IKEA Bufféer (27 Bilder): Välj En Skänk Och Köksskåp För Rätter, Vita Och Andra, I Vardagsrummet Och Matsalen

Innehållsförteckning:

Video: IKEA Bufféer (27 Bilder): Välj En Skänk Och Köksskåp För Rätter, Vita Och Andra, I Vardagsrummet Och Matsalen

Video: IKEA Bufféer (27 Bilder): Välj En Skänk Och Köksskåp För Rätter, Vita Och Andra, I Vardagsrummet Och Matsalen
Video: 31 IKEA Förvaring och möbler makeover idéer 2024, April
IKEA Bufféer (27 Bilder): Välj En Skänk Och Köksskåp För Rätter, Vita Och Andra, I Vardagsrummet Och Matsalen
IKEA Bufféer (27 Bilder): Välj En Skänk Och Köksskåp För Rätter, Vita Och Andra, I Vardagsrummet Och Matsalen
Anonim

En skänk är en typ av möbler som oförtjänt glömdes bort en tid. Skåp har ersatt kompakta köksapparater, och de har blivit mindre och mindre vanliga i vardagsrum och matsalar. Men mode gjorde igen en omgång, och skänken blev ett välkommet inredningsobjekt. Ändå - det är vackert, praktiskt och, som många köpare säger, stämningsfullt.

Särdrag

IKEA är ett skandinaviskt varumärke som inte behöver reklam. Hundratusentals människor runt om i världen köper produkterna från det svenska företaget, som är mycket demokratiska, bekväma och relevanta när som helst . Men inget av detta skulle ha spelat någon roll om kvaliteten på möbler och tillbehör lämnade mycket att önska.

Bild
Bild

IKEA skenor och skenor utmärks av:

  • en design som passar in i många typiska lägenheter och dekorerar icke-standardiserade bostäder;
  • ergonomiska designprinciper;
  • bekvämlighet att använda;
  • val till förmån för naturmaterial;
  • lakonisk design av fasader;
  • elegant minimalism i dekoration;
  • säker produktion, miljövänlighet;
  • bra pris.

Slutligen, för det inre av köket (och kanske vardagsrummet), är detta märkes sidoskivor att föredra åtminstone för att de inte blir det dominerande inslaget i utrymmet. De är mycket snyggt integrerade i den övergripande designen, utan att ändra bilden på rummet, utan bara betona dess humör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Tänk på de specifika modellerna som märket erbjuder i detta segment.

Intressanta modeller:

Liatorp . Detta är en skänk som passar perfekt både designen på ett lanthus och bilden av en modern lägenhet. Det är bra för både studion och det kombinerade köket + vardagsrummet. Strukturen är utrustad med avtagbara hyllor och har ett hål för trådar. Du kan sätta en TV på skivans bänkskiva, bakom glaset på hyllorna finns ett utmärkt utrymme för rätter. Denna vita skänk har också lådor för förvaring av textilier.

Bild
Bild

Hemnes . Massiva furumöbler är alltid ett snyggt och gediget köp. Sådana inredningsartiklar blir bara bättre med åren. Skänk kan fästas på väggen med lämpliga fästelement. Det går bra med andra möbler från denna serie.

Bild
Bild

Havsta . Detta vita vitrinskåp är tillverkat av massiv furu. Dess detaljer är utarbetade, den har en borstad yta, vilket gör displayen stabil. Perfekt för en interiör med element i klassisk stil. Kombinerar perfekt med andra möbler.

Bild
Bild

Idosen . Garderob med skjutbara glasdörrar. En mysig beige garderob förmedlar absolut lagomens filosofi, det blir en integrerad del av köket eller vardagsrummet. En metallyta kan förvandlas med magneter till en whiteboard.

Bild
Bild

Ytterligare . En klassisk skänk där du kan hitta en mysig plats för dina favoriträtter - vintage service och festliga vinglas. När man tittar på skänk verkar det som att sådana möbler bara kan göras för hand: bokstavligen varje detalj är genomtänkt i den. Om du tröttnar på att använda skänk för sitt avsedda ändamål, visar det sig vara mycket bekvämt att förvara barnpapper eller hantverksartiklar för en miniverkstad i den.

Bild
Bild

Enkelt, starkt, sofistikerat - så kan du säga om IKEA -bufféernas variationer . Du hittar inte snidade element, olika krökningar på dessa möbler, liksom ljusa färger, dekorativa "överskott". Men möbler från Sverige behöver dem inte, vars inre filosofi inte bara är för mycket, utan en vacker och genomtänkt "tillräcklighet".

För dem som tror att det bästa är det godas fiende, har sådana möbler skapats.

Bild
Bild

Färger

Varumärkesfärgen på svenska möbler är vit. Det var för en post-sovjetisk person som han länge ansågs vara lätt smutsig, opraktisk och många människor förknippade de vita väggarna i huset med en operationssal. Idag avvisas sådana åsikter, och vitt anses vara färgen på det absoluta, renhet, frihet, luftighet i rymden.

Dessutom fann Skandinaviens snöiga landskap också sin reflektion i inredningslösningar. Därför är vita möbler och i synnerhet en vit skänk en klassiker från IKEA.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns också andra alternativ:

  • röd färg - ett av de sällsynta ljusa alternativen som tillverkaren skämmer bort oss med;
  • svart brun - ser snygg ut i interiören, färgen är djup, rik;
  • grå färg - för älskare av lakoniska, lugna men väldigt snygga lösningar;
  • beige färg - mycket mysigt, diskret, varmt;
  • svart - uttrycksfull och betydande färg som avgör den inre lösningen.

Vilket alternativ du väljer beror på vilken inredning buffén kommer att gå till. Det hjälper till med valet av observation: studera vackra framgångsrika interiörer med de möbler du gillar, lämna bilder i bokmärken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Vitrinskåpet är vackert i sig, men det ser inte självförsörjande ut: det behöver fyllas. Därför beror din valda buffé på vad som finns i den. Hur man väljer rätt buffé:

  • Om möblerna är sällsynta eller bara ser ut som det (och det finns sådana modeller i IKEA -kollektionen) behöver inte skänkens färg matcha eller överlappa med färgen på andra möbler. Det kan vara en helt självförsörjande sak.
  • Om du har många rätter och du väljer en skänk i vardagsrummet (eller för matsalen) som att visa en stor samling, skaffa ett tredelat skåp med många hyllor.
  • Om rummet är litet, välj hörnmodeller. Köksskåp kan också vara så här och är ofta mer praktiska än en skrymmande uppsättning.
  • Ju rymligare rummet, desto rikare (ljusare, mer detaljerad, mer färgstark) kan du ta en buffé. I ett litet vardagsrum eller kök blir den ljusa designen av sådana möbler pretentiös.
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Den mest vältaliga poängen med recensionen är fotoexemplen. Se hur bufféer i olika varianter blir en del av väldesignade interiörer.

10 fotoexempel:

Denna grå skänk är ganska kapabel att bli rummets själ. Han kan dekorera kök, matsal, vardagsrum. Det är rymligt nog. Kommer att se bra ut i ett utrymme med vita väggar

Bild
Bild

Mysigt vitt utrymme med ett utmärkt val av möbler - så här säger den här bilden. Observera att den här modellen passar perfekt i en lägenhet med små bilder. Inte bara rätter placeras i buffén, utan också lådor med olika hushållsartiklar

Bild
Bild

En upphängd, bakgrundsbelyst version som passar perfekt in i ett litet vardagsrum. Alla redskap som används för firandet kan förvaras på ett ställe. Det fungerar också delvis som en byrå

Bild
Bild

Detta alternativ tyder på att alla möbler kan ändras något "för dig själv". Just den här buffén migrerade troligen från köket till barnkammaren, kom väl till pass där och blev en mysig del av den

Bild
Bild

Ett bra fynd för ett rymligt rum. Buffén är gjord i klassisk stil. Du kan lagra där inte bara rätter, utan också olika köksredskap. Det kommer att se söt ut inte bara mot bakgrunden av vita väggar

Bild
Bild

Detta är inte en buffé, utan ett grått kök. Men det kommer att bli ett kompromissalternativ för dem som ännu inte har bestämt vad de vill ha i köket - en buffé eller en svit. Det kommer att dekorera både ett litet pentry och ett rymligare rum

Bild
Bild

Vit garderob med vitrinskåp till vardagsrummet, som du vill designa så lakoniskt som möjligt. Det varma träet bakom glaset gör möblerna mjukare i uppfattningen, denna "fel sida" kommer att göra skänk och golvfinish vänner

Bild
Bild

Och här är alternativet för korridoren, som kan "flytta" runt huset. Det ser mer intressant och lönsamt ut än en vanlig byrå. För en ljus hall - ett mycket bekvämt val

Bild
Bild

Vitrinskåp, maximalt öppet för visning. Passar såväl minimalister som för dem som inte vill dölja någonting. Det kan se malplacerat ut i små vardagsrum, du måste vara försiktig

Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att byta ut väggen eller modulen i vardagsrummet, men inte vet vad, ta en närmare titt på denna skänk. Det kommer att anpassa sig till det sammanhang där det kommer att vara. Det är rymligt, lätt och stramt. Du kommer att ha en tvådelad garderob, och den nedre kan lagra saker som du inte skulle vilja visa

Låt möblerna du väljer bli en organisk del av ditt hem!

Rekommenderad: