Glidande Garderob Med Sandblåsningsmönster (81 Bilder): Med Tryck På Spegeln I Korridoren, Bearbetningsmetoder

Innehållsförteckning:

Video: Glidande Garderob Med Sandblåsningsmönster (81 Bilder): Med Tryck På Spegeln I Korridoren, Bearbetningsmetoder

Video: Glidande Garderob Med Sandblåsningsmönster (81 Bilder): Med Tryck På Spegeln I Korridoren, Bearbetningsmetoder
Video: Photoresist Demonstration Glass Etching by Cornerstone Glassworks 2024, April
Glidande Garderob Med Sandblåsningsmönster (81 Bilder): Med Tryck På Spegeln I Korridoren, Bearbetningsmetoder
Glidande Garderob Med Sandblåsningsmönster (81 Bilder): Med Tryck På Spegeln I Korridoren, Bearbetningsmetoder
Anonim

En garderob med sandblästrat mönster är en av de mest populära möblerna . Sådana skåp är inte bara bekväma och praktiska, utan också mycket originella. Tack vare modern sandblästringsteknik är det idag möjligt att välja både standard och helt ovanliga bilder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Sandblästring är en speciell glasbearbetning som utförs med stenciler . Sådana schabloner appliceras på den önskade delen av spegeln eller glaset och de öppna ytorna blåses med sand. Ytan mattas omedelbart och efter att ha tagit bort schablonen erhålls ett vackert spegelmönster på en ogenomskinlig bakgrund. Enkelheten i stencilberedningen gör det möjligt att tillhandahålla en individuell beställning. Du kan också alltid välja en färdig bild i verkskatalogen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sandblästrade garderober är alltid snygga och effektiva . Beroende på mönstret kan de placeras var som helst, från korridoren till till och med balkongen. En sådan matt yta kommer att dekorera vilken inredning som helst, dessutom är den diskret och kommer inte att bli uttråkad med tiden.

Det finns både konventionella spegelbilder och färgbilder. Skåp med belysning ser väldigt vackra ut, då ökar effekten av bilden avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Sandblästring har både fördelar och nackdelar. Dess främsta plus är naturligtvis dess ursprungliga utseende . Dessa skåp ser verkligen väldigt fina ut. Det är trevligt att titta på dem igen. Den enorma färgpaletten begränsar inte kundens fantasi alls, så att du kan skapa riktiga grafiska mästerverk. Dessutom kan du välja vilken ritstil som helst - blommor, djur, klassiska ornament, orientaliska mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den stora fördelen med sandblästring är att den snabbt produceras . Den enda fångsten kan vara när du själv tillhandahåller ritningen. Här kommer det att vara nödvändigt att slutföra det och skapa den önskade schablonen. Därefter kommer den färdiga ritningen att pågå länge - den bleknar inte, sprinklar inte och försämras inte från solens strålar. Skjutbara garderober med sandblästrade bilder kan kombineras med alla typer av inredning, inklusive målning och glasmålningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med alla uppenbara fördelar finns det fortfarande flera nackdelar. Den applicerade bilden påverkar inte glas eller spegel särskilt bra, vilket gör den mer ömtålig och sårbar. Det är värt att transportera sådana skåp med stor omsorg. Dessutom är sandblästring svårt att underhålla, det rekommenderas inte för familjer med små barn. Permanenta fingeravtryck och feta fläckar från ytan måste ständigt tas bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sandbläsningsteknik

Det finns flera tekniker för att applicera sandblästringsbilder, och var och en av dem har sina egna egenskaper

Sandblästring

Detta är en av de enklaste och mest tillgängliga teknikerna för en vanlig man på gatan . Detta mest demokratiska alternativ har ett annat namn - platt sandblästring. Metoden består i att sand appliceras på glaset med en förberedd stencil. Som ett resultat kommer de områden som inte täcktes att bli tråkiga.

Bild
Bild

Platt sandblästring har flera fördelar . Den har mindre damm, fingeravtryck och är lättare att ta bort. Resultatet är ett mycket skarpt mönster med släta kanter. Ett bra alternativ till platt sandblästring är djupt. Det är mycket svårare att arbeta med, men bilden kommer att vara tredimensionell, i 3D-stil. En erfaren designer som använder denna teknik kan skapa ett verkligt mirakel i din garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstnärlig mattning

En lite annorlunda teknik, här görs mattningen inte fast, utan som i ryck . Tack vare detta bildas riktiga färgövergångar, vilket gör ritningen mer naturlig och vacker. Vid första anblicken märks bildens heterogenitet, men sådana överflöden ger den en speciell chic. Konstnärlig frostning är en ganska komplicerad teknik, men den kan appliceras på glas med olika tjocklek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgad sandblästring

Detta glasbehandlingsalternativ ser ganska attraktivt ut. Till skillnad från andra typer, här, istället för mattning, målar mästaren ytan med olika färger . Samtidigt försämras inte spegeln, fortsätter att utföra sin huvudfunktion - reflektion. Arbetet utförs med ytterligare präglingsteknik eller djup sandblästring. Färgerna väljs i solida och rena färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spegelbeläggningsalternativ

Idag är designers redo att erbjuda flera alternativ för beläggning på en spegelyta. Den mest populära av dessa kombinerar en speglad bakgrund och ett matt mönster . Sådana garderober är alltid eleganta och diskreta, de kan dekorera både en lägenhet och ett kontor. Ritningen kan placeras på olika sätt - på hela ytan, i de övre eller nedre hörnen, i mitten, tvärs över. Bilden appliceras från insidan av spegeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spegelbilder på en matt bakgrund ser inte mindre intressanta ut .… Under denna metod tar mastern bort spegelns baksida, vilket ger den en ädel genomskinlig nyans. Denna teknik ser särskilt intressant ut på långa skåp med tre eller flera dörrar. Då verkar bilden röra sig från ena änden till den andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan förstärka denna effekt med den ursprungliga belysningen.

Populära tryck

Naturligtvis vet varje hemmafru, som väljer en teckning för en garderob, redan ungefär vad hon skulle vilja. Det finns dock så många alternativ i katalogerna över moderna designers att det inte är svårt att fördröja valet några dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera kategorier av tryck som är de mest populära och passar absolut alla garderober

Abstraktion

Tryck från denna kategori kan liva upp och dekorera alla interiörer. För ett hem kan naturliga föreningar vara den bästa lösningen - vattendroppar, den släta ytan av en lugn sjö, överflöden, imitation av löv och träd. Sådana ritningar lugnar, ger en känsla av friskhet och konstant cyklisk rörelse i naturen. Abstraktioner med bilder av vass, blandade grenar av träd ser vackra ut - de är lämpliga för landsbygden och Provence -stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Smidiga, rundade linjer är nyckeln till framgången för en abstrakt ritning. Om bilden har skarpa former, skarpa hörn och för invecklade mönster kan detta bli irriterande med tiden. Det är därför det är viktigt att observera måttet och inte jaga mode. Garderoben ska inte vara deprimerande, ständigt fängslande uppmärksamhet, störa koncentration och arbete. Ett diskret och lugnt färgmönster passar bra in i ett sovrum eller vardagsrum, men för en studie eller ett kontor kan du välja ett klassiskt matt mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blommotiv

Blommotryck är absolut en säker satsning. Det spelar ingen roll om de är matta, speglade eller färgade, blommorna ser alltid bra ut. Den här bilden är inte distraherande, den blir snabbt en del av inredningen och går ihop med den. Tunna kvistar med små blommor, stora rosor och prästkragar, orkidéer ser oöverträffade ut . För dem som vill välja ett mönster som fyller nästan hela ytan är bilden av ett träd med blommor på grenarna och kronan idealisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Popkonst

En ljus och kreativ riktning som inte kommer att lämna någon likgiltig är popkonst. Ursprungligen en konst- och klädstil, popkonst är nu också inbäddad i heminredning. Du måste dock känna till några regler innan du beställer ett sådant tryck. Eftersom popkonst är ett mycket intensivt fenomen är det viktigt att inte överdriva det med färger. Rummet ska vara ljust, helst vitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För själva ritningen kan du plocka upp en mängd olika utskrifter. Bilder på popstjärnor, ovanliga skulpturer och figurer, självporträtt av djur ser bra ut . Olika favoritlogotyper, fängslande inskriptioner, slagord kommer också att vara ett lönsamt köp. Du måste komplettera interiören med vackra ljusa målningar, affischer, statyetter. Små kuddar eller överkast för att matcha trycket ser original och harmonisk ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utländska motiv

Mönster med orientaliskt tema är nära i andan för dem som älskar varma länder. Det kan vara intressanta avslappnande mandalor, invecklade hieroglyfer, orientaliska växter. Ritningar med bilder på favoritplatser från stora städer kommer att bli en ovanlig lösning. Till exempel Big Ben eller Eiffeltornet. Du kan slå sådana bilder på olika sätt, göra dem färgade eller föredra en reliefmattbild över hela ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Idag finns det tusentals schabloner som kan ge pricken över i: et. Om du köper en garderob i korridoren kan du hämta en gratis bild och alla tryck. Designers rekommenderar att du lämnar en del av garderoben orörd för att kunna bedöma dig själv i full tillväxt innan du går ut. Ljuskristallglans, gravyr, färgspel, skimmer kommer att vara lämpligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Välj en enklare och mer strikt ritning i din studie eller på ditt kontor så att den inte lockar onödig uppmärksamhet . Tack vare detta mönster kommer även den vanligaste garderoben att bli mer sofistikerad. Liten abstraktion, bilden av sakura, träd och löv, fåglar, kommer att se vacker ut. För dem som är benägna att minimalism kan du prova ett annat alternativ - lämna ytan spegelvänd och beställ en kantkanter runt kanten - enkelt men smakfullt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En omfattande och fascinerande teckning kommer att vara lämplig i barnrummet. Många småbarn gillar att titta på ovanliga bilder och på så sätt utveckla sin fantasi. Som bild är seriefigurer, lugna naturliga abstraktioner, panoramautsikt över städer och gator lämpliga. Stora och realistiska bilder av djur ser väldigt originella ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För sovrummet för vuxna familjemedlemmar skulle en bra lösning vara att plocka upp en inte alltför massiv ritning . Det är ingen hemlighet att kvinnor oftast ställer sig i ordning i sovrummet, framför spegeln. Därför är det värt att låta honom fortsätta sina funktioner och skaffa en ritning som inte kommer att störa detta. Till exempel kommer bilden av små fåglar, löv, blommig prydnad, spetskantar underbart att harmonisera med interiören, utan att störa sovrums allmänna bakgrund.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdregler

En spegel med ett sandblästrat mönster är ganska ömtåligt, så du bör ta hand om det noggrant . Låt inte skåpet ständigt befinna sig på en plats med plötsliga temperaturförändringar, eftersom det kan orsaka sprickor på spegeln. Om du snabbt behöver transportera möbler på vintern, köp material i förväg som håller den optimala temperaturen.

Bild
Bild

Skåpet kan endast packas upp och monteras vid rumstemperatur efter att det varit inomhus i flera timmar.

För att rengöra ytan för damm och lätt smuts, torka av den med en luddfri trasa. Ett icke-frätande tvättmedel eller en mild tvålösning kan appliceras på trasan. Bomullsmaterial är perfekt som tyg, liksom en skumsvamp. Bland rengöringsmedlen rekommenderas att ge företräde åt beprövade typer, till exempel "Fairy" eller "Mister Muscle".

Bild
Bild
Bild
Bild

Var noga med att ta bort varje produkt från ytan efter användning.

Aggressiva rengöringsmedel, som ofta används på gården, är helt förbjudna för sandblästringsspeglar. Dessa är alkohol, bensin, nagellackborttagare, tvättpulver, alkali. Sådana material kan orsaka irreparabel skada på ytan och irreparabelt skada ritningen. Självklart finns det fettfläckar, tryck och repor som inte går att ta bort. I det här fallet är allt fixbart, kontaktar du en betrodd specialist kommer du att rädda dig från problemet.

Bild
Bild

Inredningsidéer

En tredörrars garderob med en original blommig abstraktion kommer att komplettera vardagsrummets inredning, designad i kaffe eller bruna toner. Samtidigt bör garderoben i sig också väljas i en liknande färg så att den harmoniskt blandas med inredningen.

Bild
Bild

Om du vill ha något mer ovanligt kan du överväga en tvådörrars modell med en originalritning av tjejen. Garderoben passar i ett modernt vardagsrum och kompletterar den med ljusa färger och vackra tillbehör.

Bild
Bild

Bilder av natur och djur är alltid intressanta. Panoramautsikt över en liten sjö med berg och graciösa träd är lugnande och avkopplande efter en hård dag.

Bild
Bild

Fåglar ser också ovanliga ut. Till exempel är en bild av en häger i palmer lämplig för både sovrummet och plantskolan. En skåpdörr lämnas orörd så att bilden inte ser för krånglig ut.

Bild
Bild

För skåp med tre eller fler dörrar är färgad sandblåsning den perfekta lösningen. Omfattande röda blommor ser väldigt känsliga ut - de kommer att komplettera den beige och bruna omgivningen.

Bild
Bild

I sovrummet kommer ett japanskt tema att se imponerande ut - en bild av ett träd och ett litet hus.

Bild
Bild

Garderober med svanar i vita, svarta och blåaktiga toner kommer att ge en ljus touch.

Bild
Bild

Och ett mycket djärvt beslut - ett abstrakt lila panorama över solnedgången på havet.

Rekommenderad: