Vitrinskåp (42 Bilder): Smal Glasversion För Vardagsrummet, Hörnmodeller Med Glas Och Belysning, Exempel Från Massiv Furu Och Annat Trä

Innehållsförteckning:

Video: Vitrinskåp (42 Bilder): Smal Glasversion För Vardagsrummet, Hörnmodeller Med Glas Och Belysning, Exempel Från Massiv Furu Och Annat Trä

Video: Vitrinskåp (42 Bilder): Smal Glasversion För Vardagsrummet, Hörnmodeller Med Glas Och Belysning, Exempel Från Massiv Furu Och Annat Trä
Video: Showcase Design for living Room || Display Curio Cabinet ideas || wooden corner showcase Design 2024, April
Vitrinskåp (42 Bilder): Smal Glasversion För Vardagsrummet, Hörnmodeller Med Glas Och Belysning, Exempel Från Massiv Furu Och Annat Trä
Vitrinskåp (42 Bilder): Smal Glasversion För Vardagsrummet, Hörnmodeller Med Glas Och Belysning, Exempel Från Massiv Furu Och Annat Trä
Anonim

En garderob spelar en central roll i inredningen i alla rum. Det är ofta det största objektet i rummet, så det accentueras. Denna artikel bär inte bara en funktionell, men också en dekorativ belastning, därför sätter de ofta ett vitrinskåp i ett antal rum, där de vanligtvis tar emot gäster och arrangerar fester eller familjefester.

Bild
Bild

Särdrag

Vitrinskåpet är en speciell modell av denna möbel med öppna hyllor och transparenta glasdörrar som gör att du fritt kan se innehållet. Detta objekt spelar en speciell roll i inredningen. Vissa tror att sådan rumsdekoration är något föråldrad och påminner om de gammaldags fula hyllorna som är vanliga i det post-sovjetiska rummet.

Men de är ofta oumbärliga. Allt beror på interiörens stil. Moderna garderober ser snygga ut och belastar inte utseendet på rummet. Dessutom finns det många utsökta antika visningsalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

En garderob med glas kan placeras i alla rum, vare sig det är ett vardagsrum, kök eller kontor, och med olika stilar kan du välja ett individuellt lämpligt alternativ. Olika modeller och modifieringar av sådana modeller gör dem lämpliga för rum i olika storlekar. De kan spela en mängd olika roller.

Så skåp som kombinerar öppna och stängda områden eller modulära alternativ är mer mångsidiga. Var noga med att se till att de ser organiska ut i rummet och kombineras i textur och färg med andra inredningsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man lägga i den?

Vitrinskåp kan användas på olika sätt och detta är deras skönhet. Som tidigare, och nu lägger de ofta diskar i dem. Som regel ges företräde åt dyra porslinset eller eleganta glasögon och karaffer av tunt glas. Sådana rätter tas ut endast vid speciella tillfällen, och resten av tiden används de för att dekorera interiören.

Denna möbel är oumbärlig för samlare och ivriga resenärer. Naturligtvis finns det människor som samlar så värdefulla rätter, till exempel från ädelmetaller eller förgyllning, att du bara kan beundra dem. Ofta tas sådana utställningar från avlägsna länder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det är trots allt inte bara rätter som kan visas i montrar. Varje land är känt för sina souvenirer, både tillgängliga för alla turister och bara kända för några få sällsyntheter. Värdefulla föremål och dekorationer organiserade i tematiska grupper kan visas på hyllorna i dessa skåp. De kommer att tillåta gästerna att visa upp sig, samt minnas om sina resor på vinterkvällar.

Det är mycket populärt att dekorera smala pennfodral med figurer och sällsynta dimser, till exempel korgar, snuslådor, gamla leksaker. Valet av fyllning beror naturligtvis på många faktorer. Många gillar också att placera foton på vänner och nära och kära i vackra ramar i sådana möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många människor älskar böcker inte bara ur en kulturell och pedagogisk synvinkel, utan också ur en estetisk. Med andra ord, för dem är bokens utseende lika viktigt som innehållet. Vissa människor föredrar antika tomes och utgåvor som bara finns i begagnade bokhandlar. Och det finns människor som köper eller beställer en serie böcker från ett förlag för att dekorera sina vitrinskåp.

Denna konsistens är mycket imponerande, särskilt i hemmabibliotek och kontor.

Ofta innehåller skåp stängda områden med ogenomskinliga dörrar, där du kan sätta upp saker som du inte vill lägga ut offentligt. Detta kan vara sängkläder eller kläder. Lådor gör det ibland bra. Allt detta gör vitrinskåpet till en vacker och funktionell möbel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Endast vid första anblicken kan ett vitrinskåp verka enkelt och opretentiöst. Det finns faktiskt en myriad av modeller som varierar i stil, storlek, färg och rumslayout.

Väggmonterad

Det vanligaste är det väggmonterade alternativet. Den ligger nära väggen, men är inte ansluten till den med ytterligare enheter. Ett sådant skåp kan praktiskt taget nå takets höjd eller vara en halv persons höjd.

Du kan alltid leka med höjden på en given möbel. Till exempel kan en lägre version placera en TV -skärm, en minibar på den övre panelen och dekorera väggen med en bild.

Å andra sidan har vitrinskåp, till exempel för rätter, vanligtvis en spegelvänd bakvägg, som visuellt låter dig expandera rummet och lägga till bländning och glans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett element förblir dock oförändrat - glasdörrar. Ofta är ett sådant föremål ett element i en möbeluppsättning och är i perfekt harmoni med andra föremål. Det kan kombineras med ett matbord och stolar. Detta alternativ är vanligt i klassiska interiörer.

Det måste sägas att det är mycket viktigt att vara uppmärksam på glasdörrar. De måste vara särskilt härdade för att klara tunga belastningar och inte krossas av besvärliga rörelser.

Dessutom måste du vara försiktig med fästelementen till dörrar och hyllor: de måste vara pålitliga och välskruvade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasdörrar kan tillverkas med ett lås. Den är lämplig för både hemalternativ och garderober som finns i allmänna utrymmen. Det är värt att överväga detta alternativ om vitrinskåpet inte köps för hemmet.

Dessutom appliceras ofta olika mönster på glaset, eller mosaikelement gjorda av glasbitar av en annan färg sätts in. Oftare uppnås en mängd olika glasdörrstrukturer genom sandblästring. Detta är ett ytterligare sätt att göra interiören mer intressant och original, så du bör inte försumma det om stilen tillåter det. Designartiklar av detta slag kommer att kosta mer än vanliga dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gångjärn

En annan vanlig gäst i moderna lägenheter är ett väggmonterat vitrinskåp. Oftast är de vanliga i kök, där vackra rätter lagras i dem, men ibland spelar de rollen som bokgolv i vardagsrum och sovrum.

Ett väggmonterat skåp ser bäst ut i små utrymmen, eftersom det möjliggör en effektivare användning av allt ledigt utrymme och sparar utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Transparent

En separat modell av ett vitrinskåp kan betraktas som en möbel där alla fyra sidorna är transparenta. Detta stycke ser mer modernt ut, eftersom det påminner om den högteknologiska stilen. Det är att föredra att användas för zonindelningsrum. Placeringen av ett sådant skåp i mitten av rummet gör att du kan beundra dess innehåll från alla sidor.

För att framhäva kollektionen som visas visas konstgjord belysning av hyllorna. Dessa kan antingen vara separata inbyggda lampor eller LED-kransar i olika färger.

När du utrustar sådana skåp i interiören måste du se till att det finns ett uttag i närheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinkel

Hörnskåpsmodeller har alltid varit och förblir relevanta. De smälter in felfritt i icke-standardrum, och fyller också i tomma hörn och får rummet att se mer mysigt ut.

Sådana modeller kan ha öppna och stängda områden. I större rum ser parade alternativ bra ut, belägna i olika hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Som redan nämnts är vitrinskåp inte begränsade till någon särskild storlek. Du kan hitta både produkter som upptar hela väggen (till exempel moduluppsättningar) och smala pennfodral och små montrar i en halv vägg.

Det enda du bör tänka på när du väljer denna möbel är proportionaliteten i själva skåpet och antalet meter i rummet.

Små montrar ser löjliga ut i stora rum, vilket skapar en känsla av ofullständig layout. På samma sätt är överdimensionerade skåp olämpliga i små utrymmen, eftersom de bara stökar dem ännu mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När du väljer material för det framtida skåpet måste du vara uppmärksam på hur viktigt det är för att det ska vara miljövänligt, hållbart och vackert.

Trä

Om dessa kvaliteter är en prioritet, är det värt att stoppa din uppmärksamhet på en trämatris. Trämöbler har alltid ansetts vara de bästa på grund av enkel tillverkning, naturmaterial, vacker konsistens och tillförlitlighet.

Trots utseendet på ett stort antal andra identiska material är skåp i massivt trä fortfarande oöverträffade.

Tresorten väljs som regel utifrån dess utseende. Någon föredrar en ljus garderob och väljer furu eller ek, som, förutom sina estetiska kvaliteter, utmärks av utmärkt funktionalitet. Mörkare körsbärs-, bok- eller mahognyträ ser fantastiska ut. Ebony är lämplig för att skapa lyxiga och extravaganta svarta interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva och MDF

Naturligtvis är detta material inte alls billigt, så alla har inte råd med träprodukter. Många köpare väljer spånskiva eller MDF -skivor, som är gjorda av komprimerade träfibrer eller spån.

De är ett bra substitut för trä, eftersom plattor av hög kvalitet bara är något sämre i kvalitet. Den närmaste ersättningen till ett naturligt massivt trä är dock faner. Den består av tunna remsor av naturligt trä limmade på en träskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Modern produktion låter dig välja alla nyanser av möbler: färgen på naturligt trä, åldrat eller blekt. Själva materialet och dess "produkter" kan ha en mängd olika texturer och nyanser, från ljus honung till mörkbrun och svart.

Dessutom hindrar ingenting dig från att måla skåpet i ljusare färger, om det är motiverat av interiören. Blå, orange, gul, grön eller fuchsia - en sådan tvetydig lösning kommer att bidra till att väsentligt diversifiera rummets design. Vita garderober ser snygga ut, omgivna av färgade väggar eller kompletterade med färgglada tillbehör.

Många experter rekommenderar att du följer denna regel: placera inte mörka skåp i små rum. Man tror att de visuellt gör det mindre. Dessutom måste du vara beredd på att damm är mer märkbart på sådana produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Faktiska stilar

I våra lägenheter kan du hitta en mängd olika stilar, från country och Provence till den mer sällsynta barocken eller klassikern, liksom de vanliga moderna alternativen med solida bekväma möbler.

Ofta specialiserar tillverkare sig på en viss stil och producerar möbelprodukter som passar bra med varandra. Det är inte svårt att hitta möbler i modern stil, men om du vill ha något mer sofistikerat och sällsynt, till exempel Provence, bör du leta efter specialaffärer. Varje stil har sina egna specifika funktioner som måste följas för att återskapa en estetisk och bekväm inredning.

Till exempel, för att skapa en klassisk stil, bör du leta efter massiva vitrinskåp i trä med sniderier och rika beslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence eller shabby chica garderober älskar sjaskiga vintagemöbler med decoupageapplikationer och blekt trä. Detsamma gäller lantlig stil. Dessutom tillåter dessa interiörer, upprepa inställningen av lanthus, att du kan placera minigardiner bakom skåpdörrarna på en gardin av satin eller bomull med ett rutmönster eller ärtor. Det kommer att se väldigt autentiskt och sött ut.

En annan teknik i denna stil är att klistra in bakpanelen med matchande tapeter eller med kontrastpapper. Detta är ett särskilt vanligt alternativ i köket. Du kan hitta sådana nyanser i alla riktningar. Det är värt att bekanta sig med dem innan du köper en produkt för att göra rätt val.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

En barock dubbel garderob med frodig inredning i form av pelare, en portik och små rosetter i den övre delen ser utomordentligt vacker ut. Kombinationen av två träfärger i ett stycke skapar ett intryck av kunglig lyx

Bild
Bild

En liten hörngarderob i vit Provence -stil är idealisk för små utrymmen. Det ser mjukt och sött ut och fungerar inte bara som en estetik, utan också som en funktionell inredning

Den smala utställningen, helt sammansatt av glas med belysning, kommer att tilltala älskare av allt ovanligt i interiören

Rekommenderad: