Hur Och Hur Man Målar Bänken? Vacker Målning Av En Träbänk På Gatan, Färg För En Trädgårdsbänk På Landet

Innehållsförteckning:

Video: Hur Och Hur Man Målar Bänken? Vacker Målning Av En Träbänk På Gatan, Färg För En Trädgårdsbänk På Landet

Video: Hur Och Hur Man Målar Bänken? Vacker Målning Av En Träbänk På Gatan, Färg För En Trädgårdsbänk På Landet
Video: Måla däcktext 2024, April
Hur Och Hur Man Målar Bänken? Vacker Målning Av En Träbänk På Gatan, Färg För En Trädgårdsbänk På Landet
Hur Och Hur Man Målar Bänken? Vacker Målning Av En Träbänk På Gatan, Färg För En Trädgårdsbänk På Landet
Anonim

Ofta målas bänken inte bara för dekorativa ändamål - färgen skyddar den också perfekt från negativa yttre påverkan och förlänger dess livslängd. Det finns ett stort utbud av färger på marknaden, inklusive både ljusa och starka färger. I grund och botten är en trädgårdsbänk gjord av trä, så valet av färg kommer att baseras på detta. Den mest populära är oljefärg - den fungerar på både metall och trä. Låt oss ta reda på mer om allt.

Krav på material

Valet av färg beror på bänkens material och även på vilken beläggning som applicerades innan målning. En bänk av trä (som är det vanligaste) som tidigare målats behöver inte impregneras - det är nödvändigt att ta bort färgen från den om möjligt och måla den med en ny (om du vill få ett vackert resultat i slutändan).

Om bänken inte har målats måste den impregneras mot förfall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte svårt att måla en trädgårdsbänk, men du bör veta vilket färgämne som är bäst för dig . Oljefärg är idealisk för trä (till exempel MA-15). Den fäster bra på trä och är lämplig för utemöbler. Oljefärg är också lämplig för en metallbänk i trädgården - den appliceras i 2 lager med torkning. Färgen väljs beroende på trädgårdens övergripande design - bänken ska passa bra in i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av färger

Vilken färg konsumenten än väljer, det finns en regel: innan du målar måste du använda en primer för träbänkdelarna. Primern hjälper till att jämna ut ytan. Låt oss ta en titt på de mest populära typerna av färger som används för att måla en bänk.

Alkyd

Om möblerna ligger på en plats med ett mycket varmt klimat, är alkydfärg lämplig för den, den tål höga temperaturer och är inte rädd för fukt. Denna billiga färg har utmärkta dekorativa egenskaper. Alkyd -färger är väl kompatibla med olika typer av ytor . Sannolikheten för fläckar, delaminering och pockmärken minimeras. Nackdelen är att när den torkar avger den en skarp lukt, men efter 2 veckor efter målning försvinner den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl

De flesta konsumenter älskar akrylfärger för sin fuktbeständighet och lätthet att applicera. Valet beror på att en sådan färg är neutral för en aggressiv miljö, vilket är nyckeln till långsiktig drift . Intressant nog har akrylföreningar utmärkt döljande kraft, vilket gör att du enkelt kan skapa jämna och släta beläggningar, även om bänken har grovt trä (grovhet upp till 1 mm.)

Bild
Bild
Bild
Bild

Olja

Oljefärger är bra eftersom de bara innehåller naturliga ämnen, vilket gör att färgen impregnerar ytan kvalitativt och ger träet utmärkta dekorativa egenskaper och antiseptiskt skydd. En sådan beläggning är resistent mot någon form av nederbörd, solljus och aggressiva klimatpåverkan . Oljefärg behåller färgkontrast i många år och ger, till skillnad från andra färger, träskydd mot svamp och andra skadliga mikroorganismer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkdesignidéer

Att måla en bänk är en kreativ process. Så du kan använda en mängd olika idéer. Från en obetydlig gammal bänk i trädgården kan ljusa och originella möbler dyka upp - du vill koppla av på den, bekvämt sittande på en sommarnatt och titta på stjärnorna! Om du närmar dig färgning klokt kan en bänk vara ett bra komplement till trädgårdens övergripande design och till och med dekorera den. De mest populära är modeller av trä och metall - de passar perfekt in i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de geniala lösningarna (som du kan se genom att titta på bilden) är en träbänk med rabatter . I denna praktiska version kombineras bänken med rabatterna. Att sitta på sådana möbler, känna doften av blommande växter, är ett nöje! Det finns ett annat enkelt sätt att få en intressant bänk i trädgården - för detta behöver du block (dessa används i konstruktion) och balkar - färdiga, målade, du kan enkelt sätta in det i blocken, och sätet är redo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots primitiviteten är en sådan bänk enkel att utföra och tar inte mycket tid att skapa . Det är perfekt för avkoppling i en sommarstuga. Du kan också bygga en enkel bänk med träpallar, det viktigaste är att slå på fantasin och vara kreativ i processen. Det viktigaste villkoret är att bänken inte bara ska vara vacker, utan också praktisk. Dekorativa ljusa kuddar kan komplettera den målade bänken.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du dekorerar bänken kan du använda den "antika" målningstekniken. Antika föremål har verkligen charm och ser väldigt sofistikerade ut. För trädets åldrande förbereds och bearbetas ytan preliminärt. Förberedelserna inkluderar följande steg:

  • rengöring av produkten från gammal färg;
  • slipning;
  • rengöring av det polerade materialet från damm och smuts;
  • antiseptisk beläggning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis, bänken "antik" är inte kitt, tvärtom, om ytan är plan läggs små flisar och sprickor till den - de gör den framtida bänken realistisk . Designers föreslår borstning - denna metod är utmärkt för en träbänk. Först appliceras matt akrylfärg på ytan, sedan skapas naturliga skav med en metallsvamp.

Därefter rengörs ytan från damm och ett annat lager färg appliceras . Till slut "passeras" finkornigt sandpapper över hela den målade ytan. Ibland, för att uppnå en ljusare effekt, behandlas vissa ställen dessutom med slipolja. Vanligtvis, för att uppnå effekten av en antik, är färgen på färgen vald brun, wenge eller valnöt. Wenge ser särskilt ljus ut, som har fått sitt namn från en mängd tropiska träd, som är infödda i Afrika.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är bättre att välja

Naturligtvis i frågan om hållbarhet vinner material som sten, men trä är oftast valt för en gatubutik. Det finns praktiskt taget inga designramar för en träbänk: den passar in i vilken trädgård som helst.

Det är dock värt att överväga det faktum att trä är mindre motståndskraftigt mot fukt och mikroorganismer än plast, metall eller sten.

Bild
Bild

För att skapa en butik som håller länge måste du kombinera olika material . Kombinationen av material anses vara ett bra alternativ, som ofta används för en bänk i trädgården. För sidostyckena, som rymmer träskivan, kan du använda betong eller en metallram. Om den är fylld med stenar kommer den att se väldigt snygg ut. Sten och trä är acceptabla variationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en bänk i landet är det mer lämpligt att välja Pinotex terrassolja för trä innan du målar direkt . Den kan tonas i 40 färger och är bara för utemöbler. Det är bäst att grunda med Pinotex Base - terrassolja. Det appliceras i 2 lager - det tar 24 timmar att torka, varefter det tar lika mycket att torka, men resultatet är värt det. För bästa slitstyrka kan du “gå” 2 gånger med Pinotex Lacker Yacht -lack, vilket konsumenter säger mycket bra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutsatsen kan göras enligt följande - för att gatubänken ska få ett vackert utseende är det bättre att måla den med naturliga oljefärger. Deras sammansättning ger målade träprodukter skydd mot mögel, mögel och höga dekorativa egenskaper.

Dessutom är den målade bänken med oljefärger, inte sprickor, motståndskraftig mot fukt och ultraviolett strålning.

Bild
Bild

Hur man målar rätt

En trädgårdsbänk är ett oumbärligt attribut för varje förortsområde. DIY -målning innebär en rad steg, varefter du kan få en vacker bänk. Först måste du bestämma färgen. Sedan med ett färgningsalternativ. Nu är konsumenterna villiga att måla bänkar på gården eller i trädgården med sprayfärger - det här är inte bara bekvämt, utan sparar också tid.

Bild
Bild

För att måla korrekt, följ instruktionerna steg för steg

  1. Ytförberedelse . Det första steget är att förbereda ytan - detta är nödvändigt för att färgen ska lägga sig ordentligt. Om det finns grovhet på ytan slipas den och avfettas sedan.
  2. Primer . Vidare grundas bänken med vit jord (2-3 lager) med en tunn applicering. Det jämnar ut ytan och slätar försiktigt ut små oegentligheter som är kvar efter slipning. Efter torkning kan du fortsätta måla.
  3. Målning . Om en burk färg används (vilket är mycket bekvämt) appliceras innehållet på ett avstånd av 30 cm. För maximal effekt appliceras flera lager, vilket håller en exponering mellan 2-3 minuter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Notera! Du kan sitta på en bänk målad i varmt väder efter 120 minuter. Sprayfärger torkar mycket snabbt, vilket är deras främsta fördel. Oavsett vilken färg du väljer, kom ihåg att förbereda ytan.

För att förhindra att färgen skalar av gatubänken räcker det med att förbereda ytan och måla den enligt instruktionerna för färgen. En förutsättning - ytan måste rengöras, förberedas och torkas.

Om det inte finns smuts, fukt och hålrum under färgen kommer den inte att flaga av och hålla i många år.

Bild
Bild

Trämöbler (inklusive utemöbler) kan dekoreras i olika nyanser, vilket gör det unikt . Varje färg har olika sammansättning, och det finns krav för dess tillämpning, så du bör läsa instruktionerna i förväg. Alla har sitt eget sätt att måla utemöbler - det viktigaste är att välja den som får bänken att hålla länge och inte förlora sitt ursprungliga utseende.

Rekommenderad: