Gjutjärnsbänkar: Typer Av Trädgårdsbänkar, Sidor Och Ben, Gjutjärnsstöd Och Baser, Utomhusbänkar För Att Ge Utan Armstöd Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Gjutjärnsbänkar: Typer Av Trädgårdsbänkar, Sidor Och Ben, Gjutjärnsstöd Och Baser, Utomhusbänkar För Att Ge Utan Armstöd Och Andra Modeller

Video: Gjutjärnsbänkar: Typer Av Trädgårdsbänkar, Sidor Och Ben, Gjutjärnsstöd Och Baser, Utomhusbänkar För Att Ge Utan Armstöd Och Andra Modeller
Video: Idéer För Återvinning träpallar 2024, April
Gjutjärnsbänkar: Typer Av Trädgårdsbänkar, Sidor Och Ben, Gjutjärnsstöd Och Baser, Utomhusbänkar För Att Ge Utan Armstöd Och Andra Modeller
Gjutjärnsbänkar: Typer Av Trädgårdsbänkar, Sidor Och Ben, Gjutjärnsstöd Och Baser, Utomhusbänkar För Att Ge Utan Armstöd Och Andra Modeller
Anonim

Beskrivningen av gjutjärnsbänkar kan vara mycket viktig för alla ägare av en sommarstuga eller ett privat hus. Det kommer att vara användbart att studera typer av trädgårdsbänkar, utomhusbänkar för sommarstugor utan armstöd och andra modeller. Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt sidorna och benen, stöd och bas av gjutjärn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Uteservering har länge varit en integrerad del av alla parker och torg, lekplatser och lokaler. De låter dig förbättra platser nära bostadshus och offentliga byggnader, hållplatser för kollektivtrafik, närheten till köpcentrum och stormarknader, små butiker och marknader.

Men det är mycket viktigt att välja både trädgård och offentliga bänkar av praktiska skäl. Och här gör gjutjärnsbänkarna omedelbart uppmärksamhet på sig själva. I sådana produkter kombineras ädelträ och hållbar, tung (men också resistent) metall harmoniskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tung konstruktion hjälper till att bekämpa vandaler. Moderna bänkdesigner har en pålitlig korrosionsskyddande beläggning. Det förhindrar den negativa påverkan av den yttre miljön: flytande nederbörd, snö, vind, temperaturfluktuationer.

Bland funktioner i gjutjärnsbänkar finns:

  • starka, stabila stöd;
  • lång driftstid;
  • mekanisk styrka;
  • insektsresistens;
  • styrkan i anslutningen av delar av strukturen;
  • attraktiva externa fastigheter;
  • minimikrav på vård;
  • hög komfort;
  • relativt kort livslängd på trädelen (som i stor utsträckning löses genom specialbearbetning och utbyte av nedbrutet virke);
  • sannolikheten för allvarlig skada när du träffar metallen, när du faller på den, även bara en misslyckad rörelse;
  • materialets motståndskraft mot låga och höga temperaturer;
  • stark uppvärmning av gjutjärn under varma dagar och överdriven kylning vid dåligt väder (särskilt på vintern).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

En gjutjärnsbänk kan tillverkas med rygg, även om detta inte alls är nödvändigt - modeller utan en sådan del ger ett utmärkt resultat. Det är också värt att notera förekomsten av ett antal versioner utan armstöd och sidoväggar - det här är inte särskilt bekvämt, men det låter dig förenkla och minska designkostnaden. Produktens längd varierar från 1,5 till 4,3 m.

Du kan också diversifiera utseendet på grund av färg - gjutjärn är kompatibelt med alla typer av färgämnen. Om du gör en enskild beställning kan du få en helt unik produkt.

Bild
Bild

Trots det faktum att gata-gjutjärnsbänkar för många verkar vara av samma typ, är det i själva verket långt ifrån fallet. Parkversioner är riktiga klassiker inom genren. De utförs alltid i form av en massiv, öppen extern struktur. Det är bekvämt att vila på ett sådant säte en kort tid. Parkmodellen kommer harmoniskt att passa in på alla torg och parker (därav namnet).

Bild
Bild

Stadsbutiker ser annorlunda ut . De placeras vanligtvis på trottoarer med hektisk gångtrafik, vid ingångarna till torg och gränder, nära olika attraktioner. Sådana produkter tillverkas ofta med trä inte i form av enkla brädor eller plankor, utan i form av eleganta sniderier. Närvaron av originalcurls och smidda element uppmuntras. De senare skapar känslan av en lätt och luftig produkt.

Bild
Bild

Separat ska det sägas om gatubänkarna . De utmärks av sin styrka och funktionalitet och är enkla i design. Ingen särskild omsorg krävs för dem. Trädgårdssäten tillverkas vanligtvis genom gjutning. Denna metod ger visuell estetik och utmärkt inkludering i olika stilar, omvandling eller tillägg av landskapsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillsammans med klassiska stöd (ben) , gjutjärnsbänken kan ha och monolitisk metallbas . Valet mellan sådana mönster är till stor del en personlig smakfråga. Men det bör noteras att detta direkt påverkar den totala vikten av strukturen och enkelheten att hantera den. Och även benen själva kan ha olika tjocklekar och former. Naturligtvis, om själva bänken erhålls genom gjutning, passar gjutbenen på bästa sätt.

När det gäller bänkar i retrostil, tro inte att de är gammaldags och inte passar bra med modern inredning. Tvärtom är det den klassiska lösningen som kommer att vara mer praktisk än de flesta andra alternativ. Denna stil var inte utan anledning populär bland flera generationer. Träet är artificiellt åldrat. Gjutjärnsdelen är patinerad eller grön.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

När du väljer en bänk för ett sommarboende måste du ta hänsyn till dess pris. Det måste exakt matcha produktens komplexitet och dimensioner . Och måtten själva väljs med hänsyn till tillgängligt utrymme, bekvämlighet och estetik (så att bänken inte verkar för stor eller inte förloras visuellt mot bakgrunden av andra föremål i trädgården, på platsen). Höjden varierar i de flesta fall från 0,7 till 0,9 m.

Om du vill uppnå det mest originella utseendet kan du beställa ben eller andra stöd separat från själva butiken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att kontakta tillverkarna direkt eller till de företag som direkt samarbetar med dem . Det är absolut nödvändigt att visa upp officiella certifikat. Längden väljs med hänsyn till antalet personer som måste sitta fritt på bänken. När du köper, var uppmärksam på hur väl metall och trä bearbetas, eftersom grader och splitter är mycket obehagliga. Slutligen är det värt att överväga färg- och geometrikompatibilitet med omgivande detaljer.

Rekommenderad: