Skåp Med Glas (41 Bilder): Modeller Med Frostade Dörrar, Lådor Och Belysning För Glashyllor

Innehållsförteckning:

Video: Skåp Med Glas (41 Bilder): Modeller Med Frostade Dörrar, Lådor Och Belysning För Glashyllor

Video: Skåp Med Glas (41 Bilder): Modeller Med Frostade Dörrar, Lådor Och Belysning För Glashyllor
Video: TOP 20 GLASS KITCHEN CABINET DESIGNS IDEAS 2020 |HD| 2024, Mars
Skåp Med Glas (41 Bilder): Modeller Med Frostade Dörrar, Lådor Och Belysning För Glashyllor
Skåp Med Glas (41 Bilder): Modeller Med Frostade Dörrar, Lådor Och Belysning För Glashyllor
Anonim

Skåp är en mångsidig och praktisk typ av möbler. De rymmer inte bara många saker, utan är också ett estetiskt tillskott till alla interiörer. Modeller med glas är traditionellt populära bland konsumenter.

Bild
Bild

Ändamål

En garderob med glas kommer att tillföra en touch av personlighet och stil till ditt rum. Oavsett om det är ett kontor, vardagsrum, kök eller sovrum.

Dekorartiklar, originalfat, böcker, souvenirer - alla dessa är idealiska för att placera i ett skåp med glasdörrar.

Gästerna kommer att kunna beundra samlingarna utan att vidröra själva föremålen. Det finns olika finish och skåpmodeller, så det kommer inte att vara svårt att hitta rätt lösning för din inredningsstil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Glasskåp kan ha olika konfigurationer:

  • En rak garderob är perfekt för rymliga rum.
  • Hörnmodellen kan vara rak eller radiell, båda är kompakta, praktiska och har en originaldesign.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Inbyggd har ingen bakvägg, ibland utförs den utan sidoväggar. Sådana möbler är en del av rummet där de ligger.
  • Skåpskåpet installeras separat, demonteras enkelt, monteras och transporteras. Alltid med sidopaneler, botten och topp. Överdelen är ofta gjord med en avsats och dekorerad med LED -lampor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt metoden för att öppna dörrar skiljer man skåp:

  • Med ett gångjärn, där varje dörr har ett inbyggt handtag och öppnas utåt.
  • Med ett skjutdörrblad går dörren åt sidan, med andra ord är det en garderob, där dörrbladet rör sig på rullar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom närvaron av dörrar för hyllor utmärks modeller:

  • Den stängda versionen har alltid glasdörrar.
  • Den halvstängda versionen är en kombinerad modell med öppna och stängda hyllor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör uppmärksamma det klassiska slutna skåpet med glasdörrar. På ett annat sätt kallas det skåp med vitrinskåp. Den har olika varianter - en bild, en byrå, en väggmodell, en skänk, ett hörn och en rak garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnader:

  • Vid rutschbanan stiger den centrala övre delen i form av en båge, dörrarna är gjorda av glas, i den nedre delen finns det stängda lådor.
  • Ett väggskåp med glas är bekvämt för förvaring av souvenirer eller porslin. Perfekt för köket. Det tar inte mycket plats, eftersom det ofta är monterat ovanför arbetsytan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Byrån kan ha glas- eller spegeldörrar. Lämplig för vardagsrum. Dyra saker, antikviteter eller rätter kommer att se bra ut i det

  • Buffén består av flera sektioner. Har öppna, stängda och halvstängda hyllor. Vanligtvis är bakväggen dekorerad med en spegel. Perfekt för porslin.
  • Skänk, till skillnad från skänk, har övre hyllor med glasdörrar, och den nedre delen är stängd, där hushållsartiklar kan förvaras.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett hörnskåp med spegelväggar kommer visuellt att öka innehållet. Den vanliga raka garderoben med vitrinskåpet går traditionellt inte ur mode. I sådana skåp kommer belysning för hyllorna att se bra ut. Båda modellerna är lämpliga för vardagsrum, sovrum, kontor. Snygga skåp med glas kommer att dekorera korridoren, du kan placera tillbehör, hattar i dem

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg och design

Dörrbladet är en av huvudelementen i alla skåp. Konsumenterna väljer i allt högre grad glasdukar.

Klassificeringen av glasskivor bör övervägas:

Klarglas är det vanligaste, lämpligt för alla stilar och typer av möbler. En sådan duk förlorar inte sin relevans. Men fingeravtryck och fläckar är synliga på den, därför kräver den ständig vård

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Matt döljer innehållet i skåpet bättre, lämpligt för modern inredning.
  • Färgat glas skapas genom att täcka glasets baksida med specialfärger. Gamma kan vara annorlunda. Det här alternativet är väl lämpligt för en plantskola eller kök.
Bild
Bild
Bild
Bild

Texturerade prover har en reliefyta, det finns mönstrade, ribbade, korrugerade, regn, bubbla, småstenar. Denna yta hjälper till att dölja fläckar och fingeravtryck

Bild
Bild
  • Fotoutskrift är en film med en bild som dessutom skyddar ytan från mekaniska skador.
  • Sandblästrade modeller skapas med hjälp av en luftstråle med ett slipmedel som repar glaset för att skapa ett mönstrat mönster

Om vi överväger fodralets färg, kommer en garderob i ljusa och vita toner med transparent glas visuellt att öka utrymmet i en liten lägenhet.

Strukturen kan vara vinklad eller ledad. Mörka nyanser fungerar bra i väl upplysta rum.

Hyllmaterialet kan vara antingen glas eller liknande materialet i kroppen. Medan glashyllor är mer lämpliga för att placera porslin och souvenirer, är trähyllor idealiska för böcker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av vitrinskåp kan omfatta hyllor, lådor, en stångsektion. Dörrarna kan vara inramade eller helt i glas utan karm. Ramar är vanligtvis gjorda av aluminium eller trä.

Modeller av trä (tall, ek, körsbär) eller träbaserade paneler som imiterar massivt trä passar in i den klassiska interiören. På den moderna marknaden finns modeller i helt glas eller med ett plastfodral. Belysning kommer att lägga till originalitet i garderoben.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer ett skåp med glas bör du vara uppmärksam på följande punkter:

  • Möblernas form och design beror på rummets yta och stillösningar. För ett litet rum är en hörngarderob eller ett gångjärnsmonterat fönster lämpligt.
  • Antal och typ av hyllor. Fundera på förhand hur många hyllor du behöver, och om de alla kommer att vara stängda, halvstängda eller öppna.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dörröppningsmekanism. Valet beror på dina preferenser. Det rekommenderas dock inte att välja alternativet med svängdörrar i ett smalt rum.
  • Glasets kvalitet och färg. Det måste vara hållbart, så välj härdat glas i en färg och textur efter eget tycke. Kroppsmaterialet väljs på samma sätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hårdvara spelar en lika viktig roll, eftersom du ofta måste öppna och stänga dörrar.
  • Närvaron av bakgrundsbelysning kommer att vara ett trevligt och lättanvänt tillägg.
  • Färgen ska kombineras med rummets övergripande stil och med resten av möblerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

En klassisk garderob med glasdörrar finns i vardagsrummet. Dörrarna har en skjutmekanism.

Kroppen är gjord i trä och dekorerad med snidade mönster. Glashyllor reflekterar föremål och förstärker skönheten i dyra porslin. Snygga ben gör den massiva strukturen visuellt lättare. Skåpets utseende och naturliga färg kombineras perfekt med det inre av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett väggskåp med präglat glas ser harmoniskt ut i köket. Det är en del av headsetet, tillverkat i samma färgschema med resten av möblerna. Gångjärniga dörrar.

Tack vare det genomskinliga glaset och den mjuka belysningen kan du se disken på hyllorna, vilket är mycket bekvämt för daglig användning.

En garderob med frostade glasdörrar hjälper till att förvandla interiören i även det vanligaste sovrummet. Den vågiga formen på mönstren och speglade skär gör denna modell ovanlig. Skjutdörrar rör inte upp utrymmet, vilket gör det möjligt att placera garderoben bakom sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En traditionell tallhylla med glasdörrar är idealisk för ett bibliotek. För enkelhets skull är den utrustad med LED -bakgrundsbelysning. Den naturliga färgen på träet ekar tonen i golv och möbler i studien.

Rekommenderad: