Äggstolar: Äggformade Häng- Och Golvstolar. Korgstolar På Stativ Och Andra Modeller. Dimensioner

Innehållsförteckning:

Video: Äggstolar: Äggformade Häng- Och Golvstolar. Korgstolar På Stativ Och Andra Modeller. Dimensioner

Video: Äggstolar: Äggformade Häng- Och Golvstolar. Korgstolar På Stativ Och Andra Modeller. Dimensioner
Video: Top 12 World Best Hanging Egg Chairs on Amazon Guaranteed 2021 2024, Mars
Äggstolar: Äggformade Häng- Och Golvstolar. Korgstolar På Stativ Och Andra Modeller. Dimensioner
Äggstolar: Äggformade Häng- Och Golvstolar. Korgstolar På Stativ Och Andra Modeller. Dimensioner
Anonim

För några decennier sedan ägde en ljus händelse rum inom möbeldesign. En ny stolmodell har dykt upp. En ovanlig möbel i form av ett ägg har vunnit hjärtan hos både professionella designers och vanliga köpare.

Denna modell är fortfarande aktuell idag. Nya modifieringar dyker upp, vilket gör att du kan välja rätt alternativ för alla rum. Sådana stolar kan ses på kontor, på offentliga platser och i lägenheter. Denna artikel kommer att berätta hur du väljer rätt alternativ bland en mängd olika modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

1957 uppfanns den takupphängda stolen . Ett år senare dök en golvmodell av en äggformad möbel upp, som fick namnet Ägg.

Det speciella med denna typ är frånvaron av 4 ben och armstöd. Produktens kropp har en strömlinjeformad rundad form som liknar ett ägg . Objektet kan stödjas eller avbrytas. I vilket fall som helst kan produkten roteras.

Upphängda modeller kan också svänga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Äggstolens dygder är många

  • Kroppen är i ett stycke, på grund av vilken produkten monteras snabbt och enkelt.
  • Originalitet möter komfort. Det är mycket bekvämt att sitta i en produkt av denna form, du kan slappna av helt i den. Om modellen är avstängd, ger en lätt svajning dessutom lugn, ger lugn och en känsla av flygning.
  • Ovanlig design gör att produkten kan bli en höjdpunkt i interiören. Samtidigt kommer det inte att verka överflödigt mot bakgrund av situationen, om du väljer rätt design. Olika material och färger gör att du harmoniskt kan anpassa produkten till strikt minimalism, till ett brutalt loft och till ekostil.
  • Barn gillar dessa stolar väldigt mycket. Produkternas form och deras rörlighet är också attraktiva. Samtidigt minimerar avsaknaden av skarpa hörn risken för skada av små användare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Först och främst sticker hårda och mjuka stolar ut.

Typ 1 design - det här är trädgårdsmodellmodeller, liksom inre stolar av glas och konstrotting. Vanligtvis är dessa modeller upphängda från taket eller hängande från en stav. Användarna själva kompletterar sådana produkter med kuddar eller pälskappor som ökar sittkomforten. Vid behov tvättas eller ersätts textilvaror med nya.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mjuka modeller lämplig för kontors- och lägenhetsinredning. Normalt handlar det om spinnprodukter på ett stativ. De finns redan med ett mjukt fyllmedel. Klädselstyg är olika (deras typer kommer att diskuteras nedan).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samma du kan skilja produkter med en öppen topp och slutna modeller som liknar ett halvt ägg … De förra installeras oftare på kontor, vardagsrum. De är bekväma att arbeta och koppla av i. De senare har en mer chockerande design. En sådan stol blockerar lätt den som sitter i den från den omgivande miljön, vilket skapar en atmosfär av integritet. Vanligtvis köps de för hemmabruk, mindre ofta installeras de på offentliga platser med en ultramodern design för att betona den valda interiören.

Och naturligtvis, äggformade strukturer klassificeras enligt typen av infästning … Modeller utmärks, som är upphängda och placerade på golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga varje sort mer detaljerat.

Upphängd

Produkten kan fixas på tre sätt.

Takfäste . Detta alternativ är endast lämpligt för byggnader med starka tak. Innan du köper och installerar är det viktigt att se till att överlappningen stöder föremålets vikt tillsammans med personen som sitter i den. För installation används vanligtvis ett kemiskt ankare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det råkar också vara monterat på en balk - det kan till exempel vara en gren av ett träd. Naturligtvis måste den vara tjock och robust. Annars kommer det att finnas risk för kollaps av strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stöd för stativ . I det här fallet står metallramen på golvet och stolen är upphängd från den med en kedja. Sådana modeller är mobila. De kan ordnas om var som helst och till och med tas ut på gatan på sommaren. Det viktigaste är att tillhandahålla en plan yta för att installera strukturen.

Bild
Bild

Utomhus

Golvstående modeller finns av två typer. De förra hålls på en korsformad pedikel. Den andra är monterad på ett runt stativ.

  • Tvärstycke - den klassiska versionen av infästning av äggformade stolar. Den används än idag. Basen är tillverkad av förkromat stål. Strukturens kanter är utrustade med halkskydd. Sådana produkter har inga rullar.
  • Det runda stativet uppfanns senare . I vissa fall avsmalnar det vid fodralet, och ibland är det en enkel platt skiva. I sådana fall har basen vanligtvis samma färg som stolen själv. Som ett resultat ser strukturen ut som en monolitisk produkt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Stommarna på äggformade stolar är gjorda av flera typer av material. Wicker "openwork" -modeller är gjorda av vinstockar, naturlig och konstgjord rotting . Det senare materialet är ofta färgat, vilket ger det olika nyanser. Det finns också modeller gjorda av transparent plexiglas och färgad plast. Metall används vanligtvis endast för tillverkning av enskilda delar (kedjor, stativ). Fullmetallmodeller är sällsynta. Dessa är främst designerstolar som är lämpliga för möbler i loftstil.

Olika material kan också användas för klädsel av mjuka stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga de mest populära alternativen

  1. Velours . Sammetslen material, behaglig vid beröring. Det är hållbart, andas. Men om du ofta sitter på en stol gnuggas högen gradvis av. Detta är värt att överväga.
  2. Micro-corduroy . Det är också taktlöst trevligt och hållbart, men har en annan konsistens. Det behåller sitt utseende längre.
  3. Ull . Detta är ett naturligt "andningsbart" material, ganska hållbart. Det kan dock orsaka en allergisk reaktion hos vissa människor.
  4. Scotchguard . Slitstarkt och vackert material. En speciell impregnering skyddar sådana klädsel mot damm, fukt och ökar dess hållbarhet.
  5. Chenille . Mjukt fleecy tyg med bra slitstyrka. Den enda varningen är att det inte tillåter luft att passera väl.
  6. Läder . Starkt, hållbart, fuktbeständigt material. Sådana produkter är vanligtvis dyrare än alla andra alternativ.
  7. Konstgjort läder . Det är ofta svårt att skilja sådana klädsel från naturligt utseende. Skillnaden märks endast taktilt - den konstgjorda analogen är mer stel. Det tillåter inte heller att luft passerar väl. Sådana produkter är dock mycket billigare än modeller från föregående kategori.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Sittstorlekarna från olika tillverkare är ungefär desamma. Mått på öppna golvmodeller:

  • bredd - 85-90 cm;
  • höjd - 110-115 cm;
  • djup - 80-85 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mått på stängda golvstolar:

  • bredd - 85-90 cm;
  • höjd - 130-150 cm;
  • djup - 85-90 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hängande modellkroppsmått:

  • bredd - 80-90 cm;
  • höjd - 105-110 cm;
  • djup - 75-85 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bommens höjd är ca 2 m.

Om produkten är i form av en boll eller ett oregelbundet ägg (expanderar nedåt) kan kroppens bredd vara större än figurerna ovan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Ett stort sortiment av äggformade stolar gör att du kan välja ett alternativ som passar alla inredningsstilar.

I strikt retrostil modellen av en öppen typ med en klädsel av naturligt eller konstläder får plats. Det är bättre att välja ett klassiskt stativ (kors). Klädselns färg ska vara neutral och lugn. En brun nyans skulle vara ett idealiskt val.

Bild
Bild
Bild
Bild

För loft en fåtölj av vilken modell som helst. I detta fall måste både stativet och kroppen vara av metall.

För invändig fyllning kan du också välja brunt eller svart läder.

Moderna riktningar tillåta olika färger och former. Du kan välja en öppen golvstol i en ljus nyans (som gul, blå, röd och lila). Du kan hålla dig på en lugn dämpad ton. Klädseln kan vara tyg eller läder, allt beror på personliga preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sluten golvstol på ett monolitiskt stativ i tvåfärgad design ser original ut . Kroppen är vanligtvis gjord av glasfiber i en neutral färg (vit, svart). I det här fallet kan den inre mjuka fyllningen vara kontrasterande (röd, turkos, orange, etc.). Naturligtvis finns det också alternativ att sälja i lugnande färger.

Många föredrar att dekorera lägenheter inredda i modern stil med akrylhängande modeller. De mest populära är vita och svarta "fisknät" -modeller på skivstänger med ljusa kuddar . Men om du vill kan du också hitta en färgversion (till exempel blå eller grön).

Bild
Bild
Bild
Bild

Genomskinliga hängande produkter passar perfekt med begreppet minimalism . Kuddar finns i en mängd olika färger. Oftast är transparenta modeller i form av ett halvklot, men äggformade modeller finns också.

Ecostyle kompletterar perfekt modellen i naturlig rotting. En sådan modell passar in i skandinavisk riktning. En pälskåpa eller tygkudde kan komplettera produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

För upprörande älskare erbjuds modeller som förutom den ursprungliga formen också har ovanliga färger. Imitation av lapptyg sytt lapptäcke, bilden av den amerikanska flaggan, djuravtryck (zebra, leopard, ko) och andra alternativ kan helt enkelt inte gå obemärkt förbi.

Det är värt att nämna att vissa moderna modeller av sluten typ är utrustade med ytterligare alternativ. Det kan till exempel vara en dold MP3 -spelare. Naturligtvis tillåter inte transparenta stolar installation av sådana system. Men estetik och komfort är redan betydande fördelar med produkter i sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man lägga den?

Golvmodellen kan placeras på valfri plats för dig. Ofta är dessa stolar placerade bredvid soffbordet, framför TV: n eller eldstaden. Den upphängda modellen på stången kräver mer ledigt utrymme på grund av gungningen. Detta bör komma ihåg.

Tänk särskilt noga på placeringen av modellen om du har valt en produkt med takfäste.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan stol kan inte flyttas utan demontering. Det är viktigt att överväga några punkter här:

  • det ska inte finnas några hängande produkter i närheten (till exempel ljuskronor);
  • det måste finnas tillräckligt med ledigt utrymme så att produkten inte kan vidröra andra möbler vid gungning;
  • stolen ska inte blockera passagen, störa rörelsefriheten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Den solgula öppna modellen ser pigg och attraktiv ut. Fåtöljen är den perfekta höjdpunkten i en neutral miljö. Ett stativ som tillval gör att du kan sträcka ut benen och njuta av att läsa en bok eller titta på TV

Bild
Bild

Samma fåtölj, men i vitt, ser helt annorlunda ut. Modellens elegans betonas av ädelheten i läderklädseln. En sådan fåtölj kan dekorera både vardagsrummet och kontoret

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bruna korgverket passar perfekt in i ett lanthus. Produktens ton är i harmoni med den naturliga finishen och inredningsartiklarna. Kuddar med blommönster ger stolen en hemtrevlig känsla

Bild
Bild
Bild
Bild

Den gröna modellen med apelsinkuddar framkallar sommar och saftiga frukter. Dekorera i sandfärger, levande växter, måla med ett landskap - det är allt du behöver för att skapa effekten av en strandsemester i din egen lägenhet

Bild
Bild
Bild
Bild

Den snövit genombrutna modellen verkar viktlös och luftig. Ett utmärkt val för dem som gillar ljusa, moderna interiörer

Rekommenderad: