Arbetsstol: Bekväma Ergonomiska Stolar För Hemarbete. Hur Väljer Man En Skrivbordsstol?

Innehållsförteckning:

Video: Arbetsstol: Bekväma Ergonomiska Stolar För Hemarbete. Hur Väljer Man En Skrivbordsstol?

Video: Arbetsstol: Bekväma Ergonomiska Stolar För Hemarbete. Hur Väljer Man En Skrivbordsstol?
Video: The Best Office Chair Tier List 2024, April
Arbetsstol: Bekväma Ergonomiska Stolar För Hemarbete. Hur Väljer Man En Skrivbordsstol?
Arbetsstol: Bekväma Ergonomiska Stolar För Hemarbete. Hur Väljer Man En Skrivbordsstol?
Anonim

För närvarande spenderas en stor mängd arbetstid vid datorn. För mer bekvämt arbete har speciella stolar utvecklats som gör att du kan minimera belastningen på ryggraden och göra arbetsprocessen bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

När en person är i en position under en lång tid kan han uppleva smärta, trötthet och obehag.

En arbetsstol utrustad med specialfunktioner kan förhindra dessa negativa punkter.

Bild
Bild

En stol för att arbeta vid en dator har följande funktioner:

  • Bra stabilitet. Alla stolmodeller för kontor eller hemmabruk måste ha en robust metall- eller plastkropp.
  • Ryggstolen stöder ryggen och skyddar musklerna från överbelastning.
  • En viss höjd. Avståndet från stolen till golvet bör vara 40-55 cm.
  • Armstöd i stolen krävs. De kan vara inbyggda eller avtagbara. Deras uppgift är att minska belastningen på underarmarna och bekvämt placera dem horisontellt på bordsnivå.
  • Stolens lutningsvinkel är oberoende justerbar och når maximalt 45 grader. Möjlig lutning framåt något.
  • Närvaron av ett nackstöd i stolen är nödvändig när en person läser mycket från datorskärmen. Det är nackstödet som hjälper till att lindra spänningar från nacken.
  • Den inbyggda gungmekanismen i stolen förhindrar belastning på rygg och ländryggen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Datorstol på Hjul Duorest Alpha skiljer sig från den sydkoreanska tillverkaren i en speciell innovativ design, ökad ergonomi och komfort. Höjden är justerbar från 1550 till 1900 mm. En kirurg specialiserad på ryggproblem var inblandad i utvecklingen av modellen. Stolen väger 22,6 kg och har justerbara armstöd och nackstöd. De är justerbara i höjd och bredd. Ryggstödet är också justerbart i höjd och bredd. Sitsen har en anatomiskt formad ramstruktur. Det termoplastiska mantelmaterialet främjar enhetlig tryckfördelning och luftcirkulation. Maxbelastningen på stolen är 120 kg.

Bild
Bild

Ilon CF -modellen har inga hjul, är tillverkad i en klassisk design och svart. Klädsel i konstläder, bra kvalitet.

Ryggen är mycket bekväm, armstöden är gjorda av metall och har mjuka dynor. Basen är tillverkad av förkromad metall. Plastlock skyddar golvet från deformation. Stolen är utformad för lång sittning, och detta påverkar inte människors hälsa på något sätt. Den maximala belastningen på stolkonstruktionen är upp till 150 kg.

Bild
Bild

Modell Dvary DV-10E GT-27 ger maximal komfort, kombinerat med originaldesign. Stolen är utrustad med ett ergonomiskt ryggstöd, som har ett ländstödssystem och högkvalitativ synkromekanism. Det är tillräckligt rymligt, det är möjligt att justera planteringsdjupet på arbetsplatsen. Klädseln är tillverkad i högkvalitativt andningsbart tyg i olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Armstöden i aluminium är justerbara och har plastöverdrag. De innehåller också manöverrattar för sitthöjd och ryggstödets lutningsvinklar. Den kan ha en liggställning. Tvärstycket är mycket stabilt och robust, tillverkat av polerat aluminium. Hjulen har en mjuk gummibas som gör att stolen kan röra sig tyst och enkelt. Lyft-och-svängbar modell av denna stol ger fri svängning och avböjning av rygg och sits. Sitthöjden justeras på samma sätt som lutningsvinkeln. Ryggstödet förvandlas till 15 lägen . Utformningen av denna modell är konstruerad för en last på upp till 250 kg.

Bild
Bild

Material (redigera)

Kvaliteten på en produkt beror direkt på materialen från vilka den är tillverkad. De ska inte bara vara praktiska, utan också ofarliga, eftersom en person kommer i kontakt med dem hela dagen. Klädseln ska andas . Armstöd kan vara av metall eller trä, det viktigaste är att de stöder händerna korrekt, avlastar dem från belastningen.

Sätet ska också vara mjukt och bekvämt. Skumgummi eller polyuretanskum används vanligtvis som fyllmedel. De är slitstarka och slitstarka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

För att på något sätt sticka ut och utmärka sig, tillverkar tillverkare kontorsstolar i olika utföranden. Till exempel, designermodeller skiljer sig i icke-standardiserade former … De förvånar oss med sin mångfald, individuella design och minnesvärda stil. De har en specifik design och konturer. Färgerna kan vara monokromatiska eller kombinerade. Sådana modeller kan se positivt ut i klassisk och loftstil.

Klassiska modeller kännetecknas av riktigheten i geometriska former och symmetri . De kännetecknas av naturliga färger, men den vanligaste är vit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja rätt stol för arbete måste du ta hänsyn till alla huvudpunkter. Den ska vara bekväm och ergonomisk, tillverkad av kvalitetsmaterial och ha hållbara mekanismer . En bekväm design bör vara utrustad med en rulle som lindrar stress från ryggraden. Om du väljer en modell med låg passform vilar bara nedre delen av ryggen på ryggen. För att vara så bekväm som möjligt i stolen måste lutningsvinkeln mellan basen och ryggen vara mer än 90 grader.

Spindelhjulen ska vara gummi- eller silikonbelagda . Tack vare dem är stolen lätt att flytta och repar inte golvbeläggningen.

Förekomsten av ett nät på ryggen är mycket användbart på sommaren. Tack vare henne är stolen ventilerad och fukt dröjer inte kvar i den.

Bild
Bild

Nackstödet har en särskilt viktig funktion . Det stöder huvudet och lindrar stress på nackmusklerna.

Stolen kan vara gjord av antingen plast eller metall. Moderna plaststrukturer utmärks av sin styrka, de är inte värre än metall.

Tyget stoppat på stolen spelar en stor roll. Den måste vara hållbar och lätt att rengöra. Det är trevligt att ha ett avtagbart fodral medföljer.

Närvaron av en synkromekanism i stolen gör den bekvämare . Tack vare honom är ryggen i kontakt med stolens rygg, personen är avslappnad, har ingen belastning på musklerna.

Ryggstödsjustering är ett måste. När allt kommer omkring har varje person en annan vikt och utövar olika tryck på stolens rygg. Därför måste belastningen kompenseras.

Bild
Bild

Armstöd är av stor vikt, så du bör inte köpa modeller utan dem.

De är placerade på samma nivå som bordet, så handen är alltid på dem i ett avslappnat tillstånd. I armstöden är det mycket viktigt att justera höjd och bredd, så överväg dessa möjligheter när du väljer en stolmodell.

  • Testning . När du köper en stol, var noga med att testa den, det vill säga sitta ner, snurra på den. Kontrollera hur det rör sig för ett pip. Lyssna på dina känslor.
  • Funktionalitet . Stolen ska vara så funktionell som möjligt. Armstöden och ryggstödet, liksom nackstödet, ska röra sig och anpassa sig efter din kropp.
  • Höjd . Varje modell bör ha en höjdjusteringsfunktion för att vara så bekväm som möjligt. Sådana produkter är lämpliga för användning av både vuxna och tonåringar.

Rekommenderad: