Trädgård Upp Och Ner Bänkar (41 Bilder): Hopfällbara Modeller För Trädgårdsmästare 2 I 1, Gör Det Själv Enligt Ritningarna

Innehållsförteckning:

Video: Trädgård Upp Och Ner Bänkar (41 Bilder): Hopfällbara Modeller För Trädgårdsmästare 2 I 1, Gör Det Själv Enligt Ritningarna

Video: Trädgård Upp Och Ner Bänkar (41 Bilder): Hopfällbara Modeller För Trädgårdsmästare 2 I 1, Gör Det Själv Enligt Ritningarna
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Trädgård Upp Och Ner Bänkar (41 Bilder): Hopfällbara Modeller För Trädgårdsmästare 2 I 1, Gör Det Själv Enligt Ritningarna
Trädgård Upp Och Ner Bänkar (41 Bilder): Hopfällbara Modeller För Trädgårdsmästare 2 I 1, Gör Det Själv Enligt Ritningarna
Anonim

Idag till salu kan du hitta många typer av funktionella trädgårdsmöbler. Vi pratar inte bara om fällbara stolar, stolar eller bord, utan också om bekväma böcker som är uppochner. En liknande design kan köpas färdig eller gjord på egen hand. I dagens artikel kommer vi att lära oss allt det viktigaste om kvalitetsbänkbänkar för trädgården.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Praktiskt trädgårdsarbete är en intressant process som måste tas på allvar. Lyckligtvis säljs idag i specialaffärer många olika föremål och mönster, avsedda för trädgårdshus. Många användare bestämmer sig för att placera speciella omvända bänkar i trädgården.

Själva utformningen av sådana trädgårdsmöbler är extremt enkel, även om det inte alls ser enkelt ut . Solida och mycket stabila ben används som stöd i sådana produkter. Dessa stödelement faller inte ens i mycket lös och fuktig mark.

I ett omvänt tillstånd förvandlas en sådan bänk till ett mycket bekvämt och bekvämt stöd för knän eller händer under arbete i trädgården.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De uppochnedvända bänkarna kännetecknas av hög funktionalitet mot bakgrund av enhetens enkelhet. Dessa produkter har andra fördelar som gör dem mycket populära bland trädgårdsmästare och trädgårdsmästare.

  • Med denna design kan användare närsomhelst sitta och koppla av från jobbet i trädgården eller i trädgården.
  • Med hjälp av den övervägande bänkmodellen, en person kan utföra arbete i sittande läge, bekvämt sittande på ett mjukt säte . I detta fall minskar belastningen på benen och ryggen märkbart.
  • Genom att vända trädgårdsbänken kan användaren knäböja på den , om särskilt noggranna och noggranna operationer måste utföras över sängarna.
  • Med hjälp av en vändbänk kan användaren vila händerna på de höga sidorna . I denna position kommer det att vara mycket lättare för en person att resa sig från knäna om benen plötsligt blir domna.
  • Sådana möbler av modifiering "2 i 1 transformator" kräver inte mycket utrymme på webbplatsen , ser inte för tungt och löjligt ut. Den uppochnedvända bänken förstör inte utseendet på en välskött trädgård.
  • Strukturen i fråga kan köpas i trädgårdsbutiker, eller så är det möjligt att bygga den själv . Utformningen av ett sådant objekt orsakar inga särskilda svårigheter, det kräver inte mycket fritid.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av en kvalitetsmonterad upp och nedbänk kan trädgårdsmästaren utföra många viktiga uppgifter

  • Med en särskild fällbar bänk, en person kan vara engagerad i att ta bort trädbark, täcka upp sprickor, vitkalkade stammar och skelettgrenar som ligger på botten .
  • Med denna design förenklar processen med att genomborra sängarna, dyka plantor … Att transplantera olika grödor till öppen mark blir också lättare och snabbare.
  • Tack vare trädgården upp och ner bänk, användaren kan adla trädgårdens territorium, måla gränser, ta hand om rabatter och andra blomsterplanteringar .
  • Det gör det lättare att plocka bär och frukt , samt sanitär beskärning av buskar med liten höjd, strumpeband, knipning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Landskonvertibla bänkar är indelade i olika underarter. Var och en av dem används för specifika ändamål och har en specifik struktur. Fundera över vilka funktioner olika typer av bekväma trädgårdsbänkar har.

Sådana typer av bänkar är mycket populära, som är gjorda i form av en liten stol på hjul . Det är det perfekta verktyget för att enkelt kunna genomborra sängarna. Typiskt är konstruktioner av denna typ utrustade med den starkaste plattformen och pneumatiska hjul. Sätet kan vridas i olika riktningar. Höjdjustering tillhandahålls ofta.

Standardavståndet mellan hjulen når 34 cm. Denna siffra räcker för problemfri placering mellan sängarna i trädgården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stolarna i fråga har ofta ett speciellt fack av gångjärn. Den rymmer olika trädgårdstillbehör eller skördade bär / grönsaker. Den tillåtna belastningen på en sådan stol är 90 kg.

Cabriolet bänkar för ogräsbäddar är inte mindre populära . Att växla visar sig vara användbart både i trädgården och i grönsaksträdgården. De kan fällas ut vid behov och sedan fällas tillbaka. Det är tillåtet att använda en sådan struktur som en stabil knäskydd. Således är det möjligt att avsevärt minska belastningen vid utförande av olika arbeten på platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Massan av konvertibla bänkar är vanligtvis ganska liten. Lätta konstruktioner av denna typ väger oftast cirka 2,3 kg. De är mycket enkla att använda. Dessa är mångsidiga mönster som kan transporteras utan onödiga problem. På grund av närvaron av speciella spärrar i denna modell av bänken hålls sätet så säkert som möjligt, vilket ger mer förtroende under driften.

Moderna konvertibla strukturer är ofta gjorda av höghållfast stål och polyuretan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hemmagjorda modeller av trädgårdsbänkar bör ingå i en separat kategori . Sådana produkter kan också vara multifunktionella, perfekta för trädgårdsmästare och trädgårdsmästare. Hemmagjorda alternativ monteras så enkelt och enkelt som möjligt, de kräver inte mycket investeringar och fritid från hemmästaren. Du behöver inte heller köpa ett dyrt professionellt verktyg.

En hemlagad trädgårdsbänk kan vara vad som helst. Vanligtvis är detta en enkel och snygg bärbar design för ett sommarboende. Befälhavaren kan göra sina egna justeringar av hennes enhet om han vill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Som nämnts ovan, en transformatorbänk kan en sommarboende enkelt montera på egen hand . För att göra detta måste du göra preliminära detaljerade ritningar, förbereda alla nödvändiga material och enheter. Efter det är det värt att gå direkt till konstruktionen av strukturen. Låt oss i detalj undersöka var och en av de erforderliga arbetsfaserna.

Ritningar

Användaren kan självständigt rita upp diagram och ritningar av den framtida designen eller använda färdiga alternativ. Som ett exempel kan du använda ett sådant schema.

I enlighet med ritningen är det nödvändigt att använda träbjälkar och lameller med dimensioner på 35x35 mm. Naturligtvis kan bänken också monteras från andra komponenter i enlighet med olika scheman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt säteshöjden på marknivå . Denna parameter måste väljas strikt individuellt med utgångspunkt från din höjd och armlängd. Rekommenderad höjd är mellan 45 och 50 cm. När den är upp och ner bör bänkens sittplats vara minst 150 mm över marken.

När du förbereder en ritning av en framtida självtillverkad design är det nödvändigt att ange absolut alla dimensionella parametrar och nyanser på den så att det inte uppstår några svårigheter vid montering.

Det är lämpligt att ha bänkdiagrammet till hands under tillverkningen.

Bild
Bild

Material och verktyg

Innan du monterar en transformerbar trädgårdsbänk måste befälhavaren definitivt förbereda alla nödvändiga material och verktyg. Listan över nödvändiga positioner innehåller:

  • brädor, vars tjocklek sträcker sig från 15 till 25 mm;
  • sticksåg, genom vilken de nödvändiga hålen kommer att skäras;
  • borra;
  • sandpapper för att polera ytor;
  • möbler träpinnar;
  • limkomposition för trä;
  • vävt tyg;
  • mjukt material, till exempel skumgummi.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För montering av högkvalitativa och starka hemlagade produkter rekommenderas att endast använda nya material som inte har några spår av förfall och förstörelse. Verktyget måste också vara användbart, annars går det inte att montera en snygg bänk.

Tillverkningsprocess

Efter att ha förberett alla nödvändiga positioner kan du gå vidare till monteringen av en funktionell trädgårdsbänk

  • Skär först ett par trapetsformade ben från brädor med lämplig bredd … I detta fall är det nödvändigt att upprätthålla en skillnad mellan de övre och nedre delarna på cirka 10 cm. Till exempel kan den övre delen ha en bredd på 25 cm och den nedre - 38 cm.
  • I nästa steg måste du noggrant skära strukturens säte . Sittplatsen ska vara något smalare än den övre änden av sidoelementen. I detta fall bör cirka 5 cm lämnas vid kanterna.
  • Om du vill kan du klippa ut ovalformade hål så att den framtida strukturen är bekvämare att överföra från plats till plats .… Det är lämpligt att göra dessa spår i mitten av sätet och i de breda delarna av sidoväggarna högst upp.
  • För att fästa sätet och sidoelementen i en enda modell måste du borra hål för träpinnar … Fyra hål måste göras i de smala ändpartierna och 4 till i sidoväggarna. Detta måste göras på ett sådant sätt att sittdynan ca 8-10 cm inte når kanterna på de smala sidoväggarna.
  • Därefter måste du driva in stiften ordentligt i de gjorda hålen … Före detta måste fästelementen vara väl belagda med ett lim för en mer tillförlitlig vidhäftning av delarna. Efter det görs en anslutning till strukturens sidoväggar.
  • För att användaren inte ska gå på knäna för smärtsamt och obehagligt, kommer det att vara nödvändigt att noggrant klippa en madrass av ett lämpligt dämpningsmaterial till sitsens storlek … Detta element måste ha ett hål i mitten. Det ska passa hålet i sätet. Därefter måste den extra detaljen vara mantlad med ett praktiskt tyg av duk.
  • Om så önskas kan en madrass för en hemgjord design göras dubbel, det vill säga ovan och under . Ett avtagbart mjukt element som kan skickas till tvätten vid behov är inte dåligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan göra en mycket bra trädgårdsbänk själv av inte särskilt stora träbrädor. I det här fallet, i stället för ett enkelformat säte och sidoelement, måste strukturen monteras från separata lameller. En självtillverkad kopia i slutskedet bör behandlas med lack eller färg av hög kvalitet för att skydda den från de negativa effekterna av fukt, solljus och insekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

En pålitlig och robust bänk kan tillverkas inte bara av trä utan också av plast- eller polypropylenrör

  • För att tillverka en sådan struktur behöver du propylenrör, 90 graders hörn, tees, ett speciellt lödkolv för VVS -arbeten, en hacksåg för metall, en plywoodskiva för att göra en sittplats, ett tyg för ett mjukt underlag.
  • Propylenrör först måste skäras med en bågfil i flera separata delar .
  • Följd av löd mitten från ett par 24 cm bitar och 6 trimmade delar 14,5 cm vardera.
  • För den förberedda delen är det nödvändigt fäst de övre stödräckena från ett par 24 cm rör med ett lödkolv … Därefter fästs sidodelarna på 34,5 cm, räcken-ben för produktens lägre nivå.
  • Ovan och nedan skruvas en plywooddel som är förskuren i storlek … För att göra det mjukare och mer bekvämt sys eller limmas ett material med en porös struktur.
  • Resultatet ska vara en design av hög kvalitet . med en höjd på 49 cm, en bredd på 33 cm, en längd på 60 cm och en vikt på 5,5 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om strukturen monterades noggrant och korrekt, kommer det att vara mycket användbart och bekvämt i en trädgård och grönsaks trädgård.

Bänken blir lätt och kräver inga speciella förvaringsförhållanden. Det behöver inte målas eller lackeras, det kommer inte att ruttna eller rosta. Om behovet uppstår kan måtten på denna hemlagade produkt ändras utan att påverka den höga styrkan och tillförlitligheten.

Hemmagjorda vändbänkar kan kompletteras med olika hjälpelement

  • Om produkten är monterad för bekväm ogräsning av sängar, är det lämpligt att fästa mjuka och bekväma säten som du bekvämt kan sitta på . Befälhavaren väljer färg och tryck på dessa detaljer efter hans smak.
  • På sidoväggarna av hemlagade produkter kan du fästa vävda fickor med snäppflikar . De rymmer olika kompakta verktyg eller vattenflaskor.
  • För att göra det lättare att flytta strukturerna är det lämpligt att sy ett axelband … Med dess hjälp kan en person enkelt frigöra sina händer.

Rekommenderad: