Fällbar Stol: Vi Väljer Modeller För Huset Med En Ortopedisk Madrass, Med En Fransk Och Annan Mekanism

Innehållsförteckning:

Video: Fällbar Stol: Vi Väljer Modeller För Huset Med En Ortopedisk Madrass, Med En Fransk Och Annan Mekanism

Video: Fällbar Stol: Vi Väljer Modeller För Huset Med En Ortopedisk Madrass, Med En Fransk Och Annan Mekanism
Video: En planka blir en stol 2024, April
Fällbar Stol: Vi Väljer Modeller För Huset Med En Ortopedisk Madrass, Med En Fransk Och Annan Mekanism
Fällbar Stol: Vi Väljer Modeller För Huset Med En Ortopedisk Madrass, Med En Fransk Och Annan Mekanism
Anonim

Fällbara stolar finns i sortimentet av alla möbelbutiker. Men med all förekomst av denna typ av möbler måste man ta hänsyn till egenskaperna hos enskilda märken. Vad de är och hur man gör rätt val - det är dags att ta reda på det nu.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Den fällbara stolen är perfekt för små lägenheter. Denna möbel är optimal både som en extrasäng och som en plats att koppla av . Den tar liten plats och är lätt. Därför är det inte svårt att ordna om stolen till en annan plats. Moderna mekanismer gör det möjligt att fälla och fälla ut stolar även för barn.

Clamshellben är oftast utrustade med möbelhjul, så rörelsen förenklas ytterligare. Några av ändringarna är utrustade med extra lådor där sängkläder och personliga tillhörigheter kan fällas ihop. Fällbara stolar är på höjdpunkten av mode. De kan installeras i alla interiörer, även i smala korridorer.

Utbudet av sådana stolar är mycket stort . Du kan alltid välja det bästa alternativet, med hänsyn till design och andra funktioner. Vissa modeller är avsedda att användas av små (upp till 2 år gamla) barn och är utrustade med stötfångare för ökad säkerhet. Om du väljer versionen med en ortopedisk madrass kan fällstolen hålla dig frisk längre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eventuella märkbara nackdelar är främst karakteristiska för billiga modeller av fåtöljer. Detta kan bero på:

  • använda otillräckliga kvalitetsmaterial som inte är naturliga;
  • med svårigheter att lägga ut dåligt genomtänkta strukturer (några av dem är klart bortom barns makt);
  • med en snabb uppdelning av mekanismen med dess frekventa användning;
  • med otillräcklig omtanke om geometri (när anatomiska egenskaper inte beaktas fullt ut);
  • med hårt klädsel (du måste köpa en madrass för att kompensera för denna nackdel).
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av mekanismer

En fällstol med en ortopedisk madrass kan mycket väl göras enligt det traditionella schemat " Eurobook " … Sovrummet flyttas framåt tack vare de universella modellmöbelhjulen. I detta fall placeras den andra delen i det lediga utrymmet. Hjulens storlek är relativt liten.

Fördelen med denna lösning är enkel transformering.

Bild
Bild

I delfinsystemet ett par tjocka kuddar används för att bilda sovområdet. När det är dags att sova skjuts sitsen framåt. Kudden, som fungerar som ryggstöd under dagen, rör sig in i den resulterande nischen. När delfinen är monterad finns det mycket lagringsutrymme under kudden. Höjden på en sådan hopfällbar stol är cirka 0,5 m, vilket gör den jämförbar med en vanlig säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska efterfrågad Fransk vikningsmekanism … Detta alternativ är perfekt kompatibelt även med högteknologiska interiörer. Slutsatsen är att det finns 3 sektioner som är anslutna med gångjärn. Huvuddelen är fäst direkt på baksidan, och resten hålls på benen i form av bokstaven P. Stolen läggs ut så här: ta bort dynorna från ytan som används för sätet, och höj och dra sedan mot sig själva.

Bild
Bild

Variant "dragspel " ger möjlighet att fälla ut när man drar en speciell ögla. Då kommer ramen att utvecklas som bälgen på ett musikinstrument (därav namnet). Sådana mönster är av hög kvalitet och enkla. Förenkling av mekanismen gör den mer hållbar.

Om du väljer rätt stol kommer den inte att ha några övergångar när den fälls ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest traditionella lösningen är "boken ". Den fälls ut när den nedre dynan höjs tills den klickar. Detta ljud indikerar att ramen är låst i önskat läge. Ryggstödet sänks samtidigt och bildar ett plant plan. Minimimåtten för en hopfällbar stol tillverkad enligt "bok" -schemat är 0,65x1x0,65 m.

Bild
Bild

Dimensioner

Oftast används fällbara stolar i ett trångt utrymme. Minsta bredd på 60 cm är typiskt för barnmodeller . Även vuxna med en mycket passande figur är osannolikt att gilla sådana möbler. De måste fokusera på modifieringar med en bredd på minst 0,7-0,8 m.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: mätningen bör göras tillsammans med armstöden, eftersom det är det enda sättet att få ett korrekt resultat.

I minimalismstilens rum används huvudsakligen fällbara stolar utan armstöd . I det här fallet matchar sängens bredd och bredden på själva möblerna exakt.

För en bekväm passform i en hopfälld stol bör höjden på ryggen vara cirka 1,1 m. För information: i lägre modeller (upp till 0,8 m inklusive) kan dekorativa kuddar ibland hjälpa till att kompensera för bristen på höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och färger

I överväldigande majoritet av fallen är fällstolar i budgetklass gjorda av spånskiva. Dyrare och elitalternativ innebär användning av naturligt virke. Träkonstruktioner:

  • miljövänlig;
  • utåt estetiskt;
  • kräver inte komplex vård;
  • servera ganska länge;
  • pålitlig och stabil.
Bild
Bild
Bild
Bild

För klädsel kan användas:

  • mattning (tät, lätt rengjord materia);
  • chenille (det bästa valet för allergiker);
  • mikrofiber (hållbart och taktilt trevligt material);
  • hydrofob flock;
  • velour (överlever kemtvätten bra, men inte tillräckligt stark).
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig roll spelas av färgen på fällbara stolar . Det mest mångsidiga alternativet är grått, vilket passar in i vilken inredning som helst. En annan fördel med den grå färgen är den minimala synligheten av eventuell förorening. Om överväganden om rengöringsfrekvens inte är alltför grundläggande kan du föredra en vit stol. Förutom utmärkt kompatibilitet med alla interiörer, har den också en positiv inställning.

Bild
Bild

Du kan också överväga alternativ:

  • beige;
  • ljusblå;
  • ljusgrön i färgen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du köper en fällstol för ditt hem måste du vara uppmärksam på tillverkarens märke. Och det är inte bara så att stora företag kan erbjuda mer variation. Det är lämpligt att fokusera på fabriker som har produktion i närheten . Ju lägre transportkostnader, desto lägre blir priset på den färdiga produkten. Allt annat lika är det värt att ge företräde åt hopfällbara sängar med ett fack för förvaring av sängkläder.

Vuxna modeller av sådana möbler bedöms främst av deras kompakthet och hållbarhet. Det kommer också att vara ganska användbart att bekanta dig med intyg om överensstämmelse och certifikat för hygieniska egenskaper . Om förbättrad luftcirkulation är viktig bör lamellstrukturer föredras. När du väljer en modell med en ortopedisk madrass, bör dess kvalitet också bedömas.

När det gäller omvandlingsmekanismen, för människor som hela tiden är upptagna, är det vettigt att välja det enklaste och snabbaste alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Med tanke på prisöverväganden är det lämpligt att begränsa oss till fabriker i Ryssland. Så, utmärkta stolsängar är gjorda under varumärket Askona … De är designade för samma komfort under sömnen och vilan på dagtid. Askona -designers arbetar inte sämre än ingenjörerna i koncernen och kan erbjuda ett antal originalutvecklingar.

Närvaron i sortimentet av andra typer av stoppade möbler gör att du flexibelt kan kombinera dem med varandra.

Bild
Bild

Anständiga stoppade möbelerbjudanden företaget "Fiesta " … Fördelen med dess produkter är prissorten. En särskild plats i företagets sortiment intas av Lavsof -linjen. Den kombinerar förstklassiga fåtöljer och soffor.

Alla produkter ser bra ut och produceras i företagets egna produktionsanläggningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällstolarna i följande företag förtjänar också uppmärksamhet:

  • "Shatura-möbler";
  • Rival;
  • Borovichi Möbler;
  • Katyusha;
  • Allegro-Classic;
  • Avangard.

Rekommenderad: