Garderober Med Lås: Garderob För Förvaring Av Saker Med Möbelplåster Eller Lås Med Nyckel, Möbler För Kläder

Innehållsförteckning:

Video: Garderober Med Lås: Garderob För Förvaring Av Saker Med Möbelplåster Eller Lås Med Nyckel, Möbler För Kläder

Video: Garderober Med Lås: Garderob För Förvaring Av Saker Med Möbelplåster Eller Lås Med Nyckel, Möbler För Kläder
Video: INREDNING: Smart förvaring i sovrum, Före och Efter, Garderober 2024, April
Garderober Med Lås: Garderob För Förvaring Av Saker Med Möbelplåster Eller Lås Med Nyckel, Möbler För Kläder
Garderober Med Lås: Garderob För Förvaring Av Saker Med Möbelplåster Eller Lås Med Nyckel, Möbler För Kläder
Anonim

Låsbara skåp är en bra lösning när du behöver säkerställa sakernas säkerhet. Detta är viktigast på offentliga platser, till exempel kontor eller utbildningsinstitutioner. En annan anledning till att installera den här artikeln är säkerhet. Detta gäller särskilt för dem som har små barn. När allt kommer omkring känner nästan alla till sitt otyglade sug efter allt okänt. Därför är det viktigt att installera ett lås för att förhindra oavsiktliga fall av tunga saker eller skåpet i själva skåpet på barnet. Dessutom kommer en sådan åtgärd att låta dig hålla ordning på saker i garderoben.

Bild
Bild

Klassificering av lås

Genom att öppna metoden:

  • Mekanisk , det vill säga, de öppnas med en vanlig nyckel;
  • Elektronisk … För att öppna ett sådant lås måste du ange en viss uppsättning siffror eller bokstäver - en kod;
  • Magnetisk kan öppnas med en speciell magnetisk nyckel;
  • Kombinerad lås kombinerar flera steg som måste följas för att öppna en enhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt installationsmetod:

  • Spärrlås sätts in i dörrbladet.
  • Overhead används oftast när det är omöjligt att installera ett mortillås. Till exempel för glasdörrar. Mindre tillförlitlig än det första alternativet. Installationen är ganska enkel och tar inte mycket tid. Skador på dörrbladet i detta fall minimeras. Det finns dock lås som kräver att man borrar ett hål i dörren. De kallas också fakturor. Sådana anordningar används till och med för entrédörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hängande alternativ används sällan för installation på skåp, även om sådana fall också förekommer.
  • Spärrar används om det inte finns något särskilt behov av tings säkerhet, men det är till exempel nödvändigt att förhindra oavsiktlig öppning av dörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Pollarna består av två element limmade på skåpdörrarna och en väv som förbinder dem. Således, när barnet börjar öppna dörren, kommer ett sådant lås att förhindra att det öppnas helt

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Typen av lås beror på vilken typ av skåp du väljer det för. Metallmöbler som vi ofta hittar på offentliga platser, till exempel väskskåp (detta inkluderar även kassaskåp), kännetecknas av en hög grad av tillförlitlighet. Därför är det nödvändigt att låset också uppfyller denna parameter. Lås för metalllådor har olika säkerhetsklasser. Den första klassen tillhör den mest opålitliga och är lämplig för installation på förvaringsskåp. Den fjärde har tvärtom den högsta graden av skydd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lås med första klassens tillförlitlighet är lämpliga att använda både för att skydda saker från barnet, och för att skydda barnet själv från att oavsiktligt falla på saker på honom.

Andra klassens enheter kan levereras till exempel på ett kontor. De är lämpliga för att säkerställa dokumentens säkerhet. Om lådan innehåller värdefulla saker eller mycket viktiga dokument är det bättre att använda enheter av tredje klass tillförlitlighet. Eftersom de utmärks av en hög grad av tillförlitlighet och ett acceptabelt pris. För kassaskåp, där papper av högsta vikt förvaras, sedlar eller smycken, bör man utan tvekan föredra enheter av fjärde klass av tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att installera ett lås på en garderob, kommer i detta fall speciella enheter som är utformade för skjutdörrar att komma till undsättning. Om anledningen till att installera låset är slitage på skåpmekanismen och den spontana öppningen av dess skärm, skulle den enklaste lösningen vara att installera en spärr. För glasskåp används endast takanordningar.

Bild
Bild

Det är också nödvändigt att bestämma storleken på låset, som direkt beror på skåpets parametrar, nämligen bredden på dörrbladets kant. Så låset ska vara mindre än bredden på dörrskenan. På ena och på andra sidan av låset, efter installationen, måste minst fem millimeter vara kvar. Om detta är ett taklås som inte kräver att dörren borras, bör avståndet mellan dess element som läggs på duken vara samma som dörrribbens bredd.

Det finns enheter för installationen som du behöver borra ett hål. Var i detta fall uppmärksam på att låsets yttre utseende inte ser för skrymmande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av enhet beror också på det syfte du eftersträvar. Om du ska skydda ditt barn mot oavsiktlig skada eller för att förhindra röran som barn älskar att göra, kan du föredra en spärr eller en barnmöbel. Om den främsta anledningen till att installera låset är sakernas säkerhet, är det värt att ge företräde åt typer av stötar eller tak. För större tillförlitlighet kan du använda kombinerade enheter, vilket innebär flera steg av skydd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation

Naturligtvis är det enklaste sättet att köpa möbler redan med ett lås, men genom att välja ett lämpligt lås kan du installera det själv. Installationen av olika lås skiljer sig från varandra och beror på dess konfiguration.

Principen att installera ett lås för ett dubbelskåp är ungefär följande. För att göra detta är det första steget att göra en noggrann bedömning av installationsplatsen och tillämpa markeringarna. Borra sedan ett hål där blocket med ventilen kommer att placeras. Efter att du har placerat enheten i hålet måste du säkra den med fästelement. På den andra skärmen måste du borra en öppning där spärren eller spärren kommer in. I slutskedet, om paketet tillhandahåller det, måste du fixa det dekorativa bandet på det.

Bild
Bild

För att installera ett patchlås måste du också använda markeringar. Fäst huvuddelen av enheten på dörrbladet med en skruvmejsel. Du kan använda en skruvmejsel efter att ha borrat hålen. Om en låskonstruktion är anordnad för en garderob, är det sedan nödvändigt att fästa den andra delen av låset på den andra dörren, som är anordnad för att spärren ska gå in.

Bild
Bild

Om enheten är installerad på en dubbelbladig dörr, måste du borra ett hål för att luckan ska komma in och sätta en dekorativ remsa, som i den första versionen.

Som du kan se är installationen av låsstrukturen inte en så tidskrävande process, men det kräver noggrannhet i arbetet och tillgång till verktyg.

Tillverkares översikt

Blockeraren från Ikea kan användas inte bara som ett lås, utan också som en begränsare som reglerar dörrens öppningsvinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbellås Boyard Z148CP. 1/22 från Leroy Merlin. Den inskurna designen gör att du kan skydda garderoben från övergrepp mot barn, den är också lämplig för kontorsmöbler. Paketet innehåller självgängande skruvar för att fästa konstruktionen och slagplattan.

Bild
Bild
Bild
Bild

För skjutdörrar i glas är låsstrukturen GNR 225-120 lämplig. Ingen borrning krävs för att installera den. En del av enheten med ett nyckelhål är fäst på ena sidan av skärmen, och den andra delen i form av ett ställ är fäst på den andra skärmen. Som ett resultat, när dörrarna är anslutna, faller liven i spåret. Vridning av nyckeln förhindrar att dörrarna öppnas. Detta är det enklaste låset som passar på glasdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten för gångjärnsglasdörrar GNR 209 innefattar inte heller borrning. Huvudkroppen är installerad på skärmen och har ett utsprång som förhindrar att den andra skärmen öppnas. Vridning av nyckeln får ventilen att växla, vilket resulterar i att båda bladen är stängda.

Bild
Bild

Recensioner

Blockeraren från Ikea har vunnit många positiva recensioner för sin effektivitet. En vuxen kan enkelt klara av att öppna ett sådant lås. För att göra detta behöver du bara pressa de två klaffarna. Men för barnet förblir denna uppgift outhärdlig.

Bild
Bild

I allmänhet är konsumenterna varan Boyard Z148CP.1/22 är nöjda och notera att det motsvarar förhållandet pris-kvalitet. De nackdelar som användare noterar anser de vara obetydliga, till exempel en liten motreaktion mellan delarna.

Konsumenter talar väl om låsanordningarna GNR 225-120 och GNR 209, eftersom glasskåpsdörrarna inte är skadade. Användarna noterade också att installationen av sådana mekanismer är enkel.

Rekommenderad: