Uppblåsbara Stolar: Barn- Och Vuxenstolar, Madrassstolar Och Solstolar, Bestway -modeller För Simning I Poolen Och Hemma

Innehållsförteckning:

Video: Uppblåsbara Stolar: Barn- Och Vuxenstolar, Madrassstolar Och Solstolar, Bestway -modeller För Simning I Poolen Och Hemma

Video: Uppblåsbara Stolar: Barn- Och Vuxenstolar, Madrassstolar Och Solstolar, Bestway -modeller För Simning I Poolen Och Hemma
Video: Inflatable Lounger Camping Chair 2024, April
Uppblåsbara Stolar: Barn- Och Vuxenstolar, Madrassstolar Och Solstolar, Bestway -modeller För Simning I Poolen Och Hemma
Uppblåsbara Stolar: Barn- Och Vuxenstolar, Madrassstolar Och Solstolar, Bestway -modeller För Simning I Poolen Och Hemma
Anonim

Idag väljs en uppblåsbar stol inte bara för en strandsemester. Tack vare användningen av högkvalitativa material och låga kostnader har denna möbel funnit sin plats både i stadslägenheter och i hus på landet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Varje uppblåsbar stol har ett antal fördelar och nackdelar. Om vi pratar om proffsen, bör du börja med ett stort antal former och mönster. Det kommer att vara möjligt att välja en modell för vardagsrummet, för barnrummet och för verandan i ett lanthus . Möblerna är extremt lätta, så om det behövs kan de flyttas av både en äldre person och ett barn. Dessutom är det lätt att pumpa upp och tömma det, vilket bara ökar rörligheten för detta element. Materialets skyddande egenskaper tillåter användning av en uppblåsbar stol även utomhus. Exempelvis kan fuktsäkra möbler från huset tas ut för en picknick, sedan returneras och, efter tvätt, användas igen i en lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sådant föremål kan installeras absolut på vilken yta som helst, det glider inte . Fördelen med uppblåsbara stolar är deras låga kostnad. Åtminstone att köpa en uppblåsbar modell blir mycket billigare än en fullfjädrad ram. Trots prislappen ser sådana möbler väldigt värda ut. Det är nödvändigt att nämna det stora antalet möjliga material, storlekar och färger.

Det är lätt att ta hand om en struktur gjord av obrännbart material - det räcker att späda tvål i varmt vatten och använda en tvättlösning. I sammansatt tillstånd tar objektet lite plats, och därför finns det inga problem med lagring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den uppblåsbara stolen har dock ett antal nackdelar. Den bor i en extremt dysfunktionell lägenhet med husdjur . Katter, till exempel, föredrar att vässa klorna på denna möbel. I princip kommer det att vara möjligt att hantera detta antingen med hjälp av en speciell impregnering eller med ett tätt lock. Om stolen används utomhus måste den noggrant skyddas från stenar och vassa grenar. Nackdelarna med denna artikel inkluderar en kort livslängd. Slutligen är användning endast möjlig med välgjorda sömmar, så skador på denna del leder oåterkalleligt till skador på hela stolen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla typer av uppblåsbara stolar kan delas in i flera grundmodeller.

För simning

Madrassstolen används för simning i poolen eller öppet vatten. Denna modell är också lämplig för solbad. Även om en sådan stol vanligtvis har armstöd och rygg, är det inte möjligt att helt ligga på madrassen. Basen på denna stol är ortopediskt böjd . Om vi överväger transformatormodeller kan vi inte låta bli att nämna den uppblåsbara lamzaken, som kombinerar en solstol, en hängmatta och en solstol i en design. Det ser ut som en stor nylonpåse som består av ett par luftfack. Det stora pluset med "lata soffor" är att de är självuppblåsande. Det räcker bara att öppna påsen och "ersätta" den med luftströmmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För hemmet

Den uppblåsbara beanbag -stolen ser likadan ut som den skumfodrade modellen. Den passar perfekt in i en lägenhet, till exempel ett barnrum eller ett rekreationsrum. Designmöjligheterna är mycket mer omfattande här än i andra fall. Till exempel, barnstolen kan väljas i form av en fotboll, och väskan till vilarummet kan beställas i en lugn grå nyans med en sammetbeläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att ge

En stol-säng som består av flera moduler är perfekt för att dekorera ett lanthus. I själva verket är detta en vanlig uppblåsbar stol, till vilken ett litet fotstöd är fäst . Det rekommenderas inte att sova på det permanent, men om du stannar vid dacha bara ibland på helgerna, kommer detta alternativ att bli framgångsrikt. Under en fest kan banketten dessutom lossas och användas som en annan sittplats. Den uppblåsbara schäslongen är perfekt för utomhusbruk. Han saknar vanligtvis armstöd, men det långsträckta ryggstödet gör att du bekvämt kan sitta i liggläge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Som regel beror stolens storlek på dess form. Den geometriska stolen är gjord i form av en kub, boll eller päron . En sådan bänk är cirka 65 centimeter i diameter och når bara 30 centimeter i höjd, men en stor fåtölj är mycket större. Möbler av denna typ saknar armstöd och ryggstöd, därför används de antingen som fotstöd eller bara för sittande. Det finns också uppblåsbara stolar som imiterar vanliga stommar i sitt utseende . Om du sätter ett lock på dem kan du bara skilja från traditionella genom att så, eftersom både armstöd och rygg är tillgängliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis, sådana modeller väljs för att dekorera barnrum … Deras bredd varierar från 1 meter eller mer, deras längd överstiger 1,5 meter och deras höjd varierar från 70 till 85 centimeter. De utökade uppblåsbara stolarna väljs oftast för att gå till stranden, eftersom de kan rymmas på samma sätt som på en traditionell solstol. Längden på denna struktur är cirka 170 centimeter.

Slutligen innehåller sortimentet också en fullfjädrad uppblåsbar solstol där du kan simma eller till och med sova. Dess bredd når 140 centimeter och längden är 185 centimeter. Det förlängda ryggstödet kan stiga upp till 95 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Oftast görs en uppblåsbar stol tillverkad av PVC, dvs polyvinylklorid … Detta material är måttligt elastiskt, men ändå hållbart. Ändå deformeras det vid låga temperaturer, och därför är det inte tillrådligt att förvara det på ens en inglasad balkong på vintern. Materialet tappar också sin elasticitet med konstant deformation. Dessutom kan ett annat material appliceras på vinylen för att förhindra glidning av personen som använder stolen.

Vi pratar antingen om flock - nylonhög, mycket behaglig vid beröring eller om velour , som har större mjukhet, men är rädd för aktiv mekanisk påfrestning. Dessa material används inte i form av ett fullvärdigt tyg, utan som en sprutning.

Det bör tilläggas att förutom PVC används ibland andra syntetiska material. Till exempel kan en transparent uppblåsbar stol vara tillverkad av polyolefin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

De mest kända tillverkarna av uppblåsbara stolar är Bestway och INTEX … Det är bättre att förstå varje varumärkes särdrag med hjälp av specifika exempel. Uppblåsbar stol av INTEX med titeln Empire Chair har en bredd på 112 centimeter, en längd på 109 centimeter och en höjd på 69 centimeter. Huvudfärgen är orange, men det finns också en transparent yta och en laminerad bas. Designen tål cirka 100 kilo och väger i sig bara 3,3 kilo. Denna modell säljs utan pump.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppblåsbar stol Comfi Cube från Bestway ser ut som en kub med en ljusblå nyans. Längden på en möbel är 74 centimeter, liksom bredd med höjd. Ytan flockas. Strukturen tål 80 kilo och väger i sig cirka 2 kilo. Setet innehåller en avtagbar kudde som används som sittplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en uppblåsbar stol är det första steget att bestämma vad den köps till. För hemmet kan du ta vilken modell som helst, men de som har flockspray bör föredras . Storlek och design bestäms endast beroende på tillgängliga medel, ledigt utrymme och inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På gatan och i poolen rekommenderas att välja modeller med en inbyggd pump eller åtminstone bekväm för uppblåsning

Det är viktigt att övervaka materialets hållfasthet och omvänt utesluta sprutning, eftersom det reagerar dåligt på fukt och klor som finns i poolen. Dessutom bör du ta reda på hur en defekt kopia ser ut innan du går till affären. I det här fallet pratar vi om spår av lim som är bredare än ett par millimeter, delaminering av sömmarna och, om det finns en pump, problem med dess drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Det finns inga särskilda regler för användning av en uppblåsbar stol. Det är strängt förbjudet att hoppa på en möbel, eftersom den inte är avsedd för detta. Det är viktigt att se till att stolen inte kommer i kontakt med vassa föremål, det vill säga installera den bort från hörn och på plattformar som är fria från stenar, grenar eller glas . Om modellen kommer att användas ofta är det vettigt att skydda den med ett speciellt omslag av tätt tyg. Dessutom uppmuntras inte frekvent inflation och deflation av objektet, eftersom dessa åtgärder avsevärt minskar livslängden.

Stolen ska rengöras utan användning av metallverktyg, hårda borstar eller lösningar med fasta partiklar . Innan du lägger den för förvaring måste du blåsa ut luften helt, rulla ihop möblerna och lägga den i ett skyddande lock. Som redan nämnts bör du inte placera saken längre på balkongen eller på platser där temperaturfluktuationer är sannolika.

Om stolen av misstag punkteras bör du bara reparera skadan själv om reparationssatsen omedelbart fanns i tillverkarens kit. Annars är det bättre att gå till en professionell verkstad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stolen du just köpte måste blåses upp och lämnas ensam för att testa i 24 timmar under vilka det inte är tillåtet att använda möblerna. Om förlusterna uppgår till minst 10% av den totala volymen, är stolen defekt och bör bytas ut. Det är också viktigt att inte överdriva det med inflationen, eftersom överdrivet tryck ökar belastningen på sömmarna och minskar också komforten med att använda möbeln.

Rekommenderad: