Skåp I Trä: Vi Väljer En Skänk Av Massiv Ek Och Andra Arter För Ett Sommarresidens Och Hemma, Vackra Modeller För Vardagsrum Och Kök

Innehållsförteckning:

Skåp I Trä: Vi Väljer En Skänk Av Massiv Ek Och Andra Arter För Ett Sommarresidens Och Hemma, Vackra Modeller För Vardagsrum Och Kök
Skåp I Trä: Vi Väljer En Skänk Av Massiv Ek Och Andra Arter För Ett Sommarresidens Och Hemma, Vackra Modeller För Vardagsrum Och Kök
Anonim

Köksuppsättningar ersätter gradvis bufféer, varför de efterfrågas allt mindre. En skänk av trä kan dock skapa mys i rummet, lägga till charm och variation i interiören. Dessa skåp används ofta för att förvara rätter, textilier, spannmål eller kokböcker. Modeller med öppna montrar blir ofta en plats för visning av vackra tesatser, dyra figurer, antikviteter, samlarföremål, fotografier. Det är ett misstag att tro att sådana produkter är föråldrade och inte längre används i vardagen. Moderna trämodeller kan organiskt passa in i vilken inredning som helst och bli en dekoration av köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Träskänk är en möbel som är utformad för att inte bara placeras i köket, utan också i vardagsrummet. För olika typer av lokaler erbjuder tillverkare flera sorter av sådana möbler:

  • standard;
  • skänk;
  • monter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Traditionella modeller installeras främst i köket . Som regel har de nedre lådor, stängda med ogenomskinliga tomma dörrar och en övre zon som visuellt påminner om ett glasfönster. Det finns skåp utrustade med en nisch med bordsskiva. Du kan också hitta helt döva skänk till salu. Sådana produkter är avsedda att förvara olika köksredskap, kryddor och livsmedelsprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp är de mest lämpliga möblerna för att ordna ett vardagsrum . Detta är en typ av skänk som innehåller ett underskåp med olika antal fasta dörrar och ett överskåp med skjutdörrar i glas. Han har ingen nisch. De flesta skänkmodeller är mycket bredare än klassiska skänk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Matsalen är ofta utrustad med vitrinskåp . Huvuddragen i dessa möbler är närvaron av öppna eller glasade hyllor, till vilka direkt tillgång finns. Sådana vitrinskåp är avsedda att visa porslin och olika dekorativa föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trämöbler har ett antal fördelar. Hon:

  • lätt att använda;
  • på grund av speciella impregneringar och yttre beläggningar är den idealisk för användning i köket;
  • lämplig för att dela utrymme i zoner;
  • bidrar till att organisera arbetsplatsen i köket.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturliga träprodukter har också vissa nackdelar . Till exempel, trots sin storlek, anses denna möbel vara oacceptabel. Träbord är inte lämpliga för varje inredning, och detta måste beaktas. De flesta modellerna är stora och tar mycket plats, varför de är "olönsamma" att placera dem i små kök.

En annan stor nackdel är den höga kostnaden. Träprodukter, särskilt från värdefulla träslag, kommer inte att vara billiga för köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Bufféer skiljer sig åt på flera sätt. Till exempel i storlek. Tillverkare erbjuder både massiva lösningar för rymliga rum och små alternativ för miniatyrrum. Stora modeller liknar utåt skenor och små är långsträckta pennfodral med skåp och dörrar . Miniatyrlösningar har små dimensioner av bredd och djup.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på design kan möblerna utrustas med eller utan ben . Stöden kan vara enkla (runda, fyrkantiga eller rektangulära), utsmyckade eller gängade. Oftast utrustar tillverkarna denna möbel med långa ben för att säkerställa enkel rengöring och moppning. Antalet stöd varierar beroende på modell. Det finns lösningar med 4 eller 6 ben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bufféer klassificeras också baserat på konfiguration . De är linjära (standard) eller kantiga. Var och en av dessa möbler har vissa egenskaper.

Standard

Standard eller rak skänk är utformad för att installeras längs väggen. Den används som tillägg till en köksenhet eller installeras på motsatt sida. Linjära skåp är massiva . De kan ha 1, 2 eller 3 kanter. Formerna på vissa modeller "tenderar" att vara rundade. Klassiska skänk är monolitiska, och de kan också göras i form av övre och nedre skåp som är anslutna med sidoväggar.

Linjära produkter väljs främst av ägare till storkök eller vardagsrum. De är inte lämpliga för placering i Chrusjtjov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinkel

Sådana lösningar är utformade för att placeras i ett av hörnen av rummet. Tack vare deras konfiguration tar de inte mycket plats. Dessa modeller används för zonindelning av arbets- och matplatser. Ofta är sidoskivor med vinkelkonfiguration fästa vid en köksuppsättning . Med rätt stil, design och färg kommer dessa möbler att se ut som en helhet.

Vinkelvariationer rekommenderas för ägare till små kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Olika träslag används för tillverkning av träskänk. Sådana produkter är solida, de kommer att lägga soliditet till alla interiörer. Tänk på de trädarter som de flesta modellerna är gjorda av.

  1. Tall . Massiva tallprodukter är vita, beige eller bruna. Träet är lätt att bearbeta, fäster bra. En produkt tillverkad av tall är vanligtvis lackerad eller färdig med en hårdare faner.
  2. Ek . Dyrt och samtidigt en av de mest hållbara träslag. Har en vacker konsistens och naturlig dekorativ effekt. Ekskänk är resistenta mot sönderfall.
  3. Aska . Materialet är plast (efter ångning), det böjer sig bra och spricker praktiskt taget inte under torkning. Nackdelen med aska är svårigheten att polera.
  4. Rött träd . Detta material, tillsammans med bok, klassificeras som ett elitved. Mahogny skänk kombinerar elegans, estetik och praktiska egenskaper. De kännetecknas av ökad styrka, motståndskraft mot olika negativa faktorer och hållbarhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lärk, al, valnöt, björk, hornbalk och andra arter används också för tillverkning av skänk . Om budgeten är begränsad är det bäst att välja möbler från billiga sorter (björk, tall). Om du vill fokusera på lyx och höga kostnader, rekommenderas det att föredra produkter från elitved.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar och design

För att stilfullt inreda ett vardagsrum eller kök är det viktigt att välja alla möbler så att de är i harmoni med varandra, samtidigt som de kombineras med interiörartiklar och inredning. Sideboard för varje stilistisk riktning kommer att skilja sig åt i form, färgpalett, inredning och inredning.

Klassisk . Den kännetecknas av ljusa pastellfärger, stuckaturer, förgylld dekor eller tillbehör. Skåp utformade i klassisk stil är ofta utrustade med gyllene handtag och inlägg på fasaderna. De har en välvd struktur och är gjorda av värdefulla träslag.

Dessa bufféer är elit, eleganta och originella. Inomhus kan de bli den viktigaste "höjdpunkten" i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Retro . Köksskåp i denna stil har ljusa och saftiga färger. Sådana möbler liknar en antik som var populär på 50- och 60 -talen. Skåpet kan vara tillverkat av konstgjort åldrat trä. Den färdiga produkten är ofta målad och lackerad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Land . Detta är en stil som kombinerar rustik komfort, svårighetsgraden av linjer och former och frånvaron av dekorativa element.

Bufféer i denna stilistiska föreställning "tolererar inte" färgrikedom, ljusstyrka och originalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence . Denna franska stil har nyligen blivit populär. Det kännetecknas av snidade element, smidda skär, monogram. Den prioriterade färgpaletten är neutral beige.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern . Skåp utformade i denna stil har böjda linjer och plastiska former. Möbler ska vara kompakta. Det är ofta tillverkat av värdefulla träslag av mörka eller ljusa nyanser.

Moderniteten accepterar inte skarpa hörn och raka linjer. Sideboard i denna stil kännetecknas av strömlinjeformade former.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Engelsk . Buffén i engelsk stil förkroppsligar ägarens utsökta smak och deras individualitet. Den kombinerar jämnhet och krökning av linjer, varma naturliga toner, svårighetsgrad och massivitet. Det finns inget överflödigt i utformningen av sådana möbler. Återhållsamhet och koncishet är kännetecknande för engelska bufféer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skänkarna kan användas i rum inredda i barockstil, minimalism, loft. Det finns också flera stilistiska trender som "inte kan kombineras" med en träskänk. Detta är högteknologi, futurism eller techno.

Var ska man installera?

Bufféer köps för att ordna kök i lägenheter och lanthus, vardagsrum, på stugor och i studior. I butiker kan du hitta den optimala modellen för alla typer av rum, inklusive dess yta och dekorationsstil. En väl vald och välplacerad skänk ser lämplig ut nästan överallt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På köket

Platsen för buffén beror direkt på egenskaperna hos själva köket. Om den är rymlig kan garderoben placeras mittemot entrén eller bredvid matgruppen. Om buffémodellen är modulär kan du installera en modul i ett hörn och den andra på avstånd. Om så önskas, placera ett kompakt bord, byrå, fåtölj eller soffa mellan dem . Om utrymme tillåter kan en linjär eller hörnskänk fästas på headsetet. När man ordnar en studiolägenhet med hjälp av en skänk, avgränsar de ofta utrymmet och delar det visuellt i två funktionella zoner - matsal och arbete.

För elegant zonindelning är en buffébar med en hopfällbar eller stationär disk lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet

Skänk i vardagsrummet ligger nära bordet. Den integreras perfekt i matsalen och hjälper dig att få ut det mesta av ditt lediga utrymme. Ett skänkskåp kan bli ett element som skiljer matplatsen från rastplatsen. I stora vardagsrum ser tvådimensionella skåp installerade mitt emot varandra intressanta ut (till exempel är en installerad bredvid fönsteröppningen och den andra nära ytterdörren).

Om utrymmet är begränsat och det finns ett ledigt hörn kan en liten hörnskänk integreras där.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Bilder av inredningen i kök och vardagsrum, där det finns bufféer, låter dig visuellt bedöma stilen och funktionen i lokalerna. Här är några vackra exempel som illustrerar den framgångsrika kombinationen av skänk med några moderna och klassiska stilar.

Bilden visar ett klassiskt vardagsrum med en skänk placerad i motsvarande stil. I detta fall är alla möbler utvalda i enhetliga färger, vilket betonar den övergripande stilen. En elegant skänk ligger bredvid matbordet. Tack vare glasdörrarna är det möjligt att visa innehållet i dess övre del

Bild
Bild

Bilden nedan visar ett retrokök. Mittpunkten är den massiva blå skänk. I det här fallet står han bredvid köksenheten och ökar arbetsområdet för värdinnan

Bild
Bild

Bilden visar en relaxavdelning utrustad med en mjuk soffa, ett bord och en ljus skänk i Provence-stil

Bild
Bild

Med rätt val kan buffén stå i centrum i köket. Med sin hjälp ger designers ljushet och elegans in i interiören, tack vare vilka möbler som har gått ur mode igen blir efterfrågade.

Rekommenderad: