektrisk cirkelsåg;
  • elektrisk sticksåg;
  • handsåg;
  • elektrisk borr;
  • ett plan (både manuellt och elektriskt är lämpligt);
  • kvarn;
  • skruvmejsel med en uppsättning bitar;
  • självgängande skruvar;
  • skruvmejsel;
  • tång;
  • en hammare;
  • fyrkantig, penna;
  • färg, tunnare, pensel.
Bild
Bild

Du behöver också följande material:

  • kantade brädor med en tjocklek av 30-50 mm (baserat på storleken på den framtida bänken);
  • träklossar med ett tvärsnitt på 30: 50 till 50: 50 mm - för konstruktion av sits och rygg på bänken.
Bild
Bild

Trädet måste vara torrt, utan tecken på sönderfall eller fukt.

Arbetsprocess

Om du har förberett alla nödvändiga material, verktyg och ritningar av den framtida bänken kan du fortsätta direkt till tillverkningen. Det viktigaste är att förlita sig på skissade diagram i varje steg för att skapa trädgårdsmöbler för att undvika irriterande misstag.

Vi kommer att analysera steg för steg hur du kan göra en bra hemlagad bänk av naturligt trä

Baserat på data som återspeglas i detaljerade ritningar och diagram, är det nödvändigt att korrekt och noggrant skära arbetsstyckena från brädorna

Bild
Bild

Nästa obligatoriska steg är noggrann bearbetning av träämnen med en hand- eller elektrisk hyvel. Båda verktygen kommer att visa hög effektivitet, men det blir mycket lättare att arbeta med elektrisk utrustning

Bild
Bild

Därefter kommer det att vara nödvändigt att korrekt klippa av de nödvändiga sneda delarna från de nedre tvärstängerna, stödkomponenterna och den framtida bänkryggen. Det är bättre att göra detta långsamt för att inte göra misstag

Bild
Bild

Därefter bör du fortsätta montera alla stödkomponenter i framtida trädgårdsmöbler. För pålitliga fästelement kan du använda skruvar eller spikar. Även om sådana detaljer förenklar arbetet, försvagar de delvis anslutningarna. När du ansluter alla nödvändiga komponenter i strukturen är det viktigt att kontrollera deras position med ett vanligt torg - så att befälhavaren omedelbart kan märka felaktigheten hos delarna som fästs

Bild
Bild

Nu måste du noggrant ansluta komponenterna med den nedre tvärstången

Bild
Bild

Träplankor monteras ovanpå. De sista elementen blir sätet för den hemlagade bänken

Bild
Bild

Efter det kan du installera lamellerna från vilka bänkens baksida ska vikas

Bild
Bild

Den monterade och färdiga bänken för sommarstugan kommer definitivt att behöva bearbetas med en slipmaskin för att bli av med alla vässade kanter och områden. Strukturen ska inte lämnas kvar med oegentligheter, grader, utskjutande fibrer och andra brister kvar efter bearbetning med ett plan. Det är bäst att ta bort avfasningen för att inte av misstag plantera en splinter i dina händer eller andra utsatta delar av kroppen

Bild
Bild

En träbänk, som redan har genomgått slipning, är täckt med 2 lager färg. Innan du applicerar nästa färglager är det viktigt att se till att det föregående redan är torrt

Bild
Bild

Vissa hantverkare tar till mellanlagerslipning av målade trädgårdsmöbler - på detta sätt kan du uppnå den perfekta jämnheten hos en hemlagad bänk. Ytan blir mer exakt och estetisk

Bild
Bild

Om du planerar att göra en stationär trädgårdsbänk, bör du följa samma princip, men förutom detta måste du gräva flera urtag . Vidare måste de konstruktiva stöden på den färdiga bänken installeras i dessa urtagningar och sedan fyllas med dem. Vidare kommer det att vara möjligt att fästa bänken själv på ramen och fasta stöd och fixa den med gängade anslutningar eller vanliga spikar.

Bild
Bild

Stationära produkter är mer pålitliga och hållbara, men de är mycket svårare att måla eller reparera om behovet uppstår.

Dessutom, om ägarna senare vill flytta butiken till en annan utvald plats, kan många problem uppstå med detta.

Det är på grund av detta som bärbara bänkar ofta tillverkas.

Var ska man lägga i trädgården?

För en kvalitetsbänk som är gjord för att sätta den på gatan måste du välja den lämpligaste platsen. Tänk på några bra lösningar för att placera en hemlagad bänk på gården eller trädgården.

Om bänken är en uteslutande dekorativ komponent, och ingen kommer att sitta på den, är det lämpligt att placera den i mitten av någon designkomposition. Det kan till exempel vara en frodig rabatt

Bild
Bild

Det vackraste stället att placera en trädgårdsbänk på är ett område med en platt, välskött och snyggt klippt gräsmatta. Det är sant att i sådana områden är det endast tillåtet att installera bänkar om de gröna områdena inte utsätts för trampning. Om gräsmattan inte kan skryta med sådana egenskaper är det bättre att lägga en snygg väg till bänken och placera en plattform under den

Bild
Bild

En bra lösning är att placera bänkar bredvid intressanta designkompositioner på platsen. Då blir det mycket bekvämare att beundra dem. Det kan vara en charmig trädgårdsfontän, en damm, vackra rabatter, speciella figurer och figurer, fågelmatare

Bild
Bild

Bänkar installeras ofta i omedelbar närhet av ingången till huset. Detta är en av de vanligaste, vanligaste lösningarna. Du kan också sätta upp bänkar längs trädgårdsvägarna och stigarna

Bild
Bild

Ofta installeras trädgårdsbänkar i ett särskilt rekreationsområde eller på en plats där en grillplats är utrustad. Här kan du sätta flera bänkar, bord och andra nödvändiga utemöbler samtidigt. Multifunktionella strukturer med fällbara bord, fästade urnor och lådor är mycket väl lämpade för sådana områden

Bild
Bild

Självklart ägarna kan välja att installera bänkarna och en annan plats som verkar mer lämplig för dem . Allt beror på hushållets preferenser och smak. Det viktigaste är att bänken i stället inte stör någon, inte blockerar åtkomst till andra objekt på webbplatsen.

Snygga exempel

En välgjord trädgårdsbänk med rygg ska inte bara vara bekväm och säker, utan också attraktiv.

En hantverkare, som omfattas av alla regler, har möjlighet att bygga en butik - ett riktigt konstverk.

En sådan detalj i trädgården kommer alltid att locka mycket uppmärksamhet och dekorera den befintliga miljön. Låt oss överväga några bra alternativ.

En elegant dekoration i alla områden - en bänk av ljusbrädor på en kontrasterande svart smidd bas med blommiga figurer. En liknande modell av en bänk kan placeras på en snygg ö kantad med beläggningsplattor. Vågliknande linjer och kontrasterande färgkombinationer kommer säkert att lysa upp miljön, vilket gör den mer presentabel och rik

Bild
Bild

Universella bänkar kan vara gjorda av svart metall och trä, men för att göra designen ljusare och lyxigare kompletteras den med olika dekorativa element. Det kan till exempel vara stora och invecklade svarta smidda mönster inbäddade i en vågformad trärygg. Samtidigt bör bänkens metallben och armstöd inte vara för flashiga och invecklade för att inte överbelasta strukturen med detaljer

Bild
Bild

En mycket original och fräsch lösning för en trädgårdstomt är en träbänk i japansk stil. Ryggen kan göras något böjd bakåt med egenskaper som är karakteristiska för den angivna stilen. I det här fallet bör benen på en sådan bänk vara tillräckligt breda och tillräckligt höga. En sådan butik kommer att se underbar ut mot bakgrunden av frodiga buskar med rosa blommor - det kommer att bli svårt att se bort från ett sådant designbeslut

Bild
Bild

Mot bakgrund av vilda druvor eller väggar täckta med skickligt trimmade grönska ser en lång svart träbänk med strikta och återhållna former väldigt original och snygg ut. Trädgårdsmöbler kommer att se mer presentabla och aristokratiska ut om du ger dess ytor perfekt mjukhet och en lätt, diskret glans

Bild
Bild

Den enklaste, men en win-win-lösning för en trädgårdstomt är en klassisk träbänk med enkla former, målade i en universell vit färg. Liknande mönster kan kompletteras med ryggstöd och armstöd. Vita bänkar passar enkelt in i en mängd olika miljöer, i harmoni med de omgivande detaljerna

Rekommenderad: