Gipsskåp (46 Bilder): Design Av Modeller Med Dörrar I Korridoren Och Korridoren

Innehållsförteckning:

Video: Gipsskåp (46 Bilder): Design Av Modeller Med Dörrar I Korridoren Och Korridoren

Video: Gipsskåp (46 Bilder): Design Av Modeller Med Dörrar I Korridoren Och Korridoren
Video: Good Colors for Painting a Common Hallway in an Apartment Building : Colors With Interior Design 2024, April
Gipsskåp (46 Bilder): Design Av Modeller Med Dörrar I Korridoren Och Korridoren
Gipsskåp (46 Bilder): Design Av Modeller Med Dörrar I Korridoren Och Korridoren
Anonim

Området i en lägenhet tillfredsställer inte alltid människorna i den. Detta problem är särskilt relevant i stora familjer. Inköpta möbler uppfyller inte alltid konsumenternas behov av ekonomiska skäl, så det är ofta lättare att göra det själv.

För- och nackdelar med gipsprodukter

Detta material är ganska billigt, samtidigt som det är ganska praktiskt och bekvämt. I skickliga händer erhålls en unik, vacker produkt från den. Miljöskador, hälsoskador (utsläpp av gifter i luften, radioaktivitet) är helt uteslutna. Gips behåller värmen väl, låter dig installera belysningsarmaturer; om så önskas kan den målas eller till och med täckas med gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arkens stora dimensioner gör det möjligt att göra de flesta blocken från ett färdigt element. Därför kommer skärning och skarvar inte att minska stabiliteten hos skåpet och dess mekaniska egenskaper för mycket. De positiva aspekterna av detta material är också utmärkt ljudisolering, immunitet mot mögel och andra mikroskopiska svampar.

Om personer som lider av allergier bor i ett hus (lägenhet), är produkter från gipsskivor mycket mer korrekta att använda än spånskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att prata om bristerna är inte helt lämpligt, för det är bara de objektiva egenskaperna hos gipsskivan.

De bör beaktas i förväg eller vägra att använda det helt och hållet:

skåpet måste byggas in och inte flyttas

platsen bör väljas omedelbart. Arbetsstyckena formas och skärs i storlek utan fel, annars är det bara att slänga dem

eftersom inte alla väggar är i rät vinkel kommer det inte att vara möjligt att förbereda komponenterna i förväg

det är oönskat att förvara tunga, vassa och skärande föremål i skåpet (eftersom det inte är särskilt hållbart)

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkelheten att klippa gips gör det till ett mycket intressant konstruktionsmaterial och låter dig skapa delar av nästan obegränsad komplexitet. Genom att variera tjockleken på arket kan du minska eller öka konstruktionens säkerhetsmarginal. Det betyder att även med dörrarna ska det inte vara några problem, och möblerna kommer lugnt att stå emot belastningen de skapar.

Det är lämpligt att välja arbetsstycken med eldfast impregnering för köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Partitionsgarderoben för saker gjorda av gipsskivor blir bra, vilket inte kan sägas om möbler för förvaring av tyngre föremål. Sväng- eller skjutdörrar måste vara av glas, trä eller MDF. Gipset i sig är inte alls lämpligt för denna funktion. Väggskåpet är attraktivt redan eftersom dess ljudisoleringsegenskaper är högre än hos vanliga väggar.

Efter att ha lagrat saker på hela väggen kan du:

ta bort oron för att dekorera den

placera allt som krävs inuti

frigöra så mycket utrymme som möjligt

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på förekomsten av gips och ram kan skiljeväggen göras extremt tunn. Höjden på stavarna och hyllorna väljs så att alla kläder kan hänga eller ligga vikta lugnt, och så att det är enkelt och gratis att placera dem inuti eller ta ut dem om det behövs.

Det är lätt att bilda inte bara skiljeväggar från gipsskivor, utan också en mängd öppna hyllor, skjutbara garderober och till och med fullfjädrade omklädningsrum. Det är bekvämt att sätta en TV -apparat och olika dekorativa föremål i en nisch. Att komplettera den med spotbelysning är också en bra idé.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En garderob i gipsskivor kan utrustas med traditionella detaljer (samma som används i massivt trä eller MDF -skåpsprodukter):

hyllor

lådor

skosektioner

strömavtagare

skivstänger

element för rationell förvaring av byxor eller slipsar

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta är ett skåp av gipsskivor utformat för att lagra hushållsartiklar. Sedan är det användbart att tillhandahålla en hållare för ett strykjärn eller strykbräda, behållare för hushållskemikalier, samt sektioner för olika små saker och torrfoder.

Bokhyllor av detta material kan också göras, men hyllorna måste förstärkas så mycket som möjligt, eftersom de kommer att behöva tåla allvarliga belastningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var är lämpligt?

Gips kan användas nästan var som helst, och fantasin är huvudbegränsningen. Det är lätt för honom att ge någon form och förkroppsligar de mest vågade designidéerna. Ganska ofta kan du hitta ett skåp av gipsskivor med en nisch, vilket gör att du både kan uppnå elegans och öka produktens funktionalitet. Brandsäkra eller vattentäta kvaliteter av materialet gör att det kan användas överallt, inklusive badrum och kök, utan rädsla för nödsituationer.

Det finns ingen färdig nisch i korridoren, och det finns inget förråd i korridoren? Lådan går att fixera, skåp baserade på gipsskiva kan placeras var som helst. Det bästa stället för dem är hörnet, eftersom stödet på den bärande väggen ökar möblernas tillförlitlighet. I kök framträder ibland en garderob-partition, som avgränsar funktionella områden, på ena sidan som en bardisk. En sådan lösning kan inte annat än betraktas som ganska intressant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om skåpet passar in i badrummet försvinner problemet med att dölja tvättmaskinen, och samtidigt kommer det att vara möjligt att installera flera hyllor (genom att införa träbjälkar i ramen).

Hur gör man det själv?

Projektutveckling

Projektutveckling är en absolut nödvändig sak. Utan det är det väldigt lätt att göra många misstag, vars korrigering kommer att bli extremt svår. Var noga med att rita upp en ritning och markera önskade dimensioner på den, med hänsyn till var möblerna ursprungligen kommer att levereras (eftersom du inte kan flytta den).

Bild
Bild
Bild
Bild

När du beräknar måtten, var uppmärksam på storleken på alla fack, på hyllornas höjd och plats för lådor, samt till de punkter där upphängningsstrukturer finns.

Självförberedelse av en skiss eller valet av ett helt färdigt schema är ditt eget företag.

Bild
Bild

Placeringen av strukturen som skapas är markerad med lodlinjer, byggnadsnivåer, målarband och så vidare. Maximal mätnoggrannhet säkerställs av lasernivån. Han kommer också att visa vad som är basens geometri och ett enda hörn. Vill du göra lite extra belysning? Det är lämpligt att hantera ledningar innan du arbetar med ramen.

Det är viktigt att komma ihåg att de enskilda delarna som anges på ritningarna och i diagrammen som enkla faktiskt visar sig vara ihopkopplade. Tänk på detta när du beräknar behovet av material och kostnader.

Innan huvudarbetet påbörjas, ta bort tapeten (eller annat överdrag) från väggarna och rengör dem noggrant, jämna ut dem till perfekt jämnhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och verktyg

Fästelement för ett gipsskåp kan vara av fem typer:

spikspikar

ankerskruvar

fjärilar

sniglar

Redan från början, bestäm om du behöver en vanlig gipsplåt eller dess fuktbeständiga sort. När du väljer en metallprofil bör du också ta reda på vilken typ av den du behöver - UD eller CD. Hörnen som skyddar arket kan vara antingen plast eller metall. Profilerna fästs på plåtarna med självgängande skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de listade materialen behöver du också:

målningsnät

sammansättning för efterbehandling av kitt

primer

dekorativt gips, emalj eller färg

beslag

belysningsenheter, strömbrytare, kablar

När du väljer rullversion av dörren, köp en komplett uppsättning, inte separata rullar. Det blir enklare och mycket mer pålitligt på det här sättet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av verktygen för att montera ett gipsskåp behöver du:

stansare (kan ersättas med en borrmaskin)

skruvmejsel

Vinkelslip

behållare för beredning av lösningar

målningskniv och mätnivå

uppsättning spatlar

plan för efterbehandling av kanter

linjaler och rutor (för att ta små mått)

Bild
Bild
Bild
Bild

Slipning av enskilda ytor görs med sandpapper. Försök att hålla den redo. Ansvarsfulla installatörer kommer definitivt att lägga till en vattenpass och en lodlinje till denna lista, som är nödvändiga för effektivare kontroll av vertikaler och plan.

Montering av ramen

Monteringen av ramen börjar med bildandet av dess skelett. Som regel används metall, men där skåpet utsätts för intensiv mekanisk spänning är det värt att välja en träbalk. Stålversionen är mer korrekt att använda, eftersom den är mycket mer bekväm och praktisk för oerfarna byggare.

Var särskilt uppmärksam på dess kvalitet och torrhetsgrad. Om det inte räcker börjar förstörelsen av skåpet omedelbart efter den slutliga torkningen. Markeringarna gör att du kan montera styrprofilerna med hjälp av spikspikar. Glöm inte att alla delar som är fästa på basen måste vara limmade med gummiisolering. Annars kommer möblerna att reagera på krympning eller ändra dess dimensioner när temperaturen ändras. Det är oönskat att avvika från projektet, eftersom detta kan leda till otillräcklig styvhet av produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rammonteringssekvens:

överföring av den tänkta strukturen från ritningen till väggarna (visa i detta skede maximal uppmärksamhet för att undvika misstag - de kommer att störa korrekt installation av gipsskivor)

användning av stötdämpande band (dämpande vibrationer som hindrar dem från att komma in i skåpets strukturelement)

installation av guideprofiler typ UD. Det är bäst att klippa dem till önskad längd med metall sax och snabbare (men vi rekommenderar endast erfarna) - med en slipmaskin

installation av rackfragment av profiler. De borde gå in i guiderna

sammankoppling av profiler

Bild
Bild
Bild
Bild

Avståndet mellan fästelementen beror på produktens storlek - ju större den är, desto närmare ska profilerna vara varandra, annars kan du glömma styrkan.

Rammantel

Mantel av ramar skiljer sig inte från liknande arbete under installationen av partitioner. De områden som behöver förstärkas är dock mantlade med ett dubbelskikt (förskjutet). När du bestämmer dig för att placera skåpet i badrummet, se till att använda grön gips (det är fuktbeständigt).

I slutet av manteln är det värt att göra limning av leder och sömmar, limning av de perforerade hörnen och fyllning av ytan. Vid detta kan de grova manipulationerna med det framtida skåpet anses vara avslutade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är ramen mantlad med gipsskivor både inuti och utvändigt, men för ett litet skåp räcker det med en yttre finish. Om du redan har varit tvungen att fanera gipsskivor eller tak i gips bör inga problem uppstå under arbetet.

De grundläggande principerna är följande:

för anslutning används självgängande skruvar för skruvning i metall med en diameter på 25 mm

det maximala avståndet mellan fästpunkterna är 20 cm

först efter att blocket är fäst längs omkretsen är det vettigt att fästa det på andra ställen

det är oönskat att trycka in skruvarna mer än en millimeter för att inte bryta kartongen

om begränsaren inte fungerar måste den självgängande skruven tas bort och dra åt igen minst en halv centimeter från problemområdet (som är föremål för förstärkt fyllning)

det är möjligt att förenkla bearbetningen och inriktningen av sömmen om det finns ett gap på 0, 2-0, 3 cm mellan arken

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

Folk gillar efterbehandlingen förstås mer än andra typer av arbete. Det är under sådant arbete som du kan se det slutliga resultatet live. Det är vanligt att måla inredningen i möblerna i samma färg som på väggarna för att visuellt expandera rummet.

Det rekommenderas att klistra över hyllorna med tapeter eller vinylfilm, men innan dess måste ytan grundas. Dörrar kan vara gjorda av laminerad spånskiva, härdat glas eller en speciell spegel (vars baksida är limmad med en speciell beläggning). Ritningar av naturen, scener från tecknade filmer och så vidare appliceras ofta på dörrarna.

Valet av en viss bild är bara ditt eget företag.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du skapar ett gipsskåp är det absolut nödvändigt att kittla alla hål där skruvarna skruvades, liksom fogarna på arken (ett målnät är limmat på dem för att göra allt så exakt som möjligt). Det torkade primära lagret slipas och grundas, varefter de letar efter om det är nödvändigt att ytterligare spackla (med upprepning av slipning och grundning). Först efter det kan vi säga att förberedelsen för efterbehandlingen är klar.

Om skåpet ska användas i ett badrum bör hyllorna och väggarna täckas med keramiska plattor eller mosaik. Glöm inte att regelbundet kontrollera strukturens jämnhet och iakttaga vertikala, horisontella linjer i den under hela arbetet (även när "sista handen" görs).

Vackra modeller inom inredning

Frågan kan uppstå om innebörden av alla dessa manipulationer, eftersom gips inte traditionellt uppfattas som ett bra och bra konstruktionsmaterial. Denna åsikt är i grunden felaktig, eftersom det faktiskt är fullt möjligt att göra av den inte bara hållbara och pålitliga, utan också mycket attraktiva externa möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många modeller av vackra gipsskåp är utrustade med LED -strålkastare, och dolda remsor med samma lysdioder används orimligt lite, även om de låter dig skapa mycket trevliga estetiska effekter. Designers rekommenderar att välja flerfärgade band. Således blir resultatet ännu mer intressant. Observera att efterbehandling med kakel inte kommer att vara möjlig om du inte i början (när du designar) tillhandahåller användning av de mest hållbara typerna av gips och starka profiler.

Kombinerar de estetiska och praktiska fördelarna med en dörr med spegelinsatser. De låter dig slå nästan vilken rumsdesign som helst, visuellt utöka den och hjälpa dig att spara pengar på att köpa enskilda speglar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller konfigurationen är att göra gipsskåpet rakt eller kantigt allas personliga sak. När du inte är helt säker på dina förmågor är det bäst att använda alternativet med öppna hyllor. Sådana möbler låter dig förvara tallrikar och andra redskap, bulkämnen och alla slags pulver, burkar och påsar, som är så vanliga i det moderna livet. En intressant lösning visar sig i många fall vara att klistra in ytan med en film som imiterar utseendet på naturligt trä och till och med dess struktur: det är billigt och utsökt på samma gång.

Som vi kan se är det ganska enkelt att bygga ett skåp baserat på gipsskiva ., detta gör att du kan spara pengar och inte begränsas till färdiga butikslösningar och få en helt bekväm möbel. Om du fortfarande tvivlar på de estetiska fördelarna med ett sådant val, vet du att det är gips som används av Rysslands och världens ledande designers.

Rekommenderad: