Bänkbröst: En översikt över En Bänk Med En Förvaringslåda För En Balkong, Ett Trädgårdsrum, En Bänk I Korridoren Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Bänkbröst: En översikt över En Bänk Med En Förvaringslåda För En Balkong, Ett Trädgårdsrum, En Bänk I Korridoren Och Andra Modeller

Video: Bänkbröst: En översikt över En Bänk Med En Förvaringslåda För En Balkong, Ett Trädgårdsrum, En Bänk I Korridoren Och Andra Modeller
Video: Rabarber - odla rabarber 5 knep du som vill ha stor rabarberskörd bör känna till 2024, April
Bänkbröst: En översikt över En Bänk Med En Förvaringslåda För En Balkong, Ett Trädgårdsrum, En Bänk I Korridoren Och Andra Modeller
Bänkbröst: En översikt över En Bänk Med En Förvaringslåda För En Balkong, Ett Trädgårdsrum, En Bänk I Korridoren Och Andra Modeller
Anonim

Bröstet är en lyxig antik möbel. En praktisk och snygg möbel kan vara bänkbröst … I den här artikeln kommer vi att överväga funktionerna och typerna av en bröstbänk, liksom finesserna att skapa den själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Bänkbröst - det här är en utmärkt lösning för att ordna en balkong, hall eller annat rum. Denna produkt utför flera funktioner samtidigt, nämligen:

  • lådan används för att lagra olika saker;
  • bröstet kan användas som bänk eller bord;
  • om du dekorerar en sådan bänk blir det ett dekorativt element i inredningen i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera det faktum att detta element i interiören ofta används som ett sängbord eller soffbord .… Om dessa möbler finns i ett barnrum, hall eller på balkongen, används de oftare som en bänk.

Bild
Bild

Modellöversikt

Idag till salu presenterad brett utbud av modeller , bland vilka du kan hitta det bästa alternativet för olika behov. Bröstbutik kan placeras både i en lägenhet eller hus, och på gatan. Många köper sådana produkter till sommarstugor. Vanligtvis är trädgårdsmodeller gjorda av metall. Men för hemmabruk är den idealisk trä modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bänk med förvaringslåda kombinerar funktionerna i en bänk och en byrå. Du kan lagra saker i den och därmed spara utrymme i lägenheten. Därför är denna lösning praktisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver köpa modell för balkong , då är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till balkongens dimensioner, eftersom den här saken inte ska störa och ta mycket plats. Det borde bli ett snyggt tillägg, en ovanlig dekoration. Bröstbänken kan utformas för korridoren … I det här rummet kommer det att utföra främst en praktisk funktion, men glöm inte det dekorativa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Du kan dekorera interiören i alla rum med hemlagade föremål. Bröstbänken är enkel att göra med dina egna händer och dekorerar den på ett originellt och effektivt sätt … Först måste du förbereda allt material och verktyg. Du kan använda olika material för arbete, men ganska ofta nybörjare hantverkare föredrar trä. Det är värt att notera att träbröstbänkar ser fantastiska ut. Så det finns några saker att förbereda.

  • Kantad bräda . Experter rekommenderar att du väljer brädor med en tjocklek på 25-30 mm, eftersom tjockare element blir tunga och för tunt material inte kan skryta med tillförlitlighet.
  • Träblock … Den används för konstruktion av ramen, det är värt att välja en stång med en sektion på 40x40 mm, vilket positivt kommer att påverka tillförlitligheten och styrkan för den framtida bänken.
  • Pianoslinga … Med sin hjälp är sätet fäst, och lådans lock är också fixerat. Dessa gångjärn kan köpas i alla järnaffärer och är billiga. Om produkten är ganska lång, bör du omedelbart fylla på flera slingor. De låter dig skapa en modell med ett gångjärnslock.
  • Självgängande skruvar . Denna hårdvara krävs för att montera bänken. Fästets längd beror på brädans tjocklek. Vanligtvis är den självgängande skruven 25-30 mm längre än brädan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! Om bänken är planerad med en mjuk sits, bör du i förväg köpa mer skumgummi och klädsel för möbler.

Det rekommenderas att förbereda en specifik uppsättning instrument

  1. En handsåg eller ett elverktyg används för att skära material. Många föredrar en sticksåg eftersom den ger exakt och snabb skärning av brädet.
  2. En skruvmejsel låter dig skruva in självgängande skruvar. Bitarna måste ha rätt konfiguration, vanligtvis används PH2 för att arbeta med trädet.
  3. Slipmaskinen ger ytslipning. Men om det inte finns något sådant verktyg kan du till och med klara sandpapper.
  4. Måttbandet gör att du kan mäta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allt arbete med tillverkning av en bänkbröst är indelat i förberedelse och montering.

Träning

Algoritmen för att utföra förberedande åtgärder är följande

  1. Först måste du bestämma var produkten ska stå. Om till exempel på balkongen måste du mäta den för att förstå vilka dimensioner på bänken som kan vara maximala.
  2. För att göra det bekvämt att sitta på bänken bör produktens höjd inte vara mer än 60 cm, men det är lämpligt att göra bredden från 40 till 70 cm. Bänkens längd kan vara vilken som helst, men det är inte rekommenderas att överstiga 3 meter.
  3. Efter det måste du skapa en skiss eller ett diagram med grundläggande parametrar. Med dess hjälp blir det lättare för dig att utföra ytterligare åtgärder.
  4. Det är lämpligt att förslipa brädet för att inte bli distraherad av detta arbete under montering av strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild

hopsättning

Du måste följa en viss sekvens av åtgärder

  1. Skär en träplanka för ramen. Du behöver 4 staplar, som kommer att vara placerade i hörnen inifrån. Och du kan också klippa brädor för varje sida av det framtida bröstet.
  2. För att montera väggarna från sidorna måste du ta 2 barer, placera dem på ett visst avstånd på ytan och skruva dem med självgängande skruvar. Som ett resultat kommer två sidoväggar redan att vara klara.
  3. Efter det kan du fortsätta att fästa sidorna, men det är bättre att göra detta med en assistent som håller de nödvändiga elementen. Fästning av brädor kan göras både nära och med slitsar, det viktigaste är snyggt.
  4. Sedan ska botten fixas - vi tar 2 stänger, lägger dem på insidan och spikar dem med tvärgående brädor. Det här alternativet är ganska enkelt. Det är nödvändigt att komma fram och stödja botten, då kommer det inte i kontakt med marken, vilket skyddar det från fukt.
  5. Du kan montera topplocket, vanligtvis används 2 brädor, som fästs inifrån. Sedan måste du fästa ett pianogångjärn i lockets ände.
Bild
Bild

Viktig! Om bänkbröstet har ett mjukt säte måste du också fixa det.

Översikt

Rekommenderad: