Hörneskänk: Välj En Skänk För Rätter I Köket Och Vardagsrummet, Vita Och Andra Färger Skåp Av Furu Eller Massivt Trä, Vackra Köksmodeller Med Lådor

Innehållsförteckning:

Video: Hörneskänk: Välj En Skänk För Rätter I Köket Och Vardagsrummet, Vita Och Andra Färger Skåp Av Furu Eller Massivt Trä, Vackra Köksmodeller Med Lådor

Video: Hörneskänk: Välj En Skänk För Rätter I Köket Och Vardagsrummet, Vita Och Andra Färger Skåp Av Furu Eller Massivt Trä, Vackra Köksmodeller Med Lådor
Video: 100 Wooden sideboard design ideas for modern living room interiors 2021 2024, April
Hörneskänk: Välj En Skänk För Rätter I Köket Och Vardagsrummet, Vita Och Andra Färger Skåp Av Furu Eller Massivt Trä, Vackra Köksmodeller Med Lådor
Hörneskänk: Välj En Skänk För Rätter I Köket Och Vardagsrummet, Vita Och Andra Färger Skåp Av Furu Eller Massivt Trä, Vackra Köksmodeller Med Lådor
Anonim

Trots modetrender och förändrade möbeltillverkningstekniker finns det eviga värden i designen. Fler och fler lägenhetsägare vill vackert förvara sina bestick, spektakulära uppsättningar, vackra rätter. Oavsett områdets storlek blir bufféer mer efterfrågade, särskilt eftersom det finns en hel del kompakta modeller som presenteras i möbelutställningslokaler. En av de mest framgångsrika mönster i denna mening är en hörnskänk eller skänk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Hörnbordet är en klassisk plats för förvaring av rätter, som inte kan ersätta en köksuppsättning, utan bara kompletterar den. I den traditionella designen består sådana möbler av två delar:

  • botten, stängd med blinda dörrar;
  • topp utrustad med glasdörrar.
Bild
Bild

Formen på en hörnskänk kan vara invecklad eller lakonisk; en smal radie -skänk är mycket vanlig. Den största fördelen med sådana möbler är dess kompakthet och möjligheten att fylla ett tomt hörn. Dessutom har hon andra fördelar:

  • ger interiören originalitet;
  • mycket bekväm att använda;
  • ser respektabelt och snyggt ut, förutsatt att interiören är lämplig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också nackdelar:

  • mycket relativ rymlighet;
  • passar inte bra in i varje stil;
  • måste stå separat, kräver därför ett särskilt utrymme;
  • en kvalitetsprodukt är dyr.
Bild
Bild

Trots det faktum att skänkens huvudsyfte är dekorativt är det möjligt att lagra och effektivt demonstrera rätter, vackra små saker, textilier i den. Dessa skåp är olika.

Buffé . Funktionell, med stängda sektioner i botten, kan den vara två- eller trelagerad, med eller utan bordsskiva. Toppen kan ha glas eller öppna hyllor.

Bild
Bild

Skänk . Består av två delar - toppen är glasad och botten är utrustad med utdragbara lådor.

Bild
Bild

Monter . Det skiljer sig från de två tidigare alternativen i en stor mängd öppet utrymme. Faktum är att utställningen är helt glasad.

Bild
Bild

Material (redigera)

Hörnskåp för kök, matsal eller vardagsrum kan tillverkas av en mängd olika material. Naturligtvis är de flesta av dessa skåp tillverkade av olika träslag. T Du kan också ofta hitta möbler av spånskiva eller MDF . Elitskänk och skänk är endast tillverkade av massivt trä: tall, körsbär, ask, ek, valnöt. De dyraste och högprofilerade modellerna är gjorda av mer värdefulla arter, till exempel mahogny.

Bild
Bild
Bild
Bild

Priset varierar beroende på rasens värde, liksom produktens design. När du väljer ett material är den oftast utvärderade indikatorn hållbarhet. I det här fallet är det bättre att uppmärksamma ek och andra elitsorter. Om priset spelar någon roll kan du stanna vid praktiska produkter av björk, tall - deras pris är mer demokratiskt.

Träbearbetningsprodukter används ofta idag, särskilt MDF och spånskiva . Sådana produkter ser presentabla och vackra ut, men är mycket billigare. Dessutom tolererar modellerna temperaturfall och hög luftfuktighet väl.

Förutom trä är ganska mycket glas inblandat i konstruktionen. Glasskivan är tillverkad av slagfasta, härdade typer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också hitta icke-standardiserade metallprodukter. Ett sådant fall görs oftast på beställning för moderna interiörer.

Färgspektrum

De flesta modellerna på skänkarna är gjorda i tränyanser. De mest relevanta tonerna:

blekt ek

Bild
Bild

mörkt körsbär

Bild
Bild
Bild
Bild

Rött träd

Bild
Bild
Bild
Bild

nöt

Bild
Bild

wenge

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, du kan hitta en vit eller svart skänk, tvåfärgade modeller … Till exempel en vit topp och en grå eller brun botten. De övre sektionernas klara glas kan ersättas med fönster med ljusa glasmålningar. När du väljer en färg måste du först och främst fokusera på rummets allmänna sammansättning och stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Skänk, som designelement, bör inte motsäga den övergripande möbelensemblen, utan tvärtom, organiskt passa in i interiören, skapa en enda helhet med den. Hörnmodeller kommer att se harmoniska ut i olika stilar.

Barock . I denna rika och lyxiga interiör är en buffé med invecklade och rikliga ristningar lämplig. Det finns också sten och mosaikglas i inredningen.

Bild
Bild

Klassisk . I denna design ser skåpet särskilt organiskt ut; modeller av naturligt trä i neutrala färger föredras. Dekorativa detaljer: carving, applicerade element.

Bild
Bild

Provence . Färgen är bara vit, med effekten av antiken, modellerna är graciösa, inte skrymmande. Övre delen kan dekoreras med färgat glas.

Bild
Bild

Land . Färger - endast naturliga trä nyanser, mestadels mörka. Modellerna är enkla, kortfattade och bekväma.

Bild
Bild

Rustik . Buffén i en sådan interiör är vald till att vara oförskämd och brutal, det finns ingen dekorativ finish.

Bild
Bild

Minimalism . En MDF -buffé, lakonisk, utan krusiduller och dekorativa element, passar in i den strikta enkla interiören.

Bild
Bild

Loft . Ett skrymmande träskåp med effekten av konstgjord åldring av ytan kommer att se bra ut.

Bild
Bild

Du bör inte inkludera buffén i det inre av följande stilistiska riktningar:

  • högteknologisk;
  • futurism;
  • tekno.
Bild
Bild

Fyllning

Trots att bufféens dekorativa värde är mycket betydande är det nödvändigt att ta hand om det funktionella innehållet. Som sektioner för förvaring kan användas: galler, hyllor, lådor av utdragbar typ, slutna sektioner. Du kan lagra i bufféer inte bara bestick och rätter, utan också textilier, många användbara små saker. Du kan organisera fyllningen av buffén på olika sätt, till exempel utrusta den med följande detaljer:

  • räcke system av krokar och rör - om tallrikar förvaras i dolda sektioner är de idealiska;
  • en torktumlare - om skänken är placerad i köket kommer denna detalj definitivt till nytta;
  • brickor och galler av metall och plast, som är dolda i botten och låter dig dela ut bestick, fat;
  • gummerade kuddar som inte låter disken glida;
  • lådor för förvaring av textilier.

Det övre vitrinet är utrustat med stativ för dekorativa föremål på öppna eller stängda hyllor.

Bild
Bild

Var ska man lägga den?

Ett hörnskåp placeras oftast i köket och i matsalen, vilket inte är för stort. Förutom dessa rum kommer hörnbordet organiskt att passa in i vardagsrummet, ett litet kontor.

I köket, i matsalen

Fungerar som en extra sektion för förvaring och visning av rätter.

Bild
Bild

I vardagsrummet

Det är viktigt att utrusta det öppna området korrekt, eftersom skåpet i vardagsrummet spelar en mer dekorativ, estetisk roll.

Bild
Bild

På kontoret

Kan användas som en bar med lämpliga drycker, glas av olika slag.

Bild
Bild

Det är absolut nödvändigt att överväga utformningen av rummet . Skrymmande modeller kräver mer utrymme, och lätta små strukturer kommer att passa i alla fria hörn. Skänk ska inte placeras framför fönstren, detta minskar mängden naturligt ljus. Men placeringen mittemot dörren till skänk med speglade väggar kommer att öka utrymmet.

Vackra exempel i inredningen

Den kompakta vita skänken passar perfekt in i det lakoniska, lugna interiören i vardagsrummet, matsalen.

Bild
Bild

Den antika skänk kommer att komplettera alla vintage design.

Bild
Bild

I vardagsrummet i sådana möbler kan du lagra inte bara rätter och souvenirer, utan också böcker.

Bild
Bild

Lyxiga interiörer kräver möbler av lämplig nivå och design.

Bild
Bild

I rustika interiörer är denna möbel lämplig i en enkel, oförskämd design.

Rekommenderad: