Bänkar Med Förvaringslådor: Köksbänkar, På Balkongen Och Trädgårdsbänkar, För Förvaring Av Leksaker I Barnkammaren Och I Korridoren, Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Bänkar Med Förvaringslådor: Köksbänkar, På Balkongen Och Trädgårdsbänkar, För Förvaring Av Leksaker I Barnkammaren Och I Korridoren, Andra Modeller

Video: Bänkar Med Förvaringslådor: Köksbänkar, På Balkongen Och Trädgårdsbänkar, För Förvaring Av Leksaker I Barnkammaren Och I Korridoren, Andra Modeller
Video: Marbodal 2024, April
Bänkar Med Förvaringslådor: Köksbänkar, På Balkongen Och Trädgårdsbänkar, För Förvaring Av Leksaker I Barnkammaren Och I Korridoren, Andra Modeller
Bänkar Med Förvaringslådor: Köksbänkar, På Balkongen Och Trädgårdsbänkar, För Förvaring Av Leksaker I Barnkammaren Och I Korridoren, Andra Modeller
Anonim

Moderna möbler är inte bara estetiskt tilltalande, utan också så praktiska som möjligt. Bänkar med förvaringslådor är ett exempel på detta. Från materialet i den här artikeln lär du dig om deras funktioner och sorter. Dessutom kommer vi att berätta hur du gör dem själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Bänkar med förvaringslådor kallas universella möbler. Beroende på deras variation används de för att utrusta bostads- och bostadsrum för olika ändamål (kök, vardagsrum, korridorer, kontor, balkonger, loggior). Förutom, de kan ses i öppna och slutna lusthus, på terrasser, verandor . De dekorerar burspråk, plantskolor, badrum och rekreationsområden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana möbler kan bli en oberoende accent av interiören eller en del av den . Det kan till exempel bli en del av en köksuppsättning. Samtidigt kan produktens form, färg, storlek, funktionalitet och design vara mycket olika. Bänkar kan variera i sittdjup, styvhetsgrad.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av närvaron av lådor avlastar de utrymmet, vilket är särskilt viktigt för små rum . De är standard och icke-standard, de kan beställas för en specifik plats i bostaden (till exempel för att bädda in i väggen mellan nischer).

Sådana möbler bidrar till att skapa en mysig atmosfär; de kan väljas för vilken inredning som helst (från minimalism till högtidliga klassiker och kreativitet).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Bänkar med förvaringslådor kan klassificeras enligt flera kriterier. Enligt deras form är de indelade i tre typer:

  • rak (linjär);
  • hörn;
  • halvcirkelformig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinkelmodeller är indelade i 2 grupper: L-formad och U-formad … Halvcirkelformade (radie) bänkar köps för att ordna rymliga vardagsrum, rundade burspråk.

Enligt lådans öppningstyp är modellerna indelade i tre typer:

  • hopfällbar;
  • rulla ut;
  • infällbar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mängd olika öppnings- och stängningsmekanismer låter dig välja alternativ även för små rum, utan att skapa obehag för användarna . Samtidigt kan produkter ha ett annat antal lådor (från 1 till 3 och i enskilda projekt - upp till 5-7). Vissa varianter har lådor i form av korgar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellerna skiljer sig åt i antal sittplatser. Oftast är de avsedda för två personer, men specialtillverkade produkter tillverkas på vilka inte bara familjemedlemmar utan även deras gäster kan placeras. Till exempel är det dessa modeller som är bäst lämpade för att arrangera sex- och åttkantiga lusthus. Modeller kan ha ett annat antal stödben, eller så kanske de inte har det alls.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på storlek är modellerna standard och barn . Alternativ för den andra gruppen är lämpliga för att ordna barnrum. Förutom sittande kan de användas för förvaring av leksaker. Modeller för vuxna liknar ibland soffbänkar. Beroende på sitsens längd och djup kan bänkarna inte bara sitta utan också ligga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, hela produktsortimentet vid användningsstället kan delas in i tre typer: alternativ för lokaler, gatumodeller och produkter som kan installeras både hemma och på gatan . Samtidigt är några av dem inte rädda för vare sig regn eller brännande sol. Till exempel är trädgårdsbänkar med lådor en bra lösning för sommarrekreation i landet. De kan placeras alldeles intill ingången till huset (på terrassen, verandan) eller i trädgården under trädkronorna, eventuellt kompletterat med ett litet bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modifieringar görs med eller utan ryggstöd . Dessutom har strukturerna ofta ett mjukt fyllmedel i rygg- och sätesområdet, vilket ökar användarnas komfort. För ökad bekvämlighet kompletterar tillverkare ofta mönster med bekväma armstöd. Formen och bredden på dessa element kan variera.

Andra bänkar har mjuka kuddar som får dem att se ut som soffor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkla bänkar har inga lock . Skräddarsydda analoger, liksom dyra inre bänkar, levereras dock oftast med skyddande förpackningar för huvuddelarna. Detta gör det möjligt att byta lock och förlänga livslängden. Oftast bärs omslag på kuddar under ryggen. Sådana tillägg har kardborre eller dragkedjor.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett eller annat alternativ är det värt att överväga andra nyanser . Till exempel kan möbler vara parade, symmetriska, enkla. Själva kartongernas placering kan skilja sig från butikerna. Förutom standardplaceringen (framsidan) kan de placeras på sidan. Dessa bänkar kan placeras mittemot varandra i matsalen eller det lilla köket och placera ett matbord mellan dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Råvarorna som används för att göra bänkar med förvaringslådor kan vara mycket olika. Oftast är dessa:

  • träd, dess derivat;
  • metall;
  • plast;
  • polypropen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Budgetkropparnas kropp är tillverkad av laminerad spånskiva, MDF . Trämöbler är dyra, men också mer hållbara. Metall används för fästelement och beslag. Barnbänkar med lådor och analoger för avkoppling i trädgården är gjorda av plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädmaterialet för dessa möbler kan vara mycket olika . De dyraste råvarorna är naturligt och konstläder. Dessa bänkar liknar fasta soffor. Denna beläggning är lätt att underhålla, hållbar och estetiskt tilltalande. Låter inte fukt passera, absorberar inte smuts, behåller sitt attraktiva utseende länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Budgetändringar är täckta med möbeltextilier (gobeläng, mocka, velour) . Till skillnad från läder är dessa tyger oftast dekorerade med en mängd olika mönster. Detta låter dig välja alternativ för alla färgscheman i interiören, och till och med för tapeter eller gardiner. Fyllningsmaterialet skiljer sig också åt, vilket ofta används som möbelskumgummi. Vissa modeller är utrustade med madrasser och mjuk vaddering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ritningar och mått

Om du ska göra kök, trädgård eller annan bänk måste du göra beräkningar för materialmängden. Samtidigt utgår de från dimensionerna: det är utifrån dem ritningarna av den framtida produkten skapas. Butiksparametrar kan variera.

Det vanliga sittdjupet för en köksbänk är 45 cm och rygghöjden bör vara minst 40-50 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höjden från golvet till sätet måste vara minst 35 cm . Produktens totala höjd från golvet till ryggens övre kant kan vara upp till 90-100 cm. Längden varierar i genomsnitt från 80 till 150 cm och mer. Benens höjd kan vara från 3 till 10 cm eller mer. Dessutom är de inte bara raka, utan också böjda och till och med X-formade. Med hänsyn till de valda parametrarna, skapa en ritning av produkten. Detta hjälper till att förbereda delarna ordentligt för montering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höjden på baksidan av vissa produkter kan stå i proportion till garderobens höjd . Till exempel är sådana ryggar typiska för bänkar i korridoren. Krokar för kläder kan hängas på dessa ryggar, vilket kommer att öka deras funktionalitet. I lådorna kan du förvara skor som inte bärs under den här säsongen. Dessutom kan antalet nivåer för lådor vara olika (oftare är det 1, men modeller med lådor i 2 rader köps för korridorer).

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Beroende på befälhavarens kvalifikationer kan du till och med göra en bänk med lådor av improviserat material. I det här fallet kan produkten skilja sig åt i komplexiteten hos designen. Vi erbjuder steg-för-steg-instruktioner för att göra en enkel bänk med förvaringslådor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning behöver du spånskivor som säljs i järnaffärer. Förutom dem är det nödvändigt att förbereda stänger på 40x40 mm (för ramen) och verktyg. Huvuddetaljerna för denna produkt kommer att vara:

  • väggar (bak och fram);
  • 2 sidoväggar;
  • låda;
  • botten av lådan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan huvuddelarna skärs ut är de markerade på spånskivor. I detta fall måste väggarnas parametrar vara identiska, liksom sidoväggarna. Måtten på lådans botten och locket är också desamma.

De beväpnar sig med en sticksåg och skär ut detaljer enligt markeringen . Efter skärning slipas kanterna. Därefter börjar de markera platserna för de planerade fästelementen. En elektrisk borr används för att borra dem. Efter att ha förberett delarna börjar de montera dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra produkten mer stabil kan bakväggen fästas på rummets vägg . Efter montering av ramen är de engagerade i att fästa topplocket. Den sitter på pianogångjärn, om så önskas kompletteras toppen med fyllning med fyllmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under montering styrs positionen för varje strukturelement med hjälp av en kvadrat och en nivå . Om så önskas lackas eller målas produkten i den valda färgen. Någon föredrar att dekorera bänkar med enkla ornament. Andra lämnar efter sig en medvetet grov design. I andra fall är produkten mantlad med spånskiva.

Du kan också dekorera produkten med improviserade material (inklusive rester av läder, tyg och till och med självhäftande).

Rekommenderad: