Skänk I Provence -stil (47 Bilder): Skänk För Köket Eller Vardagsrummet Inuti Ett Lanthus, Hörnkökskänk Och Modeller Av Andra Former

Innehållsförteckning:

Video: Skänk I Provence -stil (47 Bilder): Skänk För Köket Eller Vardagsrummet Inuti Ett Lanthus, Hörnkökskänk Och Modeller Av Andra Former

Video: Skänk I Provence -stil (47 Bilder): Skänk För Köket Eller Vardagsrummet Inuti Ett Lanthus, Hörnkökskänk Och Modeller Av Andra Former
Video: 40+ Beautiful Living room Buffet cabinet design ideas 2020 - Modern buffet cabinet designs 2024, April
Skänk I Provence -stil (47 Bilder): Skänk För Köket Eller Vardagsrummet Inuti Ett Lanthus, Hörnkökskänk Och Modeller Av Andra Former
Skänk I Provence -stil (47 Bilder): Skänk För Köket Eller Vardagsrummet Inuti Ett Lanthus, Hörnkökskänk Och Modeller Av Andra Former
Anonim

Den provensalska stilen är mycket populär. Men kunskap om funktionerna i Provence -stilen och möjligheten att tillämpa den är ganska sällsynt. Det är dags att sätta ordning på detta kaos och ta reda på hur man väljer en acceptabel buffé av detta format.

Stilfunktioner

Det franska territoriet Provence, som gav världen designstilen med samma namn, är makalös i området med stora regioner i vårt land. Men naturen där är unik. Och det var därför det på många sätt var möjligt att skapa en elegant designmetod. Ja, det är elegant - om bara för att Provences skenbara enkelhet bedrar. Det har faktiskt en djup innebörd och låter dig förverkliga de mest originella idéerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence anses av många designers vara en fransk lantlig stil. Dess karakteristiska egenskaper är:

  • mysighet;
  • viss naivitet;
  • estetisk värme;
  • ömhet i designen;
  • engagemang för tradition.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna stil återger nödvändigtvis den rustika smaken. Användningen av blomsterarrangemang och naturlig grönska uppmuntras starkt. Alla inredningselement måste vara färgglada - detta är ett oumbärligt tillstånd. Följande färger råder:

  • Vit;
  • ljusgrått;
  • gul;
  • lavendel;
  • omättad rosa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det är nödvändigt att tydligt förstå skillnaderna mellan skänk och skänk. Den enda skillnaden mellan dem är att skänken inte har en central nisch. Resten av deras beståndsdelar är mer eller mindre desamma. Ett skåp av typen "bild" skiljer sig också från skänk genom att det finns plats för utrustning, böcker och andra liknande föremål . Men det är lika viktigt att ta hänsyn till särdragen hos själva bufféerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd version är en produkt med hyllor . De stängs med dörrar. Beroende på val av konsumenter kan dörrarna antingen vara helt blinda eller utrustade med glasinsatser. Det finns inga hyllor i öppna skänk.

En annan viktig skillnad är att toppen och botten kan separeras med en öppen bordsskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hetero

Den största fördelen med den direkta skänken är att den visuellt kan kombineras med andra möbler utan problem. Det är till denna grupp som traditionella rektangulära strukturer tillhör. De står på en linje parallellt med bakväggens linje. Du kan hitta en sådan modell i katalogen för nästan alla företag som tillverkar skåpmöbler.

Det finns bara ett uppenbart och tveklöst minus - inte överallt kan en sådan produkt levereras på grund av brist på utrymme eller den intilliggande formen på de intilliggande väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinkel

Denna design är att föredra när det finns en akut brist på ledigt utrymme. Sådana bufféer ser bra ut. Oftast innebär hörnformatet användning av halvcirkelformade eller oregelbundna diamantformade möbler . Vissa tillverkare kan också erbjuda en trapetsformad buffé. I alla fall låter platsen i hörnet dig att minimera det användbara utrymmet och stör inte användningen av rummet av människor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Emellertid har den provensalska hörnet hörn några nyanser som inte tillåter oss att betrakta det som en universell lösning. Du måste noga överväga placeringen av denna möbel så att den inte stör öppning eller stängning av dörrar . Många hörnskåp är en del av headsetet. Därför är det nödvändigt att välja hela typsnittet medvetet och omedelbart, enligt samma principer.

Men den kantiga versionen kännetecknas av ökad kapacitet, vilket kompenserar för dess huvudsakliga svagheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

I utformningen av en provensalsk buffé av hög kvalitet finns det ofta en förening med oändliga lavendelfält och i allmänhet med stora öppna ytor täckta med fältvegetation. Detta kan beaktas genom att välja en design med lämplig färg eller prydnad. Enkelhet och extern tillgänglighet betonas av användningen av:

  • trä;
  • korg;
  • textil;
  • smidd;
  • sten detaljer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Traditionellt kräver provensalsk design användning av massiva trämöbler . Ett plus till dess autentiska look kommer att vara den naturliga färgen och slitage. De ska inte bara vara på egen hand, utan i nära anslutning till träets struktur, vilket ömsesidigt betonar varandra. Provence -design gör att även opolerat trä kan användas.

Men det utbredda kravet att buffén ska vara strikt i vitt eller kopiera färgen på de omgivande föremålen har länge varit inaktuell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom ser rika mörka färger ofta mer intressanta och attraktiva ut. Med skicklig användning kommer de inte att skapa intrycket av överdriven hård dysterhet, men de kommer att avslöja yttre originalitet. Obligatoriska element, oavsett färg, kommer att vara:

  • snidade trädelar;
  • svängande utåt trädörrar med glasinsatser;
  • öppna hyllor;
  • utdragbara lådor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den provensalska buffén kännetecknas av elegans och enkelhet. Viktigt: för all betydelse av åldrande trä bör du inte låta dig bli för lockad av denna effekt . Ibland är det bättre att köpa helt nya möbler och betala för inredningen av proffs. Du behöver inte använda tyginsatser.

Men det är ganska rimligt att ge en plats för att lägga servetter.

Bild
Bild
Bild
Bild

En kombination av vita och blå färger praktiseras ofta i provensalska möbler. Du kan också använda blå och vita kombinationer. Anmärkningsvärda är också:

  • vitt och grönt;
  • vitt och lila;
  • sandiga nyanser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är dock inte nödvändigt att begränsa sig till just sådana färger. Ljuslila, varierade olivolja, mjuka rosa toner är också ganska acceptabla . Naturligtvis, om de passar in i en specifik komposition. Observera: vi får inte glömma att den provensalska stilen kräver lätthet. Den bästa buffén, om den ser för tung ut, förlorar omedelbart sin charm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man lägga den?

På köket

Både i ett lanthus och i en stadslägenhet placeras skänk oftast i köksrummen. Detta beslut är motiverat om du planerar att förvara tallrikar och bordstextilier där.

Det finns två huvudalternativ: att installera skänk i linje med resten av möblerna, eller med någon vinkel i förhållande till den . Vanligtvis försöker de använda en plats närmare köksbordet för att underlätta det dagliga arbetet. Men skänk kan också dela arbets- och matplatsen genom att skjuta garderoben direkt mot väggen.

Ett par skenor placeras ibland på vardera sidan av bordet för att uppnå symmetri.

Bild
Bild

I vardagsrummet

Du kan lägga en buffé i detta rum om det finns en matgrupp på samma ställe. Det rekommenderas att placera möbler där som inte motsäger vardagsrummets allmänna stil. När det är möjligt ges de mest neutrala och organiska formerna företräde. Om skåpet är utformat för att dekorera vardagsrummet, bör det vara med glasdörrar . I mörkret och i skymningen är interiörbelysning användbar.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Det "klassiska skåpet med raka ben" kan se väldigt elegant ut. Den har allt du behöver: både ett skåp och en bänkskiva för arbete. Den graciösa formen på mittskiktet väcker omedelbart uppmärksamhet. Hängande element för olika små rätter är mycket användbara. Skänkens ljusa färg med en omärklig nyans av gult ser trevlig ut mot bakgrunden av gråa väggar och ett relativt mörkt klinkergolv.

Bild
Bild

Den ljusblå skänk kan kännas lika bra. Detta foto visar den graciöshet som böjda, krusiga former tillför. Allt är smakfullt gjort och inte för prickigt: även Natos vapen på dörrarna och metallhandtag passar harmoniskt in i ensemblen. Provences stil i rummet betonas ytterligare av kombinationen av buffén:

  • med en oavslutad vit tegelvägg;
  • med ett överflöd av dekorativa föremål;
  • med diskreta ljusgula gardiner;
  • med en sofistikerad nyans av "klarad choklad" golv.
Bild
Bild

Och så här ser en provensalsk buffé ut, förenklad i strukturen (bestående av endast en nivå). En låg möbel som bara nådde fram till fönstret plockades inte upp av en slump. Det är detta beslut som är mest motiverat med hänsyn tagen till blomman placerad ovanpå. Frukttillskott på själva skänken och en uttrycksfull, verkligt provensalsk väska på stolen passar perfekt in i en sådan komposition.

Men det finns också ett alltför radikalt, enligt vissa designers, steg - ett mycket färgstarkt inslag i väggdekor, som kan locka all uppmärksamhet.

Bild
Bild

Vissa människor slits smärtsamt mellan Provence- och Vintage -stilar. Denna buffé låter dig lösa detta problem och inte plåga dig själv med de valda plågorna. På något bisarrt sätt är lättheten hos en stil och pompa i en annan stil sammanflätade i sitt utseende. En inte alltför uttrycksfull grå färg kan bara göra vissa av de som är intresserade av detta ämne besvikna. Produkten matchas dock optimalt med ett trägolv och en”obehandlad” vägg.

Rekommenderad: