Bänkkuddar: Madrasser För Trädgårdsbänkar Och Mjuka Sittdynor I Lusthuset För Lantliga Möbler Och I Korridoren, Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Bänkkuddar: Madrasser För Trädgårdsbänkar Och Mjuka Sittdynor I Lusthuset För Lantliga Möbler Och I Korridoren, Andra Modeller

Video: Bänkkuddar: Madrasser För Trädgårdsbänkar Och Mjuka Sittdynor I Lusthuset För Lantliga Möbler Och I Korridoren, Andra Modeller
Video: Små tips för enkla förändringar - dyna till en bänk 2024, Mars
Bänkkuddar: Madrasser För Trädgårdsbänkar Och Mjuka Sittdynor I Lusthuset För Lantliga Möbler Och I Korridoren, Andra Modeller
Bänkkuddar: Madrasser För Trädgårdsbänkar Och Mjuka Sittdynor I Lusthuset För Lantliga Möbler Och I Korridoren, Andra Modeller
Anonim

Vid fint väder är det trevligt att spendera tid i ett lusthus eller under en baldakin på bänkar, soffor eller fåtöljer. Även med bekväma möbler är det tröttsamt att sitta på en hård yta länge. Mjuk klädsel i trädgårdsmöbler är extremt sällsynt, så den ersätts med speciella textilier. Kuddar eller madrasser på bänken hjälper till att göra stolen mer bekväm och mysig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Primära krav

Utemöbler textilier kan skilja sig från de för soffor. Mjuk klädsel i lusthuset ska:

  • har motstånd mot utbrändhet på sommaren;
  • kännetecknas av ökat motstånd mot deformation och skador;
  • ha en bra sammansättning av tyg med ihållande färgämnen som inte fläckar semesterfirares kläder;
  • fyllningen av kudden måste ha en struktur som är resistent mot höga belastningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är oönskat att använda sådana inredning i sådana produkter i form av knappar, styv fläta, pärlor, eftersom de kan krossa eller orsaka annat obehag.

Till salu hittar du olika typer av liknande produkter för trädgårdshus . De kan sys i form av en madrass för en korgsoffa eller en trädgårdsgunga, i form av ett bekvämt stöd under ryggen eller en liten sänggavel, en tjock filt eller en bekväm kudde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av material

Särskilda krav för trädgårdsmöbeltextilier måste tillämpas. krav … Förekomsten av speciella tyger hjälper till att hålla produkterna säkra, eftersom kuddarna kommer att stå direkt under öppen himmel under lång tid. Kuddfodralet måste:

  • lätt att ta bort;
  • tvätta väl och rengöra;
  • vara tillverkade av slitstarkt material som är resistent mot fukt och mögel.

Sådana föremål ska vara mjuka och bekväma. Quiltade modeller är populära, de är bekväma, hållbara och bekväma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på om för vilka ändamål kuddarna kommer att användas , de har olika krav. Valet av omslag bör hanteras mer noggrant. Sådana kuddar används ofta, så materialet kan bli smutsigt ganska snabbt. När du väljer material till en kudde är det värt att överväga det tyget ska inte vara för ljust , annars kommer smuts att synas direkt på den. I detta fall ska materialet vara lätt att tvätta och torka. Det är nödvändigt att tvätta tyget när det blir smutsigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet ska inte blekna under solens brännande strålar … Tyget bör behålla sitt ursprungliga utseende under en lång tid. Modern teknik gör det möjligt att förbättra bleksresistensen hos textilier på grund av användning av ihållande färgämnen.

Bild
Bild

Madrassen måste ha viktiga egenskaper:

  • vara elastisk, behåll den erforderliga formen, skrynkla inte, skrynkla eller deformeras;
  • har god andningsförmåga;
  • den inre fyllningen och locket måste vara tillverkade av allergivänliga material.
  • produkterna ska vara lätta att rengöra.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utomhustextilier utsätts vanligtvis för smutsavvisande behandling och antibakteriell impregnering … Dessutom tillämpas produkter för styrka och hållbarhet speciella vattenavvisande ämnen … Dessa textilier är vanligtvis dyrare. Om kuddarna kommer att användas under slutna skjul eller lusthus kan billigare material användas. Men sådana produkter rekommenderas inte att lämnas utanför, särskilt under kraftigt regn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyger

Det är önskvärt att tyget som används för trädgårdsmöbler är hållbart. Detta är särskilt viktigt om det finns barn eller djur i huset, eftersom de av misstag kan riva textilierna. För lantliga möbler eller för en balkong är det bättre att välja produkter från mikrofiber , klädsel eller blandat tyg.

Det finns nu ett stort urval av material som är gjorda för utomhusbruk, såsom polyester, polyakryl och polypropen. Alla är markerade utomhus.

Bild
Bild

Ekodesign -hängivna föredrar naturliga material … Men sådana produkter slits ut mycket snabbare än deras syntetiska motsvarigheter. Det är att föredra att välja jacquard eller andra blandade material som linne och bomull … Och här ull, pälsmattor och tupplursmaterial anses vara ett mindre lämpligt alternativ. Det är också bättre uteslut hud från denna lista med dess syntetiska substitut, eftersom det kommer att bli varmt att sitta på läderytan en luddig dag. Inte värt att välja för detta ändamål silke , eftersom det kommer att börja deformeras mycket snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpämnen

Fyllmedel för sittdynor kan vara syntetisk eller naturlig … Så, för användning som fyllmedel syntetisk vinteris, bomull eller rester av vävnadsflikar.

Syntetiska fyllmedel har ett antal distinkta fördelar:

  • de kan användas av personer som är utsatta för allergier, eftersom en dammkvalster inte startar i sådana fyllmedel;
  • det är lätt att ta hand om produkter med syntetmaterial, sådana sängkläder kan tvättas i maskin, de torkar snabbt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom syntetiska och naturliga alternativ kan mindre traditionella fyllmedel användas i formen bovetskal eller torkat gräs … I kuddar med boveteskal startar inte dammkvalster, smuts och damm ackumuleras inte. För dekorativa kuddar, ängsgräs, timjanblad, mynta och citronmeliss används ofta humlekottar. Sådana produkter kommer att mätta luften med en trevlig örtarom, ge rummet originalitet och originalitet.

När du väljer ett fyllmedel är det bättre att ge företräde åt snabbtorkande och ventilerande material som inte ruttnar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design och formalternativ

Kompetent urval av kuddar för trädgårdsmöbler låter dig dekorera utrymmet med nya färger, ge en accent och lägga till vissa anteckningar till interiören. När du väljer dem är det lämpligt att ta hänsyn till stilen på det totala området, välja produkter som kombineras med interiören.

Produkter som används för utomhus- och trädgårdsmöbler kan vara av en mängd olika slag form och storleken . Det här skulle kunna vara:

  • liten kudde-dummy;
  • sittdyna;
  • madrass.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt deras funktioner kan de delas in i dekorativa och ländryggen.

Dem form kan vara rund eller oval, kvadratisk eller rektangulär, samt trapetsformad eller annan icke-standardform.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

Några tips hjälper dig att välja rätt produkt

  1. När du väljer modeller för att sitta i korridoren eller för att ge, bör du vara säker på tyget. Det är nödvändigt att ta reda på om materialet snabbt kommer att blekna, avgöra vilken kvalitet fyllmedlet har, undersöka sömmarna.
  2. Kudden ska hanteras genom att vidröra den. Det ska vara tillräckligt hårt, men inte styvt. Materialet ska vara hudvänligt och inte orsaka obehag.
  3. Sömmen i produkterna måste vara stark och jämn. I närvaro av hål börjar fyllmedlet slå ut genom dem, vilket kommer att leda till snabb slitage av produkterna.
  4. För lyxiga trämöbler kan du välja modeller med en svetsad söm som tål svårare påfrestningar.
  5. Huvuduppmärksamheten bör ägnas åt färgerna på den valda produkten. Färgerna ska matcha det inre av hela utrymmet och glädja ögat. När du väljer flera kuddar är det bättre att köpa eller sy identiska modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Färdiga alternativ kan alltid vara till hjälp för att ordna ditt eget rekreationsområde

Dekorativa mönster kan bli en del av interiören i både hemmet och vardagsrummet med möbler i trädgården. Olika typer av produkter, inklusive dekorativa, kan användas inte bara för en bekväm tidsfördriv, utan också som en dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa dekorativa kuddar kommer omedelbart att ändra stilen på interiören, dess karaktär.

Bild
Bild
Bild
Bild

För lusthus och markiser, gjorda i ljusa eller neutrala färger, är textilier i mättade färger mer lämpliga. Ett sådant accentelement gör att du kan slå den valda designen, lägga till ljusstyrka och nyhet .

Bild
Bild

Använda soffkuddar i ett lusthus eller gunga låter dig med fördel markera rekreationsområdet i en viss stilistisk riktning.

Bild
Bild

Förutom textilier, populärt stickade mönster .

Rekommenderad: