Bänkar Med Tak

Innehållsförteckning:

Video: Bänkar Med Tak

Video: Bänkar Med Tak
Video: Vem bänkar mest? Bänkpresstävling!! Ft SampeV2, Thats_Anton & Adrian Floren!! 2024, April
Bänkar Med Tak
Bänkar Med Tak
Anonim

Många människor som har sina egna lanthus med tomter organiserar stora uteserveringar. Ofta köps bekväma bänkar med markiser för detta. Dessa mönster kan vara av olika typer. Idag kommer vi att prata om funktionerna i sådana butiker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Bänkar med baldakin för sommarstugor har ett antal viktiga fördelar

  • Solskydd . Markiserna är tillverkade av speciella hållbara material som inte värms upp och reflekterar solens strålar, vilket ger maximal komfort.
  • Enkel tillverkningsteknik . Du kan göra en baldakin själv. Det tar inte mycket tid och ansträngning.
  • Tar minimalt med plats . Sådana strukturer kommer inte att uppta ett stort område, dessutom kommer det inte att behöva placeras ytterligare strukturer för att skydda mot sol och regn.
  • De kan fungera som en dekoration för landskapet . Ofta dekorerar sådana mönster sommarstugor, de är gjorda med olika ytterligare intressanta detaljer.
Bild
Bild

Trots alla viktiga fördelar har trädgårdsbänkar med baldakin också några nackdelar

  • Betydande vikt . Som regel har modeller med baldakiner en stor massa, om det behövs blir det svårare att ordna om och transportera dem.
  • Höga kostnader . Om du vill göra en liknande struktur för vila med dina egna händer, måste du separat köpa förbrukningsmaterial och tillbehör till ramen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av arter

Gatubänkar med en baldakin, som står på husets innergård, kan göras i olika versioner. Låt oss överväga de vanligaste modellerna.

Enda

Sådana mönster är gjorda utan att länka till andra delar. Samtidigt stiger ryggens ramdel upp och går med i det lilla visiret. Det täcker sätet helt.

Enstaka modeller kan placeras både i djupet av trädgården och bredvid huset . Ofta bildas hela matplatser i det fria från sådana produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Twinned

Utåt liknar sådana modeller vanliga lusthus för avkoppling. I detta fall är två bänkar anslutna till varandra med hjälp av en rambas. Den är mantlad med takmaterial.

Dubbelbänkarna har en välvd design . Som regel är bänkar placerade mittemot varandra. Ett litet bord är placerat mellan dem. Liksom den tidigare versionen används sådana modeller som matplats på gården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svingbänkar

Oscillerande modeller är robusta strukturer där sätet hängs på en robust baldakinram. Således kommer det att vara i limbo och kan svänga.

Bild
Bild

Transformatorer

Dessa modeller anses vara de mest bekväma och praktiska. De representerar en struktur med en rygg, som är utrustad med en speciell mekanism. Det gör att produkten kan läggas upp i två bänkar och ett litet bord.

Transformatorer med tak är utformade på ett sådant sätt att baksidan av ryggen blir en bordsskiva när den fälls ut . Sätet delas helt enkelt upp i två halvor. Kapellet i detta fall täcker alla beståndsdelar samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

En mängd olika material kan användas för rygg och sits. Oftast tas ett träd. Samtidigt bör träbasen inte ens ha små sprickor och knutar.

För att skapa bänkar är det bättre att ta noggrant torkat material. När du väljer bör du komma ihåg att rasen ska vara så resistent mot olika atmosfäriska påverkan som möjligt. De mest lämpliga sorterna är t.ex. hassel, ek, lärk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett mer prisvärt material, men samtidigt mindre motståndskraftigt mot yttre miljöfaktorer, är tall. Barnbänkar eller dekorativa bänkar för att placera blommor kan byggas av björk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall kan också användas för att göra rygg och sits. Oftast tar de ett profilstark rör. Detta material anses vara mer tillförlitligt än det föregående, men samtidigt kommer det att värma upp mycket snabbare även med en baldakin.

Ofta är endast en bänkram gjord av ett metallrör. Och för att skapa sätet och ryggen själv tar de träelement. Sådana modeller anses vara ganska hållbara och pålitliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kapellet i sig rekommenderas att vara tillverkat av polykarbonat. Detta material ger ett bra skydd mot de negativa effekterna av UV -strålning. Dessutom är sådana element lätta och enkla att installera.

Polykarbonat finns i olika färger . Valet beror på personens personliga preferenser. Materialet kräver ingen särskild vård, har en överkomlig kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man hitta?

Innan du börjar göra en trädgårdsbänk med visir, bör du i förväg bestämma platsen. Sådana strukturer rekommenderas att placeras nära vackra gröna områden.

Platsen bör vara väl skyddad från vindströmmar för att garantera maximal komfort för semesterfirarna.

Bänkar med tak kan placeras i själva trädgården, och bredvid byggnader, med rabatter, med skuggiga höga växter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Om du inte vill köpa sådana bänkar för din trädgård kan du göra dem själv. Först måste du välja en lämplig ritning för tillverkning av den framtida produkten. Du kan hitta ett färdigt schema med alla storlekar på Internet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du hittar ett lämpligt projekt måste du förbereda alla nödvändiga material

Ramen görs först . Sittstödet är tillverkat av fyra robusta träbjälkar. Det kommer att vara på ett avstånd av 45 centimeter från jordens yta. För att ansluta komponentdelarna är det bättre att använda skruvar av rostfritt stål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan måste du fästa sätesstödet . Först installeras de främre pelarna, och senare monteras även den bakre delen. I det här fallet är det bättre att dubbelkolla höjden med hjälp av byggnadsnivån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan kan du börja stödja sätet . För detta är ryggar och armstöd byggda runt omkretsen. Dessa detaljer kommer att göra strukturen ganska stel och stabil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Senare installeras lamellerna på sätet . De körs på några centimeter. Remsorna fästs med några skruvar i rostfritt stål. De ska placeras var 15 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter är det värt att börja fixa hopparna . För att göra detta skärs små skåror försiktigt ut i dem. Fästning görs från spår till spår. I detta fall används speciellt lim, klämmor och skruvar.

Bild
Bild

Slutligen beläggs materialen med en skyddande transparent lack . Det är bättre att applicera det med en pensel i ett tunt lager. Efter detta bör beläggningen torka helt. Samtidigt kan du börja producera baldakinen.

Bild
Bild

Bitar av polykarbonat skärs ut beroende på storleken på den gjorda bänken . De resulterande segmenten fästs på ramen med hjälp av fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av markiser används polykarbonat 6 mm, 8 mm, 10 mm, 16 mm . För tunna ark ska inte användas, eftersom överbelastning från atmosfärisk nederbörd kan deformera materialet.

Bild
Bild

Som ett extra stöd för baldakinen kan du ta en speciell finmaskig låda . Under tillverkningen bör alla metalldelar behandlas med en speciell korrosionsskyddande förening.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan göra en bänk med en annan teknik

Först måste du göra stöd i form av små pelare. Det är bättre att göra delar med en sektion på 100x100 millimeter. För detta är det bättre att ta en cirkelsåg eller geringssåg

Bild
Bild

Därefter görs ett prov från ena kanten. I detta fall utförs markering i förväg. Den skurna delen av trästången tas bort. Därefter färdigställs spåret så att det kan få önskad form

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att slipa kanterna omedelbart. Detta kommer att undvika splinter under arbetet. För att pelarna ska vara tillräckligt stabila görs en sockel separat, som ska bestå av horisontellt material och sluttningar som ligger i en vinkel på 45 grader. Delar ska skäras från samma stapel

Bild
Bild

Senare, med hjälp av en konstruktionstejp, måste du hitta platsen där backarna och stödet är anslutna. De sätter ett litet märke där. Elementen fästs med varandra med självgängande skruvar

Bild
Bild

Bitarna kommer att knytas i basen med två träplankor. Därefter skärs delarna av, allt detta fixas med självgängande skruvar. I detta fall bör du använda galvaniserade fästelement

Bild
Bild

Därefter skärs tvärstången ut. Du kan ta samma trästråle. Anslutningar bildas i ett halvt träd. I det här fallet bör du lämna en liten dekorativ kant för att inte förstöra produktens utseende

Rekommenderad: