Möbelgångjärn Utan Inskärning: Installation Av Snabbmonterade Takjärn, Universella Möbelgångjärn Och Andra Modeller Utan Fräsning

Innehållsförteckning:

Video: Möbelgångjärn Utan Inskärning: Installation Av Snabbmonterade Takjärn, Universella Möbelgångjärn Och Andra Modeller Utan Fräsning

Video: Möbelgångjärn Utan Inskärning: Installation Av Snabbmonterade Takjärn, Universella Möbelgångjärn Och Andra Modeller Utan Fräsning
Video: Corner wall cabinet assembly | kaboodle kitchen 2024, April
Möbelgångjärn Utan Inskärning: Installation Av Snabbmonterade Takjärn, Universella Möbelgångjärn Och Andra Modeller Utan Fräsning
Möbelgångjärn Utan Inskärning: Installation Av Snabbmonterade Takjärn, Universella Möbelgångjärn Och Andra Modeller Utan Fräsning
Anonim

Möbelgångjärn utan inskärning - universella och andra modeller utan fräsning har vunnit stor popularitet på grund av deras höga installationshastighet och användarvänlighet. Deras huvudsakliga syfte är att fixa upphängda dörrar i skåp, men det finns andra områden där sådana strukturer efterfrågas. Det är värt att lära sig mer i detalj om vilka sorter som finns, hur installationen av överhängande snabbmonteringsöglor i möbler sker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Möbelgångjärn utan infästning är ett slags beslag som inte kräver fräsning på skärmytan. Dessa inkluderar både fästelement för snabb installation och klassisk, med en stationär fixering. Om ett konventionellt gångjärn kräver att ett särskilt urtag stansas ut, används helt färdiga strukturer här, enkelt installerade över duken.

Overheadprodukter är användbara där materialets tjocklek är för tunn för att utsättas för ytterligare fräsning.

I samband med inbyggd montering av möbler ger sådana beslag en betydande besparing i tid som läggs på att utföra nödvändiga tekniska operationer. Förutom overhead finns det andra typer av slingor som inte kräver bindning.

Bild
Bild

Användningsområden

Användningen av möbelgångjärn utan infästning kan bero på typen av produktdesign eller material som används. Dessa kan vara tunna dörrar i spånskivor eller plywoodfodral, andra alternativ där borrning av hål är en viss svårighet . Speciella oskuren gångjärn tillverkas för glaselement, du behöver inte ens borra hål för dem. För aluminiumkonstruktioner levereras beslag ofta omedelbart komplett med en möbelprofil.

Användningen av sådana fästelement är mest efterfrågad vid montering av skåpmöbler, inbyggda och vanliga, fristående . Alternativ utan borrning är monterade som klämmor och säkrar bladet i ett slags spår. De är efterfrågade när man monterar vitrinskåp med ett stort inglasat område.

Bild
Bild

Översikt över arter

Med utökningen av utbudet av tillgängliga möbelprodukter har gångjärn för installationen också fått en viss utveckling. Universella icke-skärade modeller kan installeras utan fräsning . De är fokuserade på träbaserade panelmaterial, vanligtvis med en dekorativ finish - där provtagning av en del av ytan är ett allvarligt problem.

I vissa fall är installation också möjlig utan borrning - detta är bekvämt för snabb byte av fasader eller andra möbelelement.

Gångjärn som inte kräver koppling klassificeras vanligtvis efter typ av design och produktens syfte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom design

Strukturella egenskaper hos möbelbeslag är det huvudsakliga elementet genom vilket det är vanligt att dela in det i kategorier. De mest populära gångjärnsalternativen som inte kräver infästning bör övervägas mer detaljerat.

Åtta gångjärnig kopp . De anses vara ett universellt alternativ för möbelmontering. De har ett brett utbud av standardstorlekar.

Bild
Bild

Overhead -kort . De kan vara standard och lockiga, externt representerar de en förkortad version av pianoslingan. Enkel och enkel att installera. Det finns en sekretorisk version med rundade former - för ventiler som öppnas i ett horisontellt plan.

Bild
Bild

Ledad . Overhead gångjärn för breda öppningsvinklar och olika typer av möbler. Det bästa alternativet för produkter med liten tjocklek. Insatsen under koppen är inte gjord, installationen utförs ovanför.

Bild
Bild

Fyrkoppad kopp . I överliggande design har de flera alternativ för att fästa motelementet. Slide-on använder en låsskruv, den utskjutande delen av anfallaren passar in i axeln. Clip-on är en modell för snabb installation, dörrar på ett sådant fästelement kan enkelt tas bort och monteras utan verktyg. Nyckelhålet har en nyckelhålsformad öppning.

Bild
Bild

Omvänd . Overhead gångjärn av denna typ har det bredaste öppningsområdet - upp till 180 grader kallas de också informellt "krabbor", "krokodiler". Sådana transformatorer används i komplexa möbelstrukturer, de kan installeras utan infästning.

Bild
Bild

Entresol . De används i skåp med horisontellt arrangemang och vertikal öppning. De låter dig lyfta och hålla möbelfasaden i en given position. Designen har ytterligare låselement och fjädrar. Öppningsvinkeln varierar från 75 till 110 grader.

Bild
Bild

För glasstrukturer . De har ett speciellt spår i vilket duken sätts in; de fästs på skåpets yta på ett överliggande sätt, på ett gångjärn.

Bild
Bild

Det här är de viktigaste alternativen för möbelgångjärn, när de installeras kräver de inte en extra avstängning i fasaden.

Naturligtvis är deras bärighet och användarvänlighet inte alltid överlägsen dem hos modeller med andra monteringsmetoder.

Men även hantverkare som inte har särskild utbildning kan fixa sådana element på skåpdörrar eller deras fodral.

Bild
Bild

Enligt överenskommelse

Klassificeringen av alla befintliga gångjärn som är installerade utan infästning tar hänsyn till syftet med sådana produkter. Bland dem finns följande.

Möbel gångjärn . Med deras hjälp, ram och ramlösa fasader monteras andra svängelement, där det är ganska svårt att göra ett hål utan skador.

Bild
Bild

Interiör . De element som är nödvändiga för att skapa partitioner i interiören är fixerade på dem. Dessa kan vara olika skärmar, inre entrédörrar. Särskilt stränga krav ställs på nivån på tillåtna laster i konstruktionen. Det är viktigt att gångjärnen tål dem.

Bild
Bild

Gata och montrar . De används oftast för installation av wickets, grindar, dörrar; de innebär möjligheten att öppna i intervallet från 90 till 180 grader.

Bild
Bild

Möbelgångjärn är de mest kompakta av alternativen som presenteras. Deras rekommenderade last överstiger sällan 20 kg.

Urvalstips

När du väljer gångjärn monterade utan infästning bör du vara särskilt uppmärksam på konstruktionens vikt - ju högre den är, desto fler beslag behöver du. De lättaste möbelfrontarna hängs på 2 gångjärn . Mer massiv - med 3, belägna på samma avstånd från varandra. Tunga glas- eller trägjorda dörrar kräver parning upptill och nedtill.

Bild
Bild

Dessutom spelar tavlan plats. Det finns speciella vänster-, höger- och universella alternativ.

Om du måste utföra arbetet själv är det bättre att köpa det senare, de tillåter dig inte att bli förvirrad under arbetet . Tillverkningsmaterialet spelar också roll. De mest populära är gjorda av rostfria metaller. De är dyrare än vanliga stål, men de är inte rädda för korrosion, fukt och ånga, de har ett mer estetiskt utseende. Mässingsprodukter har en attraktiv gyllene nyans. Rostfritt stål ger gångjärnen styrka, ser estetiskt tilltalande ut och garanterar en lång livslängd.

Bild
Bild

Installation

Det enklaste sättet är att installera gångjärnen själv utan infästningstyp. Standardmöbler är 80 mm, 105 mm stora, men de kan vara med andra parametrar. Proceduren kommer att vara följande.

  1. Markera dörren. Vanligtvis upprätthålls ett avstånd på 25 mm från topp- och bottenkanterna.
  2. Fäst en slinga. Markera de områden där skruvarna sitter.
  3. Utför liknande åtgärder på möbelramen.
  4. Fäst gångjärnet med självgängande skruvar på skärmytan.
  5. Utför installationen. Kontrollera att geometrin är korrekt, eliminera motreaktion, om sådan finns.
Bild
Bild

Med tanke på dessa rekommendationer, du kan installera möbelgångjärn utan att bindas när du reparerar eller tillverkar heminredning … För arbete behöver befälhavaren bara en nivå, en skruvmejsel, en linjal och en penna för märkning, beslag av önskad storlek, och allt arbete tar minst tid.

Rekommenderad: