Små Hörngarderober (33 Bilder): Små Storlekar För Kläder I Vardagsrummet, Möbler Med Spegel I Sovrummet

Innehållsförteckning:

Video: Små Hörngarderober (33 Bilder): Små Storlekar För Kläder I Vardagsrummet, Möbler Med Spegel I Sovrummet

Video: Små Hörngarderober (33 Bilder): Små Storlekar För Kläder I Vardagsrummet, Möbler Med Spegel I Sovrummet
Video: Treasure Trail 1 - Treasure Trail - Morgan Brice (Romance Audiobook) 2024, April
Små Hörngarderober (33 Bilder): Små Storlekar För Kläder I Vardagsrummet, Möbler Med Spegel I Sovrummet
Små Hörngarderober (33 Bilder): Små Storlekar För Kläder I Vardagsrummet, Möbler Med Spegel I Sovrummet
Anonim

Med tiden samlar någon person ett stort antal saker, och i de flesta lägenheter finns det inget sätt att lagra och lagra dem. Bristen på lediga kvadratmeter gör att du köper små och rymliga skåpmöbler. Små hörnskåp, anpassade till rummets övergripande interiör, anses vara ett bra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

I varje familj uppstår frågan var man ska hitta en plats att förvara personliga tillhörigheter. Små lägenheter tillåter inte installation av stora skåpmöbler, i detta fall är ett litet skåp i hörnet av rummet den bästa lösningen.

Alla vill använda det lediga utrymmet helt för att inte störa en redan liten lägenhet. De flesta hörnen i huset används inte och lämnas fria.

Ett rymligt hörnskåp låter dig hålla ledigt utrymme längs väggarna och få ut det mesta av rummen.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det är bättre att lagra saker som inte alltid är efterfrågade i små skåpmöbler, som ligger i de fria hörnen i något av rummen eller korridoren. Hörnskåp har många fördelar jämfört med andra möbler:

  • Vacker design. En liten garderob tillhör oftast en stor grupp skåpmöbler, så den utförda designlösningen passar in i alla moderna interiörer.
  • Kompakt design. Dörrarna är gångjärniga och sparar perfekt utrymme längs väggarna och nära skåpet.
  • Rymliga möbler. Tack vare ett bekvämt och genomtänkt förvaringssystem kan ett stort antal saker placeras inuti skåpet.
  • Ett funktionellt L-format skåp korrigerar visuellt utrymmet i rummet. Rummet där mini-garderoben ligger ser större och rymligare ut.
Bild
Bild

Liksom alla produkter har hörnskåpet mindre nackdelar:

  • Skåpets höjd, eftersom vissa fack ligger på ett stort avstånd från golvet, därför anses de vara svåra för en person att komma åt. I sådana mezzaniner lagras saker som används under vissa årstider.
  • I en liten hall är det obekvämt att öppna dörrar. De blockerar passagen. Ett facksystem är mer lämpligt för ett sådant rum.
  • Ett hörnskåp av lågkvalitativt material tappar snabbt sitt ursprungliga utseende.
Bild
Bild

Modeller

Beroende på tillverkningsmetod skiljer sig små hörnskåp:

Hörnskåpsmöbler . Tillverkare erbjuder en färdig design i standardstorlekar eller skräddarsydda för specifika storlekar och mönster. Skåpet har botten- och ovansida samt sidoväggar. Tillverkare tillverkar strukturen och dess montering utförs direkt på installationsplatsen. Skåpmöbler är mobila och kan enkelt flyttas om från en plats till en annan efter behov.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda hörnmöbler ganska rymlig i jämförelse med skrovstrukturer. Om skåpet är korrekt installerat i rummet fylls den arkitektoniska nischen, vilket korrigerar hela den komplexa geometriska formen av rummet. I ett sådant skåp finns inga väggar, vilket avsevärt minskar kostnaden för inbyggda hörnmöbler. Dörrarna är vackert inredda, vilket skapar en vacker och original inredning. Inbyggda möbler kan inte ordnas om, det är inte lätt att demontera dem. Den tillverkas och används endast på en specifik plats för vilken den är gjord.

Dessa skåp måste ventileras regelbundet för att förhindra inaktuella, obehagliga lukter.

Bild
Bild

Monolitisk enhet i ett hörn tar plats från golv till tak. Sådana modeller tillverkas enligt individuella beställningar och med specifika dimensioner. Sådana garderober är oftast avsedda för kläder i små rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en möjlighet att installera universalskåp efter eget gottfinnande, medan originalkompositioner erhålls. Inuti ett litet rum ser asymmetriska garderober med speglar vackra ut. Strukturen har mezzaniner, som placeras på golvet eller hängs på väggen. Utrymmet är helt förvandlat och tillför nytt till hela rummet.

Invändig användning

En hörngarderob installerad i sovrummet sparar utrymme så mycket som möjligt och rymmer ett stort antal saker: kläder, tillbehör, badtillbehör och sängkläder. För ett litet rum är en inbyggd garderob lämplig, som är installerad i gapet mellan två väggar. Ett bra alternativ skulle vara att installera ett litet triangulärt skåp i vila och sömnrum, vilket tar upp det minsta lediga utrymmet. Det är bättre att välja dörrar med en stor spegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett utmärkt alternativ för en liten hall är en hörngarderob med skjutdörrar. Denna skåpmöbel gör det möjligt att hålla kläder och skor i hela familjen i ordning. En fasad med spegel ökar utrymmet.

Små hörnskåp installerade i hallen eller i vardagsrummet har oftast glasdörrar med vackra ritningar. De lagrar memorabilia eller samlarobjekt, liksom en mängd tryckt litteratur. Vackra bokryggar ser original ut och ger gästrummet en egen stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små hörnskåp är också nödvändiga i barnrummet. Den mest rymliga är den trapetsformade designen, som har ytterligare hyllor för saker. Barnet kan lägga sina leksaker och kläder i det, vänja sig vid beställning. Skåpdörrarna är dekorerade med karaktärer från tecknade serier och sagor. Varje modell skapar en elegant och original design i rummet.

Bild
Bild

Material (redigera)

För tillverkning av hörnskåp används högkvalitativa material, på vilka strukturens tillförlitlighet och driftstiden beror. Vid tillverkning av klassiska standardmodeller används följande:

  • Träfiberskiva med fanerbeklädnad från olika träslag. Dörrarna ser klassiska ut och inte rika. Hittills har vi utvecklat en modern beläggning som är miljövänlig och inte avger skadliga ämnen i luften.
  • Laminerad spånskiva har goda egenskaper för inredning. Materialet kräver inget ytterligare underhåll, det motstår perfekt stark mekanisk påfrestning. Ytterytan är täckt med glans, vilket har ökad styrka och slitstyrka.
  • Naturligt trä ser dyrt ut. Strukturerna är dekorerade med handsniderier och andra dekorativa element. Sådana dyra och vackra möbler kommer att dekorera alla interiörer.
  • Plast är inte så vanligt, men det låter dig skapa originalmodeller som kommer att dekorera korridoren och barnrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare ägnar stor uppmärksamhet åt dörrdekoration. De mest populära är transparenta eller speglade ytor. Ett vackert och originellt mönster kan appliceras på en sådan fasad: en sammansättning av blommor, strikta geometriska former eller linjer, blommig prydnad.

Glasmålningsdekorationen ser märklig och ovanlig ut: färgglada glasbitar bildar vackra höjdpunkter, skapar en festlig atmosfär och en underbar stämning för hela dagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intern fyllning

Innan du väljer en liten hörnstruktur bör du först och främst vara uppmärksam på den inre fyllningen. Lagringssystemet bör vara utrustat rationellt så att det är bekvämt när man använder möbler och förvarar saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

De klassiska mönstren inkluderar breda hyllor, en hängare för kläder, utdragbara lådor för olika små föremål och små lådor. Om garderoben är gjord på beställning kompletteras standarddesignen på kundens begäran med fack för smycken, kosmetika och andra saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare erbjuder många och lite funktionella modeller. Små skåp är triangulära i formen. De triangelformade hyllorna rymmer inte stora föremål som sängkläder eller handdukar. Ett skåp av vilken form som helst har flera förvaringsytor:

  • Rack för kläder som ska hängas på en galge. I vissa fall installerar tillverkarna två ställ i olika höjder.
  • Nedre skohållare, med stöd eller galler i olika storlekar.
  • Hyllor för textilier eller andra stickade kläder som tar mycket plats när de rullas ihop.
  • Lådor och lådor för förvaring av underkläder och annat som måste döljas för nyfikna ögon.
  • Övre mezzaniner för lagring av säsongsartiklar och de som inte alltid behövs.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllorna inuti skåpet är gjorda av samma material som själva strukturen. För att minska konstruktionens vikt är lådor och hyllor gjorda av plast.

Hur väljer man?

När du väljer ett litet skåp i hörnet av ett rum finns det många nyanser att tänka på. Varje modell måste ha nödvändiga dimensioner. Det ska inte vara för stort och skrymmande för att inte tvinga fram det fria utrymmet i rummet.

Utformningen av skåpmöbler bör stödja rummets övergripande stil. Som regel är hörnkonstruktioner inte lämpliga för en studiolägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fasaden ska vara ljusa nyanser för att få rummet att se mer rymligt ut. I vissa fall blir det en tråkig inredning fräschare och mer originell om man väljer ljusa färger som kontrast med väggar och tak. Du kan installera LED -belysning i skåpet, vilket hjälper dig att navigera och hitta de saker du behöver snabbare.

Rekommenderad: