Bänkar Av Metall Och Trä (33 Bilder): Ritningar Av Trädgårdsträdbänkar För Att Ge. Hur Gör Man En Gör-det-själv Bänk Med Rygg? Typer Och Storlekar På Produkter

Innehållsförteckning:

Video: Bänkar Av Metall Och Trä (33 Bilder): Ritningar Av Trädgårdsträdbänkar För Att Ge. Hur Gör Man En Gör-det-själv Bänk Med Rygg? Typer Och Storlekar På Produkter

Video: Bänkar Av Metall Och Trä (33 Bilder): Ritningar Av Trädgårdsträdbänkar För Att Ge. Hur Gör Man En Gör-det-själv Bänk Med Rygg? Typer Och Storlekar På Produkter
Video: Att bygga en bänk. DIY på Svenska 2024, Mars
Bänkar Av Metall Och Trä (33 Bilder): Ritningar Av Trädgårdsträdbänkar För Att Ge. Hur Gör Man En Gör-det-själv Bänk Med Rygg? Typer Och Storlekar På Produkter
Bänkar Av Metall Och Trä (33 Bilder): Ritningar Av Trädgårdsträdbänkar För Att Ge. Hur Gör Man En Gör-det-själv Bänk Med Rygg? Typer Och Storlekar På Produkter
Anonim

En lantbänk är inte bara en utmärkt lösning för en trevlig tidsfördriv efter arbete i trädgården, utan också en dekoration av platsen. En sådan design hjälper till att skapa intressanta kompositioner i kombination med innergården. För oberoende tillverkning av bänkar för ett sommarboende, både metall och trä, krävs inte mycket erfarenhet. Naturliga och konstgjorda material passar perfekt in i vilken stil som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Kombinerade mönster ser bra ut på bakgårdar, terrasser, öppna eldar och rekreationsområden.

I lusthuset kan du sätta säten utan bakvägg, och för trädgården behöver du modeller med rygg och armstöd.

Metallramen har ett antal fördelar:

  • hög tillförlitlighet;
  • motståndskraft mot väderförändringar;
  • frostbeständighet;
  • repmotstånd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med trä:

  • konststil;
  • förmågan att organiskt passa in i vilket yttre som helst;
  • ett brett utbud av sorter: al, ek, valnöt, tall och andra.

Viktig! Både metall och trä måste behandlas med en speciell förening som stöter bort vatten och sedan täckas med ett färgämne.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika modeller

På hushållstomter är smidda spetsar, gjutna av gjutjärn eller okomplicerade alternativ med rygg och säten installerade.

Bänkarna i fråga är av flera sorter:

  • täckt med en baldakin;
  • utan visir;
  • vanlig;
  • med ryggstöd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall- eller träbänkar utan visir är lämpliga för en kort vila efter hårt fysiskt arbete i landet . De installeras i den skuggiga delen av webbplatsen, i ett stängt lusthus eller på en plats som är bekväm för användaren. De placeras också i dekorerade områden under pergolan, och de kan kompletteras med ovanliga dekorativa element, snygga kuddar som skiljer sig åt i form och färg, smidda ryggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En vacker träbänk på en metallram med en bakvägg placeras på en bekväm plats under lövverk av växande träd och med utsikt över de blommande rabatterna.

Sådana bänkar är uppdelade efter alternativet för installation på stationära och mobila strukturer. De senare kan enkelt tas bort på vintern för förvaring fram till nästa säsong i ett grovkök eller ladugård. De första modellerna installeras nära en öppen eld eller i en matplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smidesjärnbänkar

Produkterna ingår i kategorin lyxiga möbler som ger soliditet till alla trädgårdar och förbättrar ägarens status.

De svetsas av element som bearbetas på metallramar . För att skapa en trädgårdsbutik med komponenter behöver du ämnen och en ritning. Projektet omfattar märkning av delar, samt beteckning på deras platser.

Alla komponenter fixeras genom svetsning, och sömdelen rengörs, poleras och grundas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiörbänkar och bänkar av järn

Järnkonstruktioner utan att plast eller trä ingår i ramen anses vara vandalsäkra, inte utsatta för skador, stötar och repor. Endast sådana möbler är irrationella och inte särskilt lämpliga för installation på gårdarna i privata hus . Metall, till skillnad från andra material, värms upp snabbt, gör att det blir obekvämt att sitta och är till och med hälsoskadligt. Det bästa alternativet skulle vara en kombinerad produkt: en järnram, och själva sätet och ryggen är gjorda av trä.

Skillnaden mellan en bänk och en bänk är närvaron av en rygg: den första har den och den andra inte.

Bild
Bild

Sittbasen kan vara helt metall eller med träelement. Styrka uppnås genom att lägga till metallplattor i ramen, säkra stängerna och ytan för sätet är mantlad med en mjuk trasa.

Antalet stöddelar eller ben är:

  • 2 st. - i form av bokstaven "T";
  • 4 saker. - installerad på basernas ändar;
  • 6 st. - ett extra par monteras i mitten.

Produktens utseende beror på mästarens idé med ett förutbestämt och ritat mönster.

Ryggstödet är placerat på basen av den bakre längden, och för att öka konstruktionens styvhet kombineras det med armstöden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialval

Om du ska göra en trädgård eller landbänk bör du definitivt uppmärksamma designfunktionerna, stildesignen och vad produkten består av.

Trä

Trä bör väljas för utemöbler, som är hållbara och inte reagerar på nederbörd. Det finns raser som oftast används för sådana ändamål.

  • Tall . Lätt trä med en gulaktig nyans, unik konsistens och brunaktiga knutar. Förbättras med ålder, billig kostnad, utmärkt motståndskraft mot svullnad och krympning. På grund av dess mjukhet kan rasen i fråga utsättas för yttre bucklor och repor.
  • Akacia . Ganska tätt trä, inte utsatt för miljöpåverkan. Träet har en trevlig gyllene nyans.
  • Ceder . Har ett högt motståndskraft mot sönderfall och insekter. Den lätta vikten gör trä till ett idealiskt val när du behöver flytta föremål.

Väderförhållandena kan påverka obehandlad och omålad ceder. Materialet är ganska mjukt och utsatt för bucklor och repor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

För utemöbler bör järndelar vara korrosionsskyddande. Olika metalltyper används för tillverkning av bänkar.

  1. Aluminium . Aluminiumrör är användbara för DIY trädgårdsmöbeldesign. De är mycket enkla att underhålla, rostfria och lätta att rengöra. Lätt metall motstår korrosion, vilket garanterar hållbarhet och estetiskt utseende.
  2. Stål . Representerar traditionella konstruktionsdelar: kanaler, vinklar eller rör. Flexibelt stål, till skillnad från andra tunga legeringar, gör möbler bekväma och bekväma för ägarna.
  3. Gjutjärn . Mycket tyngre än aluminium eller stål, de väljer det, med en önskan att äga stabila stationära strukturer som inte är rädda för ens en stark orkan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ritningar och mått

För att göra produkten korrekt behöver du bra exempel på landbänkar, skisser och måttritningar.

För att hitta en individuell storlek måste du ta hänsyn till några regler

  1. Arbetsstyckshöjden bestäms av skenbenets längd (35 till 50 cm). Höga bänkar skapar obehag med hängande ben eller böjda knän.
  2. Designen kräver en liten nyans när det gäller förhållandet mellan ryggstöd och sits. Den rätta vinkeln mellan dem tvingar den sittande personen att vara i ett rakt läge. Naturligtvis har detta sina fördelar, om vi talar från fysiologins punkt, men det kommer att vara mycket obehagligt att sitta. Ryggstödet görs bäst med en bakåtlutning, vilket hjälper dig att sitta bekvämt på bänken.
Bild
Bild

Ryggstödsbänkar ser bra ut vid vattnet, längs kanten av en tomt eller nära rabatter.

Skräddarsydda mönster enligt individuella preferenser kommer att lägga originalitet och skönhet till inredningen av den personliga tomten. De ligger i avlägsna gästområden, där vänner och bekanta tas emot. De ser bra ut inte bara på gatan, utan också i lobbyn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

En träbänk utan rygg är lätt att göra med egna händer. Dessutom kan alla tillgängliga material användas. Till exempel, det är ganska lätt att göra en bänk av en gammal dörr som redan har tjänat sin mandatperiod.

  • Först måste du klippa dörrbladet på ett sådant sätt att du får två långa och två korta delar. Men samtidigt, av de två långa, borde en vara mindre. Den större är det framtida ryggstödet, den mindre är sätet.
  • Sidodelarna kan också skäras ur de resterande dörrskrot, och armstöden kan tänkas ut så att de är bekväma.
  • Alla delar fästs på varandra med spikar och skruvar. Hela strukturen kan förstärkas med plywoodskivor för pålitlighet.

Alternativt kan du dekorera produkten med metallelement.

Rekommenderad: