Bordsbord För Vardagsrummet: Ett Stort Italienskt Bord Med Skänk, Konsollmodeller Och "böcker"

Innehållsförteckning:

Video: Bordsbord För Vardagsrummet: Ett Stort Italienskt Bord Med Skänk, Konsollmodeller Och "böcker"

Video: Bordsbord För Vardagsrummet: Ett Stort Italienskt Bord Med Skänk, Konsollmodeller Och
Video: Black & Gold Home Decor Haul| Coffee Table Book Haul & Styling 2024, April
Bordsbord För Vardagsrummet: Ett Stort Italienskt Bord Med Skänk, Konsollmodeller Och "böcker"
Bordsbord För Vardagsrummet: Ett Stort Italienskt Bord Med Skänk, Konsollmodeller Och "böcker"
Anonim

Förvandlingsbordet är en mångsidig möbel som är idealisk för att ordna ett vardagsrum, både litet och rymligt. En mängd olika modeller från olika tillverkare gör att varje kund kan hitta det bästa alternativet som uppfyller hans önskemål och preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Ett transformerande bord köps ofta för att dekorera inredningen i ett vardagsrum. Detta element har många fördelar på grund av vilket det är mycket efterfrågat.

Den största fördelen är platsbesparing. Varje modell, oavsett storlek, låter dig frigöra utrymme i rummet, eftersom den enkelt kan ändra dimensioner tack vare transformationsmekanismen. Detta bord kan användas som flera skåpmöbler.

Alla transformerande bord kännetecknas av sin mångsidighet och mångsidighet. Den kan användas som skrivbord, kaffe eller matbord. Ibland kan denna modell byta ut ett skåp eller en byrå.

Bild
Bild

Ett omvandlingsbord kommer att spara familjens budget, eftersom du bara köper en möbel eller kan använda den för olika ändamål.

Den obestridliga fördelen med ett sådant bord är dess vackra, lakoniska utseende. Den valda modellen för en specifik stil kommer att bli en inredning, idealiskt komplettera den eller bli en nyckel accent. Glasskonsoler i form av skär ser raffinerade och eleganta ut. Vissa alternativ har glasben eller bänkskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mångfald

Beroende på transformationsalternativen kan alla modeller villkorligt delas in i två grupper:

  • Tabellerna kan ändras med hjälp av justeringsmekanismen, de kan flyttas isär eller fällas ut. Till exempel kan en bok användas för bekväm placering och förvaring av köksredskap, eftersom den har ett extra stängt fack som öppnas genom att lyfta bordsskivan. Soffbordet kan enkelt förvandlas till en matmodell. Alternativen som ändrar bordsskivans mått eller benhöjden är idealiska för att ta emot gäster eller för att skapa det mest bekväma bordet för barn.
  • Modeller utrustade med funktionella beslag eller konsoler. Ett sådant bord lockar alltid andras uppmärksamhet, eftersom det kan ändra sitt syfte. Till exempel kan ett bord förvandlas till en kantsten, eller en kantsten kan omvandlas till ett bord avsett för arbete. Funktionalitet och mångsidighet är de främsta fördelarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Transformeringstabeller kan delas in i flera typer, med hänsyn till deras funktionalitet:

  • Tidskrift alternativet köps vanligtvis för vardagsrummet, även om det också finns i sovrummet. Ett sådant bord tar liten plats när det fälls, och vid behov kan det byggas ut till ett stort matbord. Det är perfekt för att ta emot gäster.
  • Konsolbord kännetecknas av multifunktionalitet. De kan användas för att skapa en bekväm arbetsplats, som matbord eller som ett litet sminkbord. Sådana modeller kan vara av olika typer: monterade, väggmonterade, skjutbara eller med infällbara strukturer. Konsolbord kan användas som ett separat element eller vara en del av andra möbler. Sådana bord är ofta dekorerade med lampor, olika hyllor och speglar.
  • Bord-piedestaler innehåller vanligtvis många hyllor som används som stativ eller för bekväm och kompakt förvaring av sällan använda föremål, till exempel fällbara stolar. Sidobord är ofta utrustade med utdragbara bänkskivor och innehåller även lådor som ändrar både höjd och bredd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Moderna tillverkare använder olika material vid tillverkning av transformatorbord, liksom ovanliga kombinationer. Ett brett urval gör att varje kund kan välja det mest bekväma, pålitliga och hållbara bordet.

Naturligt trä

Transformeringsbord är ofta gjorda av naturligt trä. Sådana modeller kännetecknas av tillförlitlighet, praktik och vackert utseende. Tillverkare föredrar ek eller bok. De dyraste är valnöt- eller körsbärsmodellerna. Ek lockar uppmärksamhet med en lång livslängd och tillhör även allergivänliga material. Ett ekbord hjälper till att dekorera inredningen i vardagsrummet, ger det lyx och komfort. Det ser harmoniskt ut i olika stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med träbord inkluderar deras höga kostnad.

De är känsliga för mekanisk skada och är också instabila för brand och plötsliga temperaturförändringar. Trädet gillar inte fukt, eftersom det vid hög luftfuktighet kollapsar mycket snabbt och förlorar sin styrka och skönhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva

Idag är huvuddelen av transformeringsbord till salu gjorda av laminerad spånskiva (spånskiva). Detta material lockar uppmärksamhet med sin ökade slitstyrka. Dessa tabeller är enkla att använda och underhålla. I utseende är de praktiskt taget inte sämre än produkter av naturligt trä, men de har ett överkomligt pris. Spånskiva är lätt att arbeta med jämfört med trä. Den kan målas i valfri färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF

Detta material är en fiberplatta av medeltäthet. Det används ofta vid tillverkning av skåpmöbler. Det har mycket gemensamt med spånskiva, men den största skillnaden ligger i hur det tillverkas. MDF är säkert för hälsan och lockar uppmärksamhet med en mängd olika färger. MDF -transformerande bord passar perfekt i olika stilar, så att du kan välja färgprestanda. Nackdelen med MDF -bord är att detta material är benäget att svälla vid hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas

Glasbord ser alltid eleganta och högtidliga ut. Härdat glas är hållbart, så det är idealiskt för att göra bord. Sådana möbler ser harmoniskt ut i en ensemble med olika glasinredningar. Till exempel kan ett bord dekoreras med glasramar med ett foto eller utsökta ljusstakar.

Även om glas tillhör konstgjorda material, är det känt för sin fuktbeständighet och styrka. Tabellerna är gjorda av en enda glasbit. Frånvaron av leder indikerar ökat slitstyrka. En annan fördel är lätthet, eftersom de flesta modeller är ihåliga. Det tar inte bara skicklighet utan också mycket tid och ansträngning att skapa en bordsskiva av glas, varför glasbord inte är billiga.

Bild
Bild

Stilar

Moderna förvandlingsbord väcker uppmärksamhet med ett brett utbud. De är tillverkade inte bara av olika material, utan finns också i olika storlekar, utrustade med olika transformationsmekanismer och kan användas i olika stilriktningar för inredning av vardagsrummet.

Hi-tech, fusion och minimalism

Det transformerande bordet passar perfekt in i interiören, gjord i stil med minimalism, fusion eller hi-tech, eftersom en av dess fördelar är praktisk. Bordets lakoniska design passar harmoniskt in i den lugna inredningen. Tillverkare erbjuder lyxmodeller av naturligt trä, spånskiva, metall eller glas. De flesta produkterna har en lakonisk och stram form. De kompletteras ofta med runda, fyrkantiga eller rektangulära bänkskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpmöbler i stil minimalism bör sakna ljusa detaljer. Modeller kan kompletteras med lådor och hyllor, men de ska vara så stängda som möjligt. Modeller med glasbeklädnad och inbyggda lampor ser utsökta och fashionabla ut. De kompletterar perfekt vardagsrummet med stil fusion eller högteknologi , som fungerar som en lyxig inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Många vardagsrum presenteras i en romantisk Provence -stil. Det är värt att köpa transformerande träbord för en sådan inredning. De kännetecknas av blygsamhet och ger rummet en mysighet. I denna stil är det värt att uppmärksamma detaljerna. Äldre möbler med många hyllor ser oemotståndliga ut. Det perfekta komplementet blir en vacker blombukett i en utsökt vas. Modeller i Provence-stil utmärks av funktionalitet, elegans och stil.

Bild
Bild

Klassisk

Vardagsrummet i klassisk stil kännetecknas av elegans och återhållsamhet både i design och i valet av färger. Präglade bord, kompletterade med stora detaljer, är idealiska. Klassiska modeller är gjorda av naturligt trä, även om de kan kompletteras med glasinsatser eller glasskivor.

Förvandlingsbord i klassisk stil kännetecknas av närvaron av lådor och hyllor. Guldpläterad trim ger lyx, elegans och skönhet till modellerna. Bordet fungerar alltid som en ljus accent i vardagsrummet.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Bland en mängd olika moderna modeller kan varje köpare köpa det mest bekväma och bekväma alternativet, beroende på personliga preferenser och rummets stilriktning.

För att välja rätt transformeringsbord är det nödvändigt att bygga på det syfte som det köps för och vilken möbel det ska bli till. När du köper en sådan modell är det viktigt att ta hänsyn till dess dimensioner, inte bara när den är vikt, utan också utfälld.

Om du behöver ett soffbord som också kan användas som matbord, bör du föredra alternativ som kan ändra deras dimensioner. Om du behöver hitta ett bord i form av en byrå eller en kantsten, bör du vara uppmärksam på kompakta alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver köpa en produkt för ett barn är alternativ med möjlighet att justera höjden på benen det perfekta valet. För barn är det bättre att köpa bord kompletterade med multifunktionella beslag för komfort och användarvänlighet.

Valet av tillverkare spelar också en stor roll. Många möbeltillverkare från Tyskland har etablerat sig som några av de bästa. Tyska bord kännetecknas av hållbarhet, noggrannhet och funktionalitet. Tack vare sin snygga design kan de användas för Provence eller minimalistiska vardagsrum.

Ett italienskt eller franskt bord sticker ut för sin höga kostnad och eleganta design. De presenteras i olika former och storlekar. De flesta modellerna är gjorda av dyra träslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör alternativ

Moderna modeller av omvandlingsbord ser vackra ut i olika stilar. De kan användas för att förkroppsliga olika stilar.

För vardagsrummet kan du använda både ett kompakt soffbord, kompletterat med ett utdragbart system för att skapa en bekväm arbetsplats, och ett lyxigt bord i form av ett skåp med hyllor och lådor. Det senare alternativet är utmärkt för bekväm förvaring av olika småsaker och föremål.

För att förkroppsligar vardagsrummets inredning i stil med minimalism, futurism eller högteknologi kan du använda modeller med möjlighet att ändra benhöjden. För ytterligare funktionalitet kan dessa bord kompletteras med hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stora bord kan användas för att dekorera inte bara vardagsrummet, utan också köket eller matsalen. Sådana modeller är vanligtvis utrustade med en bordsskiva som ökar i storlek med hjälp av en speciell transformeringsmekanism eller användning av ytterligare ben.

Rekommenderad: