Hängande Trädgårdsstolar: Att Välja En Gungstol För Ett Sommarresidens, Runda Och Andra Typer Av Landstolar

Innehållsförteckning:

Video: Hängande Trädgårdsstolar: Att Välja En Gungstol För Ett Sommarresidens, Runda Och Andra Typer Av Landstolar

Video: Hängande Trädgårdsstolar: Att Välja En Gungstol För Ett Sommarresidens, Runda Och Andra Typer Av Landstolar
Video: Top 10 Patio Chairs to buy in USA 2021 | Price & Review 2024, April
Hängande Trädgårdsstolar: Att Välja En Gungstol För Ett Sommarresidens, Runda Och Andra Typer Av Landstolar
Hängande Trädgårdsstolar: Att Välja En Gungstol För Ett Sommarresidens, Runda Och Andra Typer Av Landstolar
Anonim

Ett lanthus anses vara ett utmärkt ställe att koppla av, när man utformar vilket det är viktigt att uppmärksamma inte bara på det inre arrangemanget av rummen utan också på trädgårdstomten. För att koppla av väl efter en hård dag på jobbet och bekvämt tillbringa fritiden med en kopp kaffe eller en bok i det fria, installerar många människor hängande stolar i sina områden. Sådana strukturer har inte bara multifunktionalitet, utan fungerar också som en original inredningsartikel i landskapsdesign, vilket ger det ett originellt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktfunktioner

En trädgårdshängstol är en ovanlig möbel avsedd att användas på landet eller i en lägenhet. Dess design är praktisk och bekväm, den består av en gungstol och en hängmatta . Till skillnad från konventionella fåtöljer har dacha höga sidoväggar som döljer det inre utrymmet, och en upphängning används för installationen, vilket gör att sätet kan svänga som en gunga. Installation av sådana möbler utförs vanligtvis på starka kedjor, vilket gör strukturen lätt att använda. Nästan alla modeller av trädgårdstolar har en rundad form, och de är gjorda av korgmaterial.

Många tillverkare tillverkar också fåtöljer med stativ, de utmärks av ökad komfort och till och med låter dig ligga . Hängande modeller väljs som regel av de sommarboende som tycker om att känna sig viktlösa under semestern. Denna typ av möbler kan ha olika storlekar, som bestäms av designfunktionerna. Så, bärbara strukturer har stora dimensioner, det finns till och med dubbla stolar på vilka du kan sitta och svänga ihop. Stationära modeller är mestadels enkla och deras bredd överstiger inte 100 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med att hänga trädgårdstolar inkluderar ett antal egenskaper

  • Ett bra ställe att bo . På kvällarna, inslagna i en filt, kan du koppla av väl över en kopp te. Genom att komplettera designen med ett litet bord med en bärbar dator kan du dessutom gå i pension och arbeta.
  • Exklusivitet . Denna möbel passar perfekt in i alla landskapsdesigner.
  • Unikhet . Produkter finns i olika former, storlekar och kompletteras med olika funktioner.
  • Bekvämlighet vid installation och drift . Sådana möbler är väl lämpade för kvällsavkoppling. Att hänga en struktur i trädgården kräver inga speciella färdigheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna finns det bara en: om strukturen är monterad i taket på ett lusthus eller en terrass, är det omöjligt att flytta stolen till en annan plats. Förutom, det finns begränsningar i drift efter vikt - de flesta produkter tål endast 100 kg last.

För mer vikt rekommenderas att välja trädgårdstolar av akryl - jämfört med tyg-, plast- och rottingmodeller kan deras maximala belastning nå 200 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

En hängande gungstol presenteras på möbelmarknaden i ett stort sortiment, medan varje typ kan variera inte bara i pris, storlek, tillverkningsmaterial utan också i designfunktioner. Modeller med en stel ram, där strukturen är täckt med slitstarkt tyg, är mycket populära . Produkter från en mjuk ram, som utåt liknar en hängmatta, har visat sig bra - de är kompakta och tar liten plats.

Bild
Bild

Beroende på konstruktionstyp finns det flera typer av trädgårdsstolar

En droppe . Avser halvstängda modeller som kan installeras både i sommarstugan och i barnrum, och dessutom utrustas med fönster och dörrar (vilket gör möblerna så lika som ett barnhus). Denna runda stol kan också placeras på en bänk och placeras i alla hörn av trädgården.

Bild
Bild

Kokong . Det kännetecknas av höga sidoväggar, tack vare vilka du kan få fullständig ensamhet i en "kokong" och göra lite meditation eller lite reflektion. Passar perfekt in i alla former av landskapsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boll . Designen presenteras i form av en boll (ibland kan den likna ett ägg), den är gjord av olika material. Modeller av plast och glas ser underbara ut, de väljs när man inreder en sommarstuga i modern stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Hittills har tillverkarna presenterat för köparna många modeller av hängande trädgårdstolar av olika material. Ofta har sådana möbler element av smide, vilket ökar dess styrka och gör att de kan användas under utomhusförhållanden.

Gungstolar med metallram och armstöd tål tung belastning och tjänar länge, men under påverkan av fukt kan de korrodera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, på rea kan du hitta produkter gjorda av trä … Dessa är naturliga råvaror som är idealiska för tillverkning av alla typer av trädgårdsmöbler. Det är hållbart, motståndskraftigt mot yttre faktorer och solen. Men när du är utomhus länge, under påverkan av direktstrålar och fukt, försämras trädet.

Det är bäst att välja modeller gjorda av lövträ (björk, tall, ek, lärk).

Bild
Bild

PVC -rör används också i stor utsträckning vid tillverkning av trädgårdsmöbler . Detta material kännetecknas av hög kvalitet och överkomligt pris. En ram är gjord av ramen och avskurna delar av rören, som är mantlade med ett tätt tyg (nylon, bomull, linne). Modeller gjorda av vinstockar och rotting ser också original ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Lantstolar av upphängda modeller presenteras på marknaden av både inhemska och utländska tillverkare. Produkterna fick bra recensioner från varumärket Sofini (Ryssland) , de är erkända som de bästa inom ergonomi och kvalitet. Ett särdrag hos alla Sofini -modeller är att de inte kräver fastsättning i tak och planka under installationen. Ramen på de hängande gungstolarna är gjord av stål, vilket gör dem hållbara och starka, medan själva kokongen är gjord av rottingmaterial.

Tillverkaren kompletterar dessutom produkten med bekväma mjuka kuddar av allergivänlig polyester.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett antal utländska tillverkare förtjänar också särskild uppmärksamhet

Brafab (Sverige) . Produkter från detta märke håller hög kvalitet. Produkterna är gjorda av konstrotting, deras struktur är fäst på ett speciellt stöd med en höjd av 190 cm. Upphängda modeller är väl lämpade för avkoppling i landet. Gungstolarna väger upp till 40 kg, ramen är gjord av metall belagd med pulverfärg. Designen är hopfällbar, installationen av produkter utförs snabbt. Trädgårdstolar kan bära upp till 130 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvillingarna (Indonesien) . Hängande konstruktioner från denna tillverkare, avsedda för sommarstugor, har en ovanlig smak. En mjuk kudde och känslig rottingvävning passar perfekt in i alla stilar i trädgården. På grund av den stora storleken kan två personer vila i sådana stolar, och den hopfällbara designen möjliggör enkel transport. Ramen är tillverkad av stål, produktens vikt är upp till 37 kg, de klarar en belastning på upp till 140 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Innan du köper en hängande gungstol för ett sommarboende är det viktigt att ta hänsyn till många nyanser. När allt kommer omkring bör produkten inte bara fungera som en original dekoration för landskapsdesign, utan också vara bekväm för avkoppling. Experter rekommenderar att uppmärksamma flera kriterier när du köper denna typ av möbler.

  • Kvalitet . Produkter som är tillverkade av billigt material håller en minimitid, och under deras användning finns det risk för skador. Det är bäst att föredra runda formade målade stålstolar. När det gäller kokongen fick korgmodeller av konstrotting goda recensioner. De är resistenta mot fukt, frost och UV -strålar. Kvaliteten på stolskudden spelar också en stor roll; det är lämpligt att välja produkter från väderbeständiga tyger.
  • Design . Det är viktigt att hängande trädgårdsmöbler blandas harmoniskt med landskapsdesignen på platsen. De mest populära är modeller av naturliga träblommor. Mörkgrå och svarta produkter ser också underbara ut.

Rekommenderad: