Garderober Med Entresol (33 Bilder): Trebladigt Hörn I Korridoren Och Sovrummet

Innehållsförteckning:

Video: Garderober Med Entresol (33 Bilder): Trebladigt Hörn I Korridoren Och Sovrummet

Video: Garderober Med Entresol (33 Bilder): Trebladigt Hörn I Korridoren Och Sovrummet
Video: 20 Smart DIY Hidden Storage Ideas that Keep Clutter in Check 2024, April
Garderober Med Entresol (33 Bilder): Trebladigt Hörn I Korridoren Och Sovrummet
Garderober Med Entresol (33 Bilder): Trebladigt Hörn I Korridoren Och Sovrummet
Anonim

Under hela sitt vuxna liv köper en person en enorm mängd olika varor. Därefter används många av dem inte, ligger på hyllorna och väntar i vingarna. Och ofta finns det helt enkelt inte tillräckligt med utrymme för att lagra sådana "viktiga" och kära föremål. Skåp med entresol blir den perfekta lösningen på problemet.

Sådana möbler sparar betydligt utrymme i rummet och plats i en vanlig garderob. Denna funktion är mest relevant för små lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Traditionellt kallas mezzaninen den övre delen av utrymmet under taket, där hyllor med en dörr är monterade. Olika föremål lagras på denna plats, som vanligtvis används extremt sällan, men ibland blir extremt nödvändiga. Men inte alla vet att mezzaniner också är strukturer som ligger överst i skåpen som är bekanta för många.

Oftare är dessa platser byggda högre än det mänskliga huvudet, och det är omöjligt att nå dem utan ytterligare möbler (stolar, pallar) eller några praktiska enheter.

I sådana cacher kan du dölja för nyfikna ögon personliga tillhörigheter och föremål med olika funktioner som är nödvändiga i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med entresolskåp inkluderar:

  • Funktionalitet . En mängd saker och föremål passar in i ett sådant system.
  • Sparar utrymme . En garderob med en separat entresol kommer att organiskt komplettera alla rum, vilket hjälper till att frigöra kvadratmeter. Hörnalternativet hjälper till att lösa problemet med ett tomt utrymme i hörnet av rummet.
  • Stort utbud av modeller . Moderna möbeltillverkare erbjuder kunderna en mängd olika alternativ för garderober med komplex design.
  • Snygg design . Det finns modeller på marknaden för alla smaker. Alternativt kan du köpa återhållsamma klassiker eller hämta kreativt designarbete för ditt hem. Alla valda alternativ kommer att dekorera rummet, ge ett bra humör till dess ägare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Prispolicy . På grund av användningen av olika material och beslag varierar kostnaden för skåp med mezzanine i ett stort prisklass. Du kan köpa denna produkt när som helst i alla möbelutställningar. I det här fallet är det nödvändigt att utvärdera produktens kvalitet, vilket påverkar produktens pris.

Varorna från beprövade tillverkningsföretag är en storleksordning högre, men på grund av de utmärkta egenskaperna, användarvänligheten och omsorgen kommer köpet av denna vara bara att ge glädje.

Bekvämlighet . Modeller av garderober med mezzanine kommer att ge sina ägare inte bara estetiskt nöje, men med deras hjälp kan du skapa mys och en festlig atmosfär i huset. Allt du behöver är att göra rätt val och möblerna kommer att se bra ut i alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Mezzaniner för modern produktion har betydande skillnader. De ses i dimensionerna av strukturerna och hur de öppnas. Dimensionerna matchas vanligtvis till parametrarna i skåpet, och hur dörrarna öppnas kan vara olika.

Dörrar efter öppningstyp är:

  • Svängande , det vill säga, de öppnar till insidan av rummet. Fördelen med detta system är att hela innehållet i skåpet kan ses tydligt. Det finns dock också nackdelar. Sådana modeller är endast lämpliga för stora rum.
  • Horisontell - öppna uppåt och stanna i denna position tack vare det extra fästsystemet.
  • Glidande - liknar garderober. Dörren öppnas åt sidan.
  • Harmonisk - när den öppnas, monteras dörren till ett dragspel, vilket sparar utrymme. Nackdel: dålig visualisering av skåpets fyllning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom funktionerna i dörr / dörröppning, mezzaniner skiljer sig mellan sig och materialet för utförandet :

  • Trä. Olika träslag kan användas.
  • Typinställningsremsor.
  • Spegel.
  • Glas. Paneler kan vara släta, dekorerade med glasmålningselement eller ett mönster av sandblästring.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende i lägenhet

Mezzaninskåpet är en mångsidig möbel. Den kan installeras i alla rum i en lägenhet eller hus, utan att oroa dig för om en sådan enhet är lämplig för det valda interiören eller inte.

Tack vare olika modeller kommer en garderob med mezzanine helst att vara i korridoren, komplettera det rymliga vardagsrummet och hitta sin rättmätiga plats i sovrummet:

Modeller med plats i korridoren , skiljer sig på grund djup. Som regel, i korridoren, där det inte finns några fönster och det inte finns något extra utrymme för att installera en dimensionell möbeluppsättning, passar hörnskåp med mezzanin bäst. Sådana modeller hjälper dig att utnyttja utrymmet optimalt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet ett skåp med två blad eller tre blad med mezzanine hjälper till. Beroende på vilorummets storlek kan du välja en produkt som är lämplig i storlek. Den rymliga strukturen kommer enkelt att rymma nödvändiga sängkläder och personliga tillhörigheter från ägarna.

Det finns också ett intressant systemdiagram där mezzaninen ligger ovanför sängen. Sådana möbler kommer att dekorera rummet på ett originellt sätt, det här alternativet är särskilt användbart om sovrummet är litet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till vardagsrummet oftast köper de en mezzanin garderob, och inte till exempel en garderob. De övre hyllorna på en sådan produkt kan användas för att lagra press och skönlitteratur, stickartiklar och saker som inte behövs för ofta. Hushållsapparater, som invånarna i huset inte använder varje dag, kommer också att passa bra i garderoben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det slutna skåpet med mezzanin passar in i de flesta befintliga interiörer. Men för att inte misstas med modellen måste du ta hänsyn till några punkter. Det viktiga är syftet med rummet, var systemet ska installeras och för vilka ändamål det ska användas (förvaring av linne, utrustning etc.).

Du måste gissa storleken och uppmärksamma följande detaljer:

Hur dörrarna till produkten stängs / öppnas, särskilt om en tredörrars garderob köps. Till exempel är gungkonstruktioner lämpliga för rymliga rum, de är inte lämpliga för små. Sådana modeller tar plats, så deras användning i små rum kommer att vara extremt obekvämt. Det bästa alternativet för en blygsam lägenhet är en garderob med ett dragspelöppningssystem. Ett sådant attribut för möbler kommer att bli ett snyggt och originellt tillskott till rummet

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är värt att tänka på antalet föremål som kommer att finnas i möbelförvaringen. Antalet nödvändiga sektioner och hyllor, mezzaninens djup och höjd beror på denna faktor.
  • Det är viktigt att noggrant undersöka beslag och material i fästelementen. Dessa element måste vara hållbara, starka och därför pålitliga. Denna design kommer att hålla länge och kommer inte att skapa problem under drift. Det är bättre att vägra plastalternativ, de misslyckas snabbt.
  • Fallets kvalitet. Det mest hållbara alternativet är möbler av massivt trä. Om det inte finns tillräckligt med pengar för att köpa ett sådant system eller om du vill köpa något enklare, till exempel ett system av MDF eller spånskiva, bör du se till att det är råvarorna av högsta kvalitet.
  • Var noga med att ta hänsyn till rummets stil. Endast i detta fall kommer den valda produkten att se ekologisk ut. Om du inte kan välja ett skåp på egen hand kan du överlåta detta till en specialist.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som designers noterar kan hängande produkter, som inkluderar mezzaniner, inte fixas var de vill.

Det finns vissa regler:

  • Mezzaninen ska inte blockera infarten till dörren och fönstret.
  • Väggen som skåpet ska hänga på måste vara stark och pålitlig.
  • Rummets utseende bör inte förändras till det sämre när mezzaninen installeras. Till exempel, om platsen för skåpet är felaktigt valt, kan rummet bli visuellt smalt, lågt, litet.
  • Om du har en lägenhet med högt i tak är det bättre att installera en trevingad garderob med ett galleri-mezzanin så att alla väggar i rummet är inblandade.
  • Mezzaninerna bör placeras på en höjd av 2 m från golvnivån, så när de öppnas kommer de inte att hindra andra människors rörelse i rummet, och allt innehåll kan ses tydligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt experter måste skåpet med mezzaniner vara utrustat med ytterligare ljuskällor. Det kanske inte finns tillräckligt med ljus från en ljuskrona som hänger i taket, en lampa på väggen eller en golvlampa.

I detta fall rekommenderas:

  • Installera en extra lampa nära mezzaninen så att ljusstrålarna faller in i dess inre utrymme.
  • Placera en liten ljuskälla direkt i skåpet. För att inte skada den av misstag kan du använda en nyans.

Rekommenderad: