Hängande Rottingstolar: Konstgjord Och Naturlig Rotting, IKEA, Vit, Med Kudde Och Gungstolar, Med Takfäste. Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Hängande Rottingstolar: Konstgjord Och Naturlig Rotting, IKEA, Vit, Med Kudde Och Gungstolar, Med Takfäste. Recensioner

Video: Hängande Rottingstolar: Konstgjord Och Naturlig Rotting, IKEA, Vit, Med Kudde Och Gungstolar, Med Takfäste. Recensioner
Video: Best Egg Chairs 2020 - Top 5 New Hanging Egg Chairs 2024, April
Hängande Rottingstolar: Konstgjord Och Naturlig Rotting, IKEA, Vit, Med Kudde Och Gungstolar, Med Takfäste. Recensioner
Hängande Rottingstolar: Konstgjord Och Naturlig Rotting, IKEA, Vit, Med Kudde Och Gungstolar, Med Takfäste. Recensioner
Anonim

En snygg hängstol av rottingrotting finns bara i de mest intressanta interiörerna i en stadslägenhet, i en lantstuga eller på en personlig tomt. Låt oss bo mer detaljerat om hemligheterna med sådan popularitet för denna typ av möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En rottingstol passar helt enkelt inte in i designen av en standardlägenhet, gjord utan någon tankeväckande stil. Denna spektakulära och mycket eleganta lösning kommer att se löjlig ut bredvid träsängar och snabbt utvalda stolar. För att hängstolen ska bli en riktig höjdpunkt i interiören måste du anstränga dig mycket. Men var säker - det är värt det. Fåtöljen blir en mysig viloplats för vuxna som är trötta efter en arbetsdag och en ovanlig lekplats för barn.

På den kan du alltid läsa en bok, titta på TV och till och med arbeta med en bärbar dator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hängstolen kan placeras i olika hörn av lägenheten

I vardagsrummet . Detta är den mest framgångsrika platsen, för i den rymliga hallen kan du alltid hitta ett litet hörn där förutsättningar för fred skapas.

Bild
Bild

I sovrummet . Det är inte en dålig idé att placera en stol, i det här fallet kan du gå i pension och koppla av, men inte i sängen, vilket inte alltid är bekvämt, men i en specialutrustad stol.

Bild
Bild

I barnkammaren . Ditt barn kommer säkert att uppskatta en sådan lösning, eftersom för barn öppnar en rottingstol många möjligheter till lek: det blir en gunga, ett hus eller en plats för dem att läsa och träna med prylar.

Bild
Bild
Bild
Bild

På loggia och veranda . Om detta extra utrymme har tilldelats dig som en relaxavdelning där du lugnt kan läsa, beundra det inledande landskapet eller äta frukost i tystnad, kommer korgstolen att harmoniskt passa in i detta koncept.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Precis som alla andra möbelmodeller har rottingrottingstolar på en upphängning sina egna fördelar och nackdelar.

Låt oss titta på det positiva först

  • Styrka . För alla hängande stolar är detta ögonblick ett av de viktigaste, eftersom användarnas säkerhet beror på det. Rottingprodukten tål belastningar på upp till 100-150 kg.
  • Flexibilitet . Naturligtvis kan rottingflätor inte jämföras med ortopediska stolar, men det kan ändra formen och anpassa sig till en persons anatomiska egenskaper (vikt, hållning och kroppsposition).
  • Lättviktig . Vikten av rottingstrukturen överstiger inte 20-25 kg; alla tak eller specialstöd kan lätt motstå en sådan belastning.
  • Lätt att underhålla . All ytrengöring reduceras till bearbetning med en torr trasa eller dammsugare.
  • Varaktighet . Rattan klarar aktiv exploatering i 30-40 år. Dessutom deformeras den inte under denna tid och ändrar inte utseende. Det är omöjligt att pressa rotting - dess form förblir oförändrad även om en hel person sitter i den varje dag.
  • Estetik . Rottingvävning har ett mycket dekorativt utseende och ser harmoniskt ut i en mängd olika stilar (eco, country, provence och modern).
  • Säkerhet . Rotting är miljövänligt, det avger inte flyktiga giftiga ämnen. Dessutom har dessa stolar inga vassa hörn, så du kan inte bli skadad av dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det fanns dock några nackdelar. Flera negativa aspekter kan lyftas fram.

  • Stolen är svår att passa in i interiören . För det första är det omfattande, så det är inte lämpligt för små rum. För det andra ser vävning från en vinstock lämpligt ut i klassiker, provence, modern och ekostil, men i interiörer inredda i barockkonceptet kommer det att vara olämpligt.
  • Installation svårigheter . Om stolen vilar på ett stöd, är det nödvändigt att borra taket för att installera det. Om du senare vill flytta den till en annan plats behöver du en komplex demontering.
  • Pris . En verkligt praktisk konstruktion med en snygg design är ganska dyr. Du kan dock alltid köpa modeller gjorda av konstrotting, vars priser kommer att vara en storleksordning lägre.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Hängande stolar som finns i butiker finns i olika former.

Klassisk . Denna produkt har alla funktioner i en vanlig stol: ryggstöd och armstöd. Faktum är att det inte skiljer sig från golvmodellerna, det har bara ben och är fäst i taket. Den största fördelen med produkten är dess höga komfortnivå. Det kan göras både för en användare och för två.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gunga . Dessa gungstolar påminner tekniskt om en traditionell gunga, men är gjorda mer graciöst. I sådana modeller kompletteras sätet med fästen på båda sidor. Gungan ser bäst ut utomhus och fixeras på en gren av ett stort träd. Men i rum inredda i miljö- eller loftstilar kommer de också att vara mycket lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boll . Hemisfärisk design, liknande ett delvis skuren ägg. Till salu hittar du både modeller för en person och dubbla mönster. Det finns inga armstöd eller ryggstöd här. Strukturen är dock stängd, så det är lämpligt att placera små kuddar inuti för att inte skapa obehag för ryggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kokong . Kanske den mest bekväma modellen, som utåt liknar en korgmatta i form av en droppe. Det är bekvämt att läsa en bok i en sådan fåtölj. Det bästa alternativet för dem som inte har ett separat rum, men vill vara i ensamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beslag

Det finns flera sätt att fixa sätena.

Till taket

Denna typ av infästning kräver beräkning - det är mycket viktigt att i förväg veta hur den upphängda stolen kommer att påverka takets tillstånd. Lösningen är inte möjlig för undertak och undertak, liksom i fall där den totala belastningen på plattan är mer än 100 kg . Med detta installationsalternativ förblir stolen stillastående, och du kommer inte att kunna flytta den från plats till plats.

Bild
Bild

Upphängd

Fastspänningstypen sparar mycket besvär. Om de tekniska egenskaperna i rummet ger interna balkar, kan du helt enkelt fästa huvudramen till dem, och efter att det är säkert fixat hänger du kroppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

På ett stativ

Den kolonnmonterade konstruktionen kräver ingen installation, eftersom stödet redan ingår i stolen från början. Om du vill kan du alltid flytta den från rum till rum, lägga den på gatan och ta tillbaka den till rummet. Denna modell har bara en nackdel - besvärlig, eftersom stolen tillsammans med stödet tar mycket plats.

Bild
Bild

Rottingtyp och färger

Tilldela naturlig och konstgjord rotting. Natural är en stam av en tropisk vinstock, speciellt bearbetad och torkad. Naturmaterial kan ha en bekväm form, anpassa sig till en persons egenskaper . Naturrotting är miljövänlig, det luktar inte kemikalier och ser bra ut även obehandlat. Absolut allergivänligt. Samtidigt är naturlig rotting rädd för vatten, och risken för buggar och svampar, utvecklingen av mögel, utesluts inte.

Dessutom är det bättre att skydda rotting från direkt solljus, eftersom det under påverkan av ultraviolett strålning tappar ljusstyrkan i sina färger.

Konstgjord rotting växer inte någonstans . I själva verket är det en flexibel polymer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med sådana material inkluderar följande

  • Praktiskhet . Plast är inte rädd för vatten, det är inte rädd för antingen drag eller ultraviolett strålning, därför kan den användas utomhus.
  • Resistent mot deformation . Även om repor uppstår på beläggningen kommer de fortfarande inte att vara särskilt synliga.
  • Lätt att underhålla . Ytan kan enkelt rengöras med de enklaste rengöringsmedlen, även med vanligt tvålvatten.
  • Konstgjord rotting kan tillverkas i många färger, så att modellen harmoniskt kan passa in i olika interiörer.
Bild
Bild

Konstgjord rotting har dock sina nackdelar

  • Tunghet . Plast är ingalunda ett lätt material. För att ordna om en sådan stol från plats till plats måste du anstränga dig.
  • Lukt . Plast, särskilt ny plast, utstrålar en lätt syntetisk doft, och det kan vara obehagligt för personer med känslig luktsinne.

Tillverkare

Den mest kända tillverkaren av rotting korgstolar är IKEA -företag … Produktserien för denna tillverkare innehåller flera serier, varav den mest populära är Svinga : dessa modeller har en metallram och sätet är tillverkat i naturlig rotting. Finns i flera färger: blå, vit, beige och brun.

Stolen är lämplig för utomhus- och inomhusbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter från naturlig rotting från tillverkaren är ganska efterfrågade på marknaden. " Rottingmöbler " … Detta företag har sina egna produktionsanläggningar på ön Java, och alla korgmöbler är tillverkade för hand. Konststolar i rotting produceras av många andra tillverkare, särskilt bland dem RAMMUS företag.

Urvalstips

Innan du väljer en stol för ditt hem, var uppmärksam på följande parametrar.

  • Produktens mått . Innan du köper måste du mäta takhöjden i rummet och mäta platsen där du planerar att installera stolen.
  • Kvalitet . Säljaren är skyldig att visa dig ett intyg som bekräftar stolens kvalitet och miljösäkerhet. Detta gäller särskilt när det gäller konstrotting, eftersom plast av låg kvalitet kan släppa ut skadliga ämnen.
  • Material det ska se snyggt ut, det kan inte ha fläckar, grovhet eller sprickor.
  • Ram måste vara hållbart.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var uppmärksam på materialets flexibilitet.

Om flätan böjer sig fritt under tryck kommer den att deformeras vid frekvent användning. Men överdriven statik är inte heller ett bra tecken, eftersom det kommer att vara obekvämt att sitta på en sådan stol. Var noga med att göra ett test: sitt i en stol och bedöm hur bekvämt det är för dig att sitta i den, om det finns någonstans att luta dig tillbaka och om strukturen är lutad åt sidan.

Bild
Bild

Granska översikt

I allmänhet är kundrecensioner om rottingstolar mest positiva, men alla noterar att när man köper en produkt bör man ägna särskild uppmärksamhet åt materialets kvalitet. Det är bättre att använda produkter av naturlig rotting i ett bostadsområde - de är ganska lätta och skapar inte en belastning på takplattorna.

Dessutom är de dekorativa och estetiskt tilltalande. I huset kommer en sådan stol inte att utsättas för fukt, ultraviolett ljus och parasitiska insekter.

Och här för gatan är det bättre att föredra konstgjord vävning … Sådan rotting är resistent mot alla negativa yttre påverkan, och landskapsdesign är inte lika krävande för materialets naturlighet som arrangemanget av ett vardagsrum.

Rekommenderad: