Metallhyllor (42 Bilder): Dimensioner Av Järnhyllor För Hemmet, Modeller Av Stål Och Rostfritt Stål Med Hyllor, Tillverkare

Innehållsförteckning:

Video: Metallhyllor (42 Bilder): Dimensioner Av Järnhyllor För Hemmet, Modeller Av Stål Och Rostfritt Stål Med Hyllor, Tillverkare

Video: Metallhyllor (42 Bilder): Dimensioner Av Järnhyllor För Hemmet, Modeller Av Stål Och Rostfritt Stål Med Hyllor, Tillverkare
Video: How to Sand And Polish Stainless Steel to Mirror Finish 2024, April
Metallhyllor (42 Bilder): Dimensioner Av Järnhyllor För Hemmet, Modeller Av Stål Och Rostfritt Stål Med Hyllor, Tillverkare
Metallhyllor (42 Bilder): Dimensioner Av Järnhyllor För Hemmet, Modeller Av Stål Och Rostfritt Stål Med Hyllor, Tillverkare
Anonim

Att veta allt om metallhyllor är användbart inte bara för anställda på lager och olika kommersiella organisationer, som de ofta tror. Det är också viktigt att förstå dimensionerna på järnhyllor för hemmet och vilka tillverkare som producerar sådana produkter.

Du måste titta på konventionella stål- och rostfria modeller med hyllor, liksom andra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Du kan träffa ett metallställ allt oftare. Sådana produkter ersätter självsäkert rent trästrukturer .… Moderna hyllalternativ kan vara ett värdefullt förvärv inte bara för ett lager eller ett industriföretag, utan också för ett kontor, en utbildningsinstitution eller ett handels- och utställningskomplex. Egenskaperna hos sådana produkter är genomtänkta. Det blir relativt enkelt att placera ett stort antal nödvändiga saker i en begränsad mängd.

Specifika alternativ kan skilja sig åt i:

  • antalet hyllor;
  • egenskaper hos sektionsstrukturen;
  • längd och höjd;
  • begagnade material;
  • lastförmåga;
  • andra fastigheter förhandlas separat.
Bild
Bild

Material (redigera)

En enkel hylla av järn eller stål är inte särskilt bra . Även under noggrant kontrollerade förhållanden kommer korrosion fortfarande att utvecklas. Det finns ingen anledning att räkna med en lång livslängd och speciell tillförlitlighet. Det enda plus med järnmetall är dess jämförande billighet . Den kan främst användas för kortsiktiga projekt. En galvaniserad eller förkromad ram av en profil visar sig vara mer pålitlig. Det är dock inte längre nödvändigt att prata om allvarliga besparingar i det här fallet. För fuktiga platser och andra områden där korrosiv aktivitet är hög och inget kan göras åt detta, är produkter i rostfritt stål att föredra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana mönster är inte så dyra, samtidigt som de fullt ut motiverar sig själva ur en praktisk synvinkel; de produceras av en mängd olika företag . Aluminiumställ är också mycket efterfrågade. De är lättare än sina stålmotstycken. Viss skillnad i bärighet kompenseras helt av denna omständighet. Aluminium korroderar dessutom inte, till skillnad från stål.

Det är inte svårt att montera förvaringssystem av detta slag, och en tillåten belastning på upp till 150 kg per hylla är i de flesta fall tillräcklig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Diskontera inte hyllorna med träkomponenter . Trestrukturer av hög kvalitet är ganska pålitliga och stabila. Specialbehandlingen undviker rädslan för eventuella brand- eller biologiska nedbrytningsproblem. Dessutom kan träkonstruktioner göras för hand. Det är mycket lättare att reparera dem än metallkomplex.

Glasställ (mer exakt, med glashyllor och skär) - eftersom ramen återigen är tillverkad av högkvalitativt stål - är ganska praktiska . De har en originaldesign och miljövänlighet. Öppenhet gör detta. Produkterna är en attraktiv lösning för handels- och utställningsändamål.

En genomtänkt design är ganska bekväm och pålitlig, den fungerar länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Mobil

Användningen av mobila hyllor gör att du kan spara utrymme och förbättra användbarheten för lagerutrymme. Sådana mönster hjälper ofta till om det inte finns tillräckligt med utrymme. Flyttning sker vanligtvis med en speciell plattform. På grund av flexibiliteten är tillgången till varje punkt i strukturen mycket förenklad.

Bild
Bild
Bild
Bild

På krokarna

Denna typ av hyllor tillhör kategorin avancerad . Det ställer höga krav på de lokaler där det används. Det är inte svårt att ändra balkarnas nivå enligt önskad belastning. Att transportera modellerna på krokarna är också ganska enkelt. En annan viktig fördel är hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor

Modeller med hyllor är bra för på olika nivåer kan du lägga olika sändningar av last och dess individuella kopior . Tiering är mycket bekvämt för lastning och lossning. Vanligtvis består standardöppen design av 3-4 hyllor. De flesta av dem förhandlas specifikt. Du kan köpa liknande produkter på många ställen.

Bild
Bild

Förstärkt

Ganska ofta måste ganska tunga och tunga föremål förvaras på hyllorna. Detta kräver komplikationer av strukturer och en ökning av deras bärighet. Några av dessa modeller har krokhyllor. I många fall används galvaniserade stolpar.

Förstärkta ställningar används i fabriker, lager, i byggbranschen och vid transportterminaler.

Bild
Bild

Trösta

En sådan lösning är efterfrågad vid ackumulering av lång och överdimensionerad last. Det används i grossister och i olika branscher. Det är lätt att placera på konsolhållaren:

  • rör;
  • Träfiberskiva;
  • Spånskiva;
  • valsade produkter från olika typer av metall;
  • hushållsprodukter;
  • stockar och liknande.

Många konsumenter är intresserade av enkelsidiga konsolsystem med stödstolpar i form av bokstaven L. Sådana strukturer är tätt monterade på väggen. De är konstruerade för mycket höga belastningar. Bilaterala komplex tillverkas i form av bokstaven T. De kan servas från båda sidor; ökad motståndskraft är en annan viktig fördel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gravitation

Detta namn fick strukturer för förvaring av lastpallar och lådor. De representerar ramar kompletterade med rullbanor. Spåren måste monteras snett. Lastens rörelse sker under påverkan av gravitationen (därav namnet). Därför behöver du inte använda din egen fysiska styrka eller slösa el.

Gravity -hyllor används i:

  • i utrustning för industriella kylskåp;
  • vid förvaring av reservdelar för bilar och elektronisk utrustning;
  • på platser där försändelser monteras.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tryckt

Denna typ av konstruktion är lämplig för ackumulering av pallar med långsiktig och särskilt långsiktig lagringslast . Pallarna kommer att placeras på stödbalkar som löper längs hela skiktet. Det antas vara ett mångsidigt lagringsalternativ. Du kan utöka stället i bredd, djup och höjd efter behov. Några av modellerna är konstruerade för en solid last (ibland även 10-20 ton för varje nivå).

Horisontella och vertikala hängslen används ofta. Förstärkning sker också på grund av längsgående och tvärgående balkar. Användningen av tryckta förvaringsställ är relativt säker. Skärmar förhindrar stötar från lastutrustning. Reparationen av det djupa komplexet är mycket enkel. Det finns många andra alternativ att överväga. Så i den inhemska sfären kombineras ställningar ofta med skåp och dörrar. Dessa hyllenheter sparar värdefullt utrymme och erbjuder utmärkt förvaringsutrymme.

En liknande lösning används ibland i kök. Men du kan också använda den i förråd.

Bild
Bild

Det väggmonterade formatet används ofta i handeln . Det är ingen hemlighet att det inte finns för mycket plats i ett antal paviljonger, kiosker och till och med butiker. Och det är ganska logiskt att det är tilldelat att flytta anställda och kunder i första hand. Varorna grupperas närmare väggen. Men ibland används liknande lösningar hemma. Racken är också indelade i icke-separerbara svetsade och prefabricerade (monterade från ett antal block) alternativ. Den första typen är vanligtvis mer pålitlig och starkare. Det andra uppfyller bättre kriterierna för rörlighet. Dessutom är den konstruerad utan användning av brandfarlig svetsning och kan vid behov enkelt demonteras och levereras till en annan önskad plats.

Vid användning av moderna fästelement är den prefabricerade modulversionen inte sämre än det traditionella svetsade stället. I kontorsbyggnader används ofta lagringssystem med fack för dokument, pengar och andra liknande saker. Men för ett antal konsumenter är ett metallramställ med lådor ännu bekvämare. Sådana konstruktioner används i stor utsträckning inom biblioteks- och arkivvetenskap. Själva lådorna kan mycket väl vara gjorda inte bara av metall utan också av trä eller plast. När det gäller modeller med korgar är de övervägande lämpliga för detaljhandelsföretag.

Bild
Bild

Genom att variera korgarnas storlek (djup) och deras antal på hyllorna anpassar de lagringssystemet efter deras behov. Ett vikställ används främst om lasten kommer att förändras starkt och oförutsägbart. Även i små utrymmen är de till stor hjälp för ägarna. Sådana modeller används på sjukhus och banker, på utbildningsinstitutioner och i separata lager.

Öhyllor används på stora marknadsplatser. De varierar mycket i sin prestation .… Sådana mönster är lämpliga både för att visa reklamprodukter och för att demonstrera nya produkter och marknadsträffar. Som i andra fall kan utrustningen variera. Golvformatet används för att rymma de tyngsta lasterna; väggmonterade hyllor är vanligtvis mindre rymliga.

Bild
Bild

Dimensioner

Mängden är direkt relaterad till antalet nivåer. Så ett relativt litet ställ, som har 3 hyllor, kan nå 150 cm. Detsamma gäller strukturer som innehåller 4 hyllor. 2 meter hyllor rymmer upp till 5 hyllor. En samling med 6 hyllor når vanligtvis 250 cm. Hur mycket en viss produkt väger beror på metallens bredd, längd och tjocklek, därför är det viktigt att förhandla fram ett sådant ögonblick i förväg.

Bild
Bild

Design

En enkel svart hylla kan vara bra på ett lager eller en industriell fabrik . Men på kontor, butiker och privata hem är det logiskt att använda mer eleganta lösningar. Därför är originaldesignmetoder populära. Guldfärgen ser elegant och ädel ut. I stora lager och kontor kan ställningar målas i företagsfärger. I lagerutförande kan metallställningar målas av säkerhetsskäl. Huvudstrålarna är orange eller röda för att varna för fara.

Hemma används ofta inbyggda hyllkonstruktioner .… De är kompakta och fungerar bra i köket eller kontoret. En rak standardprodukt ser ut som ett enkelt skåp, men saknar ytterdörrar. Smala modeller av horisontell och vertikal typ är extremt populära. Förutom att spara utrymme, har de ett minimalistiskt utseende. U-formade system hyllas för kombinationen av kapacitet och kompakthet. När man tänker på utförandet av ett metallställ måste man uppmärksamma deras separationsfunktion.

Strukturens visuella lätthet bestäms av avståndet mellan hyllorna och transparensnivån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra originalalternativ:

  • rack säng;
  • lagring runt kolonnen;
  • förvaringssystem under trappan.

Under inhemska förhållanden är rackar av vit, mjölk, grå eller beige stor efterfrågan. Sådana lösningar kan införlivas i en mängd olika interiörer. I en fast miljö är det vettigt att använda svarta eller bruna toner - de ger omedelbart en antydan till höga kostnader. Mer moderna mönster inkluderar nyanser av blues, gröna, gula och röda. Denna lösning möjliggör visuell positivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Följande märken förtjänar uppmärksamhet:

  • Metal-Zavod;
  • Atlas (ett företag som specialiserat sig på butik och kontorsutrustning);
  • Crocus M (företaget levererar industriutrustning);
  • "Metaurus";
  • Trajanus;
  • Lazar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

I industriella och andra områden används ställningar:

  • för lagring av produkter som inte är färdiga;
  • för kompletterande ändamål;
  • vid reservation av delar eller verktyg för produktion;
  • när du samlar ihop saker för vidare bearbetning, sortering eller sändning;
  • vid lagring (det vanligaste användningsområdet, som också är typiskt för saker i en lägenhet, för ett sommarboende och för ett hus);
  • under orderplockning;
  • att bevara dokument och andra värdesaker;
  • inom biblioteket, musei- och arkivindustrin.

Fördelarna med hyllor i hushållet är desamma som i organisationer . Först och främst är de ekonomiska och praktiska. Utseendet beror på ansökningsorten. Så även den enklaste modellen kan läggas i skafferiet. Där kommer det praktiska först. I vardagsrummets inre är kraven högre, även om designen är gjord i ett lofts anda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gästutrymmet är kompatibelt med förvaring inbyggd i nischer. Men det kommer att hitta en plats och lätta hyllplan. Golvmodeller ligger främst längs väggarna. Konsolversioner med smala hyllor visar sig bäst där. I korridorer används oftast inbyggda eller upphängda ändringar.

Sådana konstruktioner visar sig väl under lagring:

  • kläder och andra textilier;
  • nycklar;
  • olika tillbehör;
  • andra användbara föremål.

Hängande eller golvmodeller används ofta i sovrum. Bland dem är små hörnstrukturer bäst lämpade för förvaring av en liten mängd saker. Men massiva hyllor i sovrum är inte värda att installera. För souvenirer och kosmetika behövs versioner med glasdörrar. De ser viktlösa och originella ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Först måste du bestämma om dessa rack ska förvaras på ett ställe, eller om det är motiverat att flytta dem. Bland de icke-separerbara strukturerna finns det fast fixerade och rullande på hjul. Valet mellan dem beror på prioriteringarna. I vilket fall som helst måste man också uppmärksamma den uppnådda kapaciteten och dimensionerna . Dessutom beaktas den belastning som stället som helhet och varje del av det kan bära separat. Kostnaden är inte så viktig. Även till samma pris, hur delarna är anslutna och maskstorlekarna kan variera mycket . Avkastningen på sådana investeringar i praktiken är också mycket annorlunda.

Det är lämpligt att endast köpa rack från betrodda tillverkare som har bevisat sig bra i praktiken. Färg och geometri väljs uteslutande efter deras behov, om det inte finns särskilda tekniska standarder i ett visst fall. Väggställ används för att dekorera nischer för TV eller akvarium. Gitterändringar saknar bak- och sidoväggar, i många fall har de en asymmetrisk konfiguration. Pallmodeller väljs för ackumulering av samma typ av varor på pallar och pallar.

För hemförhållanden rekommenderas att man inte använder rack som är högre än 1,8 m. På kontoret behövs en höjd av 2-2,5 m.

Rekommenderad: