Buffetrestaurering (31 Bilder): Hur Man återställer En Gammal Skänk Med Egna Händer Hemma? Steg-för-steg-instruktion. Före Och Efter Bilder

Innehållsförteckning:

Video: Buffetrestaurering (31 Bilder): Hur Man återställer En Gammal Skänk Med Egna Händer Hemma? Steg-för-steg-instruktion. Före Och Efter Bilder

Video: Buffetrestaurering (31 Bilder): Hur Man återställer En Gammal Skänk Med Egna Händer Hemma? Steg-för-steg-instruktion. Före Och Efter Bilder
Video: 41 Bathroom Storage Hacks And Solutions That Will Make Getting Ready So Much Easier 2024, April
Buffetrestaurering (31 Bilder): Hur Man återställer En Gammal Skänk Med Egna Händer Hemma? Steg-för-steg-instruktion. Före Och Efter Bilder
Buffetrestaurering (31 Bilder): Hur Man återställer En Gammal Skänk Med Egna Händer Hemma? Steg-för-steg-instruktion. Före Och Efter Bilder
Anonim

En skänk är ett antikt skåp som används i ett kök eller vardagsrum för att lagra mat, mat och andra hushållsartiklar. Den var gjord av naturligt trä, utan användning av sågspresssteknik. Delproduktion och montering utfördes i manuellt eller halvmanuellt läge, med minimerad användning av elverktyg och verktygsmaskiner.

Skänkarna användes inte bara som förvaring. De fungerade också som inredning, för vilka de var utrustade med stiliserade sniderier och dekorativa element.

När det gäller moderna designlösningar används skänk som sällsynta föremål . För att göra detta utsätts de för ett brett spektrum av restaureringsmanipulationer. Du kan återställa den gamla sovjetiska skänkaren själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

För självrestaurering av en gammal skänk måste du utarbeta en minsta lista över verktyg och förbrukningsmaterial.

Obligatoriska verktyg:

  • Sander;
  • mejslar;
  • kniv med utbytbara blad;
  • borra;
  • spackel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Relaterade verktyg:

  • en hammare;
  • spikavdragare;
  • tång;
  • avbitartång;
  • bågfil.
Bild
Bild

Expanderbara material:

  • Maskeringstejp;
  • självgängande skruvar;
  • träspackel;
  • färg- och lackvätskor;
  • primer;
  • träämnen;
  • lim;
  • naglar;
  • penslar;
  • sandpapper av olika kornstorlekar.
Bild
Bild

Skyddsmedel:

  • handskar;
  • respirator;
  • skyddsglasögon;
  • kemiskt resistenta kläder.
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion

För att återställa en gammal skänk med egna händer är det i ett första skede nödvändigt att demontera så många av dess delar som möjligt. Detta gör att restaureringsarbetet kan utföras på det mest effektiva sättet . Detta gäller särskilt det snidade segmentet i strukturen, vars bearbetning kan vara det svåraste.

För att utföra demonteringsmanipulationer kan du använda lämpliga verktyg: hammare, spikavdragare, mejsel och andra. På en professionell nivå utförs dessa arbeten med ett specialiserat verktyg som låter dig ta bort fästelement - till exempel spikar eller metallklammer, utan att skada träytan och utan att kränka produktens hela strukturella integritet.

I detta skede bör man vara särskilt försiktig med delar som är löstagbara från varandra. Detta hjälper till att undvika behovet av att utföra en ytterligare lista över restaureringsarbeten. Det är viktigt att uppmärksamma integriteten hos elementens spikförband, eftersom kvaliteten på den efterföljande återmonteringen av buffén beror på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter maximal demontering är det nödvändigt att slipa ytorna så mycket som formen på varje arbetsstycke tillåter. Detta är nödvändigt för att avlägsna partiklar från ytan på det övre träskiktet som har ätit upp i det under driftens år. Sådana ämnen inkluderar fetter, mögelsporer och andra föroreningar som finns i våtrumsångor. På grund av förekomsten av dessa ämnen kan skänkens yta bli mörkare, klibbig, grov.

För slipning av delarna används en specialkvarn som arbetar med låga hastigheter och är utrustad med en stötdämpande mekanism som förhindrar att ränder ser ut på träytan.

Inledningsvis ska sandpapprets kornstorlek inte vara grov, men när du arbetar bör dess storlek gradvis minska. För primär grov bearbetning kan du använda en kornstorlek på 60, sedan 120 och högre. Detta tillvägagångssätt hjälper dig att uppnå bästa rengöringsprestanda utan att skada ytan. Det tillåter inte heller att du ändrar utseendet på produkten som helhet.

Bild
Bild

Efter noggrann slipning, ta bort allt damm och grunda ytan. Om det finns flis, sprickor eller repor måste de repareras med träspackel . Denna kitt kan väljas för att matcha färgen på lacken, som kommer att appliceras på produkten i framtiden. Ett vanligt problem i detta fall kan vara färgskillnaden mellan de fyllda fläckarna och den totala ytan. I detta fall rekommenderas att ta liten sågspån, måla dem i önskad färg och blanda med kitt. Detta hjälper till att minska skillnaden i färgkombination.

Bild
Bild

Målning

Målning utförs i enlighet med instruktionerna från tillverkaren på förpackningen med färg- och lackmaterialet. De grundläggande reglerna för färgning säger att det bör utföras i ett välventilerat område med all personlig skyddsutrustning.

För att uppnå bästa enhetlighet under applicering rekommenderas att man använder ett sprayverktyg som en elektrisk sprutpistol eller en kompressor. I frånvaro kan du använda en skumsvamp, eftersom dess struktur gör att du kan applicera beläggningen utan ränder. Det rekommenderas att endast använda penslar som en sista utväg: de lämnar ränder och tappar hög, som kan ligga kvar på ytan och förstöra produktens utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Decoupage

Detta är en speciell dekorationsteknik som kan appliceras under restaureringsarbete. Dess väsen ligger i att fästa en ritning som stilistiskt liknar skänkens design på dess yta. Bilder på duk eller papper kan användas som grund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Målning

Genomför restaurering hemma, du kan måla skänkens ytor med ytterligare färger … I det här fallet bör de vara i harmoni med färgen på skåpets lockets huvudstruktur. Användning av färger som inte tillhör samma grupp kommer att försämra den visuella uppfattningen av skåpet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lackering

Applicering av lack är nödvändig för att förhindra att fukt påverkar produkten. Den kan användas för att ge skänk en blank glans eller matt finish. Lack används i fall där målning inte appliceras. Beläggningen med detta ämne kombineras väl med produktens naturliga träfärg.

Bild
Bild

Antik finish

Eftersom skänkarna är gammaldags i sig själva kan olika färgämnen och en kombination av lack användas för att förstärka antikens effekt. De utskjutande delarna av produkten och de snidade prydnaderna på den är täckta med en fläck eller flera lager av samma lack , vilket gör dem till en storleksordning mörkare än fördjupningar och plana ytor. Denna effekt skapar en illusion av antiken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designidéer

När du återställer buffén är det möjligt att ändra riktningen på stilen på dess design. Om skänkan tidigare användes för sitt avsedda ändamål i köket, kan den efter reparation till och med placeras i barnrummet . För att göra detta måste möblerna målas i lämpliga färger: varma och ljusa. Dessutom kan du måla på dess yta i stil med barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också sätt att ge skänk ett modernt utseende . Efter att ha målat möbler i en fast färg i en icke-standard nyans (till exempel turkos, grå eller vit), kan du återställa dem i Provence-stilen. Detta gör att du kan kombinera skänk med liknande inredda rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Råd om vård

För att hålla buffén i rätt form måste du följa listan över grundläggande regler för vård av produkten. Skåpet ska installeras där det inte utsätts för fukt, öppen eld, direkt solljus, mögel och andra negativa faktorer.

När du tar hand om en sällsynt skänk är det viktigt att komma ihåg att alla slipande produkter kan skada dess yta. Vid torkning av damm rekommenderas det inte att använda hårda svampar, rengöringsmedel och andra aggressiva åtgärder. Det är bäst att använda fiberdukar eller cellulosabaserade trasor.

En viktig faktor för att upprätthålla bufféens rätta skick är dess funktion. Överbelasta den inte, lägg heta, skarpa föremål på ytan som kan skada beläggningen. Det är viktigt att komma ihåg att utbytbarheten hos de delar som utgör strukturen i ett sådant skåp är begränsad på grund av produktionsåldern . Brott eller skada på någon av dem kan leda till behovet av ytterligare reparationer.

Bild
Bild

Vackra exempel

Detta foto visar skänk, restaurerad i Provence -stil med decoupage. Kombinationen av två icke-standardfärger (lila och ljusgrön) skapar effekten av enkel uppfattning. Detta färgschema har en positiv effekt på betraktarens humör och framkallar ett positivt känslomässigt svar. Samtidigt har den viktigaste stilistiska orienteringen bevarats, så att du kan känna effekten av antiken. Bordsskivan har ersatts av en identisk som är gjord av moderna material och målad i lämplig stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Här visas buffén, restaurerad för att bevara nyansen av naturligt trä. Denna lösning gör det möjligt att föra sin visuella design närmare originalet och hjälper observatören att känna närvaron av antiken. En liknande effekt uppnås tack vare en färgad lackering och mörkning av de utskjutande delarna.

Rekommenderad: