Blockbänk: Hur Man Gör En Gör-det-själv-blockbänk? Tillverkar Bänkar Av Skumblock Och Trä

Innehållsförteckning:

Video: Blockbänk: Hur Man Gör En Gör-det-själv-blockbänk? Tillverkar Bänkar Av Skumblock Och Trä

Video: Blockbänk: Hur Man Gör En Gör-det-själv-blockbänk? Tillverkar Bänkar Av Skumblock Och Trä
Video: Bänkar av timmerstockar 2024, April
Blockbänk: Hur Man Gör En Gör-det-själv-blockbänk? Tillverkar Bänkar Av Skumblock Och Trä
Blockbänk: Hur Man Gör En Gör-det-själv-blockbänk? Tillverkar Bänkar Av Skumblock Och Trä
Anonim

Vet hur man gör blockbänk , mycket användbart för alla hushåll. Det är inte alltför svårt att bygga en butik av block med egna händer, men här, som när man arbetar med trä, är finesser och nyanser viktiga. Att göra en bänk av skumblock och trä blir lättare om du tar hänsyn till några användbara tips.

Bild
Bild

Idéer för att skapa butiker

De vanligaste byggstenarna kan användas på oväntade sätt. I skickliga händer blir de ett element i en fullfjädrad dekorativ fyllning. Så om du använder ett omålat virke täckt med möbellack och även lägger till ett antal cementelement målade i beige toner, kan du ordna territoriet i ekostil. Denna lösning är perfekt för utomhusterrasser eller verandor . Det enklaste sättet att ansluta askblock och andra delar är att använda flytande naglar.

Bild
Bild

Men du kan göra det annorlunda - skapa en inbjudande atmosfär med en kaffefärgad bänk . För dess tillverkning krävs endast 12 huvudelement - varav 8 block och 4 balkar. Dessutom används mjuka kuddar och dekorativa element. Oftast innebär dekoration användning av lampor. i japansk stil … På en sådan plats kommer det att vara trevligt att tillbringa både en romantisk kväll och ett magnifikt möte med vänner.

När det gäller träbänkarna blir de en elegant fyllning för ett barnhörna . Dessa bänkar kan enkelt få ett ljust och färgstarkt utseende, samt utrustas med ytterligare mjuka detaljer. De mest aktiva och glada barnen kommer att vara nöjda med ett sådant hantverk.

Viktigt: Alla delar bör försiktigt fästas på flytande naglar och kontrolleras för att säkerställa att det inte finns några splitter, utskjutande delar eller spikar.

Bild
Bild

Trä kommer också att vara ett utmärkt material för en bänk. in i korridoren . Visuell återhållsamhet och minimal detalj är avgörande. Virket är oftast vitmålat. En sådan design kommer att kunna passa in i det mest eleganta och eleganta rummet. Om en ritning skapas är accent färska blommor bäst lämpade.

Kännare av allt naturligt kommer definitivt att gilla modellen som kallas "naturlig harmoni ". Den är tillverkad av både skumblock och virke. Båda materialen måste lämnas i sin ursprungliga form, utan några ändringar. Att måla eller lackera är opraktiskt. Professionals rekommenderar att noga överväga produktens geometri och linjära dimensioner.

Bild
Bild

Att göra en bänk med rygg

Det är inte svårt att göra en trädgårdsbänk för ett sommarboende från block med egna händer, men man måste komma ihåg att dessa ämnen kan ha en mängd olika dimensioner … Den mest lovande tillämpningen av ihåliga block som innehåller minst ett hål. Avrundande hörn, öppen eller stängd kant - beslutet ligger kvar hos konsumenterna själva.

Bild
Bild

Cinder block eller deras analoger måste först och främst rengöras från smuts. Det tvättas av med vatten under starkt tryck (om använt material används); nyinköpta produkter räcker för att borsta med en pensel eller en stor pensel.

Det är bäst att måla blocken innan du monterar dem i en färdig struktur . Efter tvättning torkas de i luft i minst 3-4 timmar. Använd en primer innan du applicerar akrylfärg. Eftersom betong perfekt absorberar alla färgämnen, och trä också girigt absorberar dem, är det bättre att applicera 2 eller till och med 3 lager. Optimal målningsverktyg - liten rulle (det är mycket mer praktiskt än alla borstar).

Bild
Bild
Bild
Bild

Den vanliga instruktionen säger att du måste bygga en bänk med en mall för ett par trälister … Gatsoffan är uppdelad i två nästan identiska delar. De är gjorda enligt mallen separat. Tallrikar enligt det exakta schemat läggs ut med slutet nedåt. Du kan fästa dem med lim på betong; den andra raden element placeras från ände till ände och distanser limmas i den.

Bild
Bild

Efter att ha väntat på att limmet ska torka fyller du hålrummen med expanderad polystyren och stänger alla fogar med polyuretanskum. Observera: du måste dessutom limma sidoväggarna och sedan, när du har fällt ut sätet, bearbeta det med skum inifrån och ut . För att göra allt vackrare, fasa med en rasp. Därefter måste du applicera omväxlande två lager av gips, vilket är noggrant utjämnat.

Efter det:

  • fäst lamellerna som är avsedda för rygg och sits till varandra (en repband med stålringar hjälper till med detta);
  • speciella lås skruvas fast i ryggen;
  • montera kuggstången;
  • fäst hans ringar på låsen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Träklossar är storlek och torkade. Defekta platser bearbetas med vinkelslip. Typ av hårdvara för fastsättning väljs efter smak, beroende på belastningsgrad. Hålen för bultarna borras något större än själva fästelementets diameter. När monteringen är klar ska du sätta i träpluggar.

Bild
Bild

Användbara tips

  1. För att göra träbalken starkare och stabilare är den tonad med en fläck och dessutom lackerad.
  2. Stavarna ska sättas in exakt i ändarna på blocken.
  3. För att mjuka upp sätet placeras en madrass eller kuddar på den. Blomkrukor kommer att dekorera strukturens sidokanter. Det är nödvändigt att överväga hur allt detta kommer att kombineras med andra ämnen.

Rekommenderad: