Hur Justeras De Gångjärnsskåpsdörrarna? Hur Ställer Man In Slingor? Vad Krävs För Detta? Hur Ska Man Ta Hand Om Ytterligare?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Justeras De Gångjärnsskåpsdörrarna? Hur Ställer Man In Slingor? Vad Krävs För Detta? Hur Ska Man Ta Hand Om Ytterligare?

Video: Hur Justeras De Gångjärnsskåpsdörrarna? Hur Ställer Man In Slingor? Vad Krävs För Detta? Hur Ska Man Ta Hand Om Ytterligare?
Video: how to adjust cabinet door hinges DIY 2024, Mars
Hur Justeras De Gångjärnsskåpsdörrarna? Hur Ställer Man In Slingor? Vad Krävs För Detta? Hur Ska Man Ta Hand Om Ytterligare?
Hur Justeras De Gångjärnsskåpsdörrarna? Hur Ställer Man In Slingor? Vad Krävs För Detta? Hur Ska Man Ta Hand Om Ytterligare?
Anonim

Om dörrarna till en köksenhet eller garderob inte stängs ordentligt måste du ta en skruvmejsel och starta en inspektion. Det är möjligt att justera markiserna utan speciella färdigheter, det tar inte mycket tid - det räcker med att ha verktyg till hands och följa vissa regler. Låt oss stanna kvar vid några av de komplicerade sakerna i det här fallet och överväga enskilda fall, eftersom det finns flera metoder för att justera baldakiner.

Bild
Bild

När behövs justering?

Först och främst kan det vara nödvändigt att justera gångjärnen direkt efter köpet av skåpet.

Efter installationen bör du kontrollera gångjärnens styrka, om dörrarna är jämnt fixerade, om de stängs korrekt och om defekter upptäcks, korrigera dem omedelbart.

Samma procedur utförs efter att ha flyttat från en bostad till en annan. Under transport kan deformation av dörrarna inträffa, de kan lossna, därför kan det vara nödvändigt att justera gångjärnen efter att ha transporterat möblerna.

Tja, hemma måste du regelbundet kontrollera hur väl skåpen stänger, om dörrarna är lösa: ett fel på taket kan vara förknippat med plötsliga temperaturförändringar, konstant fuktighet eller felaktiga åtgärder under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är nödvändigt?

De viktigaste verktygen för justering av dörrgångjärn är en vanlig skruvmejsel och en Phillips -skruvmejsel. Ibland kan du behöva en lod eller en nivå för byggnadsarbete, med hjälp av vilken du måste ta reda på hur jämnt strukturerna exponeras.

Snedvridningar kan bero på att skåpet monterats felaktigt eller placerats på en ojämn yta.

För sådana fall behövs en lodlinje - det hjälper mästaren att bestämma strukturens geometri och, om det behövs, sätta den på en nivå. Som regel är det inte nödvändigt att justera slingorna efter sådana manipulationer, krökningen elimineras, allt faller på plats.

Ytterligare arbete kommer att kräva förståelse för vad man ska göra . Först måste du identifiera problemets omfattning och besluta om justeringsmetoden. Vid inspektion av markiserna kan en försvagad infästning hittas - i det här fallet pratar vi inte om justering, du behöver bara dra åt skruvarna mer tätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att överväga platsen för gapets bildning, uppskatta storleken, förskjutningsradien och ange tårens yta . Detta är de måste-ha-regler som måste följas innan du sätter igång. De hjälper dig att förstå med vilken metod du ska göra justeringen: i bredd (när ett ojämnt gap mellan dukarna syns), på djupet eller i höjd (när ett blad är placerat lägre eller högre i förhållande till det andra).

Hur ställer jag in?

Det är värt att börja med kapellens vertikala justering: de hittar de övre och nedre gångjärnen på den, ta bort pluggarna, om sådana finns. Sedan lossa skruvarna med en skruvmejsel och fixera skåpdörrarna till önskat läge, höj eller sänk dem till önskat läge.

Bild
Bild

Bultarna dras åt och håller bladet på en optimal nivå . Efter att dörrbladet har justerats vertikalt börjar de arbeta på djupet och horisontellt. Om du går från motsatsen måste du fortfarande återgå till den här sekvensen, så det finns ingen anledning att slösa tid.

Bild
Bild

För att justera höjden på skåpdörrarna på gångjärnen och eliminera friktionen hos dukarna på de nedre lamellerna är det nödvändigt att lossa skruvarna på de två avlånga klackarna med en skruvmejsel och se till att dörren inte är snedställd.

Lyft vid behov upp ytterdörren och dra åt skruvarna: använd skruvmejseln försiktigt, känna på gängan för att inte bryta den.

Gångjärnen justeras inåt när en av dukarna rör sig bort eller dörrarna avviker i motsatta riktningar . För sådant arbete krävs en tvärskruvmejsel. Dra åt justeringsskruven i förhållande till dig själv tills dörren är helt inriktad: om 2-3 mm inte räcker, fortsätter åtgärden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I detta fall vrids denna justerskruv väl, den pressas in hårdare än de andra, eftersom den stöder huvuddelen av strukturen. Det viktigaste är att förhindra bildandet av luckor och luckor mellan dukarna.

Detta arbete kräver tålamod. Kanske, för det önskade resultatet, måste du prova skärmen flera gånger, men detta borde inte irritera dig - upplevelsen kommer med tiden.

Bild
Bild

Oavsett metod finns det allmänna regler som måste följas vid justering av skåpdörren

  • Agera tydligt och konsekvent - på detta sätt kommer du att kunna göra allt snabbare och göra färre misstag. Först utförs höjdjusteringen och sedan i förhållande till andra dukar.
  • Se till att strukturen är plan. Om det finns en snedvridning i geometri korrigerar de detta ögonblick i början för att förstå: du måste arbeta vidare eller problemet har försvunnit till följd av korrekt installation av möbler.
  • Det är värt att överväga ett sådant ögonblick som överdriven igensättning av garderoben (typiskt för en garderob) - i detta fall kommer gapet mellan dörrbladen att öka. Men det finns en tillåten norm - gapets storlek bör inte vara mer än 5 millimeter.
  • Det finns fall när du först måste justera gångjärnen och först sedan börja justera dörrarna. Kontrollera i så fall fasadtillsatsen under koppen eller avslöja den vid inspektion.
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

För att inte ständigt gå runt med en skruvmejsel och inte bara engagera sig i att sätta upp skåpdörrar, rekommenderas ett antal skötselåtgärder

  1. Efter att ha samlat och installerat möbelkonstruktioner 2-3 gånger om året utförs profylaktisk åtdragning av bultar på dörrgångjärnen. Detta är fallet när skåpet används sällan. Vid intensiv användning, till exempel en köksenhet, görs detta minst en gång i månaden.
  2. Regelbundet är det nödvändigt att inspektera strukturerna för att upptäcka snedvridningar, olika defekter, avgångar och så vidare. Eliminera alla problem i tid.
  3. Justeringsmekanismen måste smörjas - så fungerar den bättre och längre. För smörjning, ta motorolja eller annat lämpligt medel. Efter proceduren måste dörren skakas fram och tillbaka (nära öppen) så att smörjmedlet tränger djupare in i enheten. Om du smörjer gångjärnen minst en gång om året kommer det inte att knarka i dörren eller göra andra ljud.
  4. Du kan skydda baldakinen med hjälp av en oljestängare, som helt stänger justeringsmekanismen, och under ett sådant lock kommer bultarna att lossna mindre.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallgångjärn är ganska pålitliga, med rätt drift kan de hålla upp till 15 eller ännu fler år.

Det finns en "sjukdom" i markiserna i köksapparater, särskilt skåp som ligger nära gasugnar eller spisar . En viskös tjärliknande substans deponeras på dem - en produkt från gasförbränning. Från detta fastnar gångjärnen och förhindrar att dörrarna öppnas normalt. Sådana platser kräver ökad uppmärksamhet, du bör rengöra dem så ofta som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att behålla utseendet på möbelfasader i en attraktiv form utan mycket ansträngning och ansträngning. För att hantera störningar i dörrkonstruktioner kommer det inte att ta mycket tid, och det kommer att ta ännu mindre tid för inspektioner och förebyggande.

Rekommenderad: