TV -bord (43 Bilder): Skivmodeller Av Bord I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: TV -bord (43 Bilder): Skivmodeller Av Bord I Interiören

Video: TV -bord (43 Bilder): Skivmodeller Av Bord I Interiören
Video: Реставрация Мини ТВ 1992 года выпуска | Реставрация античного телевидения | Восстановить старый Mini 2024, April
TV -bord (43 Bilder): Skivmodeller Av Bord I Interiören
TV -bord (43 Bilder): Skivmodeller Av Bord I Interiören
Anonim

Trots att samtida tillbringar mycket fritid vid datorn och andra nyfikna prylar, förblir TV: n en oföränderlig hushållsapparat i deras liv, en viktig del av varje hem. En "flerkanalig vän" som inte bara fungerar som ett medel för andlig avkoppling, utan också som ett vackert tillägg till inredningen, behöver helt enkelt ett högkvalitativt och attraktivt stativ, kallat ett TV-bord. Även om TV: n är platt och monterad på väggen måste du gömma DVD: n, fjärrkontrollen, spelkonsolen, tryck någonstans. TV -bordet gör ett utmärkt jobb med denna funktion.

Bild
Bild

Olika sorter

Det vanligaste och mest populära bland köpare är små rektangulära bord. Deras parametrar överskrider bara något måtten på den blå skärmen som installerats ovanpå. De har ett annat antal hyllor och gångjärnsdörrar, och öppningar för sladdar och kablar finns på bakpanelen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rektangulära mönster är:

  • öppna med flera hyllor;
  • horisontella modeller med två sidopaneler;
  • del av skåpmöbler, där du kan dölja TV: n från nyfikna ögon bakom stängda dörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En bekväm enhet för TV är ett bord med en rörlig bordsskiva (rotationer är möjliga tack vare lager). En sådan produkt låter dig ändra vinkeln på TV -skärmen, medan själva skåpet kommer att vara i samma position.

Bild
Bild

Tabeller kan vara massiva, men samtidigt lätta, stationära och mobila (med hjul). Hörnmodeller är populära - de är lätta att installera om, hjälper till att optimalt utnyttja utrymmet i rummet.

Skilj också mellan golv och hängande piedestaler för en TV -enhet. Det första alternativet presenteras som en oberoende möbel på ben eller rullhjul, det andra är monterat på väggen strax under skärmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Tabeller för TV är gjorda av massivt trä ganska sällan, med undantag för möbler i klassisk stil eller i riktning mot barocken. Moderna rum är ofta inredda med möbler av ljus men tålig MDF och spånskiva. Om en teknisk interiör skapas kan systemen vara tillverkade av metall, glas eller hållbar plast.

Bild
Bild

Glasbord är tonade, transparenta eller frostade, men härdade i alla fall (detta är nödvändigt för att undvika risken för mekanisk skada på stativet).

MDF -bord köps ganska ofta, eftersom naturliga råvaror används för deras produktion. Om hyllkroppen är gjord av spånskiva eller MDF måste sådana produkter ha en skyddande kant, melamin eller plast, som skyddar möblerna från mekaniska skador, ger det ett vackert utseende och tillåter inte fukt att förstöra ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgpalett

Det är svårt att köpa ett TV -bord med enbart fokus på dess design och tillverkningsmaterial.

Färg spelar också en viktig roll, och du måste fokusera på flera faktorer samtidigt:

  • nyanser som används i interiören och den allmänna stilen i interiören i rummet;
  • färgen på möbler nära kantstenen;
  • färg på TV -panelen och ytterligare utrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet till exempel är inrett i skandinavisk stil eller i minimalismens riktning, bör TV-bordet också väljas bland ljusfärgat virke. Om inredningen i rummet är etno eller klassisk, bör träslag ha mörka färger.

Tabeller för TV i fashionabla interiörer kan vara stålfärger, producerade i vitt, svart (kontrastspel) - i den här versionen smälter de ihop med bakgrunden på tv -panelen, visuellt gör området större och mer elegant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urval av lokalerna

TV -bord kan vara stora och små, smala och breda. Det är nödvändigt att välja den eller den typen av konstruktion, dess ton och konsistens, med hänsyn till rummets funktion och stilen som den är inredd i.

I ett litet rum är också en rymlig skivspelare lämplig, men när du har valt ett sådant system måste du överge andra möbler, eftersom rummet blir ännu mindre.

I sovrummet är det bättre att installera minimalistiska produkter som inte är provocerande och inte prickiga. Vardagsrum i stora områden kan enkelt rymma ett klassiskt övergripande möbelsystem, kompletterat med sniderier eller förgyllning, och ett bord som imiterar en öppen spis eller annan utsökt möbel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Husägare är inte begränsade i sitt val. Köpet av ett bord beror endast på området i rummet där TV: n kommer att installeras.

För ett barnrum är ett TV -bord med ljusa färger och praktiska material som är lätta att rengöra och behöver repareras lämpligt. Stativet kan också vara av plast, det är bara viktigt att välja modeller utan vassa hörn och delar av spröda material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Alla bord under TV: n måste vara bekväma, vilket innebär att det måste uppfylla följande krav:

  • lätt att navigera;
  • vara pålitlig och hållbar;
  • har en bekväm storlek för att titta på TV;
  • har ytterligare hyllor, öppningar för ledningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper bör du också ta hänsyn till de viktigaste rekommendationerna från inredningsspecialister:

Bild
Bild
  • Matcha med omgivande möbler i material, färg och stil. Om den optimala produkten inte kan hittas kan ett neutralt glassystem installeras.
  • Stativets mått måste motsvara storleken på hushållsapparater eller vara större. Ett litet bord i en duett med en stor TV -panel kommer att se löjligt ut.
  • Funktionell. Det blå skärmbordet kan vara ihåligt eller ha ytterligare hyllor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bordet bör inte vara överfullt av dekorativa element, särskilt i ett rum med modern design - nu är minimalism på modet i allt.
  • Alla skåpmöbler ska hålla bra på benen, vara rörliga och praktiska att använda.
  • För att köpet ska bli framgångsrikt bör du vara uppmärksam på varorna från välkända tillverkare. Men du behöver inte lita blint på ett framstående varumärke. Du bör alltid noggrant studera modellen du gillar och uppmärksamma alla de minsta detaljerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhet är ett viktigt urvalskriterium. Släta kanter, tåligt glas, högkvalitativa beslag - och ett TV -stativ kommer att glädja sina ägare i många år

Bild
Bild

Inte heller att förbise:

  • storleken på TV: n och området i rummet där den kommer att stå;
  • interiör stil;
  • budget.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I grund och botten representeras den moderna marknaden för hushållsapparater med platt-LCD-TV. Om deras diagonal är liten kan du säkert köpa ett rektangulärt eller fyrkantigt bord, du kan också beställa ett stativ med en annan konfiguration. När TV: n har en stor diagonal är det bättre att välja en lång möbelmodell.

Rummets storlek gör också sina egna justeringar i processen att välja ett bord för TV. I ett litet rum kommer en enorm TV inte att se särskilt attraktiv ut tillsammans med ett massivt bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom TV -bordet är en viktig del av interiören, bör det passa perfekt in i det. Därför görs ett stort trästativ i ett rum i högteknologisk stil oestetiskt och helt fult.

I ett rum i denna riktning är det bättre att använda lätta material, till exempel glas. Och för en klassisk, rustik stil eller Provence kommer ett treskåp att vara mycket relevant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper är det värt att kontrollera om bordet har ytterligare hyllor, hål för trådar etc.

Och naturligtvis är den ekonomiska sidan av frågan viktig. Om medel tillåter kan du köpa TV -bord av massivt trä av dyra arter med utsökt finish. Underlägg gjorda av fiberboard, MDF, spånskiva kommer inte att se mycket sämre ut, och deras pris kommer bara att glädjas.

Rekommenderad: