PAX -skåp Från Ikea (41 Bilder): Vita Hörnspegelsmodeller, Karm Och Dörrar, Exempel På Användning I Interiören, Kvalitetsrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: PAX -skåp Från Ikea (41 Bilder): Vita Hörnspegelsmodeller, Karm Och Dörrar, Exempel På Användning I Interiören, Kvalitetsrecensioner

Video: PAX -skåp Från Ikea (41 Bilder): Vita Hörnspegelsmodeller, Karm Och Dörrar, Exempel På Användning I Interiören, Kvalitetsrecensioner
Video: IKEA PAX WARDROBE CLOSET VLOG +REVEAL 2024, April
PAX -skåp Från Ikea (41 Bilder): Vita Hörnspegelsmodeller, Karm Och Dörrar, Exempel På Användning I Interiören, Kvalitetsrecensioner
PAX -skåp Från Ikea (41 Bilder): Vita Hörnspegelsmodeller, Karm Och Dörrar, Exempel På Användning I Interiören, Kvalitetsrecensioner
Anonim

Ikeas underbara Pax -förvaringssystem kommer att vara ett bra alternativ till rymliga japanska skåp. Pax -skåp är modulära mönster som är lätta att montera i rätt ordning och i rätt storlekar. Detta är ett nästan idealiskt lagringssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Den största fördelen med Pax -lagringssystemet är möjligheten att självständigt planera sin interna struktur. Företagets katalog innehåller grundläggande garderobsmodeller som kan köpas i butiken om de helt passar dig, medan det är möjligt att ändra arrangemanget av hyllor och lådor efter montering i enlighet med förändrade behov. Om du har vissa krav på dimensioner, intern fördelning av sektioner, färg på fasader och dörrar, kommer en virtuell designer att komma till undsättning. Om du inte har tid att planera på egen hand eller om du inte är särskilt bra på att förstå programmet, kan du skapa utformningen av ditt framtida skåp med en företagsspecialist.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra funktionen är den överkomliga kostnaden för skåpet. Ramen som strukturen är monterad på är en, men för den kan du beställa dyrare beslag och beklädnad. Kostnaden för den färdiga versionen varierar från 7 700 rubel för en tvådelad garderob och når 62 000 rubel för en sex-sektions tre meter lång struktur av naturligt trä. En annan funktion är en 10-årig tillverkargaranti för alla lagringssystem.

Oavsett vilket material din "Pax" kommer att monteras av, lovar företaget garantiservice för produkten, som täcker tillverkningsfel i själva konstruktionen eller tillbehör.

Bild
Bild

Den fjärde funktionen är möjligheten att passa in en garderob i alla rum, från en liten hall i "Chrusjtjov" -byggnaden till ett rymligt sovrum i en stuga. Klädkammare har ett grunt djup, så de är lämpliga även för smala korridorer. Ytterligare ett plus är beklädnadens stora utbud av färger. Problem med valet av en kombination av garderob med resten av interiören uppstår aldrig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Alla Pax garderobsmodeller har inte ett personligt namn på grund av att monteringskonceptet innebär att det skapas ett stort antal kombinationer, men de kan villkorligt delas in i tre kategorier:

Med svängdörrar . Skjutdörrsmodeller är ett utmärkt val för dem som sparar utrymme i rummet. Kostnaden för detta alternativ är högre än det vanliga, det är svårare att montera, men dessa nackdelar täcks av användarvänligheten. Den enda nackdelen med dessa omklädningsrum är att ramen för modeller med skjutdörrar inte längre kan användas för svängdörrar. Med gångjärnsmodeller kan dörren hängas från båda sidor. Gångjärnshål finns på varje sidovägg och stängs med speciella pluggar. Dörrarna är också monterade på fyra gångjärn - två standard och två med dörrstängare.

Bild
Bild
  • Med skjutbara skjutdörrar . Skjutdörrsmodeller är ett utmärkt val för dem som sparar utrymme i rummet. Kostnaden för detta alternativ är högre än det vanliga, det är svårare att montera, men dessa nackdelar täcks av användarvänligheten. Den enda nackdelen med dessa omklädningsrum är att ramen för modeller med skjutdörrar inte längre kan användas för svängdörrar. En funktion hos glidande strukturer är spegeldesignen: du kan välja typ av spegel på dörren, dess form, gravyr eller snittavbrott.
  • Hörn . Hörngarderoben skiljer sig från de vanliga liknande alternativen i sin design. Om det i standardmodeller används avfasade dörrar som måste öppnas samtidigt, i Pax finns dörrarna på varje sektion och öppnas autonomt. Avsnittet där lådorna med linne finns kan därför inte öppnas om det är nödvändigt att ta ut ytterkläder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Pax garderober är gjorda av olika material, baskostnaden för garderoben beror på dem. Den moderna designen förutsätter en ram gjord av spånskiva och laminerade brädor, dörrarna är färdiga med melaminfilm. Bakväggen är alltid tillverkad av fiberboard. Standardbeslag är tillverkade av nickel, stål och koppar. Korgar och andra metalldelar inuti strukturen är gjorda av stål med en fosfatskyddande beläggning. Beläggningen är baserad på epoxi- eller polyesterharts med färgade pigment. Delar av hjul, handtag är tillverkade av plastacetal, plast, polypropen.

Dörrar och lådor är målade med akrylfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allt material är lämpligt för vidare bearbetning, skadar inte människors hälsa och miljön. I dyrare modeller kan dörrarna, och om så önskas, stommen trimmas med trä. Ekfaner är särskilt populärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Pax garderober finns i en mängd olika storlekar. Varje modell har olika variationer i bredd, djup och höjd. En-sektion färdiga strukturer finns i två storlekar-49, 8x38x236 cm, 50x60x201 cm. Två sektioner har samma alternativ i djup och höjd och två alternativ i bredd-75 och 100 cm. Tre sektioner har en bredd 150 cm. Basgarderobens maximala bredd kan nå 3 m, men om så önskas kan kunden självständigt öka bredden genom att köpa ytterligare moduler och fästa dem ihop. Det är tillåtet att designa ett förvaringssystem upp till tak upp till 250 cm högt, det finns inga högre skåp.

Färglösningar

Pax -skåp presenteras i ett brett spektrum av färger, färgen på ramen kan inte bara vara vit, svart och brun eller obehandlad tall, utan också stål, grått, underbehandlat trä. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt skåpdörrens färg: ett stort sortiment gör att du kan göra mer än 40 kombinationer från den klassiska monokromatiska versionen till den färgade för barnkammaren. Dörrarna presenteras i grundfärger: blank vit, svartbrun, ljusbeige, blå, svart, ek, ask, grågrön, blekt ek, mörkgrå. Separat är det värt att notera flerfärgade alternativ, till exempel vitt med ränder eller små blommönster. Det kommer inte att vara möjligt att bekanta sig med alla färgalternativ i katalogen, för detta är det bättre att ladda ner konstruktören, där presenteras de i sin helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man monterar?

Lagringssystemet monteras oberoende enligt instruktionerna. Den ingår i varje skåpsmodell och kan också laddas ner gratis på modellens webbplats. Monteringsanvisningarna är gjorda i företagets koncept - ett minimum av text, högst begripliga bilder. Från dem kommer köparen att ta reda på vilka verktyg han behöver och proceduren för att montera strukturen.

Montering och installation av skåpet utförs i fyra händer (bjud in en vän att hjälpa till), det är bättre att lägga en trasa under möblerna, det är förbjudet att stå med fötterna på ramens plattor. Det är värt att starta monteringen genom att bestämma rummets höjd i förhållande till skåpets höjd. För att höja skåpet till vertikalt läge är det nödvändigt att det finns ett utrymme på minst 50 cm mellan dess höjd och takhöjden. Om det inte finns något sådant mellanrum utförs monteringen i vertikalt läge. För att göra detta pressas skåpets sidovägg mot väggen och alla delar hålls på plats. Ett stöd placeras under ramens nedre del.

Bild
Bild

Tillverkaren varnar för att alla skåpmodeller måste vara väggmonterade. För att göra detta innehåller paketet det nödvändiga antalet fästelement, skruvar och skruvar köps separat av konsumenten i enlighet med typen av dess väggar. Alla delar av Pax garderob måste bultas ihop.

En klämma måste användas för att hålla ihop modulerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konfigurationsalternativ

Det finns väldigt många alternativ för att slutföra hyllor och sektioner, vi kommer att analysera några av dem. En traditionell tredelad garderob i korridoren ska ha en plats för förvaring av yttre saker, en plats för förvaring av skor, tillbehör, väskor, resväskor och, om möjligt, saker utanför säsongen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa det erforderliga antalet fack används "Kompliment" T-formade systemet. Det låter dig dela upp en stor sektion i tre. Korgar, lådor, skenor och skohållare kan installeras separat. Inuti finns många färdiga hål på ett avstånd av 2 cm från varandra för att flytta hyllorna till en ny position, så fyllningsmönstret är individuellt för varje. Den klassiska tvådelade garderoben i sovrummet för en familj på två består av följande avsnitt.

  • Manlig hälft : fack för skjortor, koftor och annat som hängs på galgarna, fack för herrunderkläder och strumpor (låda), fack för byxor med speciella galgar;
  • Kvinnlig hälft : ett större fack för klänningar, blusar, kjolar, så att du kan hänga långa föremål och lägga väskor på hyllan, två fack med korgar för saker som förvaras ihoprullade och ett med lådor för förvaring av underkläder.
Bild
Bild
Bild
Bild

För en person kan du välja ett skåpalternativ som kommer att utrustas med följande fack:

  • För långa kläder finns det hyllor för väskor eller en bar för korta kläder längst ner, en hylla för säsongskläder och skor ovanpå;
  • Med tre hyllor för sängkläder och ihoprullade föremål, under en korg för handdukar och en låda för sängkläder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvalitetsrecensioner

Det är nästan omöjligt att hitta negativa recensioner om detta lagringssystem på webben. Även om det finns några klagomål om skåpen, överlappas de av bekvämligheten att modellera alla utrymmen inuti. 95% av användarna noterar att garderoben passar perfekt in i vilken design som helst, från asiatisk till ultramodern. Alla som en säger att montering av möbler är enkel, instruktionerna räcker, men om du inte har gratis 5-6 timmar för montering är det bättre att ringa befälhavaren, han kommer att göra det dubbelt så snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild tonvikt i recensioner läggs på montering av spegeldörrar, som är mycket massiva och tunga. Innan hängande dörrar rekommenderar köpare att du skruvar fast skåpet i väggen för att undvika att falla. Baserat på många användares erfarenhet är det inte värt att beställa helt speglade dörrar. När du öppnar det rör fingrarna vid glaset och fula utskrifter finns kvar på det, som du måste torka flera gånger om dagen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

På standardramen på Pax -skåpet kan du fästa dörrar i olika stilar, som är lämpliga för rustika möbler, för en "rymd" -design, för en modern stil och andra. Du kan också använda garderoben som en avdelare mellan ett stort rum och två mindre (till exempel stänga av sovrummet i studion).

Bild
Bild

Pax -systemet kan användas för att skapa det perfekta omklädningsrummet i ett litet rum. För detta väljs ramar med litet djup som fästs på väggarna längs hela omkretsen av rummet. I det här fallet skulle det bästa alternativet vara dörrar med en loopless fästmetod. Inuti skåpen finns en sektion för kläder på galgar (vanligtvis tar det 1,5-2 m), en sektion för tillbehör och skor, en sektion för underkläder. Tack vare Ikeas enhetliga design kan du välja en byrå och en spegel som har samma stil som garderoberna.

Bild
Bild

Bergbsu-dörrar är idealiska för att skapa Provence- eller pseudo-rustika rum. För att hänvisa till etiska motiv är det tillräckligt att välja rätt beslag, och nu matchar garderoben stilen på den gamla skänk.

Bild
Bild

Pax -lagringssystemet kan bli som en del av väggen. För detta anpassas karm och skjutdörrar till väggarnas färg, garderobens höjd bör motsvara takets höjd så mycket som möjligt. Karmens nedre del sticker inte ut, som om dörrarna ligger på golvet. En garderob som är tillverkad på detta sätt är en fortsättning på väggen och "äter inte upp" utrymmet visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns två sätt att skilja sovrummet från vardagsrummet med en garderob: en garderob inuti sovrummet och en garderob utanför. Om sängkläder, pyjamas, hushållsartiklar förvaras i garderoben, är det bättre att vända det med dörrar till sovrummet, men om det fungerar som en plats för ytterkläder, väskor, skor och byxor är det mer bekvämt att öppna den med dörrar till korridoren.

Du kommer att lära dig mer om hur du väljer ett PAX -skåp från Ikea i följande video.

Rekommenderad: