Stolskula: Hängande Transparent Glas, Mjuk Rund Och Andra Modeller, Beskrivning Och Urval

Innehållsförteckning:

Video: Stolskula: Hängande Transparent Glas, Mjuk Rund Och Andra Modeller, Beskrivning Och Urval

Video: Stolskula: Hängande Transparent Glas, Mjuk Rund Och Andra Modeller, Beskrivning Och Urval
Video: If You FEEL LOST In Life, Watch This To CHANGE EVERYTHING! | John McAvoy & Rangan Chatterjee 2024, April
Stolskula: Hängande Transparent Glas, Mjuk Rund Och Andra Modeller, Beskrivning Och Urval
Stolskula: Hängande Transparent Glas, Mjuk Rund Och Andra Modeller, Beskrivning Och Urval
Anonim

Modern är en original inredning som har fört många intressanta idéer till möbelvärlden. En av dessa nyheter, som omedelbart vann universell kärlek, är en bollstol. Denna uppfinning kombinerar korthet, stil, komfort och funktionalitet. En sådan möbel lockar genast uppmärksamhet. Det blir höjdpunkten i rummet och betonar skönheten i interiören och ägarens stora smak. Denna artikel kommer att berätta om vad runda fåtöljer är och hur du väljer rätt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Bollstolen introducerades 1963. Den runda fåtöljen uppfanns av en finsk designer. Ero Arnio tog halvklotet och satte det på ett roterande stativ . Produkten visade sig vara original, bekväm och mysig. Kunderna gillade idén direkt. Uppfinningens stora popularitet inspirerade designers att skapa nya varianter.

Spektakulära transparenta modeller (Bubble Chair) dök upp . Stativen har ändrats, det blev möjligt att hänga upp produkten från taket eller en speciell stav. Idag är sortimentet av bollformade stolar väldigt brett. Deras storlekar, färger, fästmetoder är olika. Både vuxna och barn gillar sådana inredningsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med sfäriska modeller är uppenbara

  • Stil . En ovanlig fåtölj kan förvandla alla interiörer.
  • Bekvämlighet . Det finns en mjuk sits inuti strukturen. Samtidigt gör stolens rundhet att du bekvämt kan ta vilken position som helst.
  • Ensamhetens effekt . Den slutna formen absorberar perfekt ljud, vilket gör att du kan gå i pension med en bok eller bara med dina tankar.
  • Känsla av flygning . De flesta modeller kan rotera på sin egen axel. Upphängda strukturer svänger också.
  • Olika alternativ . Du kan välja rätt modell för en plantskola och för ett strikt vardagsrum i en stadslägenhet och för ett lanthus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Golvstående

Modeller som står på golvet är fästa på ett litet stativ. Det senare ser vanligtvis ut som en cirkel med en liten fot . Designfunktionerna säkerställer dess stabilitet även om den sfäriska kroppen kan rotera. Golvstående modeller finns i olika färger. Det finns också transparenta alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängd

En bollformad gångjärnsstol efterfrågas inte mindre. Vuxna njuter av en lugn gunga, tar en paus från vardagens liv och rörelse, och barn uppfattar produkterna som en rolig gunga.

Flera alternativ för att fästa den hängande bollen är möjliga. Var och en har sina egna egenskaper.

Takfäste . Denna metod är endast lämplig för hem med fasta tak. Av säkerhetsskäl, även innan du köper produkten och innan installationen påbörjas, bör takets styrka bedömas, för vilken en specialist är inbjuden. Först efter en arkitektonisk undersökning med en positiv slutsats kan du fortsätta med installationen. Om du ignorerar denna punkt finns det risk för förstörelse eller till och med kollaps av taket, vilket kan leda till skador på invånarna. Produktens placering bör väljas noggrant. Du kommer inte längre att kunna flytta strukturen. Det ska inte finnas några ljuskronor eller andra hängande element i närheten. Stolen bör inte heller störa rörelsefriheten i rummet.

Fästning sker med ett kemiskt ankare. Om plattan är ihålig fylls den med en cementhaltig förening. En krok är också monterad där. Efter torkning (efter några dagar) kan du hänga ramen. Stålkedjor används vanligtvis för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stråle . Detta alternativ är lämpligt för ägare av privata hus med stora och mycket starka reglar. Här fästs en kedja eller ett starkt rep på själva balken.

Bild
Bild

Stöd för stativ . Detta alternativ dök upp för inte så länge sedan, men har redan vunnit universell kärlek. En sådan struktur kan placeras var som helst (i en lägenhet, i ett hus på landet eller till och med på gatan).

Huvudvillkoret är en plan yta på vilken produkten placeras. Detta kan vara ett golv i en byggnad eller ett betongområde utanför. I detta fall är bollen fäst vid ett stabilt metallställ som säljs med stolen. En sådan produkt kan bäras, vilket också är extremt bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Fallets dimensioner kan vara olika, även om genomsnittssiffrorna kan särskiljas. Sfärdiametern varierar från 110 till 120 cm . Sittdjup kan vara mellan 60 cm och 80 cm. Hängalternativ är i allmänhet grundare.

Vi borde också prata om modeller med stativ . Minsta avståndet mellan botten av sfären och foten på basen är 13 cm. Detta är vanligtvis högre. Stativets diameter bör inte vara mindre än 65-70 cm. Denna indikator är nära relaterad till produktens stabilitet. Den totala höjden på strukturen kan vara från 120 till 200 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Bollformade stolar är gjorda av flera typer av material

Glasfiber . Detta är ett av de mest populära materialen. Den är gjord på basis av en polymer som är förstärkt med glasfiber. Resultatet är ett vackert, mjukt material med en blank glans. Sådana produkter är mycket hållbara och dekorativa och kan ha olika färger. De tål tung belastning och passar perfekt in i moderna interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akrylglas … Absolut transparenta produkter ser väldigt imponerande ut. De liknar en tvålbubbla, särskilt om de hänger i luften. Glasprodukter av denna typ är också hållbara och pålitliga. De tål stötar, men det är väldigt lätt att repa en sådan stol. Därför bör du vara försiktig när du använder föremålet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plexiglas . Detta material är också transparent. Dess hållfasthetsegenskaper är också utmärkta. Det är nästan omöjligt att bryta det. Det är mer motståndskraftigt mot mekanisk påfrestning. Repor visas mindre på den, men detta kan inte helt undvikas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturlig och konstgjord rotting . Openwork korgstolar ger charm till alla interiörer. Konstgjorda material kan målas i olika färger, vilket utökar designmöjligheterna. Det är bara viktigt att komma ihåg att vid överbelastning kan korgstolen deformeras. Sådana material är också rädda för höga temperaturer. Därför är det inte värt att placera strukturen bredvid värmaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vart och ett av alternativen finns en mjuk sits av skumgummi, polyuretanskum eller annat material. Kuddar eller en mini madrass kan säljas med stolen. I sällsynta fall måste köparen köpa komponenterna separat. Som regel är locken avtagbara, vilket gör att de kan tvättas regelbundet.

Val av hemligheter

Att välja en bollstol, det är värt att besluta om några punkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringstyp

Bestäm om du vill ha en hängsmodell eller golvmodell. I det första fallet är det viktigt att komma ihåg att det inte alltid är möjligt att fästa stolen i taket. I det här fallet kan du välja en modell på ett stativ.

Design

För ett lanthus inrett i ekostil är en produkt av naturlig rotting idealisk. Detta alternativ passar in i den skandinaviska stilen. Om interiören är minimalistisk skulle en transparent boll vara det bästa valet . Samma artikel skulle vara lämplig i högteknologisk stil.

Men glasfibermodellen kommer också att se bra ut i en modern miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De som föredrar Art Nouveau kan välja vilket alternativ som helst. Det viktigaste är att det smälter harmoniskt med interiören. Korgmodeller av vit konstgjord rotting ser mycket känsliga ut . Sådana stolar verkar viktlösa och luftiga. De ser dock väldigt moderna ut. Svart eller marinblått är ett mer diskret alternativ. Om du är en finsmakare av ljusa färger kan du ta en grön eller orange modell med en kontrasterande kudde.

Förresten kan den inre fyllningen radikalt förändra produktens karaktär. Till exempel kommer en sfärisk fåtölj av vit glasfiber med svart tyg att se strikt ut, med blå - romantisk, med röd - provocerande. Tänk på detta när du väljer färgkombinationer.

Rekommenderad: