Trädgårdsbänkar (115 Bilder): Utomhus Gungbänkar För Sommarstugor Och Hörnstugor, Andra Bänkar För Gatan. Hur Täcker Man Dem?

Innehållsförteckning:

Video: Trädgårdsbänkar (115 Bilder): Utomhus Gungbänkar För Sommarstugor Och Hörnstugor, Andra Bänkar För Gatan. Hur Täcker Man Dem?

Video: Trädgårdsbänkar (115 Bilder): Utomhus Gungbänkar För Sommarstugor Och Hörnstugor, Andra Bänkar För Gatan. Hur Täcker Man Dem?
Video: Så gör du sommarstugan till en skattefri kassako 2024, April
Trädgårdsbänkar (115 Bilder): Utomhus Gungbänkar För Sommarstugor Och Hörnstugor, Andra Bänkar För Gatan. Hur Täcker Man Dem?
Trädgårdsbänkar (115 Bilder): Utomhus Gungbänkar För Sommarstugor Och Hörnstugor, Andra Bänkar För Gatan. Hur Täcker Man Dem?
Anonim

Den oändliga variationen av trädgårdsbänkar tillhandahålls av designernas fantastiska fantasi. Ovanliga spektakulära bänkar blir en prydnad av torg och parker, gårdar och trädgårdar, förortsområden. I vår artikel kommer vi att berätta mycket intressant om trädgårdsbänkar, deras typer, dekoration och tillämpning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och funktioner

Parkbänkar tillhör små arkitektoniska former, liksom urnor, lyktor, dekorativa trädgårdsstatyer. Det är de som stöder stilen i hela parkområdet, adlar den och ger en speciell charm till det omgivande landskapet. Bänkarna är utrustade med två huvudfunktioner - att säkerställa avslappning av den sittande personen och harmonisk integration i parken eller trädgården . Det finns modeller med ytterligare funktioner - bord, lyktor, markiser, lådor, lite senare berättar vi mer om dem. År 1993 antog många länder i det post-sovjetiska rymden interstate GOST 19917-93.

Standarden ger riktlinjer för möbler att sitta eller ligga på . När det gäller trädgårdsbänkar diskuterar dokumentet deras storlekar, tillförlitlighet, hållbarhet, fastsättningsmetoder, rekommenderad ryggstödshöjning, färgämnen. Bänkar måste vara brandsäkra, slitstarka och mekaniska påkänningar. Produkterna måste vara tillverkade av material som tål alla väderförhållanden.

De flesta trädgårdsbänkarna är utomhus- och säsongsmodeller. Men det finns också sådana produkter som tas bort inomhus under vintersäsongen, dessa inkluderar trädgårdsmöbler för trädgårdsmästare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Mängden bänkar beror på många faktorer. Produkterna kan delas upp efter design, form, material, rörlighet, ytterligare funktioner.

Av rörlighet

Alla bänkar är inte kedjade för att parkera stigar utan möjlighet att flytta dem. På detta sätt installeras främst stationära typer av produkter, avsedda för offentliga platser med hög trafik. Det är bekvämare för dachaägare att ha mobila bänkar som kan ändra sin vistelse efter ägarens vilja. De kan flyttas till grönsaksträdgården för att vila efter grävningsarbete, på en skuggig plats för att chatta med gästerna. I slutet av säsongen förs bänkarna in i rummet och håller dem från frost och tjuvar. Mobila modeller är gjorda av lätta material som plast. De är ofta utrustade med bekväma bärhandtag eller hjul.

  • En lätt trädgårdsbänk i plast med en vacker design, utrustad med bärhandtag.
  • En bänk med hjul hjälper till att flytta den efter den förbigående skuggan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom design

Traditionellt har bänkar en yta utformad för två eller tre säten, en rygg och ben. Men designerna stannar inte vid den klassiska versionen och kommer med många designfunktioner som kan ge produkten ett ovanligt utseende och ytterligare användbara funktioner. Se hur varierade modellerna är, till vilka bara ett element läggs till - en tabell.

  • En butik i Adirondack -stil.
  • Moderna ovanliga modeller av bänkar komplett med bord.
  • Denna bänk har ännu mer avancerad funktionalitet. Det har inte bara bordets yta, utan också fullvärdiga förvaringsplatser som är karakteristiska för stängda piedestaler - hyllor, en låda.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bekvämt när det i en skuggig trädgård finns en bänk med en stor rymlig låda. Du kan gömma kuddar och filtar i den för att inte ta ut dem ur huset när du vill koppla av. Designen av bänkar med markiser har praktiskt taget genomtänkt. Sådana modeller kan installeras på platser utan naturlig nyans.

  • Bänkar med bord i egen skugga, belägna i ett stort parkområde.
  • En bekväm bänk med tak och nattbelysning.
  • En trädgårdsbänk av naturmaterial med en textilkåpa och små bord ovanför armstöden är ett mysigt hörn som har hittat sin plats i landskapsdesign.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkar för god djupvila och fullständig avkoppling ska naturligtvis svänga. För att göra detta är de upphängda på ställningar eller installerade på löpare.

  • Hängande kedjegängbänk på ett vackert öppet rack.
  • Dubbel gungbänk på metallsmidda löpare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Välvda bänkar blir en riktig dekoration av trädgårdar och parker. De innehåller ofta levande vegetation, vilket hjälper dem att harmoniskt upplösas i det omgivande landskapet.

  • Vacker shabby chic trädgård bänk design.
  • Butiken mellan buskarna av rosor, som sammanfogar en graciös metallbåge, passar perfekt in i det omgivande landskapet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Blommor är en underbar present till trädgårdar och parker. Sådana konstruktioner smälter organiskt samman med den naturliga miljön.

  • Bänken är omgiven på alla sidor av lådor med grönska.
  • Bekväma bänkar fungerar som en barriär för en frodig blommande rabatt.
  • Bänken ser fantastisk ut, kombinerad till en enda struktur med rabatter och spaljéer med klätterväxter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgårdsbänkarnas funktionalitet ökar när de kompletteras med andra användbara föremål som visas med dem i en enda ensemble

  • En oförglömlig plats att koppla av är en härlig smidesjärnbänk omgiven av samma spektakulära lyktor och ett extravagant litet bord.
  • Öppna fjärilbänkar omger blomsterbordet, till vilket de "flockades". På ett sådant ställe är det bra att kommunicera med ett trevligt sällskap över en kopp kaffe.
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta designfunktioner hos transformatorbänkarna (2 i 1). Bekväma funktionella bord kommer mirakulöst fram från trädgårdsartiklarnas ryggar och säten.

  • Bänken blir nästan omedelbart en dubbel eller trippel bänk.
  • En förvånansvärt enkel design där minibordet är en del av ryggstödet.
  • I en tvåsitsad upp-och-ner-bänk blir vilket säte som ett bord.
  • Ett annat mångsidigt kit innehåller också två-i-ett-funktioner. Ryggarna på de två trädgårdsbänkarna förvandlas till ett rymligt bord och tar plats mellan dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den dubbelsidiga bänken har också sina egna egenskaper. Med hjälp av en intressant designteknik kan ett par som sitter på samma bänk se varandra eller omvänt inte störa sina grannar med sin närvaro.

  • Ryggstöd på olika sidor av sätet gör att människor kan vara närmare.
  • Sittplatser, utplacerade i olika riktningar, gör det möjligt att känna sig åtskilda.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter form

Geometri är rik på former, och formgivarna tvekade inte att förkroppsliga dem i trädgårdsbänkar. Oavsett strukturer du kan hitta i parkområdet-rak och kantig, rund och halvcirkelformad, U-formad och L-formad, ovanlig och komplex. För tydlighetens skull ger vi exempel på varje typ.

Hetero . Den traditionella rätlinjiga formen kan ha mönster från två säten till en rimlig gräns. I detta fall spelar det ingen roll vilken typ av material de är tillverkade av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn . Till skillnad från raka produkter kan hörn- eller L-formade bänkar rymma fler sittande personer och ge dem möjlighet att se varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

U-formad . Med en sådan bänk i din trädgård behöver du inte tänka på var du ska placera gästerna. Det räcker med att ta ut bordet och sätta det i mitten för att betrakta festen som öppen.

Bild
Bild

Runda . Moderna designers älskar att leka med släta linjer i författarens verk. Bänkar som omger träd är ett vanligt exempel på cirkulära mönster. Runda mönster är lämpliga för stora företag.

Om du sitter vänd mot insidan av cirkeln kommer alla närvarande att vara tydligt synliga, och om du sätter människor i motsatt riktning kommer de inte att störa varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halvcirkelformig . Till skillnad från den onda cirkeln är halvcirkelformen inte så radikal, den låter dig fantisera. Bänkarna är mer intressanta och varierade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komplex . Bänkar som inte kan överensstämma med allmänna standarder kallas komplexa. Det är dessa modeller som chockar, glädjer och lockar ögat. Dessa inkluderar parametriska plywoodbänkar och andra icke-standardiserade produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Trädgårdsbänkar är stationära och rörliga, båda typerna har olika materialkrav. Modeller som är installerade på gränderna i parker en gång för alla måste ha hög hållfasthet, hållbarhet, goda slitstyrka, inte reagera på mekanisk påfrestning och inte vara rädda för värme och frost.

Om vi inte talar om gatukonstruktioner, utan bara om bärbara bekväma bänkar, kan de vara gjorda av plast, plywood och till och med tyg sträckt på en aluminiumram . Tänk på olika alternativ för material från vilka bänkar för trädgårdar och torg är gjorda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Trä är det vanligaste och harmoniska materialet för parkbänkar; sådana produkter blir lätt en del av det naturliga landskapet. Trämodeller är mycket olika. Förutom klassiska produkter från brädor är bänkar gjorda av massiva stockar, plattor, grenar och till och med rötter . Strukturer behandlas med bakteriedödande och svampdödande föreningar, skyddade med fläckar, lacker, färg. För hållbara hårda bänkar används dyra täta träslag som är resistenta mot fukt och frysning. Dessa inkluderar ek, hornbalk, akacia, körsbär, lärk, karelsk björk.

För att minska kostnaden för produkten väljs tall, den är formbar i tillverkning, och dessutom är dess reserver i vårt land enorma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rotting

Vid tillverkning av trädgårdsmöbler, inklusive bänkar, används både konstgjord och naturlig rotting. Konstruktionens styrka ges av en lätt och pålitlig aluminiumram som tål tung belastning. Prestandaegenskaperna hos konstgjorda och naturmaterial varierar mycket.

Från rotting av vegetabiliskt ursprung erhålls ovanligt vackra produkter, det är trevligt att röra dem taktilt, det är bekvämt att sitta på dem . Men sådana bänkar gillar inte fukt, de kan inte lämnas nära radiatorer, och det är bättre att ta dem in i huset på natten. Konstgjorda rottingstrukturer ser bra ut, de är resistenta mot nederbörd, spricker inte eller bleknar i solen och är svåra att skada. Möbler kan lämnas ute under hela den varma årstiden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gjutjärn

Till skillnad från mobila rottingbänkar, som bärs inomhus, finns gjutjärnsbänkar i parker på vintern och sommaren. Gjutjärn är ett tungt, starkt material, det är inte rädd för några väderförhållanden och till och med vandaler. För att skapa bänkar används en liknande metall i kombination med trä, den används för att täcka säten och ryggar på produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smide

Utsökta bänkar i smidesjärn är inte billiga. De används i områden med bra landskapsdesign, där andra delar av gården och trädgården är utrustade i samma stil - lusthus, gungor, markiser, spaljéer med blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Designers använder ett stort antal tekniker och originella idéer för trädgårdsbänkar som aldrig slutar förvåna och glädja oss. För sina produkter används ofta flora och faunas motiv för att integrera bänkar så organiskt som möjligt i parkområdets naturliga landskap.

  • Snygga fjärilbänkar finns alltid på plats på stadens torgs blommande gränder.
  • I trädgårdsbänken fångas vanliga grönsaker som växer i våra trädgårdar överraskande vackert.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lyktbänkarna är härliga strukturer. I de flesta fall är de dubbla, avsedda för ett förälskat par. Under månens ljus och gatlyktor äger romantiska dejter rum.

  • Runda lyktor ovanför bänken har blivit en del av en elegant skulptur i form av en dam och en herre i en frack, representanter för 1800 -talet.
  • Ytterligare ett "krampar" lyser upp bänken. De "älskarnas" skulpturella kroppar är gjorda av metallrör och motsvarar stilarna loft, industri eller steampunk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Separat bör det sägas om elegansen hos smidda produkter. Även de enklaste av dem kan dekorera alla gränder i en trädgård eller torg. Metallens skönhet kombineras ofta med varmt, mysigt trä.

  • En spektakulär och praktisk butik har en brevlåda och ett ställ för små föremål.
  • Extravagant rymlig produkt avsedd för fem personer.
  • En vit ångbänk är lämplig för två samtalspartner.
  • Smidda rosor ser fantastiska ut, både på metall och kombinerade bänkar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lakoniska och enkla stadsbänkar, gjorda i modern stil . Deras robusta mönster med mjuka linjer är felfria och fria från krusiduller. I parkområdet kan du hitta originella ensembler av bänkar, förenade med ett tema. Vi erbjuder dig att utvärdera den vackra "bokraden", byggd i form av bänkar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör

Alla material som bänkarna är gjorda av är inte varma och behagliga att ta på. Sitter hårt och kallt på metall- eller stenbänkar. I sådana fall kommer textiltillbehör - madrasser och kuddar - till undsättning. De får de coola men ändå härliga produkterna att känna sig hemtrevliga och mysiga.

Bara några mjuka tygtillägg återger den varma, romantiska Provence -stilen

Bild
Bild
Bild
Bild

På tältbänkarna använder de förutom bekväma kuddar textilmarkiser som skyddar mot solen. De köps tillsammans med modeller eller som separat tillbehör

Bild
Bild
Bild
Bild

Stickade föremål pryder överraskande bänkarna

Tillbehör som kompletterar bänkarna inkluderar skyddsöverdrag med myggnät, en släpad yta för små föremål eller en paraplybas. Dacha upp och ner bänkar är försedda med fästfickor för trädgårdsredskap.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

När du väljer en bänk måste du veta var den kommer att vara och vilka uppgifter du ska utföra. Om du behöver en bänk för att försköna en offentlig park, kommer ett hållbart, stationärt alternativ av gjutjärn eller betong att göra. För arbete i trädgården är en bärbar plastbänk med omvänd sits oumbärlig. Du kan arbeta med det medan du sitter, knäböja och bära det enkelt.

Att dekorera din egen trädgård bör vara produkter som är i harmoni med resten av platsens dekorativa element . Om trä, sten eller smide råder i landskapsdesign bör bänkar motsvara dem. För rekreationsområdet kan du köpa rottingmöbler, som kan tas ut under vila och tas bort när det inte behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Gör bänken attraktiv inte bara för professionella designers, utan också för vanliga hantverkare. Med grundläggande konstnärliga färdigheter kan du måla modellerna med färg. Se vilken typ av positiva bänkar du får.

  • Barn kunde måla en hemlagad produkt.
  • Och den här bänken med hemodlade talanger är gjord i popkonstens stil.
  • Decoupagekreativitet praktiseras väl på träytor.
  • Vissa butiker åldras artificiellt och uppnår likheter med en mysig shabby chic stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Här är exempel på träverk som utfördes under enkla hemförhållanden

  • En bänk med ett bord.
  • Logga produkt.
  • Flexibla grenar av fruktträd användes för att skapa butiken.
  • Snygg tvåfärgad bänk av stockar.
  • Stubbar och brädor deltog i skapandet av denna skönhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Placeringstips

Så att bänkarna inte visar sig vara en onödig applikation i trädgården, bör de placeras på de platser där det finns behov av dem:

  • vid ingången till huset, där du kan lägga väskor och få nyckeln;
  • vid garaget för att lägga saker på bänken;
  • på lekplatsen, där det är bekvämt att övervaka barn;
  • i grillplatsen;
  • i trädgårdsgränden, under kronorna på skuggiga träd.

Bänkar bör placeras där de är omgivna av ett vackert landskap, där du njuter av att betrakta de vackra växterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdregler

Träbänkar är känsliga för väderförhållanden. Med tiden kan skyddsskiktet brytas. I det här fallet bör du rengöra produkten från den gamla färgen, behandla den med en fläck och täcka med lack eller ett nytt färglager. Metallbänkar måste inspekteras då och då.

Om en liten rostfläck märks kan den förväntas växa . Området bör behandlas med en korrosionsskyddande förening och målas. Vid korrugering av rottingmöbler täpps damm till och ackumuleras; det måste tas bort med vattentryck från en trädgårdsslang. Rätt underhåll av trädgårdsbänkar kommer att förlänga deras livslängd och hålla dem otroligt vackra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel inom landskapsdesign

En välskött blommande trädgård är ofta dekorerad med bänkar gjorda av naturmaterial, som sten eller trä

En butik baserad på natursten har gjorts med fantasi

Bild
Bild

Ett mysigt hörn i trädgården bildas med plankor och vild sten

Bild
Bild

Bänkar med vackra tält med sitt exotiska utseende ger trädgården tomt uttryck. Ljusa polystone -produkter är lämpliga för lekplatser. Det är intressant att använda en skulpturell bild av mänskliga händer och fötter vid design av bänkar

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är skönt att känna samtidigt stå stadigt på marken och sitta i goda händer

Bild
Bild

Och om dessa händer, som kommer från asfalten, är det värt att överväga om de kommer att hålla ryttaren

Bild
Bild

Ben som går åt olika håll kan hålla bänken i ett läge

Rekommenderad: