Plywoodpallar (22 Bilder): DIY -tillverkning, Ritningar Och Diagram över Fällbara Och Konventionella Plywood- Och Spånskivpallar

Innehållsförteckning:

Video: Plywoodpallar (22 Bilder): DIY -tillverkning, Ritningar Och Diagram över Fällbara Och Konventionella Plywood- Och Spånskivpallar

Video: Plywoodpallar (22 Bilder): DIY -tillverkning, Ritningar Och Diagram över Fällbara Och Konventionella Plywood- Och Spånskivpallar
Video: Основные ошибки при возведении перегородок из газобетона #5 2024, April
Plywoodpallar (22 Bilder): DIY -tillverkning, Ritningar Och Diagram över Fällbara Och Konventionella Plywood- Och Spånskivpallar
Plywoodpallar (22 Bilder): DIY -tillverkning, Ritningar Och Diagram över Fällbara Och Konventionella Plywood- Och Spånskivpallar
Anonim

Inredning i kök, vardagsrum, kontor, veranda med stolar, fåtöljer, kanske, efter att ha köpt en soffa komplett med en fåtölj, glömmer folk ofta bort en så enkel assistent som en pall. En eller två pallar på gården hjälper mer än en gång där en fullvärdig trappa är värdelös. Att ta med sig en stol eller stol kan vara svårt och obekvämt. De är oumbärliga där det inte finns plats för en stol eller fåtölj, och det är fullt möjligt att göra sådana möbler med egna händer.

Bild
Bild

Visningar

En enkel pall består av 4 ben skruvade på sätet med en metallram eller "trianglar". En mer "avancerad" version är att istället för ben använda flera plywoodskivor i fri form, som endast begränsas av designerns fantasi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stepladder pall - en produkt med en liten trappa , där de horisontella stegen bildar en trappa uppåt i en vinkel på 75-80 grader. Den senare är barstolens "bror": den enklaste stegen används på möblerna för barer, så att en besökare eller servitör kan sätta sig på ett säte nära bardisken.

Till skillnad från den vanliga kökspallen, som är 45-55 cm hög, har barpallen en höjd på 70-100 cm. Stigbygelpallen kan bli ännu högre-upp till 120 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällpallen har gångjärn . Det är möjligt att fälla in en sådan transformator både sätet (delvis) och stöddelen - benen eller plywoodskivorna stiliserade för dem, med en pretentiös form. För att förhindra att en sådan struktur kollapsar och att en person faller finns ett låselement av typen "låsning" i gångjärnen. Vikbar kan göras som ett vanligt kök och "stege" (inklusive bar) pall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgårdspallen har platta och breda stöd i ändarna av benen . De skyddar de vassa ändarna från att sjunka ner i lös jord. Annars skiljer sig denna underart av en bänk lite från en vanlig köksartikel - det kan till exempel bara vara hälften av köksstorleken när en person utför små trädgårdsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korgpall - en designlösning för köket -vardagsrummet , verandor eller till och med sovrum. Stödstrukturen är flätad med stavar av exotiska trädliknande växter.

Men i det enklaste fallet kan en ung vinstock, endast i år slutligen brunkad, användas.

Bild
Bild

Vad är nödvändigt?

Från annat material än plywood, för tillverkning av en pall behöver du snickerilim (eller epoxilim), rostfria (eller mässings) skruvar, vattentät lack.

Från verktygen behöver du en sticksåg, en elektrisk eller handborrare, en router, en skruvmejsel (eller en skruvmejsel med bitar), en penna, ett måttband, en slipmaskin (med en cirkelsåg för trä), en fyrkant, en borste, en klubba (eller en vanlig hammare), en stövelkniv, ett plan, klämmor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Scheman och ritningar

Vilka som helst av dussintals skisser är lämpliga som ett diagram. Dessa kan vara både de enklaste U- och S-formade strukturerna med designutskärningar, såväl som klassiska alternativ med separata ben eller brädor satta vid kanten, sågade till vilken profil som helst . Särskild uppmärksamhet ägnas åt pallar-"åtta" (konstruktion "timglas"), där nedre kanten, i kontakt med golvet, kan vara frånvarande. En pall kan ha en liten rygg, tillverkad i form av en stiliserad vanlig polyhedron, en omvänd stympad kon eller pyramid, en liten fat utan några sidoväggar (kanter).

I allmänhet känner designers fantasi inga gränser. Men konstruktioner som en kub eller en parallellpiped är mer relaterad till ottomaner än avföring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett schema för att såga ett träd i dess komponenter kan ritas med en penna på ett Whatman -papper. Om det inte finns något Whatman -papper, använd en utfälld kartong från vilken enhet som helst . Till exempel är ett paket från en TV eller en oljekylare, bevarat från köpet av denna enhet, lämpligt. För att göra alla linjer tydligt synliga använder du en markör eller kulspetspenna i en färg som står i kontrast med färgschemat på din kartong. Skär sedan upp ritningen med ett monteringsblad eller en prästkniv - dessa knivar är lika vassa som ett rakblad. Alla detaljer i ett 1: 1 -förhållande överförs sedan till ett plywoodark - du behöver bara lägga upp skisserna sida vid sida, kompakt, spara utrymme på plywooden och cirkulera dem försiktigt. Detta är ett av de enklaste sätten att beskriva plywood. Erfarna hantverkare ritar detaljerna direkt på plywooden.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

När detaljerna i den design du valt har ställts upp och plywooden är klar för skärning kan du starta denna process. För att påskynda skärningen av plywood flera gånger kan du inte klara dig utan sticksåg . Som exempel är en original "gitter" -struktur lämplig, som kan göras hopfällbar utan att limma och skruva dess delar.

Nackdelen är att med tiden kommer din hopfällbara pall att lossna dess tekniska spår och ändar, och du måste fortfarande limma och skruva ihop den och därigenom förvandla den till ett icke-hopfällbart föremål.

Bild
Bild

Faktum är att allt trä slits ut med tiden, och spåren, sprickor blir något större - detta minskar stabiliteten i strukturen.

Vi gör följande

  1. Med hjälp av en hand och sticksåg skär vi noggrant och mycket exakt ut alla detaljer. Du måste applicera mer kraft (pressning, nedåt) på sidan av den "sömlösa" delen, och inte tvärtom: massivt bräda och plywood ger ofta flera flisar längs sågen (fräs).
  2. Om plywooden är lågkvalitativ och alltför grov, slipa den med smörblomma (eller använd en slipmaskin med speciella borstar eller slipskivor). För att inte krångla till varje del separat, ta tag i alla samma - till exempel elementen i sittgolvet med hjälp av klämmor.
  3. Använd ett plan för att skära en 3 mm fasning från de yttre kanterna (kanterna) på delarna. När du bär pallen kommer den inte att skära i fingrarna. Och det blir trevligare att sitta på den.
  4. Placera de stödjande (vertikala) elementen vinkelrätt mot golvet. Använd en hammare eller en hammare för att hamra i de två nedre horisontella stängerna som håller stöden på pallen som ska monteras och förhindrar att de rör sig isär.
  5. Installera alla översta steg, håll samma avstånd från kanterna på stödstrukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om strukturen fortfarande inte är tät, men vinglig, gör följande

  1. Slipa alla parande ytor med grovt sandpapper.
  2. Borra hål för självgängande skruvar i detaljerna. Borrens diameter väljs något mindre än diametern på den självgängande skruven. Till exempel, för en självgängande "fem", krävs en borr med en diameter på 3,5-4 mm.
  3. Sprid och applicera epoxilim på de delar där de rör.
  4. Fixera strukturen på alla ställen genom att skruva i självgängande skruvar.
  5. Kontrollera din struktur för jämnhet, brist på snedvridning, med hjälp av en nivå, lod, laser eller andra medel för ökad noggrannhet.

Pallen är klar, du kan lägga den på ett säkert ställe för en dag. Nästan vilket lim som helst tar 24 timmar att helt härda och torka.

Bild
Bild

Det är omöjligt att skruva in självgängande skruvar utan att branta - lager av plywood kommer att börja separera från varandra. Sedan, innan du borrar, kommer det att vara nödvändigt att limma de spruckna plattorna och skalningsskikten av plywood innan du borrar. Endast i detta fall kommer de att stå tillbaka, på sin plats, där de borde vara.

Om en klassisk pall i gammal stil görs, är en solid spånskiva också lämplig som sittplats . Men kom ihåg att en sådan tallrik är rädd för fukt - på en dag sväller den, irreversibelt, lossnar, blir olämplig för vidare användning och kan lätt förfallas. Därför är spånskivan inte bara belagd utan grundligt, rikligt och i flera lager impregnerad med en vattentät lack - till exempel parkett, som innehåller "epoxi". Det "tätar" spånskivspånen ordentligt och tillåter inte att vatten kommer till dem.

Rekommenderad: