Garderober (70 Bilder): Vi Väljer Dubbel- Och Trippeldörrsmodeller Med Hyllor Och En Bar, En Spegel Och En Mezzanine För Sovrummet

Innehållsförteckning:

Video: Garderober (70 Bilder): Vi Väljer Dubbel- Och Trippeldörrsmodeller Med Hyllor Och En Bar, En Spegel Och En Mezzanine För Sovrummet

Video: Garderober (70 Bilder): Vi Väljer Dubbel- Och Trippeldörrsmodeller Med Hyllor Och En Bar, En Spegel Och En Mezzanine För Sovrummet
Video: Marilyn Manson - The Dope Show (Official Music Video) 2024, April
Garderober (70 Bilder): Vi Väljer Dubbel- Och Trippeldörrsmodeller Med Hyllor Och En Bar, En Spegel Och En Mezzanine För Sovrummet
Garderober (70 Bilder): Vi Väljer Dubbel- Och Trippeldörrsmodeller Med Hyllor Och En Bar, En Spegel Och En Mezzanine För Sovrummet
Anonim

Inbyggda garderober och skjutdörrsmodeller i modern inredning ser snygga och originella ut, men möblerattribut med klassiska svängdörrar slutar inte vara populärt bland köpare. Detta beror på den praktiska designen, tillförlitligheten, närvaron av specialfack och olika delar. Garderober har intressanta designdesigner, medan deras pris förblir överkomligt för alla, till skillnad från andra moderna modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Moderna svängskåp passar harmoniskt in i alla rumsdesigner tack vare det stora utbudet av modeller. Sådana attribut kan placeras i ett jugendrum, ett sovrum med klassisk design och till och med ett barnrum. De kommer att ha ett presentabelt utseende, samtidigt som de förblir bekväma och rymliga.

Dessutom har dessa produkter ett antal andra fördelar:

  • Modellernas rörlighet gör att de kan ordnas om från en plats till en annan och därigenom förändra utseendet på rummet.
  • Med olika invändiga fyllningar kan du lagra ytterkläder, sängkläder, skor och andra nödvändiga saker.
  • En mängd olika mönster - från klassisk till minimalistisk.
  • Valet av storlekar är mycket brett: ett litet attribut med en skärm (dörr) eller en rymlig produkt med fem dörrar.
  • Möjligheten att kombinera material och mönster.
  • Enkelhet och brist på buller när du öppnar dörrarna, vilket är mycket viktigt när du ordnar ett vilrum.
  • Rimligt pris: jämfört med skjutbara garderober kostar gungmodeller mycket mindre än deras efterfrågan beror på.
Bild
Bild

Swing skåp har också negativa aspekter, som inte är särskilt många mot bakgrund av alla fördelar. En av nackdelarna är besväret med deras installation i smala korridorer och andra rum med ett litet område. Dörrar som måste kastas upp blockerar hela passagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om golvet i rummet är ojämnt, kommer möbeluppsättningen att vara asymmetrisk, vilket kommer att orsaka vissa problem när dörrarna öppnas och stängs. Denna fråga kan dock enkelt lösas med hjälp av specialben.

Visningar

Swingmöbler kommer att vara ett bra komplement till det inre av rummet, du behöver bara välja rätt modell. Sådana skåp kan installeras som ett separat attribut eller inkluderas i en möbelsammansättning med sängbord, byråer, hyllor. Det finns designerprodukter som är skapade specifikt för kundens order - de kan kompletteras med alla komponenter, ha en viss färg och bestå av önskade material. För lyxiga interiörer finns elit garderober gjorda av dyra material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla modeller är indelade i flera typer beroende på deras funktionalitet, storlek, invändig fyllningskapacitet, etc. Enligt typ av konstruktion är gungskåp vinklade, radie, rätlinjiga. Kombinerade attribut kan inkludera flera komponenter samtidigt och därmed öka deras funktionalitet.

Bild
Bild

Beroende på antalet dörrar (skärmar) är alla modeller indelade i följande:

  • Enstaka dörr. Ett annat namn på en sådan produkt är ett pennfodral. Den används för förvaring av kläder och är lämplig för små utrymmen.
  • Dubbeldörrar är lämpliga för små lägenheter. Deras raka design gör att du kan spara tillräckligt med utrymme i rummet.
  • Tre blad och fyra blad. Sådana modeller är lämpliga för stora rum. På grund av sin massivitet är de ofta utrustade med mezzaniner för förvaring av säsongsartiklar eller filtar.
  • Fem dörrar. De kommer harmoniskt att passa in i rymliga rum, hus på landet med högt i tak och breda väggar. En sådan modell liknar en garderob, eftersom antalet befintliga fack låter dig förvara sängkläder och andra tillbehör, ytterkläder och vardagskläder etc.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter överenskommelse är gungskåp:

  • Betala. Syftet med sådana attribut är att hålla saker i limbo. Det kan inte bara vara ytterkläder (jackor, vindskydd, regnrockar), utan också klänningar, skjortor etc.
  • Underkläder. Designad för förvaring av hemtextilier. Denna separering från andra saker för hygieniska standarder är korrekt.
  • Bokhandlar är det bästa alternativet att vara värd för ditt hembibliotek.
Bild
Bild

Om det är möjligt att installera inte en en- eller tvådörrars modell, utan att köpa en hel uppsättning möbelelement, bör uppmärksamheten ägnas åt det modulära svängningsattributet. Den består av flera moduler som kan tas bort / kompletteras om så önskas eller byta interiör. Sådana möbler är mycket bekväma, därför är de mycket populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också skåpmöbler, som skiljer sig från modulära möbler genom att de innehåller standardutrustning. Det ser snyggt och modernt ut, så det kan passa in i vilken inredning som helst.

Utrustning

Möbler med svängdörrar har en annan konfiguration: det beror på modellens riktning, dess syfte och plats. Varje stil har sina egna kanoner angående hela rummet och dess komponenter. Tillbehör kommer också att spela en viktig roll, vilket kommer att sätta tonen för hela produkten. Gungskåpet i minimalismriktningen är som regel inte utrustat med handtag, har ett minsta antal lådor och hyllor. Den klassiska modellen har inte bara ett lyxigt utseende, utan också en "rik" inredning. Den kan utrustas med en byrå där underkläder och olika saker för att sova finns.

Bild
Bild
Bild
Bild

Attribut som är avsedda för förvaring av garderober är ofta utrustade med hyllor och en bar (för skjortor, klänningar, blusar etc.) eller öglor (för ytterkläder). Dessutom kompletteras de med olika korgar och lådor, som kan vara djupa (för skrymmande föremål) eller grunda (för strumpor, halsdukar, underkläder), utrullning eller utdragning. Förresten, det andra alternativet har komplexa designfunktioner, så det kommer att kosta mer.

Bild
Bild

Det bör också komma ihåg att för att underlätta användningen är de största lådorna längst ner, och de minsta bör vara ovanpå. Det finns också smala modeller för kontor att välja mellan, som bara har hyllor - de lagrar dokument och andra papper.

Fyllning

Tidigare var endast skjutdörrsgarderober och speciella omklädningsrum utrustade med moderna förvaringssystem för olika saker. Nu har det blivit en välbekant del av svängmodeller, tack vare vilket hela inre utrymmet är fullt utnyttjat, och varje plagg har sin egen plats att placera, vilket är mycket bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna möbel har ett standardinnehåll, men du kan självständigt välja önskade attribut för att placera kläder och andra saker.

För att göra detta måste du veta vad som kan finnas inuti produkten:

  • Hyllor för placering av önskade garderobsprodukter. Inte bara deras mängd väljs, utan också storlek, färg, form.
  • Fack för galgar eller krokar för rockar, jackor, regnrockar och andra ytterkläder.
  • Speciella galgar för paraplyer, handväskor, slipsar, hattar med mera.
  • Separat avsnitt för förvaring av olika skor.
Bild
Bild

Swing-modeller kan utrustas med avtagbara hyllor eller utdragbara stänger som gör att du kan förvara kläder i nedhängt eller vikt läge.

Ett specialfack med många hyllor kan användas för handdukar, hushållsartiklar och andra redskap. Och tack vare mobila arrangörer för lådor blir det möjligt att sortera linne eller andra plagg.

Bild
Bild

Stilar

Garderober skapas av tillverkare i olika stilar så att köpare har möjlighet att köpa den modell som bäst passar in i interiören. Du kan välja klassicismens symmetri och svårighetsgrad, majestät och lyx i Empire-stilen, minimalismens blygsamma prakt, kreativiteten i den högteknologiska riktningen, etc. Varje stil har sina egna egenskaper som beaktas när du svänger Produkter:

Klassisk . Den klassiska garderoben har en elegant design med vanliga geometriska former. Oftast är sådana möbler gjorda av naturligt trä av dyra arter, men detta material kan ersättas med billigare dukar (laminerad spånskiva, MDF).

Bild
Bild

Art déco . Attribut kombinerar element av klassiskt, modernt och avantgardistiskt, vilket visar all sofistikering och lyx. De har alltid pretentiöshet och funktionalitet hos komponenterna.

Bild
Bild

Land . Huvuddragen i riktningen är enkelhet, naturliga nyanser, praktiska. Den lantliga modellen kommer inte att vara utrustad med speglar, kompletterade med sniderier eller annan inredning, utan kommer att bli en snygg möbeluppsättning i interiören.

Bild
Bild

Loft . Har något som liknar den tidigare stilen på grund av dess enkelhet i designen. Men denna riktning förutsätter alltid attributets massivitet, en kombination av trä och metall, som ser mycket intressant ut, och användningen av neutrala färger.

Bild
Bild

Provence . Skåp i denna riktning kännetecknas av ljusa färger och praktiska egenskaper. De har alltid många lådor, hyllor och andra fack för förvaring av saker. Med sitt utseende förkroppsligar dessa produkter antiken.

Bild
Bild

Minimalism . Denna stil förutsätter handlösa modeller med tydliga och raka linjer, modern design och avancerade tekniska komponenter.

Bild
Bild

Gunggarderoben är universell genom att den inte bara passar in i moderna interiörer, utan den kommer också att vara lämplig i riktning mot klassiker, art deco, etc.

Blanketter

De olika formerna av svängmodeller gör att de kan installeras i nästan alla hörn av rummet.

Följande former av attribut finns att välja mellan:

  • Hetero. De utmärks av sin rymlighet och mångsidighet. Lämplig för rymliga rum.
  • Hörn. L-formade produkter sparar perfekt utrymme i små rum och ersätter ett helt omklädningsrum.
  • Radiell. En av sidorna på sådana skåp är rund, vilket ger attributet ett snyggt och modernt utseende. Sådana skåp är ofta smala, så de passar perfekt i ett litet rum.
  • Kombinerad. Detta alternativ kombinerar flera former i en modell på en gång: en hörnprodukt med en radiedörr eller en enkel garderob med byrå.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Formen på gungmöbler bör väljas i enlighet med rummets storlek och dess designfunktioner.

För ett rum i klassisk stil, där tydliga och raka linjer är prioriterade, är en modell med fasade hörn helt olämplig och skåp med ett stort antal handtag, hyllor, lådor och andra komponenter är oacceptabla för minimalism.

Dimensioner

Swingskåpets parametrar bör beräknas med hänsyn till området i rummet där det kommer att ligga. Detta tar hänsyn till takhöjden, väggens längd och avståndet från den till andra möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

För rymliga rum är ett stort attribut som sträcker sig över hela väggen lämpligt: en sådan produkt kan rymma hela familjens garderob, från ytterkläder till personliga föremål. För mindre rum är smala eller kantiga modeller lämpliga, vars djup inte är mer än 60 cm.

Bild
Bild

Det är också viktigt att ta hänsyn till att varje skåp har ett annat djup, och det kommer att påverka attributets interna innehåll.

Material (redigera)

Skåp med gångjärnsdörrar är gjorda av olika material.

De vanligaste är följande:

  • Massivt trä (ek, valnöt, bok, etc.). Naturliga träprodukter är hållbara och pålitliga, men dyra. De är mer lämpliga för klassiska eller art deco -rum.
  • Spånskiva. Det vanligaste alternativet för tillverkning av skåp. Materialet är av hög kvalitet, till en låg kostnad.
  • MDF. Det är också ett bra alternativ till naturligt trä. Liknar det tidigare materialet, men mer hållbart.
  • Faner. Det är en tunn plåt. Fanerattributet inkluderar en laminerad spånskiva eller MDF -skiva med en naturlig finish. Sådant material ger fler möjligheter för utförandet av intressanta designlösningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de listade materialen kan gungskåpet vara tillverkat av gips. Ofta är dörrarna till sådana modeller gjorda av glas och kompletteras med metallinsatser. Sådana glasegenskaper passar harmoniskt in i den högteknologiska och minimalistiska interiören.

Fasadfärger och mönster

Den vanliga garderobsmodellen med gångjärnsdörrar är trä. Färgerna på sådana attribut är som regel neutrala eller ljusa: vit, svart, beige, wenge, mjölkek, valnöt, al, etc. Sådana möbler i ett sovrum eller en korridor kan ha en speglad dörr så att ägaren (eller hostess) har alltid möjlighet att utvärdera ditt attraktiva utseende. Spegeln kan placeras inte bara utanför, utan också inuti.

Bild
Bild

Moderna svängande attribut är gjorda av helt olika material: transparent eller frostat glas, emalj, har en spegelbeläggning eller tygfoder. Allt detta kan kombineras med trä- eller metallinsatser och är mer lämpligt för högteknologiska, moderna "fusionsstilar" etc. Modeller med glasdörrar är ofta färgade och monokromatiska i kombination med olika nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare av vissa modeller dekorerar dörrarnas fasad med ett fototryck, ett mönster, täcker det helt med tyg eller tunn kant längs kanterna och dekorerar till och med med tapeter. Det är sant att när du ändrar interiören måste du ändra fasaden på attributet.

Tillverkare

Ett gungskåp bör inte bara ha en attraktiv fasaddesign, utan också skapas av kvalitetsmaterial så att det kan tjäna sin ägare i mer än ett år. För detta är det viktigt att uppmärksamma tillverkaren.

Bland populära länder och deras varumärken efterfrågas följande:

  • Spanien: Egelasta, Panamar, Monrabal Chirivella;
  • Ukraina: Gerbor, EmbaWood;
  • Italien: Mario Villanova, Maronese Venier;
  • Tyskland: Rauch.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Europeiska stater producerar möbler av hög kvalitet, men i den här frågan är Ukraina inte sämre, vars märken redan har vunnit förtroende hos många köpare. Swinging attribut i Spanien är populära bland europeiska länder. De kombinerar framgångsrikt produktens kvalitet och dess ursprungliga design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare olika modeller kommer alla att kunna välja det alternativ som mest harmoniskt passar in i rummet.

Var ska man lägga den?

När du väljer en garderob med svängdörrar bör du ta hänsyn till vilket rum det kommer att ligga i, eftersom attributets interna innehåll och dess designfunktioner beror på detta.

Hörnmodeller kan köpas i sovrummet, eftersom de är stora platsbesparare. Om rummet är litet är attribut i ett eller två delar lämpliga, där sängkläder och andra sängkläder får plats. Speglar på framsidan av dörrarna kommer visuellt att öka utrymmet och bli ett intressant tillskott till interiören

Bild
Bild
Bild
Bild

För vardagsrummet väljs oftare en gunggarderob med två dörrar med hyllor inuti. Det rymmer ett hemmabibliotek, olika souvenirer och andra saker. I det här fallet bör du köpa en modell med glasdörrar genom vilka du kan se dess fullhet

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver en produkt i korridoren är det bättre att välja en garderob med mezzanine och en sektion för skor. Speglarna på skärmen hjälper dig att få ett oklanderligt utseende innan du går ut

Bild
Bild
Bild
Bild

En gungmodell bör installeras i barnrummet baserat på rummets yta, eftersom det är viktigt för barnet att ha ledigt utrymme för spel. Det är bättre att köpa ett attribut med många hyllor eller lådor, så att det är bekvämt att vika kläder och sortera dem. Dock bör barnets ålder också beaktas. En garderob med mezzanin och andra anordningar för förvaring av ytter- och klädkläder, bälten, slipsar etc. är mer lämplig för tonåringar

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett stort privat hus (stuga) med en trappa till andra våningen kan du rationellt använda det lediga utrymmet under det genom att placera en gunga garderob där. Det är bättre att göra en individuell beställning så att attributet tydligt placeras under trappan. Det lagrar vanligtvis säsongskläder, väskor och mer

Bild
Bild
Bild
Bild

Men för små rum skulle en svängmodell i en nisch vara ett utmärkt alternativ. Den glidande garderoben i detta fall kommer att ta mycket plats

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra alternativ i en elegant inredning

En svängbar garderob kan inte bara bli en praktisk möbel, utan också ett intressant komplement till en elegant inredning i ett rum. I det här fallet är det viktigt att välja rätt modell för utformningen av rummet: efter färg, parametrar, dekorelement etc.

Här är några vackra alternativ inom interiörer:

Älskare av klassisk stil föredrar att dekorera sina lägenheter med sådana attribut med svängdörrar

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter med en speglad fasad och ett mönster på det ser kreativa ut

Bild
Bild
Bild
Bild

Barnmodeller ser också vackra ut i rummet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgade produkter i inredningen är intressanta

Bild
Bild
Bild
Bild

Och så här ser hörnalternativen ut

Bild
Bild
Bild
Bild

Om gungskåpet framgångsrikt kommer att kombineras med andra möbler och med interiören som helhet, kan du i din lägenhet skapa en atmosfär av komfort och harmoni.

Rekommenderad: