Omslag För Stoppade Möbler (56 Foton): Välj Universal Stretch Och Eurocover, Capes, Covers Utan Krusiduller Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Omslag För Stoppade Möbler (56 Foton): Välj Universal Stretch Och Eurocover, Capes, Covers Utan Krusiduller Och Andra Modeller

Video: Omslag För Stoppade Möbler (56 Foton): Välj Universal Stretch Och Eurocover, Capes, Covers Utan Krusiduller Och Andra Modeller
Video: Välj modell och mönster 2024, Maj
Omslag För Stoppade Möbler (56 Foton): Välj Universal Stretch Och Eurocover, Capes, Covers Utan Krusiduller Och Andra Modeller
Omslag För Stoppade Möbler (56 Foton): Välj Universal Stretch Och Eurocover, Capes, Covers Utan Krusiduller Och Andra Modeller
Anonim

Klädda möbler är en underbar dekoration för alla rum. Som regel köps den i mer än ett år, medan produkterna är noga utvalda för interiören och stämningen i rummet. Emellertid förlorar varje klädsel eller beklädnad av stoppade möbler sitt ursprungliga utseende med tiden. För att förlänga livslängden för en soffa eller fåtölj finns speciella överdrag som skyddar klädseln mot smuts på ett tillförlitligt sätt. Sådana textilier kan ha olika former, dessa produkter kan tillverkas av olika material, ha alla slags färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vardagsrummet fungerar inte bara som en plats för avkoppling, utan också som en plats för en trevlig middag eller tedrink, så möblerna i ett sådant rum är ofta smutsiga och torkas bort. Barn kan fläcka stoppade möbler med choklad eller smutsiga händer, måla dem med tuschpennor eller leka med plasticine på. Husdjur är också ett hot mot möblernas utseende, eftersom ull och repor osannolikt kommer att dekorera en soffa och fåtöljer.

Omslag som bärs på stoppade möbler kommer att vara ett utmärkt skydd mot alla dessa faktorer.

Bild
Bild

Fördelarna med sådana textilier inkluderar ett antal faktorer

  • Produkterna är lätta att ta hand om. Nästan alla typer tvättas i maskin med en känslig cykel.
  • Textilierna kräver inte strykning.
  • Kostnaden för omslagen kommer att vara betydligt lägre än kostnaden för att köpa nya möbler eller till och med fanan för dess klädsel.
  • Tack vare denna enhet kan du snabbt och enkelt ändra rummets design och välja den lämpligaste färgen för omslagen.

Och du kan också ändra sådana textilier beroende på årstid. För sommaren väljs ljusare alternativ, under den kalla årstiden - lugna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De material som locken är tillverkade av försämras inte från exponering för solljus och fukt, vilket förlänger livslängden avsevärt. I genomsnitt är den garanterade livslängden för en sådan produkt 3 år . Detta gäller dock högkvalitativa märkesmodeller, förutsatt att de används korrekt.

Bild
Bild

Översikt över arter

Omslag för stoppade möbler kan vara av olika slag. Dessa inkluderar:

  • euro täcker;
  • enkla kappor;
  • med krusiduller;
  • inga krusiduller;
  • på ett elastiskt band;
  • universell;
  • avtagbar;
  • med snidade armstöd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästan alla typer är fritt tillgängliga och passar de flesta modeller av moderna möbler. Såväl som du kan beställa ett specialöverdrag om möbelns storlek eller design inte passar standardalternativen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dragsko

Slipsöverdrag används vanligtvis till stolar eller fåtöljer. Sådana produkter är kappor med strängar sydda längs nedre kanten. Dessa remmar är lindade runt möbelben och knutna i en knut.

Fördelarna med dessa produkter är deras rörlighet och enkla fastsättning på möbler. Dessutom kan slipsar fungera som ett extra dekorations- och designelement.

För mer skrymmande möbler, till exempel för soffor, används sådana sällskap sällan, eftersom banden inte kan garantera en tät fastsättning av produkten på möblerna. Vid töjning kan delar av textilen krulla eller skrynkla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sträcka

Stretchmöbelöverdrag kan kallas det mest mångsidiga och populära alternativet. Tack vare det elastiska bandet på produktens nedre kant är locket säkert fäst vid möblerna, vilket garanterar ett helt harmoniskt utseende . I vissa fall är det inte alls lätt att skilja möbler i ett högkvalitativt omslag med ett elastiskt band från möbler med dess naturliga klädsel, så högkvalitativa produkter upprepar formen på en soffa eller stol.

När det gäller individuella funktioner i möblerna kan en extra blixtlås tillhandahållas, tack vare vilka produkter av icke-standardstorlekar och utföranden som exakt kan passa i omslaget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en "kjol"

En populär och romantisk typ av möbelkläder är ett omslag med en så kallad kjol. Med "kjol" menas en volang, en krage sys längs lockets nedre kant … Sådana modeller skiljer sig från konventionella alternativ endast på den estetiska sidan. Tillförlitligheten för fastsättning i det här fallet är ganska hög, och med en korrekt vald storlek kommer produkten inte att skrynkla och skrynkla. "Kjolen" skapar känslan av en fri bottenkant, men tack vare det elastiska bandet hålls produkten säkert på möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fodral med "kjol" är lämpliga för att skapa en sofistikerad, romantisk design. Det här alternativet kommer att se bra ut i en ung tjejs rum eller i en plantskola.

De mest populära är euron . Sådana produkter tillverkas enligt europeiska standarder. Produkterna är av hög kvalitet, allt material som används är certifierat. I vissa fall är designen av möbler inte lämplig för att använda standardmodeller - i det här fallet är det nödvändigt att göra en beställning för specifika möbler. För soffor utan armstöd bör du välja ett specialöverdrag, eftersom grundsatserna ofta är utformade för soffor med armstöd.

Bild
Bild

Om textilier ofta måste tas bort från möbler, är det bättre att köpa modeller med slipsar, det är lättare att ta bort dem från produkten och enkelt lämna tillbaka dem till dem.

Bild
Bild

Material (redigera)

Klädda möbelöverdrag kan tillverkas av olika material.

Jacquard -omslag är mycket populära bland många . Det är ett tätt material med bra töjbarhet och en tredimensionell bild. Jacquardöverdrag ser ut som naturliga klädsel och passar bra med möbler. Detta material är resistent mot repor från sällskapsdjursklor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plyschöverdrag ser också otroligt mysiga ut . Oftast används velour för tillverkning av sådana modeller. Velourprodukter är elastiska. Detta material är mjukt, behagligt vid beröring och har en liten hög.

Nackdelen med detta material är att locken av det utsätts för husdjurens klor. Dessutom förlorar högen med tiden sin form, klämmer något på platser där människor ofta sitter.

Ändå ser möbler i plyschomslag väldigt imponerande och snygga ut, så du bör inte neka dig själv sådant nöje, du bör bara ta hand om sådant material ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mikrofiberlock har bra egenskaper . Ett material där kvalster och bakterier inte kan leva, vilket gör det praktiskt taget oumbärligt för barnmöbler. Det finns många alternativ för mikrofiberlock. Detta material är lätt att rengöra, hållbart och billigt.

Bild
Bild

Även omslag kan vara tillverkade av polyester, chenille, veckade och andra. Oftare kan du se präglade och släta modeller som består av naturliga och konstgjorda fibrer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Storleken på omslagen väljs individuellt för de specifika möblernas dimensioner. Befintliga storlekar har en draggräns på cirka 20%. För att välja önskad storlek, mäta den bredaste delen av möblerna - det kan vara antingen ryggen eller själva sätet. Till exempel har baksidan av en soffa en bredd på 135 cm, vilket innebär att en uppsättning överdrag måste väljas med en storlek på minst 1,2 m och högst 1,6 m.

Bild
Bild

För hörnmöbler är det nödvändigt att mäta inte bara bredden på ryggen, utan också mäta bredden på den utskjutande delen.

I genomsnitt når storleken på färdiga omslag för hörnsoffor 5 meter. Det finns specialöverdrag för hörnsoffor. De kan vara både vänstersidiga och högersidiga.

Bild
Bild

Vid en icke-standardstorlek eller möbeldesign rekommenderas det att beställa ett lock speciellt utvalt för ett specifikt fodral, då passar det perfekt och dekorerar interiören.

Bild
Bild

Färg- och stillösningar

När du väljer produkter bör du överväga i vilket rum möbelkappen kommer att användas. MEN Det är också viktigt att överväga i vilken stil rummet är inrett.

För barockstil är det bäst att välja modeller från guld- eller silverjacquard. Sådana möbler är lämpliga för ett vardagsrum utformat i denna designstil

Bild
Bild
Bild
Bild

För rum inredda i modern stil, såväl som i minimalistisk stil, väljs ofta återhållsamma, dämpade färger. I det här fallet är grått, vinrött eller brunt mer lämpligt. En sådan interiör kommer att vara relevant i hemmet för unga människor, eftersom det kommer att betona deras modernitet och elegans

Bild
Bild

Det är bättre att välja känsliga färgade omslag för barnkammaren: blå, rosa, lila. De kommer att dekorera rummet, göra det mer soligt och lekfullt

Bild
Bild
Bild
Bild

Universella färger som är lämpliga för en mängd olika stilar kommer att se lämpliga ut och kortfattade, vita, beige, sand, ljusgrå eller ljusbruna nyanser övervägs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Topptillverkare

Varje år tillverkar möbeltäckare glädje kunder med nya produkter och förbättrar produkternas kvalitet. Importerade varor är ofta av högre kvalitet och dyrare . Men inte alla har råd med italienska, spanska och mest europeiska produkter, men priset på importerade produkter motiveras av deras kvalitet.

Italien är känt för materialkvaliteten, man tror att italienska tyger är mer hållbara och vackra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller av vitryska och turkiska tillverkare anses vara mer prisvärda . Under de senaste åren har Turkiet aktivt utökat produktionen av utmärkta möbeltextilier. Som regel råder det ingen tvekan om kvaliteten på vitryska tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det första du ska ta ställning till när du väljer ett skydd för stoppade möbler är för vilka ändamål den kommer att tjäna:

  • om huvudmålet är skydd mot husdjur, bör materialet väljas hållbart, inte mottagligt för skador;
  • i det fall då möblerna ska täckas från små barns kreativitet, då skulle den bästa lösningen vara billiga mikrofiberlock;
  • om du vill dekorera ett rum, och huvuduppgiften är en estetisk funktion, bör du välja ett alternativ från ett dyrt, vackert material.
Bild
Bild

Och du bör också noga välja kapporna för det övergripande interiören i rummet. Möbler ska matcha i färg, vara i harmoni med rummets design, även materialet ska matcha den övergripande stilen.

En av huvudhemligheterna för ett framgångsrikt val är korrekt storlek.

Det beror på den korrekt valda storleken på produkten hur vacker och tät den passar möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En särskild uppsättning väljs för hörnmöbler . Detta gäller inte bara stora soffor - även en kompakt sittgrupp måste mätas korrekt för att hitta rätt lock till den.

Bild
Bild

Hur tar man på den?

Att sätta på sitt möbelskydd korrekt är inte så svårt. För att göra detta måste du följa de enkla instruktionerna som står på produktförpackningen.

  1. Det köpta setet ska tas bort från förpackningen, hitta dess övre del och placera sedan kappen på soffan.
  2. Därefter måste du ansluta kapens hörn med soffans hörn och fixa det. Fästelement kan vara i form av snören, knappar eller kardborreband.
  3. När soffans övre del är packad i ett omslag bör du gå till den nedre delen och följa samma princip. Hörnen i botten dras över soffans hörn. Botten av kappen har ett elastiskt band, som måste dras över hela möbelns område längs den nedre delen.
Bild
Bild

Satsen innehåller vanligtvis specialtätningar. De är placerade vid skärningspunkten mellan rygg och säte så att möblernas konturer perfekt följer locket. Vissa delar bör jämnas vid behov.

Rekommenderad: