Elektrisk Fåtölj: Välj Modeller Med Elektrisk Vilstol För äldre Och Unga, Med Och Utan Lift Up -system

Innehållsförteckning:

Elektrisk Fåtölj: Välj Modeller Med Elektrisk Vilstol För äldre Och Unga, Med Och Utan Lift Up -system
Elektrisk Fåtölj: Välj Modeller Med Elektrisk Vilstol För äldre Och Unga, Med Och Utan Lift Up -system
Anonim

När vi väljer stoppade möbler tänker vi först och främst på komfort. En fåtölj kan ge en person en hög nivå av avkoppling. Denna stol har sin egen specificitet som skiljer den från andra typer av möbler. Dess uppgift är att skapa den mest gynnsamma vilan för spända muskler, minska belastningen på ryggraden, slappna av axelbältet och nacken och lindra muskelspasmer från stressade ben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Fåtöljen är en cabriolet med ett fällbart ryggstöd och ett upphöjt fotstöd. Beroende på konfiguration kan sådana möbler ha ett inbyggt ljudsystem, massage, värme, aromaterapifunktion.

Bild
Bild

Den största skillnaden mellan denna typ av möbler är möjligheten till transformation . Ryggstödet lutar sig bakåt och är fixerat i flera lägen, upp till horisontellt. Sätena är utrustade med en elektrisk drivning och är utrustade med ett skjutbart fotstöd. Baksidan av produkten tar hänsyn till särdragen hos mänsklig anatomi, tack vare vilken ryggraden stöds i den mest gynnsamma positionen.

Nackstödet kan lutas.

Bild
Bild

Sortimentet innehåller ortopediska modeller, modeller för funktionshindrade och äldre. Ryggen och armstöden på sådana möbler kan justeras efter en persons individuella parametrar. Tillverkare producerar stolar med 360 graders rotation och gungfunktion . Dessa modeller är idealiska för ammande mödrar. För långa, såväl som feta, finns det en möjlighet att välja rätt modell. Fåtöljer produceras också med en positionsminnefunktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar möbelns volym. Innan du köper måste du bestämma var en sådan stol ska placeras . Det är ganska omfattande även när det är vikt, och när ryggstödet fälls bakåt och fotstödet förlängs tar det mycket mer plats. Och naturligtvis prislappen. Detta är dyra möbler, liksom reparation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Av designfunktioner är fåtöljerna indelade i 2 typer.

Mekanisk vilstol

Stolar av denna typ är billigare och enklare. Transformationen sker med kraft - för att aktivera mekanismen räcker det med ett litet tryck på ryggen . Det är en långsam lutning, med en gradvis förlängning av fotstödet. För att påskynda processen är många stolar utrustade med en spak. Fotstödet kan dras in manuellt. En sådan mekanism är inte särskilt bekväm, men den sänker priset avsevärt, är mer hållbart och är mindre benägen för haverier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtölj med elektrisk drivning

För modeller med eldrift har sina egna egenskaper:

  • det måste finnas en anslutning till strömförsörjningen;
  • en stol med rotation styrs av knappar, fjärrkontroll, pekskärm;
  • en arbetsstol gör ett litet ljud liknande ett surrande;
  • det finns kontrollknappar i armstödet;
  • kan ha funktionen som en massager;
  • utrustad med litiumbatterier;
  • kan ha 2 enheter - i ryggstödet och fotstödet;
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Fåtöljer kan inte skryta med en mängd olika mönster, det finns fler skillnader i design. Låt oss överväga de viktigaste sorterna.

Klassiska modeller

Klassiker är omfattande fåtöljer med mjuka nackstöd och armstöd, på låga ben. Passar bra med klassisk inredning . Tack vare nya typer av klädsel, ljusare men mer hållbara, passar de organiskt in i modern inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Roterande bas

En roterande vilstol med vippfunktion är mycket dyrare än andra produkter. Men närvaron av sådana praktiska funktioner gör det inte mindre efterfrågat. Rotation runt dess axel gör det enkelt att nå önskat objekt.

Bild
Bild

Koppla av modeller

Slappna är alltid igenkännlig. Den karakteristiska egenskapen är den runda basen. Separat ottoman för fötter. Denna modell ser snygg ut och är ganska kompakt jämfört med klassiska fåtöljer.

Tillverkad i 2 versioner - med mekanisk och elektrisk drivning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lyft upp modeller

Vissa tillverkare tillverkar stolar med ett speciellt lyftalternativ. Detta alternativ är avsett för personer som är äldre eller sjuka med begränsad förmåga att gå upp och ner. Denna version av fåtöljen löser problemet, det räcker med att komma upp och gosa lite . Stolen kan sänkas med personen, och när den stiger tar den en nästan vertikal position.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Först måste du bestämma vilken typ av mekanism du föredrar. När du väljer en mekaniker måste du tänka på att den största fördelen är ett lägre pris. Det tar fysisk ansträngning att vika och fälla ut transformatorn. I den elektriska versionen räcker det med att trycka på knappen. Smarta alternativ har en minnesfunktion som låter dem memorera sina "favorit" lutningsalternativ. Om så önskas kan du beställa ytterligare utrustning.

Bland tillverkarna finns det flera som har bevisat sig på möbelmarknaden:

  • Imtex möbler (Tomsk);
  • Indstyle (St. Petersburg);
  • "Möbelfabrik 8 mars" (Nizhny Tagil).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Omedelbart innan du köper den valda produkten är det nödvändigt att kontrollera hur mekanismen, spaken, knapparna, själva basen fungerar. Du bör vara uppmärksam på vilken vikt stolen är avsedd för . Fötterna ska nå golvet. Bestäm vilka funktioner du behöver, du ska inte betala för mycket för det du inte kommer att använda.

Var uppmärksam på klädseln . Billiga tyger används inte vid tillverkning av denna typ av möbler, även syntet är utvalda av hög kvalitet. Klädseln är vanligtvis gjord av läder. Tapet används också som klädsel - ett intressant material som liknar en matta.

Rekommenderad: