Engelska Fåtöljer (61 Bilder): Välj En Fåtölj I Engelsk Stil Med öron. Blå Och Andra "eared" Spisstolar

Innehållsförteckning:

Video: Engelska Fåtöljer (61 Bilder): Välj En Fåtölj I Engelsk Stil Med öron. Blå Och Andra "eared" Spisstolar

Video: Engelska Fåtöljer (61 Bilder): Välj En Fåtölj I Engelsk Stil Med öron. Blå Och Andra
Video: Rare Body Features Only 1% of People Have 2024, April
Engelska Fåtöljer (61 Bilder): Välj En Fåtölj I Engelsk Stil Med öron. Blå Och Andra "eared" Spisstolar
Engelska Fåtöljer (61 Bilder): Välj En Fåtölj I Engelsk Stil Med öron. Blå Och Andra "eared" Spisstolar
Anonim

Den engelska eldstaden fåtölj "med öron" började sin historia för mer än 300 år sedan. Det kan också kallas "Voltaire". År gick, men ändå har utseendet på dessa produkter förändrats lite. Vi kommer att prata om deras funktioner, grundläggande modeller och valda nyanser i vår artikel.

Särdrag

I forntiden uppskattades engelska fåtöljer inte bara för sitt eleganta utseende, utan också för deras fantastiska funktionalitet. " Öron", som också kan kallas "vingar", smälter smidigt in i armstöden . Sätet är tillräckligt djupt och massivt. Sådana modeller började vara särskilt efterfrågade bland människor som har imponerande vardagsrum med dåligt organiserad uppvärmning. En sådan design tycks omfamna en person och skydda honom från kyla och drag, samtidigt som den kan behålla värmen som spisen ger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tiden har denna funktionalitet upphört att vara så relevant, men själva produkten hade inte bråttom att gå ur mode. Användarna uppskattade dess bekvämlighet och komfort . Dessutom är det ett slags glädje som kan ge rummet ytterligare charm.

Hittills Voltaires fåtölj har samma ursprungliga utseende, den kan inte förväxlas med någon annan … Bland dess funktioner kan kallas en ganska hög rygg och, naturligtvis, närvaron av "öron" som smidigt flyter in i armstöden. Modellerna har också ett bekvämt, mjukt och tillräckligt djupt säte. Strukturen ligger på träben, som kan vara raka eller böjda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Moderna modeller av sådana produkter kan ha mycket olika mönster. " Öron" tar olika former, armstöd är gjorda av trä eller täckta med klädsel . Ryggen kan vara antingen rak eller rundad. Men efter att ha sett denna design kommer varje person definitivt att skilja den från andra.

Bild
Bild

Idag erbjuds även modeller med ortopediska ryggar . Detta blir en riktig välsignelse för användare med ryggproblem. Sådana produkter anses vara en absolut nyhet.

Möblernas dimensioner är också olika. Du kan välja en lätt och miniatyrstol, eller du kan installera en standard och massiv modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller blanketterna bör det noteras att det finns ganska många av dem. De har dock så obetydliga skillnader att du vid första anblicken kanske inte märker någon större skillnad, men en enda stil kan tydligt spåras. Låt oss överväga de mest populära.

Fåtöljen bergere kan jämföras med ett skal . Den har en halvcirkelformad rygg. Sidoelementen är något fasade.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan variant är curl bergère . Det skiljer sig genom att öronen har ett ovanligt utseende, curling till en rulle. Modellen har en förkortad rygg, vars höjd når ungefär mitt på axelbladen på en person som sitter i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den klassiska modellen är en "upprätt" fåtölj . Dessa möbler i engelsk stil har solida sidor med öron. Det finns minimal eller ingen avfasning. Armstöden är mycket smala.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtölj "provence " skiljer sig från den tidigare modellen genom närvaron av breda rullar som är placerade i stället för armstöden. Sidoelementen är gjorda separat från skärmarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designers erbjuder också mer moderna modeller . Emellertid kan den engelska stilens inflytande i dem spåras mycket tydligt. Ett av alternativen är "ägg" eller "svan". De är gjorda i en ganska original form, men alla huvudelement finns i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spelstolar är något förlängda nedåt , på grund av vilken den andra "vingen" dyker upp. Det är sidostödet som anses vara en fortsättning på "öronen". Sådana modeller ser ganska extravaganta ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

En stoppad engelsk fåtölj kan se spektakulär ut i alla rum. Vissa kallar det en symbol för mys och komfort . Benen är alltid grunden, men utseendet kan annars skilja sig åt. Och det beror främst på tillverkningsmaterial.

Bild
Bild

Ram

Traditionellt användes trästänger eller vanlig plywood för att skapa ramen. Spånskivor kan ibland användas.

Det måste jag säga utformningen av sådana möbler är ganska komplex … I vissa fall är ramen gjord av massivt trä. Sådana produkter anses vara de mest hållbara och högkvalitativa, men deras kostnad är ganska hög.

När det gäller moderna produkter kan andra material också användas i dem.

Till exempel är stolar av äggtyp tillverkade med glasfiber, medan metallrör används för spelstolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel

I denna riktning kan designers utöka sin fantasi. Nästan vilket material som helst kan användas för klädsel av engelska stolar ., huvudsaken är att den är hållbar och inte töjs. För närvarande är matting, chenille, corduroy, naturligt och konstläder, jacquard, mikrofiber, flock och andra ganska populära.

Stretch är förbjudet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa människor föredrar att använda mjuka tyger som ull och sammet . Utan tvekan ser de mycket bra ut, men de utsätts för ganska snabb nötning. Stolarna är ganska smala och kan snabbt förlora sin dragningskraft i detta fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den dekorativa funktionen är också en viktig punkt . Dekorationen av engelska fåtöljer kan dock inte skryta med en stor variation. Klädsel med sömmar används, vilket ser särskilt imponerande ut på lädervaror. En ristad ram används för att dekorera bak- eller bottenplattan, vilket ger elegans till möblerna. Mejslade eller böjda snidade ben ser också vackra ut. Fans av trevliga små saker kommer att tycka om dekorativa rullar.

Bild
Bild

Dimensioner

Voltaire-stolen kan vara högryggad eller liten. Allt beror på valet av modell. Det som förenar mönstren är villkoret att produkterna för det mesta är ganska smala, men samtidigt ganska höga.

Det måste sägas att det är lämpligt att välja möbelns dimensioner för en specifik inställning. Experter noterar också att designen inte saknar praktiska egenskaper.

"Öron" är utformade för att skydda mot drag, och på massiva säten kan du sitta mycket bekvämt och luta dig bakåt på hög rygg.

Bild
Bild

Standardmåtten för en engelsk stol är cirka 100-120 centimeter hög och 80 till 90 centimeter lång och bred . Dessa indikatorer är genomsnittliga, och alla kan välja en bekväm modell enligt sina egna parametrar. Med anpassning kan du skapa det perfekta alternativet för varje specifikt fall.

Bild
Bild

Designalternativ

Utan tvekan har "öron" -stolen ett ganska specifikt utseende. Många tror det de mest lämpliga sådana modellerna kommer att vara i retrostil, idealiskt beläget nära eldstaden . Men om du hittar rätt metod kan produkter försköna nästan vilken design som helst. I vissa fall är de till och med lämpliga för rum gjorda i provinsstilar som country och Provence. Den klassiska blå fåtöljen med ben ser bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av den anledningen, anta det sådana produkter passar bara bra i lyxiga interiörer, det skulle vara ett misstag … På många sätt beror utseendet på klädseln - den kan byta stol så mycket som möjligt. Men i forntiden var det bara rika människor som verkligen hade råd med dem.

Bild
Bild

I modern design används ofta en kombination av olika stilar och nyanser . Den aristokratiska "öronfåtöljen" är perfekt för rum i barock- och rokokostil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att ignorera ett sådant designalternativ som en "vagnskopplare ". Det anses vara en klassiker i denna riktning. I antiken var det med hjälp av denna teknik möjligt att fördela fyllmedlet jämnare, och det användes oftast för inredning av vagnar, vilket var orsaken till detta namn.

I detta fall väljs täta tyger av samma färg, som läder och satin, för klädsel. Faktum är att inte alla tunna material tål påverkan av möbelknappar och reglar.

Om du använder ett mångfärgat tyg kommer screed-effekten inte att vara så uttalad, och denna teknik är inte billig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet kan konsumentens färgpreferenser vara vad som helst . Tillverkare erbjuder mörka och ljusa nyanser, liksom produkter med tryck. Valet av önskad färg är vanligtvis enkelt.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När det gäller reglerna för val av stolar, är huvudaspekten vid valet materialet för deras tillverkning. Det handlar inte bara om klädseln, utan också om ramen . Det är denna indikator som kommer att ha den största inverkan på produkternas hållbarhet.

I detta fall valet görs bäst beroende på var stolen ska placeras … Till exempel är naturligt eller konstläder perfekt för en modell installerad i korridoren.

Sådant material är inte rädd för fukt som kan tas från gatan, och det är mycket lätt att rengöra.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller sovrummet rekommenderas det att välja tygklädsel . Linne och bomull kommer att se bra ut. I en studie eller ett strikt vardagsrum kommer en modell med en polyesterbeläggning att se spektakulär ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramen av teak eller ek ser väldigt fin och rik ut . Priset på en sådan stol kan dock vara mycket imponerande. Möbelmarknaden erbjuder mycket billigare alternativ som också är av utmärkt kvalitet.

Experter anser dock att en visuell inspektion är huvudvillkoret när man köper engelska fåtöljer. Du måste räkna ut att stolen passar bra in i det inre av rummet. Och du måste också sitta på den. Denna möbel ska ge en känsla av mysighet och maximal komfort.

Bild
Bild

Exempel i interiören

Många tror att engelska fåtöljer bara kan placeras i en "halvantik" interiör. Detta är dock inte sant. Idag kommer sådana produkter att se bra ut även i moderna interiörer.

Den engelska mantelstolen är gjord i en neutral färg. Har böjda träben.

Bild
Bild

Eldstad "öron" stol. Har en ljus, lekfull färg. Perfekt för sovrumsinstallationer.

Bild
Bild

Spektakulär fåtölj med "öron". Klädseln är "vagnskopplare" av läder.

Bild
Bild

Engelsk barnstol. Klädselmaterial är tyg och ekoläder.

Bild
Bild

En "ägg" -formad fåtölj i engelsk stil. Tillverkad i djupröd färg, mycket ljus och iögonfallande.

Bild
Bild

Spelstol i engelsk stil. Har "öron" och höga armstöd.

Bild
Bild

Engelsk fåtölj i Provence -stil. Har känsliga färger och tygklädsel.

Bild
Bild

Klassisk engelsk fåtölj. Tillverkad i blått.

Rekommenderad: