Bean Bag Chair (95 Bilder): Välj Mjuka Väskpuffar. Vad är Rätt Namn? Storlekar På En Ramlös Päron- Eller Zhdun -stol. Exempel I Interiören Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Bean Bag Chair (95 Bilder): Välj Mjuka Väskpuffar. Vad är Rätt Namn? Storlekar På En Ramlös Päron- Eller Zhdun -stol. Exempel I Interiören Och Recensioner

Video: Bean Bag Chair (95 Bilder): Välj Mjuka Väskpuffar. Vad är Rätt Namn? Storlekar På En Ramlös Päron- Eller Zhdun -stol. Exempel I Interiören Och Recensioner
Video: Beanbag Montreal , pouf géant #777 , multi-positions / bean bag style # 777 , how to used it? 2024, Mars
Bean Bag Chair (95 Bilder): Välj Mjuka Väskpuffar. Vad är Rätt Namn? Storlekar På En Ramlös Päron- Eller Zhdun -stol. Exempel I Interiören Och Recensioner
Bean Bag Chair (95 Bilder): Välj Mjuka Väskpuffar. Vad är Rätt Namn? Storlekar På En Ramlös Päron- Eller Zhdun -stol. Exempel I Interiören Och Recensioner
Anonim

Beanbag -stolen kan kallas ett utmärkt exempel på ramlösa möbler. Den har ett stort antal fördelar, den kan anpassa sig till kurvorna hos kroppen hos en person som sitter i den och därmed ge muskelavslappning utan att utöva stress på ryggraden. Designen kan varieras, vilket gör att du kan välja en produkt för vilken inredning som helst, med betoning på originaliteten i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

I allmänhet har en ramlös puff inte en specifik form. En person kan låta sig slappna av så mycket som möjligt, och mjukt och behagligt material kommer att omfamna hela hans kropp. Att sitta i en sådan stol kan ta vilken position som helst som passar honom.

När det gäller designen bör det noteras att den innehåller två påsar - yttre och inre … Det första gäller estetik. För tillverkningen används ett slitstarkt tyg, vilket är hållbart. Locket kan tas bort för tvätt och rengöring och vid behov bytas ut mot ett nytt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I innerhöljet placeras fyllmedlet. Det kan vara annorlunda, men det måste vara säkert förpackat i denna behållare.

När det gäller form och utseende, här kan designers visa sin fantasi med kraft och huvud. Det finns dock de mest populära sorterna. Konsumenterna noterar det alla är förenade med praktiska egenskaper, låg vikt och användarvänlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Mjuka bönsäckstolar har fördelar och nackdelar. De måste beaktas innan du handlar.

När det gäller fördelarna, beanbag -stolar mycket lättare än standardmodeller . Deras vikt kan variera från 3 till 7 kilo. Detta gör det enkelt att flytta produkter runt lägenheten, vilket gör rengöring och andra aktiviteter enklare. Dessutom är de mycket kompakta.

Användare kontrollerar bekvämligheten med dessa möbler . Påsen tar omedelbart formen av personen som sitter i den, låter dig koppla av och försiktigt stöder ryggraden.

Du kan spendera lång tid i det, chatta med vänner, läsa en bok eller bara titta på TV.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana stolar kommer se organiskt ut i nästan vilken inredning som helst . Med ett brett utbud av produkter är det rätta valet av form och design inget problem. Modellerna presenteras i ett stort antal färger och texturer. Dessutom är de helt säkra, vilket gör sådana möbler till ledarna för placering i plantskolor.

Produkten har inga vassa hörn, vilket gör det omöjligt att skada dig själv . Och det finns inga hårda ytor i den. Du kan plocka upp ett originellt ljust lock som kommer att förvandla rummet. Barn är mycket förtjusta i klädsel, till exempel i form av djur, vilket gör att de kan behandla stolen som en stor mjuk leksak. Material som används när du syr omslag, allergivänlig och luktfri.

En annan fördel är möjligheten att använda ytterligare avtagbara lock . Detta ögonblick låter dig snabbt och billigt ändra produktens utseende, vilket återspeglas i hela rummets utseende.

Det är inte ovanligt att användare köper externa väskor enligt en specifik säsong för att klä stolen i stickade eller pälskåpor på vintern och i lätt bomull eller linne på sommaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är enkelt att ta hand om en bönsäckstol . Eftersom locken är avtagbara kan de tvättas eller till och med bytas ut vid behov. Dessutom noterar många människor som ett positivt ögonblick möjligheten att placera produkten på gatan. I det här fallet kan klädseln vara vattentät, och att fylla på fyllmedlet är inte ett allvarligt problem, eftersom det torkar mycket snabbt. Följaktligen kan du installera stolen i naturen, på gården, i trädgården, på balkongen eller terrassen.

Med så många fördelar ser nackdelarna inte särskilt betydande ut, men de bör pratas om. Det viktigaste kan kallas gradvis krossning av fyllmedlet, eftersom det ständigt påverkas. Detta är obehagligt eftersom stolen förlorar sitt attraktiva utseende med tiden.

Experter rekommenderar att du byter fyllmedel vart 2-3 år, vilket kan vara ett problem för invånare i små städer, möbelaffärer där detta material inte köps.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det ska noteras att stolen är i ständig kontakt med golvet. Detta leder till en ganska snabb kontaminering, och locket kan torka . Priset är dock inte så högt att ersättningen skulle resultera i betydande finansiella kostnader. Läderklädsel kan repas, så försiktighet måste iakttas vid användning. Och obehagliga situationer kan också uppstå om husdjur bor i huset.

Ramlösa möbler kan skadas av särskilt starkt tryck på sömområdet. Detta förklarar det faktum att oftast drabbas produkter som finns i barnkammaren . Småbarn använder ofta stolen som en leksak, hoppar över den och drar i materialet. Dessutom kan ytan skadas av vassa eller hårda föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Beanbag -stolen kan ha olika namn och former. I själva verket är de alla bitar av mjuka ramlösa möbler. Förutom dem finns det till exempel uppblåsbara modeller, en transformerande transformator eller de senaste upphängda produkterna. Men låt oss titta närmare på de mest populära alternativen för en bönsstol.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Släpp stol

Denna formlösa golvmodell anses vara den vanligaste bland konsumenterna. Detta förklaras av dessa stolar är universella … Du kan sitta på dem från båda sidor. De ligger både i vardagsrum, i sovrum eller i barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bollstol

Ett oersättligt alternativ för små idrottare. Bollstolen är rund, dess diameter kan vara 35-115 millimeter. De ser särskilt intressanta ut i pojkarnas sovrum.

De kan göras i form av en fotboll, volleyboll eller tennisboll. Beroende på vilken storlek produkten har, den kan användas både som ottoman och som en riktig fåtölj.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Päron fåtölj

I utseende liknar sådana stolar verkligen ett päron. De kan vara av olika storlekar och är gjorda för både vuxna och små användare. De har ganska mycket utrymme för att rymma en person, samtidigt som du kan stödja din rygg. Liksom andra modeller, orsakar inte svårigheter i vården, är ganska hållbar och passar perfekt in i alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtölj-pyramid

Utseendemässigt liknar pyramiderna den tidigare modellen, men med en signifikant skillnad. Faktum är att när en person sätter sig i det, får det övre hörnet omedelbart elasticitet, vilket gör att du kan luta dig mot det inte bara med ryggen, utan också med huvudet. Följaktligen kan vi säga det detta alternativ är mer avancerat.

Samtidigt måste det sägas att pyramidstolen är ganska omfattande, vilket påverkar dess rörlighet. Därför rekommenderar experter att tillhandahålla en permanent plats i rummet för dessa modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kudde stol

Det bör noteras att sådana modeller kännetecknas främst av ökad mjukhet. Mycket ofta föredras de av barnfamiljer . Stolarna är ganska ljusa, och samtidigt kan du sitta på dem med maximal komfort. Utifrån kan de likna stora och mjuka mattor . Det finns både omfattande produkter avsedda för flera personer samtidigt, och mycket små.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtölj soffa

Sådana modeller används oftast för tidsfördriv för två eller flera personer. De liknar en soffa även externt, men de har ingen ram . Soffstolen är utrustad med speciella fästelement som gör att den kan omvandlas vid behov. Det kan till och med användas för att sova.

Bild
Bild
Bild
Bild

Banan stol

Namnet på denna modell påverkades av dess utseende. I de flesta fallen det är till och med lika i färg . Linjerna är böjda, vilket är mycket bekvämt för vila och avkoppling. Och det ska också sägas att bananformen är mycket populär bland barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel och fyllmaterial

När du köper en bönsstol måste du vara uppmärksam på vadderingen och materialet på omslagen. Låt oss överväga denna fråga mer detaljerat.

Den inre påsens uppgift är att hålla fyllmedlet även under tunga belastningar. Faktum är att de ofta inte bara sitter i sådana stolar utan praktiskt taget faller. Av denna anledning materialet ska vara ganska elastiskt, men samtidigt mycket tätt och kunna anpassa sig efter kroppens form.

I början var de inre omslagen huvudsakligen gjorda av tyger som polyester och bomull.

Men idag har de ersatts av nya material. En av dem är spunbond. Det är mycket hållbart och spänstigt, varför det ofta används när du syr ett inre skal.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller de yttre omslagen kan de tillverkas av en mängd olika material. Ser bra naturligt och ekoläder, velour, jacquard, sammet och många andra . Men idag är en av de mest populära oxford -tygerna. Det är det mest praktiska, eftersom det kan användas både utomhus och hemma. Materialet blir inte för blött och torkar mycket bra. Om det blir smutsigt löses problemet genom att använda en svamp och tvättmedel. Oxford kan också tvättas i maskin.

Dessutom används för tillverkning av ytterkåpan konstläder, flock, konstpäls och andra material … Huvudsaken, så att den passar bra in i det inre av rummet och situationen.

Det är viktigt inte bara vad som finns utanför stolen, utan också vad som är inuti. Oftast fylls bulkpuffar och påsar med expanderad polystyren. Det är frigolit i ganska små bollar. Detta fyllmedel har överkomligt pris , väger lite och hjälper till att skapa den önskade volymen.

Huvudrollen i denna situation spelas av densitet: för ett material av hög kvalitet kan dess indikator inte vara lägre än 25 kg / m3. Mindre tätt material kommer att sjunka ganska snabbt. Nackdelen är att bollarna måste fyllas på med jämna mellanrum för att bibehålla produktens form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat fyllningsalternativ är gummisågspån . De används särskilt aktivt vid bildning av stanspåsar. Materialet krymper ganska snabbt, men det väger mycket, vilket inte är särskilt bekvämt. Om det är nödvändigt att byta ut fyllmedlet utförs proceduren helt.

Och också kan användare köpa stolar som har gummigranulat med luft som fyllmedel. Detta innebär att luft tillsätts gummipellets under formningsfasen. Sådana produkter är de mest motståndskraftiga mot krympning, på grund av vilka de används under lång tid. Det är lätt, så produkterna är ganska rörliga och kan också snabbt ta formen av kroppen och hålla sig varm. Konsumenterna säger att den enda nackdelen är den höga kostnaden för sådana stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Färgschemat för sådana stolar är så varierande att det är svårt att beskriva. Är populära både monofoniska och kombinerade alternativ . Konsumenterna kan välja mellan klassiska färger - svart, vitt, blått och grått. För ljusa personligheter är gula, orange, lila, gröna, lila, rosa och röda modeller lämpliga. De som föredrar tystare toner kommer att älska beige, mjölkiga, senap eller bruna alternativ.

När du väljer denna möbel måste du dock ta hänsyn till ett antal regler. Rummets färgschema är oerhört viktigt.

Om interiören är gjord i neutrala färger, välj inte ljusa och prickiga färger. Samma lugna är ganska lämpliga. Ett ljust rum kan dekoreras med en modell ett par nyanser mörkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En bönsstol kan också bli en ljus accent och locka uppmärksamhet . Vanliga ljusa rum blir mer intressanta när ljusa element placeras i dem. Rött eller turkost, till exempel, är bra. Det är bäst om det finns andra dekorativa dimser gjorda i samma färgschema.

För ett ljust rum, tvärtom, rekommenderas det att välja en modell av lugna nyanser. Detta hjälper till att skapa det mest fördelaktiga förhållandet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler gjorda i samma färgschema med huvudfinishen ser bra ut . Till exempel kommer en grön fåtölj att se bra ut i ett ljusgrönt sovrum.

Ljusa element med ljusa ytor ser mest lämpliga ut på offentliga platser. Vi får dock inte glömma det användarnas tillvägagångssätt och preferenser är individuella i varje fall. Det viktigaste är att produkten ska ge glädje och trevliga känslor till sin ägare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design och konsistens

När det gäller design och textur, valet här är inte mindre varierat än när det gäller färgerna . Du kan välja en rund stickad stol klädd i stickat garn eller en fluffig tron för en riktig liten drottning. Småbarn är nöjda med djurmodeller. Det är mycket bekvämt att rulla på en sovande björn eller sköldpadda, och Zhdun eller hjältar i dina favorit -tecknade serier kommer att pigga upp dig.

För äldre barn är enklare modeller lämpliga. Stolen med öron ser original ut.

En produkt i form av en boll eller en rhombus, liksom med geometriska mönster på ytan, kommer att se lämplig ut. Ornament i etnisk stil är mycket intressanta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Utan tvekan kan du hämta både en enorm ramlös stol och en miniversion som är utformad för de minsta användarna. Det är dock vanligt att bara markera tre huvudstorlekar. Vilket som behövs i varje enskilt fall beror på avsedd användning.

Den minsta storleken är L . Sådana modeller köps oftast för ungdomar eller personer med liten storlek. Sitsen har en diameter på 80 centimeter, medan ryggen stiger med 120-130 centimeter. Huvudindikatorn är 120x80.

Bild
Bild
Bild
Bild

XL bör köpas för användare upp till 180 centimeter höga . Både sittdiametern och höjden är något större.

Den största modellen är XXL . Det kan bekvämt rymma även två vuxna. Sitsen är 100 centimeter och rygghöjden är 1,5 meter. Lämplig för mycket långa människor.

Barnstolar är mycket mindre, deras höjd är cirka 1 meter med en sits på 70 centimeter. Om det behövs kan du göra en modell på beställning . I detta fall kommer den att ha de mått som krävs av användaren.

Bild
Bild

Tillverkare

För närvarande finns det både billiga modeller och premiumprodukter på marknaden. Och nyligen tillverkades sådana möbler bara utomlands och hade en mycket anständig kostnad. Idag är denna nisch också upptagen av inhemska tillverkare.

Om vi pratar om ledande företag, bör företaget utan tvekan ges till varumärket. Dreambag . Sortimentet innehåller både ramlösa möbler och tillbehör till den. Du kan hämta märkesomslag och fyllmedel.

En annan välkänd tillverkare på marknaden är företaget Puh . Och även märken som " Väskemöbler", Happy-Puff, BigDaddy . Tillverkningen av bönpåsar är som bäst här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Innan du handlar för ramlösa möbler måste du ta hänsyn till de viktigaste rekommendationerna från experter. Det finns punkter att vara uppmärksam på först.

När det gäller kostnad spelar det välkända ordspråket att eländaren betalar två gånger här. Billiga produkter kommer definitivt inte att vara av hög kvalitet. Detta ögonblick är särskilt viktigt när du köper barnstolar. därför det är bättre att stanna i mellanklass . Minsta täthet för fyllmedlet är 25 kg / m3.

Både inre och yttre fodral ska vara av bra tyg och ordentligt sytt . Dragkedjor ska vara enkla att fästa och lossa, och ytterligare element ska vara ordentligt fixerade. Det är också viktigt att uppmärksamma dimensioner och vikt. En för stor stol, även om den är av hög kvalitet, kanske helt enkelt inte passar i ett litet rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Om vi pratar om konsumenternas målgrupp är det först och främst nödvändigt att nämna barn, ungdomar och kreativa unga. Äldre människor är ofta konservativa.

De flesta användare noterar bekvämligheten med dessa möbler . Det är ganska bekvämt att spendera tid i dem. Och en obestridlig fördel är möjligheten att installera en sådan produkt i nästan alla interiörer. Den är lämplig för både sovrummet och vardagsrummet och för barnrummet .… De kan till och med tas utanför om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, användarvänlighet och ganska överkomlig priskategori noteras . Idag har många råd med en sådan stol. Det kommer att se väldigt originellt ut, och samtidigt orsakar det inga svårigheter att lämna.

Men det finns också negativa recensioner. Det som konsumenterna ogillar mest är det vissa modeller kanske inte räcker länge . Billiga stolar håller inte sin form länge, bara ett par månader. Dessutom är det nödvändigt att regelbundet fylla på eller helt byta skumfyllmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Vissa användare tror att bönsäcken har skapats speciellt för barnrum. Experter säger att så inte alls är fallet. Ramlösa stoppade möbler ser särskilt bra ut i stilar som t.ex. land, avantgarde, loft, romantiskt och eklektiskt . Det rekommenderas att vägra dem i klassisk design.

Bild
Bild

Stil Land förutsätter användning av naturmaterial. Detta bör användas när du väljer klädsel. Omslag av läder, linne och bomull kommer att vara ganska lämpliga. Naturliga nyanser kommer att se bäst ut.

Bild
Bild

Separat bör övervägas möbler för barnrum . Produktens design och struktur kan vara vilken som helst, allt beror på den lilla ägarens och hans föräldrars preferenser. Dessa konstruktioner är också användbara för skolelever, eftersom de hjälper till att ändra position och slappna av så mycket som möjligt. När du väljer bör du fokusera på färg.

Bild
Bild

Perfekt passform bean bag stol och för att organisera en relaxavdelning i sovrummet … Modeller som ett päron eller en kudde kommer att se bra ut. En hög golvlampa hjälper dig att ordna ett bra ställe för en lugn läsning av böcker.

Bild
Bild

En sådan stol kommer inte att förstöra heller studie- eller kontorslokaler . Det är dock bättre att välja de mest strikta modellerna. Naturligt och konstläder kommer att se bra ut som klädsel.

Rekommenderad: