Sekreterare Gångjärn: Möbler 30 Mm Och Andra Storlekar, Installation Av Sekreterare Och överhäng

Innehållsförteckning:

Video: Sekreterare Gångjärn: Möbler 30 Mm Och Andra Storlekar, Installation Av Sekreterare Och överhäng

Video: Sekreterare Gångjärn: Möbler 30 Mm Och Andra Storlekar, Installation Av Sekreterare Och överhäng
Video: Secretary Desk Building Process by Doucette and Wolfe Furniture Makers 2024, April
Sekreterare Gångjärn: Möbler 30 Mm Och Andra Storlekar, Installation Av Sekreterare Och överhäng
Sekreterare Gångjärn: Möbler 30 Mm Och Andra Storlekar, Installation Av Sekreterare Och överhäng
Anonim

Med sin design liknar möbelsekretärslingan en kortögla, men den har en något mer rundad form. Sådana produkter är oumbärliga för installation av skärmar som öppnas från botten till toppen eller uppifrån och ner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och syfte

När dörren är stängd blir sekreterarnas gångjärn osynliga, några av dem har ett ganska komplext arbetsschema och upp till tre svängaxlar. Dessa enheter har blivit en integrerad del av gångjärnsdesigner, säkerställer att de öppnas korrekt och är dörrens främsta bärelement . Ur teknisk synvinkel är produkter av denna typ en kombination av kort- och takled.

Huvudskillnaden mellan sekreterarmodeller från andra liknande alternativ är miniatyrstorlekar . De används oftast för dörrar som öppnas horisontellt. Under installationen kan de både skära i dörrens eller basens yta, eller helt enkelt fästas på skruvarna.

Det beror på typen av knapphålsmodell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa fungerande mekanismer tillhandahåller:

  • hög rörlighet för dörrbladet;
  • pålitligheten hos skärmfästningen;
  • lång tjänstgöringstid.

Produkter har sina egna fördelar:

  • regleras i tre riktningar samtidigt utan att de behöver demonteras på förhand;
  • ge en snygg passform av skärmen till lådan med samma luckor;
  • har en stor öppningsvinkel (upp till 180 grader).
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns en mängd olika dolda gångjärn på marknaden. Av dessa är det mest efterfrågade baren, liksom modeller för sekreterare och köksmöbler.

Beroende på driftsparametrarna utmärks följande strukturer:

  • övre;
  • lägre;
  • universell.

Universella modeller kan fixeras både uppifrån och nedifrån, och resten av modellerna - endast för deras avsedda ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Traditionellt är dolda gångjärn gjorda av rostfritt stål, mässing eller vanligt stål. Det mest budgetalternativet är stål . Den dekorativa beläggningen som appliceras på dem raderas dock snabbt. Dessutom är dessa produkter känsliga för fukt. Ett mer praktiskt alternativ skulle vara rostfria produkter. De är inte rädda för temperaturförändringar och effekten av fukt, men de säljs endast i en - stålfärg.

Standard gångjärnsbredd är 25-30 mm . Beroende på vilken belastning de kommer att uppleva kan gångjärnen vara tjockare (D40) eller tunnare (D15).

Vissa tillverkare tillverkar dolda gångjärn med speciella avtagbara lock.

Bild
Bild

Installation nyanser

För att sätta en sekretesslinga behöver du följande verktyg:

  • penna;
  • linjal;
  • borr eller skruvmejsel;
  • fräs;
  • mejsel;
  • en hammare.

Innan du påbörjar arbetet bör du bestämma hur många sekretesslingor du behöver installera. Om skärmen är gjord av PVC och har en låg vikt, kan inte mer än två element användas. När du installerar på en tung trädörr är det bättre att sätta 3 eller till och med 4 gångjärn - detta minskar belastningen på var och en av dem.

I den första etappen av arbetet utförs markering. För detta ändamål är det nödvändigt på platsen för skärmen där du planerar att fixa öglan, sätta ett märke - markera slingornas mitt och cirkla dem längs konturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: om du tänker lägga flera slingor måste de alla placeras på lika avstånd från varandra.

Det är svårare att markera platsen för fastsättning av dörren. Det är nödvändigt att installera duken i möbelöppningen, markera områdena för ytterligare infogning av gångjärnen - de ska placeras exakt mittemot de som är markerade på skärmen . I det här fallet är det nödvändigt att upprätthålla jämna luckor på sidorna. Ibland är det lättare att först fixa gångjärnen på basen och först markera platsen för dess fäste på skärmen. Det blir lättare om gångjärnen har möjlighet att justera skärmens läge i öppningen.

Efter förberedelse måste du gå vidare till sidofältet . Först måste du bilda ett litet urtag för enhetens överlägg. Detta kan göras manuellt med en hammare med mejsel. Skåran slås ut genom att lätt knacka på verktyget längs konturen, medan djupet exakt ska matcha tjockleken på själva öglan.

Därefter bör spår göras, för detta behöver du en borr och ett speciellt fräsmunstycke för det. Starta den elektriska borren och fräs dörrbladets ände med lätta tryckrörelser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördjupning behöver ibland göras inte bara i bågen, utan också i möbelväggen. Det görs på ett liknande sätt. Allt arbete, med lämplig skicklighet, tar vanligtvis inte mycket tid.

Spåren måste rengöras noggrant på insidan för att bli av med oegentligheter och knutar, eftersom de kan störa den fortsatta installationen av gångjärnen.

Installationen utförs i flera steg:

  • placera öglan i den formade urtagningen och fixera den ordentligt;
  • borra små hål för skruvar;
  • sätt in skruvarna i de resulterande hålen och dra åt dem ordentligt.

När du utför arbete är det mycket viktigt att förhindra snedvridning.

Rekommenderad: